SKIATHOS ali stvarno!

Sto se tice mojih gostiju(pod tim podrazumevam www.greentours.biz) evo slike restorana "el Greco" gde ce prilikom izlaska dobiti osvezenje (vocni sok),geogr.karte.popust karte,sva objasnjenja(gde ici a gde ne),cene i datum izleta...Za one kojima je mozda interesantno....NAVODNO je uvedena nova brodska linija Ag.Konstantinos--Skiathos po veoma povoljnim cenama.Da napomenem samo da je ta luka oko 120km juznije prema Atini a informaciju cu proveriti sutra.Inace,danas su plaze bile pune,veliki broj engleza i skandinavaca....ali nema jos srba i grka...:whistling:
Informacija o jeftinoj brodskoj liniji iz Konstantinosa za Skiathos,za sada nije tacna.ako se nesto realizuje...bice samo za dva meseca-jul i avgust.Sadasnja cena auta je 82 evro i skupa je iz razl;oga sto se radi o super-brzom brodu-JET-FERY.Za one koji vec stizu sutra-prekosutra na skiathos,da kazem da je temperatura 30 stepeni(larisa32) a u sredu i cetvrtak najavljuju 36-bez ijednog oblacka....takodje da UPOZORIM putnike za skiathos da 14.06 pocinje veliki trodnevni praznik Agios Pnevmatos(svete duse) i da za taj datum treba STO PRErezervisati mesto za auto a 17.06 za povratak.ps.svake godine ostanu desetine auta u luci bez karte a ceste su i scene,da imaju kartu a nema mesta u brodu.jednom recju-grcka posla-haos.......

pozdrav
razmisljam da dodjem na Skiatos na 7 dana od 2 do 9 juna.
sam u svojoj reziji. viza nepotrebna imam eu pasos.
treba mi smestaj za te dane, negdje u gradu ili slicno.
info o izletima i sta videti za tako kratko vreme je veoma dobrodosao! :)
ili je mozda bolje iznajmiti skuter i obici ostrvo?
unapred zahvalan,
zoran

Strasno :thumbdown: Odes na Halkidiki :super: i boli te uvo dali ima - nema mesta na trajektu :thumbdown:
Tacno.ali se tamo ljudi kupaju u drustvu turista(uglavnom rumuna) koji prostiru carsav na plaze,seckaju,paradajz,sir,kobasicu...a skiathos je ipak za odabrane.moj post se odnosio na te odabrane turiste KOJI MOGU I HOCE da odvoje novac za taj trosak-kartu.(na tebe nisam mislio sigurno). i upozorio ljude na praznik...da zbog guzve ne ostanu bez karti i zagorcaju sebi letovanje.inace,tvoja zloba jerotije prelazi sve granice i to ti kazem ljudski...a licno me zabole sta ti trabunjas.inace,cu ove godine poslovati bolje od 2/3 srpskih agencija....

Pozdrav za sve na forumu. Posebno za MOBILNOG.
Zamolio bih te za jednu uslugu-informaciju.
Trebalo bi da putujemo (drustvo) na Skiatos u drugoj polovini avgusta, i dvoumimo se
izmedju MUSES 3* i ALKION 3*. Bio bih ti zahvalan ako bi nam pomogao oko izbora.
Sve slike koje smo nasli na sajtovima su od pre dosta godina (predpostavljam), pa bi nam svaki savet
dosta pomogao.
Zanima nas kako izgleda smestaj i higijena? Sta je bolje, sto se zabave tice i sto se tice kupanja? Naravno uzecemo i rent-a-car.

Unapred puno hvala.

Jamie,pretpostasvljam sta znaci "77" pa shodno tome a i tvom akcentu(zabava i kupanje),preporucujem "alkyon".ovaj drugi hotel je na kukunariesu i osim kupanja na istoimenoj plazi kao i na banani nece vam nista vise znacitti.odrzavanje i higijena su svugde na nivou.osim sto kod nekih smestaja(ja ih izbegavam!!!) moze da se naidje na neadekvatno osoblje.necemo o tome jer se vas licno ne tice."alkyon" je na samo 200m od "ludnice" u tom periodu-nocni klubovi,ali isto toliko od centra(na drugu stranu).da napomenem,za dane kad ste bez auta,da vam je POLAZNA bus stanica(veoma bitno) na 50 metara.ima jos nekih sitnica,ali zaista ne znam neki razlog zbog koga bih dao prednost ovom drugom hotelu.ps.ovo je moje misljenje a pod pretpostavkom da se radi o mladim ljudima bez dece.....umalo da zaboravim....jedna od lepsih recepcionarki na skiathosu,radi u alkyonu...a daje i privatne casove engleskog jezika.pa eto prilike....pokusao sam da prebacima link,ali je tezak.udjite na "google",upisujuci: alkyon skiathos,potom izabrati cetvrti rezultat od agencije www.gr.youtravel.......ima lepih slika hotela

