SKIATHOS ali stvarno!

Imas li nesto za one koji imaju evro manjka
s030.gif

samo da upozorim ribolovce:juce je priveden nas turista sa puskom i zbog poznatih odnosa koje imamo sa grcima nije platio kaznu vec mu je samo oduzeta puska.ljudi PODRAZUMEVA SE da sa puskom( bilo koje vrste) se ne moze loviti bilo gde.u ovom slucaju,blizina plaze,luke,naseljenog mesta je zabranjen lov.ako se nekome bas desi da mu pridje camac morske policije,nek pusti pusku da padne na dno i nikom nista...ovakav ribolov nije zabranjen ali zna se gde!ako ne znate-pitajte!.grupa italijana je bila 2004 god 3 dana u zatvoru dok im nisu poslali pare za kaznu-lovili su nocu...

Mobilni,

Vidim da si se malo preselio na ovaj forum, pa cu ovde da ti postavim pitanje.:)

Mozes li da se raspitas za cenu karte za trajekt od Skijatosa do Skopelosa tj. Glose? Interesuje me cena i za kola.

Hvala unapred.

Ja idem na Skiathos 30. juna,bash preko green-toursa.. Je l ide josh neko? :)
Zanima me par stvari,ako neko zna,bilo bi od koristi.. :)
Prvo, koliko koshtaju ti autobusi koji idu po tim plazhama i da li ih ima redovno?
Drugo, ti delfini i foke, o kojima se toliko pricha, da li sa njima mozhe da se kupa ili ih bukvalno samo vidite? :))

pozz

Mobilni,

Vidim da si se malo preselio na ovaj forum, pa cu ovde da ti postavim pitanje.:)

Mozes li da se raspitas za cenu karte za trajekt od Skijatosa do Skopelosa tj. Glose? Interesuje me cena i za kola.

Hvala unapred.
na skiathosu ne znaju cene iz volosa za skopelos.u volosu je do 18.06 pravi haos.telefon je zauzet non-stop zbog guzvi za praznik.ako saznam u medjuvremenu,stavicu ovde.mada lako je zakljuciti gore-dole na osnovu cena za skiathos.prelistaj malo i nadji scenirani cenovnik na ovoj temi

Ja idem na Skiathos 30. juna,bash preko green-toursa.. Je l ide josh neko? :)
Zanima me par stvari,ako neko zna,bilo bi od koristi.. :)
Prvo, koliko koshtaju ti autobusi koji idu po tim plazhama i da li ih ima redovno?
Drugo, ti delfini i foke, o kojima se toliko pricha, da li sa njima mozhe da se kupa ili ih bukvalno samo vidite? :))

pozz
ja ne idem sa vama....ali cu vas sacekati u luci skiathos.na 30-40 metara od luke na terasi restorana "el greko" uz kaficu ili sokice,cika-mobilni ce vam pruziti sve informacije vezane za skiathos i vas boravak na njemu.treba da napomenem,da bi valjalo po nesto da se i zapise jer ce biti rec o "moru" informacija.brifing nece biti "sablonski" i gubljenja vremena pricom o grckoj istoriji i mitologiji(kako rade neke strane agencije).podrazumeva se da ste u skolu isli a mnogi znaju o grckoj vise od vodica.tako da ce biti akcenat na vasem boravku,plazama,izletima,smestaju,popustima,ishrani i svemu onome sto ce vam biti potrebno u toku boravka.delfini i foke se okupljaju oko izletnickog broda,kada ugasi motore.medjutim,izlet je veoma atraktivan i ide mnogo ljudi,pa shodno tomer i brod je veliki i komforan.tako da je pomalo i nemoguce sici sa njega a i popeti se.delfini nisu dresirani da bi se igrali sa ljudima,jer je ipak rec o poludivljim zxivotinjama ali vole drustvo ljudi i ako bi neko sisao da se kupa sa njima pretpostavljam da bi se malo udaljili -uplasili.cena bus-a u lokalnom prevozu zavisi od stanica-plaza-perioda(0.90,1.00,1.20,1.50,2.00...) a ovde je raspored: http://www.skiathos.gr/html/metakinisi/gr/bus.html

