SKIATHOS ali stvarno!

Dobila juce vize :super: . Nisu trazili originale garantnog pisma i racuna, dala im kopije i sve lepo uvazili.
pocecu ovako...sa postom drage nam "putnice",koja je dobila vizu sa papirima koje sam poslao na e-mail(imala je i originale).kao i jos 20-ak prodica do sada....na isti nacin(fotokopije).Medjutim,danas gospodin koji radi u ambasadi(ispred amb) prvo saopstava gradjanima da su grci "ljuti kao osevi" a zatim savetuje da niko nista ne zapitkuje."sta vam traze,kazite "ok" i izadjite".da bi pocelo vracanje po papir vise...:dash:
zvali su me moji gosti oko 11.00 koji su imali originalne racune,originalno gar.pismo vlasnika i sve "zacinjeno" memorandumom firme( A kategorija smestaja) kao i proslogodisnje iste papire za isti smestaj.trazili su fotokopiju licne karte vlasnika!!! naravno,da je vlasnik ovde popizdeo,jer ima puno srba od prosle godine.a ja sam mu pokazao rezervacije ljudi koji su dobili vize a iznajmili vile koje nemaju dozvolu EOT(turizma)."mrtva hladna" sekretarica ambasade ga "prizemlji":"sluzbenik ima pravo da sumnja i trazi dokument vise".oni koji rezervisu preko net-a nek se pripreme (a i vlasnika-grka) da ce traziti ili licnu kartu ili poresku izjavu.oni koji imaju "mobilnog".....:whistling: ...ja to posaljem isti dan:rotf:.ali RETKI su grci koji ce dati-poslati nekome fotokopiju licne karte.svi to obrazlazu isto.boje se kredita i zloupotrebe.grcima je licna karta zakon!licno mislim da je u pitanju "los dan" ili nisu bili pozvani na party u ambasadi,zbog Kalomire(eurovision).ne svidja mi se samo sto je vise ljudi vraceno iz raznoraznih razloga.....ako neko ima jos neki info,nek izvoli....

IZLETI SA SKIATHOSA......oni koji zele izlet u mojoj organizaciji treba da se jave na tel:6944112465 prvi ili drugi dan prilikom boravka na ostrvu jer imam ogranicen broj mesta.za individualni ili drugi nacin odlaska na izlet imate na raspolaganju u staroj luci brodice(samo za izlete) a u novoj luci redovne linije ka skopelosu.kao i desetine agencija iz raznih zemalja.MEDJUTIM:whistling:.....izlet LALARIJA kod mene kosta za sada 10 evra za odrasle."za sada"...jer ako se vrati cena nafte ispod 1 evro bice i jeftinije, ako krene na gore bice manje-vise ista cena.polazak u 10.00 iz luke,2 sata kupanja na lalariji +1 sat kupanja u "kastro"(tvrdjava").obzirom,da se radi o severnoj strani ostrva gde su jake struje i ponekad duva....u slucaju da je izuzetno mirno vreme boravak na lalariji se produzuje na 3 sata.ako se more uznemiri,pa je odlazak na "kastro" nezahvalan,izlet se nastavlja na ostrvcetu "tsugria" na drugu stranu(prema evia,atina). izlet SKOPELOS ALONNISSOS :polazak u 10.00 sa boravkom po 2.5 sata na obe destinacije.povratak u 18.30.zvanicna cena za agencije je XX evra po osobi.vise informacija na skiathosu....izlet MARINE PARK:polazak u 10.00.zadrzavanje na tri mesta po 1,5 sati(poseta gradu,kupanje) kao i setnja vodenim parkom,slikanje sa delfinima.....povratak u 20.00.zvanicna cena za agencije je XX evra po osobi.u ovu cenu ulazi zbog duzine puta sendvic,voce,vino,ouzo.MOJE CENE NECE NIKO VIDETI NI CUTI OSIM U DIREKTNOM KONTAKTU I SAMO NA SKIATHOSU.TEL:6944112465 ovo mi je naglaseno iz razloga sto saradjujem sa ljudima,koji hoce da me ispostuju a sa kojima imam i drugu vrstu saradnje.(neki od vas su u njihovim apartmanima!)tako,da ne bi bilo nesporazuma sa agencijama(narocito engleskim),moji gosti ce saznati cenu kada bude trebalo.dotle ce se naravno raspitati i za ostale cene i....odluciti.na kraju krajeva,IMAM PRAVO da ne zelim da zaradjujem na organizaciji izleta!zvanicne cene koje su dobile agencije mogu varirati i licno me ne interesuje(SAMO SE OGRADJUJEM) a oni koji zele mogu pokusati cenjkanjem da dobiju povoljnu cenu svako vece u staroj luci.podrazumeva se da su deca privilegovana:do 6 godina-free,od 6-12 je pola karte.da napomenem,da izleti nisu jeftini zbog nafte,a da bi se obisao marine park (sa stajanjem na 3 mesta),potrebno je 700 litara nafteZAMOLIO bih bez privatnih poruka po pitanju cena,jer sam OBECAO saradnicima da necemo reklamirati moje cene nigde.hvala na razumevanju...(onima koji razumeju:grin:)

