SKIATHOS ali stvarno!

ako bi ste isli trajektom na skopelos treba da sacekate da dodje trajekt iz volosa,da se zadrzi pola sata na skiathosu pa tek tada da krenete na skopelos.po meni to nije nikakvo resenje jer ste na skopelosu oko 13.00.mnogo je bolje izletnickim brodom u 10.00 ili nesto malo ranije "delfinom" koji opet dolazi iz volosa....sve to ne mozete uklopiti a da vam odgovara sve dok ne odredite datum kada bi ste isli da bi smo znali i raspored brodova i "delfina".mozda je ponajbolje resenje,da vam organizujem nekog lokalnog ribara da vas prebaci u Glosa rano ujutru i da vas ceka tamo auto.treba da planirate i povratak....

MIOBILNI,hocu sa zenom da idem u augustu tj 15-25.08 na skiathos,pa mi treba neki ok smestaj nije bitno da li je privatni ili hotel bitno je da nije skup i da je u gradu,jel imas nesto da mi preporucis ili neki sajt da pogledam kako to izgleda,znaci bitno je da je ok i da nije skup
pozz:worth:

samo cu reci da od 15.08 pa do kraja avgusta u atini-gradu od 6 000 000 ne treba da prelazite ulicu na semaforu.bulevari su opusteli! kolektivni odmori i svi su pobegli na ostrva.tada i grci na ostrvima polude ...pa znaju da traze za dvokrevetni i po 100 evra.na sajtu www.greentours.rs ima jos mesta u vili "lili-zaharo" jer se prvi put i izdaje....upravo proverih ima jedan slobodan u www.skiathosdiamond.gr po ceni od 90 evra ali ponuda vazi do 21.00 veceras.....dok u gradu,ima dvokrevetnih po 70 evra....

Poslednja izmena:
Mobilni,

Hvala ti za pomoc oko izleta na Skopelos u sopstvenoj reziji. Nadam se da cemo uspeti da se organizujemo sa izletnickim brodicima. Da li sam dobro razumela da mogu na Skijatosu da iznajmim kola koja ce nas cekati na Skopelosu i koliko se izletnickim brodicima putuje do luke Skopelos?

Neko je na drugom forumu pomenuo plazu Kekria na Skijatosu do koje se stize kozjom stazom. Pod tim imenom ne nalazim na netu nista. Na severozapadu ostrva je i pominju neki izvor. Znas li koja je to plaza i kako se stize do nje?

Verovatno na "google" upisujes pogresan naziv. upisi : kexria ili kechria.ima rezultata u pretrazi...auto potrazite(uz cenkanje naravno)_ u AVIS na skiathosu da vas ceka na skopelosu.treba i da vidite u staroj luci da li postoji mogucnost da prvo stanu na skopelosu,posto vidim u reklamnim materijalima da oba izleta (marine-skopelos) imaju prvo stajanje na alonisosu.a gledajuci kartu i selo preko puta skiathosa,opet je po meni najbolja kombinacija da vas neko prebaci ujutru do Glosa gliserom i imate ceo dan posle,,,,do trajekta uvece.ali o svemo tome mozemo tek ovde preciznije....

Posle višemesčnog praćenja ovog foruma hvata me panika oko trajekta.Nešto mi se čini da je najpametnije krenuti dan ranije i odsesti u Volosu, pa ujutru bitri spreman za ukrcavanje na prvi jutarnji brod.Oko rezervisanja karata za nas i auto smo već nešto preduzeli, ali taj smeštaj u Volosu mi nikako ne ide. Mobilni, ili neko drugi, da li možete preporučiti smeštaj za 1 noć, krajem jula, u Volosu, za četvoročlanu porodicu? I kako ga rezervisati?Bilo bi važno i da nije skup, kad je već trajekt tako nenormalno skup. :???:

Pozdrav svima !
Zelim prvo da kazem da ste pravo blago, sto se informacija vezanih za Skijatos tice!!!
Iako sam se kasno ukljucila (i procitala sve stranice od pocetka, uuuh!), ovde sam zaista pronasla sve detalje koji su me zanimali u vezi ovog predivnog ostrva kao i sve "sitnice koje Skijatos znace"!!!
Takodje, poseban pozdrav za POPITO koja mi je je ustedela pola muke i izvukla od Mobilnog sve moguce i nemoguce detalje u vezi vile Rania (polozaj na mapi, parking...!), jer upravo smo tu uplatili smestaj u julu. Hvala Popito, hvala Mobilni, koliko vidim bicemo komsije, pa da i nazdravimo malo tamo!:) A sad da malo "davim" Mobilnog...