Poslednja izmena:
Mobilni, kad ce da se pojavi red voznje za trajekte u junu. Mislim trenutno za moj datum ima samo jedan car feri ujutro i u Volosu i Konstantinosu..... Pretpostavljam da je jos rano da nam rezervises dok ne izadje taj red voznje.

Putnice,prilikom povratka iz srbije u aprilu sam predao rezervacije za 40 automobila i 98% su rezervisani za jutarnji trajekt(08.00).postoje razlozi za to i na tome pomalo insistiram. sledeci ce biti oko 12.00 a zatim oko 16.00.sve ovo osim jutarnjeg ce biti pod znakom pitanja zbog cene nafte na svetskom trzistu.kao i zbog broda iz soluna koji savrseno odgovara severnoj grckoj,pa smanjuje pritisak na luku volos..tako,da ako ne bude potrebe nece se ubacivati ova dva broda(12.00...16.00) pre kraja juna.takodje,nikome ne rezervisem povratnu,jer razlike u ceni nema ali vas rasporedjuju kako njima odgovara.zato za povratak kartu uzimate na skiathosu(drugi,treci dan).u sledecem spisku je i tvoj automobil i predajem ga ovih dana.meni je bitno da rezervisem za odedjeni datum,a ostavljena mi je mogucnost da 48 sati pre vaseg polaska promenim termin a u extremnim slucajevima mogu samo da pomerim rezervaciju za sledeci trajekt u istom danu i to mogu da uradim do 2 sata pre polaska broda.ovo zadnje se odnosi na eventualno kasnjenje zbog puta,granice,kvara,gume i slicno.za sada dolaze dva puta dnevno iz volosa i imaju "saren" red voznje a od 01.07 izaci ce zvanican.....

Poslednja izmena:
pozdravcic! :heart:
Mobilni, znas li koliko je udaljena bus stanica od rania apartmana (vec si ih komentarisao) ?
ima li scuba diving klubova na skiatosu?
hvala
Mira
Bus je na 200m i to je polazna stanica,pa skoro uvek se nadje mesto za sedenje... www.skiathosinfo.com/business/index.htm#SCUBA diving ovde se mozete pozvati na mene(miler-servos): www.skiathosdiving.gr MOZDA dobijete i neki popust,pokloncic.... lik se zove Panajoti i kod njega kupujem opremu za ribolov (uglavnom podvodni) nabavio je i jeftinije puske za ovu sezonu....

Poslednja izmena:
mobilni
za avgust... "alkyon" je na samo 200m od "ludnice" u tom periodu-nocni klubovi...

samo da znaš da si se izvadio u poslednji momenat s ovim 'u tom periodu', inače bi me nosio na duši...
al' ako i bude frke, ja ću da odem na neku plazu da spavam... a sin nek' ostane kod onih koji su mi preporucili hotel, pa nek uzivaju u 'ludnici' kol'ko hoce ;)

za tačno 28 dana, trebalo bi da se već kupam... :)

Poslednja izmena:
mobilni
"alkyon" je na samo 200m od "ludnice" u tom periodu-nocni klubovi...

samo da znaš da si se izvadio u poslednji momenat s ovim 'u tom periodu', inače bi me nosio na duši...
al' ako i bude frke, ja ću da odem na neku plazu da spavam... a sin nek' ostane kod onih koji su mi preporucili hotel, pa nek uzivaju u 'ludnici' kol'ko hoce ;)

za tačno 28 dana, u ovo vreme, trebalo bi da se već kupam... :)
...samo opusteno gogo,znam sta pricam.kada ti budes pijuckala picence na tvojoj terasi..moci ces da izbrojis grupice koje idu ka nocnim klubovima.a u to vreme vlasnici istih samo placu(nemaju posla).jer,tada pa sve do druge polovine jula nema dovoljno (mocno plateznih) da se provode u tim klubovima,gde je pice 8 evra(bilo prosle godine).ali zato zadnja sedmica jula i ceo avgust ti klubovi rade 200 na sat.narocito,od 10 avgusta kada je "predpraznik" i kada navale atinjani "plave krvi"..brodovlasnici..poznate face....kad bi samo znali koliko jedan nocni club pravi za noc....dodje mi da radim ovako:dash:

Stvarno Gogo ne brini,neces spavati na plazi-moja velika deca su izlazila tamo prosle godine(kraj juna-pocetak jula)ali nista se posebno nije desavalo i bilo je praznjikavo
k015.gif

Mislim da je stos u,ipak,menjem broju turista,jer Rock'n roll je uvek bio pun,a tamo je koktel.npr 10E,dakle cene jace nego u tim klubovima. Gogo-planiraj lepu cifru za dzeparac sinu !