Poslednja izmena:
"Pripremio" sam danas 5 (od 15 sa koliko saradjujem) grka za moguce slanje licnih karti u ambasadu.Cetvorica su mi rekli :"ZABORAVI" i trazili racun u srpskoj banci da vrate rezervacije.Naravno,da sa gazdaricama imam bolji poslovni kontakt:cmok:..(ne daju pare nazad!).pa cu ih sve koliko sutra "prizemljiti"....upravo mi potvrdjuju dvojica,da sutra dobijam kopiju da imam za svaki slucaj.(sta rade zene i pare!!!!)razmisljam o lefkadi,zakintosu,tasosu....mogu zamisliti,kad dobije grk zahtev od gosta iz srbije da mu posalje licnu kartu:eek:......grci se PLASE toga i obavezno im prosledite broj tel u ambasadi da zovu licno....drugi korak je da date broj telefona od vlasnika u ambasadu,pa neka ga oni zovu(ne znate grcki,engleski)...ako ovo postane praksa letos......mnogi ce juriti "last minute"

IZLETI SA SKIATHOSA......oni koji zele izlet u mojoj organizaciji treba da se jave na tel:6944112465 prvi ili drugi dan prilikom boravka na ostrvu jer imam ogranicen broj mesta.za individualni ili drugi nacin odlaska na izlet imate na raspolaganju u staroj luci brodice(samo za izlete) a u novoj luci redovne linije ka skopelosu.kao i desetine agencija iz raznih zemalja.MEDJUTIM:whistling:.....izlet LALARIJA kod mene kosta za sada 10 evra za odrasle."za sada"...jer ako se vrati cena nafte ispod 1 evro bice i jeftinije, ako krene na gore bice manje-vise ista cena.polazak u 10.00 iz luke,2 sata kupanja na lalariji +1 sat kupanja u "kastro"(tvrdjava").obzirom,da se radi o severnoj strani ostrva gde su jake struje i ponekad duva....u slucaju da je izuzetno mirno vreme boravak na lalariji se produzuje na 3 sata.ako se more uznemiri,pa je odlazak na "kastro" nezahvalan,izlet se nastavlja na ostrvcetu "tsugria" na drugu stranu(prema evia,atina). izlet SKOPELOS ALONNISSOS :polazak u 10.00 sa boravkom po 2.5 sata na obe destinacije.povratak u 18.30.zvanicna cena za agencije je XX evra po osobi.vise informacija na skiathosu....izlet MARINE PARK:polazak u 10.00.zadrzavanje na tri mesta po 1,5 sati(poseta gradu,kupanje) kao i setnja vodenim parkom,slikanje sa delfinima.....povratak u 20.00.zvanicna cena za agencije je XX evra po osobi.u ovu cenu ulazi zbog duzine puta sendvic,voce,vino,ouzo.MOJE CENE NECE NIKO VIDETI NI CUTI OSIM U DIREKTNOM KONTAKTU I SAMO NA SKIATHOSU.TEL:6944112465 ovo mi je naglaseno iz razloga sto saradjujem sa ljudima,koji hoce da me ispostuju a sa kojima imam i drugu vrstu saradnje.(neki od vas su u njihovim apartmanima!)tako,da ne bi bilo nesporazuma sa agencijama(narocito engleskim),moji gosti ce saznati cenu kada bude trebalo.dotle ce se naravno raspitati i za ostale cene i....odluciti.na kraju krajeva,IMAM PRAVO da ne zelim da zaradjujem na organizaciji izleta!zvanicne cene koje su dobile agencije mogu varirati i licno me ne interesuje(SAMO SE OGRADJUJEM) a oni koji zele mogu pokusati cenjkanjem da dobiju povoljnu cenu svako vece u staroj luci.podrazumeva se da su deca privilegovana:do 6 godina-free,od 6-12 je pola karte.da napomenem,da izleti nisu jeftini zbog nafte,a da bi se obisao marine park (sa stajanjem na 3 mesta),potrebno je 700 litara nafteZAMOLIO bih bez privatnih poruka po pitanju cena,jer sam OBECAO saradnicima da necemo reklamirati moje cene nigde.hvala na razumevanju...(onima koji razumeju:grin:)

Ispravi me ako grešim, ali čini mi se da si u ranijim postovima napomenuo da ovo ne važi za one koji su rezervisali smeštaj preko neke druge agencije - čisto da te ljudi ne bi cimali bez potrebe ili računali na to.