ja ne idem sa vama....ali cu vas sacekati u luci skiathos.na 30-40 metara od luke na terasi restorana "el greko" uz kaficu ili sokice,cika-mobilni ce vam pruziti sve informacije vezane za skiathos i vas boravak na njemu.treba da napomenem,da bi valjalo po nesto da se i zapise jer ce biti rec o "moru" informacija.brifing nece biti "sablonski" i gubljenja vremena pricom o grckoj istoriji i mitologiji(kako rade neke strane agencije).podrazumeva se da ste u skolu isli a mnogi znaju o grckoj vise od vodica.tako da ce biti akcenat na vasem boravku,plazama,izletima,smestaju,popustima,ishrani i svemu onome sto ce vam biti potrebno u toku boravka.delfini i foke se okupljaju oko izletnickog broda,kada ugasi motore.medjutim,izlet je veoma atraktivan i ide mnogo ljudi,pa shodno tomer i brod je veliki i komforan.tako da je pomalo i nemoguce sici sa njega a i popeti se.delfini nisu dresirani da bi se igrali sa ljudima,jer je ipak rec o poludivljim zxivotinjama ali vole drustvo ljudi i ako bi neko sisao da se kupa sa njima pretpostavljam da bi se malo udaljili -uplasili.cena bus-a u lokalnom prevozu zavisi od stanica-plaza-perioda(0.90,1.00,1.20,1.50,2.00...) a ovde je raspored: http://www.skiathos.gr/html/metakinisi/gr/bus.html

jel ovo vazi i za on ekoji ne dolaze preko greentoursa.!!!!

nisam bas raumeo...smene srpskih turista se obicno poklapaju ali u luci ce Vas predstavnik prilikom doceka da radi onako kako su mu rekli i vi treba da se oslonite na njega.ja sam predstavnik-saradnik agencije greentours i radim kako ja mislim da treba.ako neko zeli ili misli da treba da prisustvuje nasem mitingu(brifing) i dobije informacije i sl,meni ce biti posebno drago.naravno da ce gosti greentoursa u svojim objektima(na oglasnoj tabli) imati nesto SAMO ZA NJIH.to su specijalni cenovnici nekoliko restorana,rent-a-car i sl.turisti koji nisu nasi gosti mogu dobiti nasu karticu i na osnovu nje dobiti popust ali koliki ce biti,zaista ne zelim i ne mogu da znam.morate se cenkati sa grcima da bi dobili bar pribliznu cenu koju imaju gosti greentoursa.primera radi,jos uvek dajem auto svojim gostima za 18 evra(vise od 2dana)."skocite" na temu o Tasosu,pa pogledajte koliko su cene kod njih.(ovo je replika za "skupo" ostrvo skiathos)kartice ce biti i posebno obelezene.nasi gosti su nama poverili svoj novac i organizaciju njihovog odmora pa je logicno da imaju i malo razlicit tretman od ostalih.ovo ce mozda nekome ne svidja,kao i nekim grcima jer oni zele sto vise musterija. ali meni je cilj da nase goste "izdvojim" od ostalih,da bi recimo...iduce godine letovali kod nas u kala nera,alikes,mamidakis,anhelo ili opet na skiathosu...

Prvo ukljucenje! Pratimo forum od februara i nismo novi nick mobilnog.Informacije su fantasticne i ne mogu se staviti u poziciju da nista ne znam o SKIATHOSU, a da sutra krecemo na put.Zahvaljujuci forumu, mozemo da organizujemo svaki dan.Korisnim savetima nikad kraja.Ipak je ovo period odmora na koji svi cekamo preko cele godine i jedna losa informacija moze mnogo toga da upropasti.Zato,hvala svim korektnim FORUMASIMA !!!:klap::klap::klap:

Dragi Skajtoscani,
nase malo drustvance ide na Ostrvo krajem meseca, pa me zanima da li su cene opste potrosnje na plazama, u barovima i radnjama, koje ste navodili za proslu godinu, porasle ove godine zbog skoka cena nafte, zemljotresa, drugih elementarnih nepogoda? Ili su ostale iste? Zanima me koliko da ponesem za ugodan boravak. Hvala.

