SKIATHOS ali stvarno!

I ja sam se vratila sa Skiatosa pa da podelim utiske. Skiatos je jedno malo i lepo ostrvo, ima za svakoga po nešto, od noćnog života, do romantičnih taverni, lepih plaža. Ali oduševljenje koje koje prati ovaj forum, mislim da nije baš opravdano, jer ima još dosta ostrva isto tako lepih svaki na svoj način. Što se tiče smeštaja u gradu koje rade naše agencije, jedino to i znam, svi su otprilike slični, znači osnovno i uglavnom čisto, pa ako tražite luksuz, Grčka nije pravo mesto za to, ili se ispružite za velike pare. Manolas vam je blizu diskoteka- dobra lokacija, Fantazija-blizu glavne ulice isto dobra lokacija, a Makis i Blue Horizon su u brdu na 50 ak metara jedna od druge, sa OGROMNIM usponom, i daleko od diskoteka (za mlađe), a mislim da oni stariji ne bi mogli da se popnu. Sam Blue horizon je kao na slici, znači ništa specijalno, ali ok, kupatilo je loše. Ima finu bašticu, mi smo bili u prizemlju i daleko je od toga da je katastrofa. Isti su bili i svi gore navedeni smeštaji, zato ukoliko imate izbora birajte da NE budete u brdima. Treba imati na umu da je Skiatos mondensko letovalište i da je to niskobudžetni smeštaj pa ne očekujte previše i budite realni i nećete se razočarati.
Vreme je krajem avgusta bilo hladnije nego kod nas, večeri su prohladne, danju nije prelazilo 30 stepeni. Posle 25.8. ostrvo se ispraznilo, Grci koji čine većinu turista su otišli, pa je izgledalo kao da je jun, poluprazno, što meni nije smetalo, ali ako ste željni izlazaka idite od sredine jula do najkasnije 25.08.
Uživajte i opustitese

I mi se vratili 31.avg sa Skiatosa. Dosta sličnih utisaka kao i Simona01. Lepo malo ostrvo gde ima za svakoga po nešto ali mislim da u Grčkoj ima još puno sličnih mesta koja mogu da pruže dosta lepih trenutaka gostima. Sve u svemu, lepo, čisto ali skupo. Organizacija prilično slaba, a vodič odmah prvih dana uz presiju "nametnuo" svoju turu za izlet oko ostrva koji je inače bio koristan ali ništa posebno. Plaže su zaista lepe i ima za svakoga po nešto. Neću da se ponavljam ali najveći utisak ostavile plaže Kukunaries i Banana. Sve u svemu lepo i simpatično ali dogodine na novu destinaciju.

pozz za sve...i svima hvala na bezbroj korisnih info o skijatosu...
ja sa devojkom i jos jednim parom putujem preko Ete turs 04.09.(odnosno tada nam pocinje termin a krecemo dan ranije iz Srbije) i odabrali smo vilu Fantazija.
ako neko ide tada, javite se pa se mozda jos i autobusu upoznamo
i pitanje za Mileta-mobilni DA LI POSTOJI MOGUCNOST DA NEGDE GRUPNO GLEDAMO UTAKMICU SRBIJA-FRANCUSKA KOJA SE IGRA 09.09.???

Nenade ja dolazim na Skiathos 6.septembra ujutru i odavde gde zivim (Pariz) vucem sa sobom lap top da ne bih zavisio od nekog konobara koji hoce ili nece da mi stavi kanal ako uopste i prenose Grci tu utakmicu.Lepo cu da sednem u neki od kafica koji imaju WiFi konekciju a Mile mi je rekao da ih ima vise i da se prikacim na sajt BalkaniyumTV na koji sam pretplacen i preko koga sam vec u aprili kad smo bili u Meksiku gledao utakmicu Rumunija-Srbija.Nema sanse da me promasis jer cu tog 9.septembra imati dres nase reprezentacije crveni na kom pise zlatnim slovima SERBIA.Ili mozda beli.Izvoli javi se ako nigde ne budes nasao da gledas.
Daj Boze da slavimo pobedu protiv ovih "mojih" i odlazak na Mundijal 2010. tog 9.septembra.
Odsedam u Diamonds apartmanima a vozim upadljivu crvenu Hondu Prelud na francuske tablice sa auto oznakom SRB.Bicu sa zenom i cerkicom na Skiathosu.
Mile veliki pozdrav za tebe.Ne mogu da docekam petak da sednem u avion i sletim u BG.Krecemo u subotu predvece iz Knjazevca i nadamo se da u Volosu budemo u 6h u nedelju po grckom vremenu naravno.Vidimo se u luci Skiathos.

