mobilni
Aktivan član
- Poruka
- 1.295
pocecu ovako...sa postom drage nam "putnice",koja je dobila vizu sa papirima koje sam poslao na e-mail(imala je i originale).kao i jos 20-ak prodica do sada....na isti nacin(fotokopije).Medjutim,danas gospodin koji radi u ambasadi(ispred amb) prvo saopstava gradjanima da su grci "ljuti kao osevi" a zatim savetuje da niko nista ne zapitkuje."sta vam traze,kazite "ok" i izadjite".da bi pocelo vracanje po papir vise...Dobila juce vize. Nisu trazili originale garantnog pisma i racuna, dala im kopije i sve lepo uvazili.
zvali su me moji gosti oko 11.00 koji su imali originalne racune,originalno gar.pismo vlasnika i sve "zacinjeno" memorandumom firme( A kategorija smestaja) kao i proslogodisnje iste papire za isti smestaj.trazili su fotokopiju licne karte vlasnika!!! naravno,da je vlasnik ovde popizdeo,jer ima puno srba od prosle godine.a ja sam mu pokazao rezervacije ljudi koji su dobili vize a iznajmili vile koje nemaju dozvolu EOT(turizma)."mrtva hladna" sekretarica ambasade ga "prizemlji":"sluzbenik ima pravo da sumnja i trazi dokument vise".oni koji rezervisu preko net-a nek se pripreme (a i vlasnika-grka) da ce traziti ili licnu kartu ili poresku izjavu.oni koji imaju "mobilnog".....
...ja to posaljem isti dan
.ali RETKI su grci koji ce dati-poslati nekome fotokopiju licne karte.svi to obrazlazu isto.boje se kredita i zloupotrebe.grcima je licna karta zakon!licno mislim da je u pitanju "los dan" ili nisu bili pozvani na party u ambasadi,zbog Kalomire(eurovision).ne svidja mi se samo sto je vise ljudi vraceno iz raznoraznih razloga.....ako neko ima jos neki info,nek izvoli....
. Nisu trazili originale garantnog pisma i racuna, dala im kopije i sve lepo uvazili.
Jer onaj "moj"Grk jedva i fax posla,a o ovome ne bih ni razmisljala...I tako meseci raznoraznih zezanja za 10-ak dana u ljubljenoj Grckoj..Sto bi tekao Kalimero:"Nepravda..."

olazak u 10.00 sa boravkom po 2.5 sata na obe destinacije.povratak u 18.30.zvanicna cena za agencije je XX evra po osobi.vise informacija na skiathosu....izlet MARINE PARK
..(ne daju pare nazad!).pa cu ih sve koliko sutra "prizemljiti"....upravo mi potvrdjuju dvojica,da sutra dobijam kopiju da imam za svaki slucaj.(sta rade zene i pare!!!!)razmisljam o lefkadi,zakintosu,tasosu....mogu zamisliti,kad dobije grk zahtev od gosta iz srbije da mu posalje licnu kartu
......grci se PLASE toga i obavezno im prosledite broj tel u ambasadi da zovu licno....drugi korak je da date broj telefona od vlasnika u ambasadu,pa neka ga oni zovu(ne znate grcki,engleski)...ako ovo postane praksa letos......mnogi ce juriti "last minute"