MOBILNI, posto vidim da pomazes i ljudima koji nisu tvoji gosti na Skijatosu (veoma lepo od tebe!), i mi bismo te zamolili za malu pomoc. Interesuje nas da li bismo mogli kada stignemo (15.jul), da ti se obratimo za one izlete brodom (Lalaria, Tsougria...) i za pomoc oko izbora povoljnijeg rent a car-a (5-7 dana)? Takodje nas interesuje da li je taj izlet brodom moguc svaki dan ili samo odredjenim danima? Tvoja pomoc bi nam veoma mnogo znacila posto ostajemo samo devet dana (nazalost!), a iz svega navedenog vidim da je to na Skijatosu premalo, pa moramo da se dobro organizujemo kad je vec takva situacija!
Hvala ti unapred i pozdrav!

PS Pokusali smo da te kontaktiramo preko skype-a ali jos uvek nemamo potvrdu da si prihvatio kontakt.

Posle višemesčnog praćenja ovog foruma hvata me panika oko trajekta.Nešto mi se čini da je najpametnije krenuti dan ranije i odsesti u Volosu, pa ujutru bitri spreman za ukrcavanje na prvi jutarnji brod.Oko rezervisanja karata za nas i auto smo već nešto preduzeli, ali taj smeštaj u Volosu mi nikako ne ide. Mobilni, ili neko drugi, da li možete preporučiti smeštaj za 1 noć, krajem jula, u Volosu, za četvoročlanu porodicu? I kako ga rezervisati?Bilo bi važno i da nije skup, kad je već trajekt tako nenormalno skup. :???:
pomalo je to "nemoguca misija". prvo.. u hotelima u grckoj ima veoma retko cetvorokrevetni.drugo....da bih rezervisao treba da uplatim.jedva sam uspeo da rezervisem nekim mojim gostima i to jedva po ceni od 70 evra (4) i 60 evra (3).pokusajte na "google" upisujucu rec "ARGO-VOLOS" da rezervisete.hotel je sa jednom * a cenu sam vec rekao...ili se obratite u agenciji gde se prodaju karte za trajekt,rado ce vam pozvati neki hotel u blizini.....a bas ih ima u okolini luke.

Pozdrav svima !
Zelim prvo da kazem da ste pravo blago, sto se informacija vezanih za Skijatos tice!!!
Iako sam se kasno ukljucila (i procitala sve stranice od pocetka, uuuh!), ovde sam zaista pronasla sve detalje koji su me zanimali u vezi ovog predivnog ostrva kao i sve "sitnice koje Skijatos znace"!!!
Takodje, poseban pozdrav za POPITO koja mi je je ustedela pola muke i izvukla od Mobilnog sve moguce i nemoguce detalje u vezi vile Rania (polozaj na mapi, parking...!), jer upravo smo tu uplatili smestaj u julu. Hvala Popito, hvala Mobilni, koliko vidim bicemo komsije, pa da i nazdravimo malo tamo!:) A sad da malo "davim" Mobilnog...

MOBILNI, posto vidim da pomazes i ljudima koji nisu tvoji gosti na Skijatosu (veoma lepo od tebe!), i mi bismo te zamolili za malu pomoc. Interesuje nas da li bismo mogli kada stignemo (15.jul), da ti se obratimo za one izlete brodom (Lalaria, Tsougria...) i za pomoc oko izbora povoljnijeg rent a car-a (5-7 dana)? Takodje nas interesuje da li je taj izlet brodom moguc svaki dan ili samo odredjenim danima? Tvoja pomoc bi nam veoma mnogo znacila posto ostajemo samo devet dana (nazalost!), a iz svega navedenog vidim da je to na Skijatosu premalo, pa moramo da se dobro organizujemo kad je vec takva situacija!
Hvala ti unapred i pozdrav!

PS Pokusali smo da te kontaktiramo preko skype-a ali jos uvek nemamo potvrdu da si prihvatio kontakt.
kontaktirajte me na skype" mile654" od 10.00 do 18.00..

moja cetveroclana porodica letuje od 5.jula i da ne bi gubili dan 5-tog idemo na trajekt ujutro(7.45-platili preko interneta) pa zbog toga spavamo u larisi koja je oko 60km od volosa .hotel metropol 80eura sa doruckom -noc ,rezervisao preko interneta.