Za Mobilnog,
hvala Vam za informacije u vezi sa Vilom Makis, nisam bas rad da koristim odmor u drustvu zivotinja,
ali mi je jako stalo dqa ove godine odem na Skiatos. Svakako ako budem isao, a to bi trebalo sredinom avgusta, javicu se Vam da mi obezbedite karte za trajekt. Ako mozete da mi preporucite jos neku vilu slicnu ovoj koja ima lep i konforan smestaj, po mogucstvu bazen i siguran parking. gledao sam Blue Horizons ali sve je popunjeno kod nasih agencija ostalo mi je da licno emailom kontaktiram vlasnika ako ne neznam dali da idem na nevidjeno obzirom da ja i moja porodica imamo vizu.
Molim vas ako mozete odgovorite.
Pozdrav Ivan

Za Mobilnog,
hvala Vam za informacije u vezi sa Vilom Makis, nisam bas rad da koristim odmor u drustvu zivotinja,
ali mi je jako stalo dqa ove godine odem na Skiatos. Svakako ako budem isao, a to bi trebalo sredinom avgusta, javicu se Vam da mi obezbedite karte za trajekt. Ako mozete da mi preporucite jos neku vilu slicnu ovoj koja ima lep i konforan smestaj, po mogucstvu bazen i siguran parking. gledao sam Blue Horizons ali sve je popunjeno kod nasih agencija ostalo mi je da licno emailom kontaktiram vlasnika ako ne neznam dali da idem na nevidjeno obzirom da ja i moja porodica imamo vizu.
Molim vas ako mozete odgovorite.
Pozdrav Ivan
Bilo bi mi samo drago,da se jave ljudi(ako ovo procitaju) koji su mi trazili slicne smestaje za sredinu avgusta.ucinio sam im samo uslugu i "spojio" ih sa nekim vlasnicima a NISAM HTEO(SMEO) da im nadjem ono sto su trazili.TOLIKO je "opasno" u avgustu na skiathosu i ni po koju cenu ne idite bez sigurne rezervacije.a ona vam nece biti 100% sigurna ni preko grka(cast izuzecima).gledao sam malu decu kako placu od umora,kako spavaju na stolici,u kolima...jer su nekom grku "zasvetlucale" oci kad mu je italijan ponudio 150 evra dnevno.a ljudima koji su rezervisali samo se izvine.tu turisticka policija ne moze nista jer vlasnik iznadje 10 razloga zasto je "morao" da otkaze rezervaciju.ovo vazi samo i samo za avgust.usput,da napomenem da od 10-12 jula pa nadalje izgleda da ne postoji cetvorokrevetni sa dve sp.sobe na skiathosu a da je slobodan....

Bilo bi mi samo drago,da se jave ljudi(ako ovo procitaju) koji su mi trazili slicne smestaje za sredinu avgusta.ucinio sam im samo uslugu i "spojio" ih sa nekim vlasnicima a NISAM HTEO(SMEO) da im nadjem ono sto su trazili.TOLIKO je "opasno" u avgustu na skiathosu i ni po koju cenu ne idite bez sigurne rezervacije.a ona vam nece biti 100% sigurna ni preko grka(cast izuzecima).gledao sam malu decu kako placu od umora,kako spavaju na stolici,u kolima...jer su nekom grku "zasvetlucale" oci kad mu je italijan ponudio 150 evra dnevno.a ljudima koji su rezervisali samo se izvine.tu turisticka policija ne moze nista jer vlasnik iznadje 10 razloga zasto je "morao" da otkaze rezervaciju.ovo vazi samo i samo za avgust.usput,da napomenem da od 10-12 jula pa nadalje izgleda da ne postoji cetvorokrevetni sa dve sp.sobe na skiathosu a da je slobodan....
umalo da zaboravim: www.greentours.biz/ponude/saharo.html ovde mozda ima mesta..... jer vila nije bila nikad u prodaji.bila je privatna vila nemacke porodice pa je prodata pre 6 meseci grcima.....ali mora se proveriti u agenciji 0113477890 ps. "kliknuti" mishem na veliku sliku(ima veliku galeriju)

Poslednja izmena:
sorry,nema se vremena..jos malo pa nestalo;) cetvorokrevetni sa dve sp. sobe samo u junu i septembru:
i nesto sto mi ostavi utisak..oko cena:bio sam "po kazni"(izgubio opkladu) u super-marketu i kupio sladoled "stracciatella" (vanila sa drobljenom cokoladom) na kome pise "1000 ml-cista tezina 500gr" i platio 1,45 evra.kao i 6x1,5 l vode po ceni od 1,05 evra. cini mi se da su cene u mega marketu bas ok.samo steta sto nemamo "LIDL"...