Poslednja izmena:
Informacija o jeftinoj brodskoj liniji iz Konstantinosa za Skiathos,za sada nije tacna.ako se nesto realizuje...bice samo za dva meseca-jul i avgust.Sadasnja cena auta je 82 evro i skupa je iz razl;oga sto se radi o super-brzom brodu-JET-FERY.Za one koji vec stizu sutra-prekosutra na skiathos,da kazem da je temperatura 30 stepeni(larisa32) a u sredu i cetvrtak najavljuju 36-bez ijednog oblacka....takodje da UPOZORIM putnike za skiathos da 14.06 pocinje veliki trodnevni praznik Agios Pnevmatos(svete duse) i da za taj datum treba STO PRErezervisati mesto za auto a 17.06 za povratak.ps.svake godine ostanu desetine auta u luci bez karte a ceste su i scene,da imaju kartu a nema mesta u brodu.jednom recju-grcka posla-haos.......

Ja sam juče, posle ove informacije (hvala na upozorenju :ok:, mobilni), rezervisao trajekt za kola, povratna karta za termin 16.06 i 26.06., karte za deck za dve osobe košta 207 eura. Bio je slobodan samo onaj od 16 časova...a da deru, deru braća grci, ali to smo znali, pa je to planirani trošak...

ne brinem ja uopšte... ili skoro uopšte :mrgreen:
zezam se :)

sad bez zeke... sto se tiče hotela, potpuno sam opuštena. u startu mi se dopala ona terasa na krovu, a na svim sajtovima hvale ljubaznost osoblja (doduse, niko nije pominjao recepcionerku :lol:). ne ocekujem ja ne znam kakav luksuz za te novce, ali mi je bitno da je osoblje ok i da je čisto. a tu verujem mobilnom koji mi je sve objasnio :)
jedino sam malo.. pa, recimo opterećena, što se tiče provoda, jer idem sa tinejdžerom, što u startu znači da su nam želje potpuno suprotne. i to je sasvim normalno. tu mi sam hotel ne pomaže, ali ako se zadesi da bude dobro društvo, to će samo značiti da ću moći malo da napravim i kako ja 'oću :)

p.s. te se vidim, te se ne vidim… posle bude šestostrukog brisanja. sori unapred

vesna, nikako da skontam gde je taj rock'n'roll bar... jel' to onaj koji pominju da je kod nekih stepenica?!?

što se džeparca tiče, iz iskustva već znam da će me "presvući nanalče" što mi ovde kažemo... a nisam ni ja baš od onih što vodi računa o lovi kad je na odmoru. al' nema veze... bićemo na 'lebu i vodi kad se vratimo ;)
sve će biti ok, ako bude ok društvo :)

Ja sam juče, posle ove informacije (hvala na upozorenju :ok:, mobilni), rezervisao trajekt za kola, povratna karta za termin 16.06 i 26.06., karte za deck za dve osobe košta 207 eura. Bio je slobodan samo onaj od 16 časova...a da deru, deru braća grci, ali to smo znali, pa je to planirani trošak...
u zadnji cas...a bas me iznenadjuje da vec nema mesta jer praznik je 17.06(utorak) a grci dolaze petkom i subotom.sto se tice cena...ovde svi "lude" jer ne mogu nista da preduzmu(monopol velike kompanije) a ostrvo trpi stetu uglavnom zbog srednjeg staleza koji dolazi u predsezoni i podsezoni.juce,kod gradonacelnika cujem i glupost,(neka budala predlozi)da se trazi resenje u kompaniji,koja bi gradila most(3-5 godina) od kukunariesa do sela platania..pa da se placa mostarina(10-20evra). a samo volos i larisa imaju 400 000 stanivnika X 2 motora (scooter) po porodici -minimum i neka dodje na skiathos samo 10%.to bi bio kraj za turizam na skiathosu.....da ne pricamo o autimobilima.ostrvo je premalo i za sadasnji broj turista u full sezone....

Back