Pozdrav svima,

Ima lineko informacije kakav je hotel ESPERIDES BEACH tj kakve su sobe kakva je plaža (Ahladija) itd.
Da li se isplati iznajmiti auto i koliko košta iznajmljivanje, pošto na je Krfu ne vredi letovati ukoliko se ne iznajmi auto... da li je i na Skijatosu takav slučaj.

kakvo je vreme početkom septembra i šta sve vredi obići...

unapred hvala

bravo mladene! to je i najsigurnije...kad platis onda nema da te cima grk ili da zaboravi.danas sam ponovo,proveravao sve rezervacije za auta i NEMA mi dva vozil;a u rezervacijama.pa sam ponovo rezervisao.srecom poznajem grcku dobro poznatu neodgovornost,pa sam na oprezu.....za ostale koji hoce da spavaju pre broda eto resenja: www.google.gr i upisete :hotel volos ili larisa

Hvala mnogo i Mobilnom i Tmladenu! Platila bih ja unapred, to je ok. Ne bih Larisu nego baš Volos, a sve što sam našla je od 3* naviše. Nama bi odgovaralo ono što si ti Mobilni pominjao da si za nekoga uspeo po ceni ispod 100 evra. Da li možemo preko agencije sa kojom sarađuješ u Beogradu da ti platimo, a da ti za nas obaviš rezervaciju trajekta i hotela? Mogli bismo možda i da preuzmemo te karte i vaučer još ovde, pod uslovom da odmah ovde sve i platimo. Dakle, radi se o sobi za 4 osobe (4 ili 3 kreveta) u hotelu ili nekoj kući u samom Volosu.
I još da dodam, ove naše agencije nekako nemaju osećaja za potrebe svojih klijenata. Osim paket aranžmana, nema mrdanja, nema tu da se traži nešto posebno, sve je po principu uzmi ili ostavi. Ja eto nisam vična da sve sama sredim, pa mi baš treba pomoć agencije... Mislila sam da one tome služe...

pozdrav svima... citam i citam, i muti mi se vise u glavi... ako neko ima malo vremena da me posavetuje. idem sa momkom 26.08.avionom, smestaj na Agia Paraskevi (nismo nasli grad i jako mi je krivo zbog toga!), u Panos apartmanima. Da li je neko bio tamo, kako je? I da li je promasaj termin od 26.08, zbog guzve i sl...

I zanima me da li ima neki market na Ag. Paraskevi na koji da obratim paznju , jer smo dali 500e samo na smestaj i prevoz, pa da ustedimo na klopi. vec mi se vrti u glavi kad pomislim i na rentiranje kola i izlete i koliko ce to sve da kosta!!! ali ne kajem se... jedva cekam... vec sam izvukla plaze i utiske ljudi sa ovog foruma, pa cu napraviti sebi mali vodic za skiatos!!! :-)

pozdrav svima... citam i citam, i muti mi se vise u glavi... ako neko ima malo vremena da me posavetuje. idem sa momkom 26.08.avionom, smestaj na Agia Paraskevi (nismo nasli grad i jako mi je krivo zbog toga!), u Panos apartmanima. Da li je neko bio tamo, kako je? I da li je promasaj termin od 26.08, zbog guzve i sl...

I zanima me da li ima neki market na Ag. Paraskevi na koji da obratim paznju , jer smo dali 500e samo na smestaj i prevoz, pa da ustedimo na klopi. vec mi se vrti u glavi kad pomislim i na rentiranje kola i izlete i koliko ce to sve da kosta!!! ali ne kajem se... jedva cekam... vec sam izvukla plaze i utiske ljudi sa ovog foruma, pa cu napraviti sebi mali vodic za skiatos!!! :-)
Pretpostavljam da ides preko K.. T...ja.Ja sam sa devojkom isao prosle godine preko njih (16.08) i bio sam nedaleko odatle.Bas smo prolazili pored tih apartmana.Izgledaju mi bolje nego sto smo mi prosle godine imali.Nalaze se tik uz glavni put, a prodavnice imas ako se dobro secam dve.Po jedna levo i desno na nekih 50-100m gde si smestena ako se ne varam.Imas i odlican restoran Infinity Blue u tom reonu.Ne propustaj ga.Popni se gore na veceru neki put predvece i videces zasto.Nemoj nista da brines sto nisi u gradu.Tu si samo da prespavas i nista vise.Sve ostalo je blizu. Ako ti je do prevoza imas stanicu odmah tu kod kompleksa gde staje autobus na svakih 10-15min.Iznajmljivanje auta ti je 40E po danu plus gorivo koje placas pa zato ako ste avanturisti bolje uzmite skuter (10 ili 15E) jer je svakako dovoljan, posto je vrlo malo ostrvo.Guzve nema toliko nemoj da se plasis da ces ostati bez lezaljke i suncobrana na plazi itd.
Zavidim ti jer ces da se provedes sjajno.Ove godine imamo drugu destinaciju ali Skiatos cemo sigurno jos da posetimo.Jedno od onih mesta gde stalno mozes da dolazis i nikad da ti ne dosadi.Zato...Pozdrav i uzivaj!