:roll:Ima li neko slike noćnog života na Skiathosu
..."gummeni", tek si se uclanio a odmah pitas za skiathos:eek:(ovo umesto jerotija:roll:).slike nocnog zivota se tesko nalaze.jer retko se ko usudjuje i da slika posle ponoci.dolazilo je i do nesporazuma jer je u opticaju velika kolicina alkohola,raznih tabletica i sl....to savetuju i moji prijatelji "cahlua bar" "remezzo bar" BBC..posle ponoci izbegavati slikanje i snimanje....ima nesto na "youtube" pa pogledaj
kao i ostale slicne video zapise....

Poslednja izmena:
mobilni ili vec neko drugi ko zna:

KAKAV JE HOTEL ALKYON U GRADU SKIATHOS-U - MISLIM STO SE TICE UREDNOSTI I SLICNO. SLAZEM SE DA SMESTAJ NE TREBA DA BUDE TOLIKO PRESUDAN ALI NE MORA DA BUDE NI KRS, RUPA ILI KAKO GOD VEC.

AJDE MOLIM VAS LJUDI RECITE DA LI ZNATE NESTO.

DA LI NEKO ZNA NESTO O HOTELU ALKYION U GRADU SKIATHOS, BAR STO SE TICE CISTOCE?
SLAZEM SE DA SMESTAJ NE TREBA DA BUDE TOLIKO PRESUDAN, ALI NE TREBA DA BUDE NI RUPA.

PRIMEDBA: NA OVOM FORUMU I NEMA BAS PUNO PODATAKA O HOTELIMA/APARTMANIMA, U TOLIKO DA BI SE NEKO OPREDELIO ZA NESTO. SAMO CENE BRODOVA, TRAJEKTA ILI TOME SLICNO.

Hotel Alkyon,je jedan od HOTELA U GRADU koji bih izabrao za sebe.razlog je:cena,lokacija,parking,osoblje,bazen...mada nekome moze smetati sto na daljini od 250-300m prolecu avioni,iznad same povrsine mora(50-60m).sto se tice ostalih kapaciteta(hoteli/apartmani)....2000-te godine ih je bilo 80 000 a veliki broj mozete videti ovde: www.skiathosinfo.comm www.skiathos.gr www.skiathosfun.com...

Poslednja izmena:
Hotel Alkyon,je jedan od onih koji bih izabrao za sebe.razlog je:cena,lokacija,parking,osoblje,bazen...mada nekome moze smetati sto na daljini od 250-300m prolecu avioni,iznad same povrsine mora(50-60m).sto se tice ostalih kapaciteta(hoteli/apartmani)....2000-te godine ih je bilo 80 000 a veliki broj mozete videti ovde: www.skiathosinfo.comm www.skiathos.gr www.skiathosfun.com...
Sto se tice mojih gostiju(pod tim podrazumevam www.greentours.biz) evo slike restorana "el Greco" gde ce prilikom izlaska dobiti osvezenje (vocni sok),geogr.karte.popust karte,sva objasnjenja(gde ici a gde ne),cene i datum izleta...Za one kojima je mozda interesantno....NAVODNO je uvedena nova brodska linija Ag.Konstantinos--Skiathos po veoma povoljnim cenama.Da napomenem samo da je ta luka oko 120km juznije prema Atini a informaciju cu proveriti sutra.Inace,danas su plaze bile pune,veliki broj engleza i skandinavaca....ali nema jos srba i grka...:whistling:

zaboravih sliku...(sory jerotije:twisted:) da dodam samo da pojava velikog broja engleza i scandinavaca je uobicajena u predsezoni(sve im placa drzava)..to su socijalni programi njihovih zemalja.i uglavnom su majke sa decom(narocito samohrane majke) evo islike...restoran je na setalistu,30m od luke,prelep,osoblje profesionalno a pored specijaliteta nudi i musaku,rizoto,razna domaca jela.....pa ko voli....vlasnik ce Vas tretirati bolje od ostalih gostiju,jer ga ja preporucujem.A da li ce Vam dati popust na ceh,castiti vas vocem,sladoledom...to ce on odluciti i ja u tome ne zelim da ucestvujem....

Back