I ja se pridružujem utiscima Simone i Zeeborg.
Vratila sam se 05.septembra sa Skiatosa. Prvi utisak razočaravajuć ali valjda se sve skupilo. Smeštaj u kome smo odseli - Fantazija nije bio spreman, oblačno vreme pa se uplašila da će tako i ostati, otišli do grada, a ne znaš gde da kreneš, a u gradu gužva, sve natrpano i neuredno osim starog grada, ostrvo jako brdovito. Kasnije su se utisci popravili. Bilo mi je zanimljivo da šetam po uličicama "starog" grada jer nikad ne znaš gde ćeš da izađeš i šta da vidiš. Plaže nisu loše, voda čista ali sve iste, natrpane ležaljkama i suncobranima. Možda su čak lepše sa jugozapadne strane ali mi smo najviše bili na Trulosu zbog deteta. Treba obavezno obići manastir Evangelistrias (vrt sa puno ptica u kavezima) i Kastro za one kojima nije teško da pešače i penju se. Preporučujem kafić Ice na kraju šetališta, dobra muzika i prijatna atmosfera. Inače svuda je jako skupo pa iskoristite Happy Hour po kafićima.

Evo me na Skiatosu u hotelu Plaza.Vreme je ocajno vec danima.Gosti se razbezali pa je grad uvece poluprazan.Ocajno,ocajno,ocajno.

DA....vreme je uzasno lose i ostrvo se gotovo ispraznilo.danima vec nema karti za brod odavde( vansezonski red voznje-1 brod dnevno) ako nije rezervisano unapred.Ako je za utehu.....od 13-14-15 septembra prestanak padavina i blagi porast temperature sa suncanim intervalima,pa ce biti i kupanja......zaista mi je zao turista koje je zadesilo ovo nevreme,jer skiathos osim mnostva plaza,dva manastira i samog gradica nema nista drugo sto bise moglo videti ili posetiti.za utehu je i informacija da je u turskoj vec mnogo mrtvih od posledica ovog talasa loseg vremena.nas je srecom samo "zakacilo"......

Poslednja izmena:
DA....vreme je uzasno lose i ostrvo se gotovo ispraznilo.danima vec nema karti za brod odavde( vansezonski red voznje-1 brod dnevno) ako nije rezervisano unapred.Ako je za utehu.....od 13-14-15 septembra prestanak padavina i blagi porast temperature sa suncanim intervalima,pa ce biti i kupanja......zaista mi je zao turista koje je zadesilo ovo nevreme,jer skiathos osim mnostva plaza,dva manastira i samog gradica nema nista drugo sto bise moglo videti ili posetiti.za utehu je i informacija da je u turskoj vec mnogo mrtvih od posledica ovog talasa loseg vremena.nas je srecom samo "zakacilo"......
Zbog obilnih padavina koje traju vec 15 sati neprekidno.....doslo je do poplava u grckoj i otezanog saobracaja.ovo se odnosi uglavnom na kontinentalni deo grcke a najteze posledice ima Evia gde su upucenu helihopteri "super-puma" za spasavanje gradjana.za sada ima i zrtava:utopio se policajac i prijavljen nestanak jednog pakistanca.na ostrvima je situacija nesto bolja jer ne postoje reke a sva voda od padavina brzo zavrsi u moru.kako kazu u vanrednim vestima....."u kontinentalnom delu zemlje,more je boje kafe od bujica koje se slivaju sa planina.oni koji tek krecu a treba da "uhvate" brod.....treba dobro da iskalkulisu vreme puta,jer zbog odrona,klizista i poplava mozda bude prekida u saobracaju(ako se nevreme nastavi)za one koji tek krecu dobra vest: od 15-16 septembra vreme se stabilizuje i prestanak padavina

Poslednja izmena:
Strašno... A u Beogradu lepo vreme !!?

