SKIATHOS ali stvarno!

Pa rekoh-vreme je da pocnem da "zaradjujem"jedan studio i za dogodine...
a050.gif
"ΠΟΝΙΡΟΥΛΑ".....:mrgreen:

jedna primedba(savet)....koju sam sam dobio sinoc za svoje goste,pa nije lose da je svi znaju: pre dva dana,trojica mladih srpskih turista u kasnim satima u fast-food-gyros su "razvezali" pricu sa zaposlenima "bracom grcima" o svemu i svacemu.naravno da su politika i kosovo bili jedna od tema razgovora...da ne detaljisem.....zaposleni su bili albanci.posto su dobri decaci, bilo im je prvo neprijatno a kasnije i zanimljivo,ali nikad ne znamo kad mozemo da naletimo na nekog extrema. u grckoj ih ima vise od 1 000 000 albanaca i uglavnom na ostrvima zive porodicni i mirni ljudi,jer delikvente lako uoce i policija ih regulise.naravno najvise zbog turizma.imamo tu neprijatnost,koja se desila sa kosovom.....pa kad dodamo da su mnogi ljubomorni na toliko broj srpskih turista u grckoj,posebno na nas odnos sa grcima,na nase lepe i kulturne turiste....zato,kao sto cu reci licno svojim gostima,kazem i ovde...gledajte svoja posla ..i kada vas pita "grk" za kosovo-ne znate da li je grk ili ne...do sada nisam cuo za incident te vrste ali se u medjuvremenu desilo to sto se desilo(sa kosovom). informativno,albanci u grckoj rade na brzoj hrani(gyros),pomocno osoblje u hotelu,restoranu,sobarice,delivery..tu i tamo poneki konobar.ovo se odnosi na mlade ljude-da paze....dok mi matori znamo da je politika poutana...

Poslednja izmena:
http://www.skiathos.gr/html/advert/calypso/index.html#gr ovaj restoran nas je pozvao danas i ponudio za srpske turiste popust..uz pokazivanje nase kartice.koliki ce popust biti nisam zeleo da znam jer ne ucestvujem u njemu.pre nego sto narucite,pokazite karticu i pitajte za popust....dok ce gosti greentours-a imati poseban meni na oglasnoj tabli u objektima gde su smesteni.treba da dodam da je restoran malo iznad ostalih...

Poslednja izmena:
NA ZALOST ...u ovom trenutku se trese centralna grcka.jedan od vecih potresa u novijoj istoriji grcke 6.5 stepeni .za sada jedno lice poginulo i desetine povredjenih....[/QUOTE epicentar je izmedju regiona Ahaia i ilias gde je najhvise gorelo prosle godine.potresi se osecaju u larisi,trikali,patri,uglavnom centralna grcka,izvestaji sa terena govore da su u toku sitni potresi ali jos ne zakljucuje da li je bio i prosao glavni potres.sve indicije govore da jeste.ostaje da se nadamo...

da,za isto podrucje predvidjaju..od 5.5 do 6.2.bar je tako stajalo u naslovima emisija na tv kanalima.ovde su malo dosadni sa tim pa to niko i ne gleda...niko nije osetio zemljotres na skiathosu jer ta poznata pukotina se pruza u pravcu turska-donji deo jadrana(izmedju albanije i c.gore...tako da se pored severozapadnog peloponeza osetio u krugu do 100km...

Poslednja izmena:
Smatram da je logicno...ali ajde da upozorim... na osnovu nekih dogadjaja juce na skiathosu mislim da je (po meni)pod obavezno cim dodjete na destinaciju,da saznate brojeve telefona policije i hitne pomoci.nekada vasi vodici,domacini i sl nece biti dostupni ili tel iskljucen.za ne daj boze....telefon policije na skiathosu je 2427021111,morske policije 2427022017 a hitne pomoci 2427022222.informativno,vec dva dana vreme nam je ocajno......

ma ne brini gogo-dosk ti stignes-sve ce biti "pod konac".Optimizam devojko !!!
a020.gif

ništa mi drugo i ne preostaje posle ovol'kog optrčavanja...
vraćali su me i za krštenicu i za potvrdu iz škole, sve je moralo da bude na latinici. (da li treba posebno da napominjem da je internacionalna krštenica (kako vole da zovu latiničnu verziju) dva i po puta skuplja od obične? :mrgreen: )jedino je sreća što sam sve mogla da obavim preko interneta, pa nisam morala da zaranim za red...al' sad mi već polako dosta peripetija i vožnje po raskopanom gradu na +30 i kusur...

jedva čekammmmmmm da se bućneeeeeemmmmmmm :)

ma gde ocajno vreme ????
Juce sam ceo dan provela na dve Banane, sunce i malo vetric
Danas , bila na Cugriji , jeste bila kisica i malo vetrica i .....dobro mrzelo me da se kupam ali sam se izvalila na lezaljci i kulirala .....
Ono sto sam primetila jutros kod nekih nasih ljudi nije mi se dopalo ----ovde smo na odmoru a ne na trkama , kad dodjete opustite se i kazite sebi svako jutro DOBRO JUTRO , DANAS JE TAKO LEP DAN I JA CU UZIVATI U NJEMU!!!
Budite pozitivni , uzivajte u svom odmoru , jer ste ga zasluzili!!

A inace da nije TVa ne bi ni znala da je bio zemljotres .

Poz ...svima

Back