Poslednja izmena:
Hvala mnogo i Mobilnom i Tmladenu! Platila bih ja unapred, to je ok. Ne bih Larisu nego baš Volos, a sve što sam našla je od 3* naviše. Nama bi odgovaralo ono što si ti Mobilni pominjao da si za nekoga uspeo po ceni ispod 100 evra. Da li možemo preko agencije sa kojom sarađuješ u Beogradu da ti platimo, a da ti za nas obaviš rezervaciju trajekta i hotela? Mogli bismo možda i da preuzmemo te karte i vaučer još ovde, pod uslovom da odmah ovde sve i platimo. Dakle, radi se o sobi za 4 osobe (4 ili 3 kreveta) u hotelu ili nekoj kući u samom Volosu.
I još da dodam, ove naše agencije nekako nemaju osećaja za potrebe svojih klijenata. Osim paket aranžmana, nema mrdanja, nema tu da se traži nešto posebno, sve je po principu uzmi ili ostavi. Ja eto nisam vična da sve sama sredim, pa mi baš treba pomoć agencije... Mislila sam da one tome služe...
zaista nemam vremena vise....dostavite mi ime vozaca,vrstu auta i reg table +datum.karte vas cekaju u SPORADES TRAVEL preko puta kapije luke.za hotel imate dva resenja: kada dodjete dan ranije i uzmete karte..... oni ce videti ko vam je rezervisao.imaju obavezu prema meni da vam pozovu nekoliko hotela sa normalnim cenama.drugo je da nazovete direktno hotel ARGO-24210-25372 gde je 3-krevetna 60 a 4-krevetna 70.mogu ih i ja pozvati,pa vam dostaviti IBAN da uplatite rezervaciju......od sada sve sto mogu nekome da pomognem je telefonski ili nekim odgovorom i savetom.uslo se u sezonu i pocinjemo da puno radimo....ne stize se....imam obavezu prema ljudima koji su vec ovde.pozz

samo da dodam na sve tacno od "bgvia"...stvarno ste u periodu kad je guuuzva.ako koristite bus za grad krenite ili ranije ili kasnije.ponekad ne ulazis u svaki-krcati su.taxi izbegavajte-deru!scoter je idealno resenje...Panos-Panajoti(vlasnik) je divan momak(malo-cicija) i bicete max zadovoljni sa smestajem.prosle zime su imali poplavu u prvim spratovima i sve su promenili.nadam ste da ste u prizemlju jer je sve novo.....napunite frizider u mega-marketima u gradu(carefour-dia)!

I mi smo uplatili Panos...Gledala sam sliek na netu, izgleda ok.

Ali trazili smo sprat, jer stvarno ne volim prizemlje. Nadam se da je ok i taj nerenovirani deo. Koliko moze da kosta da se uplati dorucak za deset dana u nekom restoranu u proseku, jel moze za 40E da se nadje?

Do koliko sati idu uvece busevi iz grada?

za one koji zele da prenoce u volosu pre broda: dobio sam IBAN racun od hotela "ARGO" sa 1* i mozete rezervisati iz srbije prenociste.to radim za moje goste.ali moze uraditi i bilo ko zainteresovan.telefon hotela je 24210 25 372 i ima normalne cene....ili potrazite pomoc u agenciji SPORADES TRAVEL sa kojima saradjujem i bicete usluzeni.zaista nemam vremena da zovem i rezervisem za sve zainteresovane jer se dugo ceka na vezu....

Mobilni,

A jel znas za koliko para moze da se uplati dorucak za 10 dana u proseku u restoranima, tavernama?
ne znam zaista jer ima raznih restorana i cena.najbolje je da to napravite preko vlasnika smestaja gde ste smesteni.on ce vam (ako je normalan) preporuciti nekog svog(rodjaka,prijatelja).inace,cinoc je veca grupa nasih turista imala pravo zezanje u gyros ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ u papadiamantis ulici.jedan je od dvojice koji ima cenu 2 evro(ostali 2.30) a zainatio se pa ga i puni maximalno.trazi mi da stavi tabelu:"mobilni je moj prijatelj" ali za sada ga samo ucim srpski jezik.sinoc nam je rekao u kameru: "najbolji ste turisti a ja imam najbolji gyros"(na srpsko-grckom) pa ce to uskopro biti na www.youtube.com inace,sutra ga "oblacim" u majice green tours-beograd......

U Panosu cemo biti, kao sto sam napisala gore. Trazili smo sprat jer ne volimo prizemlje, a ti si napisao da su samo prizemlje renoirali ako sam dobro razumela. koliko sam videla na slikama ima samo prizemlje i sprat?

Back