Kako se globalno menja klima možda uskoro Norveška postane letnja destinacija, a Skijatos domaćin zimske olimpijade... :eek:

Iskreno saosećam sa ljudima koji su dugo planirali svoj odmor i potrošili pare i vreme, da bi sad sedeli u depresivnim hladnim sobama.
To je moja noćna mora :sad2:

Sto se Skiathosa tice ne znam odakle bih poceo. Letovao sam tamo dve godine za redom i prepun sam razlicitih utisaka. Aj da krenemo od puta. Put je prilicno dugacak i iscrpljujuc traje od prilike 15h + oko 2,5h trajekt. Sto se smestaja tice nase agencije imaju vrlo losu ponudu iz razloga sto je ostrvo malo i sa malim kapacitetima. Dobar smestaj je rezervisan za turiste iz Engleske,Skandinavije......predpostavljate i sami zasto:) Prosle godine bio sam smesten u vili Vaso a ove godine devojka i ja smo bili u vili Plavi horizont. Vila vaso se nalazi u mestu Agia Paraskevi i veoma je daleko od svega na Skiathosu sto vredi videti neophodan je auto gde god da krenes iz nje. Prepuna je cveca i raznog drugog zelenila,a samim tim i strsljena,osa,mrava......Sto se tice vile Plavi horizont tu su mi utisci najsveziji. Nalazi se veoma blizu grada i na veeeeeoooma strmom brdu. Ako se vracate peske iz grada verovatno ce vam presesti i setnja i vecera i...... :D Vila pre svega nije ista kao na slikama,mogu reci nije ni slicna. Mi smo bili u sobi u prizemlju i kada smo usli bili smo jako razocarani. Soba nam je bila prepuna prasine,smrdelo je na kanalizaciju,imali smo mrave i buba svabe.....nismo imali ni malo privatnosti zato sto je nasa "terasa" gledala na prolaz. Kupatilo je ocajno i cesto iz njega smrdi .Sto se higijene u sobama tice moracete sami da vodite racuna o tome posto cistacica jedino izbacuje smece,a podovi,prasina....ostaje na vama.Od sudova skoro da nema nista tako da ako resite da hranu spremate u sobi nece vam poci za rukom. Sobe na spratovima su puno,puno bolje sa prelepim pogledom i nije nam bilo jasno zasto smo mi platili istu cenu za nasu sobu kao ljudi koji su bili gore. Na kraju smo saznali da gazdarica nasim agencijama nikako ne daje te sobe po istim cenama kao i da su sobe u prizemlju dosta jeftinije. TOLIKO O NASIM AGENCIJAMA!!! SAVETUJEM SVIMA DA SE PAZE U KOJU AGENCIJU IDU I STA IM ISTA PRODAJE. TRAJEKT KOSTA 32 EURA POVRATNA KARTA PO OSOBI,A AGENCIJA MARKEROM PRECRTA PRAVU CENU I NAMA NAPLATI 50 EUR. PO OSOBI POVRATNU KARTU. PLUS ONI IMAJU 20% POPUST NA GRUPU,PA VIDITE KOLIKO SE I NA KOJI NACIN UGRADJUJU. Osim standardnih problema sa agencijama i organizacijom na ostrvo nemam nikakvih primedbi. Skathos je prelep i bukvalno ce svako naci ono sto mu treba. Cene su malo jace nego na drugim ostrvima,ali vredi svaki euro potrosen tamo. Plaze su predivne i ima ih zaista mnogo. Preporucujem Mandraki,Aselinos Micros,Banana,Ampelaki..... Obavezno posetiti Lalariju do koje mozete doci samo brodom koji svaki dan ide iz luke. Gore navedene plaze su prilicno daleko od grada i nisu dostupne autobusom,zato preporucujem rent a car. Ako idete u terminima od 25 avgusta auto se moze iznajmiti za oko 25 eur,ali ako ga uzimate na vise dana. Oba puta kada sam bio na ostrvu iznajmljivao sam auto svih 10 dana i zaista mi je bio potreban,a vi kako hocete :) To je u glavnom okvirno sta i kako na ostrvu......ako vas zanimaju neki detalji slobodno pitajte. Pozdrav!!!!!!