Hvala Mobilni.Da li neko ide na Skiatos 14 septembra? Kakvo nas vreme ocekuje u septembru?
idealan termin!!! vikend oko 12-13 septembra je veliko bezanje grka i ne moze se verovati da je recimo 12.09 u subotu isto to ostrvo i u ponedeljak.tu cu vas razocarati,jer odmah potom najveci i najbolji klubovi zatvaraju.ali cene,samo pice na dole-svega i svacega.more je kao chaj,grci odradili sezonu-zadovoljni,nasmejani,maltene sami odredjujete popust.....za vremenske prilike....sve je moguce,pa i da zahladni dan-dva oko 20-og...

Dragi Skajtoscani,
nase malo drustvance ide na Ostrvo krajem meseca, pa me zanima da li su cene opste potrosnje na plazama, u barovima i radnjama, koje ste navodili za proslu godinu, porasle ove godine zbog skoka cena nafte, zemljotresa, drugih elementarnih nepogoda? Ili su ostale iste? Zanima me koliko da ponesem za ugodan boravak. Hvala.
do sada je sve kao prosle godine.medjutim,ovih dana krecu malo cene:gyros 2-2.30,pivo 2-3,50,espreso 1.5-4.00,pizza 6-12 dok su mega-marketi po tvrdjenju svih gostiju ovih dana-jeftiniji u mnogo stvari od nasih u srbiji.ovako je otprilike u gradu....naravno da je na plazi i u blizini skuplje....i odgovor koji dugujem "Angi7": cena auta za skopelos je oko 85 evra a po putniku 24 evra....

Poslednja izmena:
...e pa ja se juce vratila ....smrc....

Za pocetak , jer sam danas pajala po nasim radnjama tipa Maxija i Imo centra , odgovorno tvrdim, da je kod nas sve skuplje nego u radnjama '' odmah do apartmana '' i ''koja mi naleti usput'' , a sa njihovim megamarketima necu ni da uporedjujem , kao i varijantom kupovine ribe kod ribara ili voca i povrca sa prikolice ko zeli da se zabavlja kuvanjem.Ko ne zeli , prodjite pored restorana , svuda stoji menu sa cenovnikom i mozete pogledati i izabrati gde ce te i sta jesti . Izbor je zaista raznovrstan a cene malo variraju u zavisnosti od mesta i opremljenosti lokala , mada ni to nije pravilo.
Ono sto je preeeskupo i cena ne odgovara ni kvalitetu je garderoba , cipele , sandale jer po meni to je stil za engleze i skandinavce koji meni licno ne lezi , dosta sintetike i nesto sto lici na kvalitetniju kinesku robu koja se po nasim boljim buticima moze naci za bar 3 puta manju cenu.
ZEEENEE , bas mi je zao ako sam vas razocarala , ali naci ce te vec nesto.
Tako da , sam zivot i izlasci tamo dodju nekako jeftiniji nego ovde , na izlete treba obavezno otici jer su ''ona visnja '' na slagu na torti , i kretati se , pokusati obici sto vise , a sve je nemoguce , tako da Vam uvek ostaju neprozivljeni dozivljaji za sledeci put .
Utisci su razliciti ( slusajuci nase ljude po plazama i u autobusu) i jako zavise od predpripreme za susret sa ovim Rajskim ostrvom . Sto vise o njemu znate, a ''mobilni '' se zaista potrudio da nam ga na razlicite nacine maximalno priblizi i objasni , lepse ce te ga doziveti sa svim njegovim bojama , mirisima , gostoljubivosti ( jer zaista nas izdvajaju u odnosu na ostale goste ) precistim ulicama , bokorima cveca koje se spusta niz svaku ogradu i zidic ....
Pripremite se unapred i uzivajte u svakom trenu provedenom tamo , izlazak Sunca , zalazak sa bilo koje plaze ,miris borove sume , ne dajte da Vas neke eventualne sitnice ometu , jer to je VAS odmor , a na Skiathosu imate sve uslove da napunite baterije do nekog sledeceg ..

Mobilni,
Hvala na odgovoru. Definitivno je jeftinije da iznajmimo kola na jedan dan na Skopelosu.
U tom slucaju bi morali da idemo do Skopelosa, ne do Glose. Kolika je tu cena povratne karte? Koje su sanse da odmah dobijemo kola kad stidnemo u Skopelos i koja je otprilike cena za jedan dan za mali auto u julu?

Back