Samo da se nadovežem na priču, imam prijatelje koji su došli pre nedelju dana kad i ja sa Skiatosa i bili su u vili Plavi horizont. Kažu da su platili manje za sobe u prizemlju nego na spratu. Ne znam da li smem da navedem agenciju preko koje su bili.
Inače što se tiče cena svašta ćete čuti. Za trajekt ljudi su plaćali manje u Bg za auto i sebe preko agencije nego što smo mi platili direktno u Volosu. Onda različite su cene ako karte kupiš u Volosu za povratak i ako kupiš na Skiatosu.
I još nešto, što se tiče higijene u vili Fantazija, stvarno za pohvalu. Dolazila je devojka koja je brisala pod i kupatilo, bacala smeće ja mislim svakog dana. Za 10 dana menjali su nam posteljinu jednom sigurno a mislim da je zamenila i još jednom kada je moja ćerka prosula sok na posteljinu. Peškire su takođe menjali, od posuđa imate sve, čak smo dobili i kuhinjsku krpu.

Bili smo na Skiatosu u periodu od 4.9.-14.9.2009. preko Magic-a, sa autobuskim prevozom.Smeštaj je bio u hotelu Plaza,na bazi polupansiona.Vreme koje smo imali je stvarno bilo očajno i jedino je ovo pokvarilo inače sve pozitivne utiske sa ovog lepog ostrva.Ali šta je, tu je, i protiv meteroloških neprilika se ništa ne može.Da pišem nešto o ostvu,plažama,izletima,putovanju itd, stvarno bi bilo glupo, jer je na ovom i sličnim forumima već sve napisano.I zaista, sve je to ama baš tako, kako su forumaši napisali.Hteo bi samo da napišem par rečenica o hotelu Plaza, jer niti na ovom ili nekom drugom domaćem forumu,nisam našao ama baš nikakvih informacija.Hotel se nalazi na plaži Kanapica, i udaljen je od mora nekih 150-200m.Ima 3* ili je nekada u prošlosti imao i 4*.Vidi se to i po nekim njegovim simbolima iz,očito, ranijeg perioda (nacrtane 4*).Srpski turisti dobijaju sobe, u poćnoj zgradi, koja je i manja od glavne,ulavnom sa pogledom na brdo.Tek toliko da nekvarimo "običaje".U gavnoj zgradi sve sobe gledaju na more.Hotel se nalazi u jednoj kotlini i okružen je sa brdima koje su pune zelenila, tako da ni soba sa pogledom na brdo nije strašna.Doručaj je na bazi solidnog švedskog stola.Večera je meni, sa predjelom,supom,salatom,glavnim jelom i desertom.Glavno jelo i desert se ne mogu birati nego ide po principu šta je toga dana pripremljeno.Glavno jelo je svaki dan bilo različito dok su se ostala jela uglavnom ponavljala, uz mogućnost biranja od dve vrste.Sva jela koja su bila servirana bilo za doručak ili večeru, bila su ukusna.Jedina primedba po pitanju ishrane bi bila ta, što gore navedena agencija preko koje smo letovali, u svom programu navodi da je večera "a la card", ali od toga nema ništa.Nismo to ni očekivali u ovakvom hotelu i za ove pare.Pogotovo kada je Grčka u pitanju.Neznam samo dokle će agencije obmanjivati svoje turiste.Ovo bi bilo ukratko o hotelu.Ko želi više informacija slobodno neka pita.Rado ću mu pomoći.Za više detalja o hotelu Plaza pogledajte moj video snimak na:

Ove godine smo na Skiathos dosli u svojoj reziji, kolima, sa juga Grcke, iz Agios Konstantinosa, prethodno smo karte za brod kupili u Atini. Udaljenost je nesto veca nego od Volosa tako da je i karta skuplja (tacno je da agencije zaradjuju na grupnim kartama, grupna karta trajektom do Volosa iznosi 14 evra, oni naplacuju individualnu cenu od 18.5, a neki cak i 20 evra, kao uracunavaju autobuski prevoz kad stignete na ostrvo). Najbolje biti sam svoj majstor, barem nekada.
Na ostrvo smo stigli u sred sezone, sredinom avgusta, za razliku od prosle godine kada smo boravili u septembru. Tako da cu uporediti ova dva perioda, doduse iz dve razlicite godine. Necu se ponavljati, ali Skiathos je ponovo ostavio utisak, raskosna priroda i pejzazi, ostrvo hedonizma i askeze istovremeno!
Vreme je u avgustu bilo sjajno, jako je dobro da na Skiathosu temperatura pada nocu i lepo se spava. Naravno, bilo je vise turista nego u septembru, zapravo bilo je krcato Grcima. Izvinjenje za forumasa “morski pas” na ciji komentar da stranih turista nije bilo mnogo jesam reagovao u odnosu na iskustvo od prosle godine. Tacno je da ih je bilo manje nego prosle godine u septembru (doduse na ostrvu je sada u avgustu bilo Italijana), prvo sam mislio zbog krize, zatim mi je britanska tour operatorka rekla da oni i izbegavaju period od 25. jula do 25. avgusta zbog guzve, inace pocinju da dovode turiste na ostrvo krajem aprila. I ispostavilo se da se broj Britananca i Skandinavaca povecao nakon 25.08., ili je tad jevtinije? Drugo, Grci, i pored broja, “umtrvljuju” atmosferu u gradu, tako da provod u kafeima moze biti i bolji van visoke sezone. Guzva je podrazumevala krcate plaze poput Kukunariesa, Banane, Agie Eleni ili Vromolimnosa, i podnosljivu popunjenost na npr. Krifi Amosu, Eliasu, Agistrosu (na kojima su bili uglavnom stranci). Npr. na Agistrosu bude oko 40 ljudi.
Utisak je dakako subjektivan, ali postoje i objektivni kriterijumi. Ne slazem se da je Skiathos slican drugim grckim ostrvima. Sporade, Kiklade, Dodekanezi, jonska ostrva…svi se razlikuju. A kad su Sporade u pitanju, Skiathosu je najblizi Skopelos, ali bas ne i sasvim slican, Alonisos se vec znacajno razlikuje. Plaze na Skiathosu nisu slicne, ima ih koje jesu, ali se pojedine potpuno razlikuju. Citiram forumasa Dyonissos:
“Ostrvo je stvarno lepo, plaza ima za svaciji ukus, ne bih mogao reci da su toliko slicne, pogledajte samo koliko su razlicite medjusobno recimo Agistros-Lalaria-Megali Amos-Mandraki-Kukunaries...Svaka je prica za sebe. Takodje, neke se nalaze tik pored puta, sto ima svojih prednosti, dok se do drugih dolazi kroz predivnu prirodu, koja veoma blagotvorno deluje i na dusu i na telo, samo se treba prepustiti. Hladovine ima dovoljno da put ucini skoro neosetnim, a ko je ljubitelj dugih pesacenja i avantura u divljini, takodje nece biti uskracen za ta "sitna" zadovoljstva...Znaci, sa jedne strane imas dobar nocni provod u centru, a sa druge uzivanje u skoro netaknutoj i netaknutoj prirodi van grada po danu. Meni nekako ta kombinacija sasvim odgovara”

Dalje, ovde se govorilo da na pojedinim plazama, vise na zapadu i severu ostrva ima morske trave u vodi ukoliko ima talasa. Ne vidim sta je tu prljavo, drugo ako ponekad ima trave ima je jedan metar uz obalu, i to obicno ne celom duzinom plaze. Drugo, iznenadjuje broj ljudi koji ne pliva ili pliva veoma slabo. Veoma mali broj ljudi ide u dublju vodu, tj. ne plivaju tamo gde ne mogu da zgaze (nije dugo plitko, sasvim koliko treba, nema smaranja i hodanja po vodi), voda na Skiathosu je cista!

Sta je novo na ostrvu?
Sve je dobro obelezeno (putokazi), udruzio se privatni sektor pa je svako platio za sebe. Druga novost je preuredjenje plaze Ambelakia i izgradnja bara/restorana Mystiqe. Ovim je donekle narusena netaknutost plaze ali je Skiathos dobio izvanrednan objekat, u drvetu, trski, sav u belom, izgradjene su i drvene (nema betona, najveca intervencija je travnjak) stepenice od vrha brda (sa puta koji vodi ka plazi Banana), takodje moguce je doci i starim putem, stepenicama ispod napustenog hotela Xenia. Vrlo fancy.
http://paintingskiathos.wordpress.com/2009/07/15/mystique-no-not-that-one/

www.mystiqueskiathos.com

Sto se plaze Banana tice broj lezaljki je zaista preveliki. Ima “pokazivanja”, mislim na Grke, silikonske grudi i bicepsi, pojedini veoma skupi automobili. Nesto bogatih Grka i ostali wannabe koji ih prate. Bilo je bolje posle 25. avgusta, bila je manja guzva. Bogati stranci se pak trude da njihov smestaj bude manje vidljiv...vile na poluostrvu Kalamaki, ili u brdima. Na Agistrosu, Eliasu, Krifi Amosu, velikom i malom Aselinosu, Kastru (super taverna na Kastru) plivanje i snorkeling uvek milina. U Tropical beach baru na plazi Agia Eleni najbolja muzika. Muzika mi se nije dopala na Vromolimnosu (latino miksovan hip hop-om), lezaljke na polovini plaze Vromolimnos lepo rasporedjene, a na drugoj polovini nakrcano.
Cene – iste kao prosle godine, slicne atinskim. Znaci ness frappe od 3-4 evra (moze i za 2.5 na plazi Agia Eleni, ali je mali), cappuccino freddo 3.5-4.5 evra, Smirnoff ice 6 evra. Glavno jelo u restoranu je od 10 evra pa navise. Top kafici skupi: kokteli 10-15 evra, oni na bazi sampanjca 20 evra, casa vina 6 evra, hvatajte happy hour. Naletih na tekst u “Magazinu”, dodatku “Politike”, o Skiathosu, kaze novinar skup hleb, jevtina riba. Hleb (oko 300 g) kosta 1 evro, novinar dalje pise da je dvoje ljudi jelo npr. filet od lista, lignje, skoljke, grcku salatu, pola litre vina i platilo 23 evra. Ja takav restoran nisam nasao. Mozete pojesti lignje i za 8 evra po osobi (sto se smatra pristojnom cenom), ali mala porcija, negde sa Atlantika…Objekte u staroj luci od El Greca (koji je ok) pa sve do kafica treba izbegavati. Klubove nisam posecivao, ne treba ih posecivati pre ponoci, pored mora su, ka aerodromu, takodje nisam bio u clubbingu na Aselinosu. Na Skiathos ne dolazi mnogo tinejdzera, sto je dobro, najmladji su na Vromolimnosu.
Skiathos je cist, medjutim veoma bode oci kada neko baci otpadak pored puta, npr izmedju Kukunariesa i Agie Eleni, opstina bi npr. mogla da postavi kante za otpatke vec za sledecu godinu, takodje i na zapadnoj i severnoj strani ostrva gde nema asfalta…znam da djubretarima nije lako zbog konfiguracije terena.
U gradu je bilo vise prodavnica otvoreno nego u septembru prosle godine, bilo je bolje robe…medjutim mislim da bi bilo zbodno malo reorganizovati ulicu Papadiamandis, bolje radnje, manje robe na ulici. Najlepsi delovi grada, ulicice Plakesa…ka crkvi Panagia Limnia, zatim ulicice ka Sv. Nikoli u novoj luci...

Na ostrvu Tsougria se nalazi mala crkva gde je bilo moguce sahraniti nekoga ko nije bio pravoslavne vere (razlog - fabrika za presovanje maslina koja vise ne radi, ali se i dalje oseca miris ulja). Dosta stranaca je danas nastanjeno na Skiathosu: Albanaci, Bugari, Srbi, Britanaci. Dream on a wave. Zelje i snovi su dakako razliciti. Skiathos je divan, takav neka ostane!

Poslednja izmena:
Da se javim i podelim svoje utiske sa Skiatosa.
Ostrvo je malo i prelepo stvarno pruza sve sto zelite,
nemam nista da kazem sto nije vec receno, plaze prelepe,
najlepse vec navedene i ne treba propustiti ni jednu..
Bili smo smesteni u Plavim Horizntima, imali smo srece pa smo bili u sobi na spratu, tako da smo imali prelep pogled, koji je po meni vredan cak i uzbrdice, smestaj je pristojan nece vam nista faliti a nema ni luksuza...
Treba otici, videti, doziveti.... sigurno se necete pokajati...
:super: :bye:

Poslednja izmena:
Sami birajte smestaj, narocito ako beli sengen postane realnost (link dole najobimnija ponuda smestaja razlicite kategorije):

http://www.skiathosinfo.com/accomm/type.htm#lux

Valjda ćemo i to dočekati. Preporučujem Skiathos koji svakako treba videti. Možda i cene za sledeću sezonu budu nešto povoljnije (naročito ako se ide u direktnoj režiji). Srećno nam svima bilo od NG. :lol:

Valjda ćemo i to dočekati. Preporučujem Skiathos koji svakako treba videti. Možda i cene za sledeću sezonu budu nešto povoljnije (naročito ako se ide u direktnoj režiji). Srećno nam svima bilo od NG. :lol:

Sami birajte smestaj, narocito ako beli sengen postane realnost (link dole najobimnija ponuda smestaja razlicite kategorije):

http://www.skiathosinfo.com/accomm/type.htm#lux

Slazem se da je ponuda smestaja raznovrsna ali pitanje je po kojoj ceni...Licno sam letos kontaktirao vlasnike 20-ak smestaja na Skijatosu i na kraju dosao do zakljucka da je ipak daleko povoljnije otici preko neke nase agencije a uz to imate ipak kakvu takvu organizaciju

Slazem se da je ponuda smestaja raznovrsna ali pitanje je po kojoj ceni...Licno sam letos kontaktirao vlasnike 20-ak smestaja na Skijatosu i na kraju dosao do zakljucka da je ipak daleko povoljnije otici preko neke nase agencije a uz to imate ipak kakvu takvu organizaciju

Neznam koju to uopste organizaciju pominjes a da je vredna najmanje trostruke vrednosti aranzmana u periodu od kraja juna pa do kraja avgusta .
Jedino sto se isplati , to su aranzmani koji idu od pocetka sezone i na kraju . I to su jos kako tako cene , koje uz ugradjivanje na kartama , prevozu i sl mogu jos da prodju i jos i oni da zarade .
O zaslugama vodica , predstavnika !!?? :dash:
Niti mi trebaju i u sirokom luku ih izbegavam jer svaki izlet mozes naci direktno za realnu cenu a ne onu sto oni nude . Telefone , za ne daj Boze , u tom delu , ponesem i hvala Bogu nisu mi dosad nikad trebali .
Pricam uopsteno o Grckoj a najvise o ostrvima .
Koga god sam kontaktirala , nikad u povratnom mejlu nisam dobila cenu koja je stajala na sajtu vec mnogo manju i za mnogo bolji smestaj nego sto je u ponudi agencija .

Naravno to zahteva malo utrosenog vremena na krstarenje po netu i citanje raznih utisaka .A opet ima raznih turista ! Tako da ako je nekom nebitno gde ce biti i kako ce mu biti ,
uvek moze da udje u neku agenciju i uzme sta mu ponude a da pritom ni sami nemaju pojma ni gde je ni sta je to sto nude.
Stvar licnog izbora ! :manikir:

Neznam koju to uopste organizaciju pominjes a da je vredna najmanje trostruke vrednosti aranzmana u periodu od kraja juna pa do kraja avgusta .
Jedino sto se isplati , to su aranzmani koji idu od pocetka sezone i na kraju . I to su jos kako tako cene , koje uz ugradjivanje na kartama , prevozu i sl mogu jos da prodju i jos i oni da zarade .
O zaslugama vodica , predstavnika !!?? :dash:
Niti mi trebaju i u sirokom luku ih izbegavam jer svaki izlet mozes naci direktno za realnu cenu a ne onu sto oni nude . Telefone , za ne daj Boze , u tom delu , ponesem i hvala Bogu nisu mi dosad nikad trebali .
Pricam uopsteno o Grckoj a najvise o ostrvima .
Koga god sam kontaktirala , nikad u povratnom mejlu nisam dobila cenu koja je stajala na sajtu vec mnogo manju i za mnogo bolji smestaj nego sto je u ponudi agencija .

Naravno to zahteva malo utrosenog vremena na krstarenje po netu i citanje raznih utisaka .A opet ima raznih turista ! Tako da ako je nekom nebitno gde ce biti i kako ce mu biti ,
uvek moze da udje u neku agenciju i uzme sta mu ponude a da pritom ni sami nemaju pojma ni gde je ni sta je to sto nude.
Stvar licnog izbora ! :manikir:

Ako sam te dobro shvatio ti si u mogucnosti da pronadjes pristojan smestaj za 100 do 150 eur za 10 dana u jeku sezone, svaka cast :klap: ...Onda definitivno racunaj na mene za sledecu sezonu, ne zelim to da propustim...i naravno bez vodica...jer se ni sam ne oslanjam na njih, niti sam na to pomislio kad sam pomenuo kakvu takvu organizaciju, prosto je lakse da ti neko drugi izvadi vizu, obezbedi prevoz i slicno...a kakav sam turista to ne znam, ali svakako znam da sam i sam proveo dosta vremena pored racunara i na kraju nasao smestaj koji u potpunosti zadovoljava potrebe i to dosta povoljnije od vecine ponuda (o tome sam vec pisao) ...ali kao sto kazes, ima raznih turista! :super:

Ako mislimo na High sezonu i cenu po osobi , bez ikakvih problema ! Inace ja nalazim i za manje novce i ostajem bar 3 nedelje jer je 10 dana za mene malo .Vizu uzimam individualnu i odavno dobijam multiple ,
bas zato sto ne zelim da se vezujem za agencije .
Ako ti je tesko da u odredjeno vreme dodjes u ambasadu i predas papire , to je druga prica .
Prevoza koliko volis . Od regularnih redovnih do agencijskih .Stvar izbora ponovo .
A svako ko izdaje ce doci po tebe u luku ili mesto gde se dogovorite tako da ni to nije problem .
Nije losa ideja , pocecu da naplacujem organizaciju za koju mi ne treba vise od sat vremena pored racunara , a bar 10 puta manje nego sto deru agencije . Thanks

Hajde konačno; Vi forumaši, koji nalazite smeštaje puno povoljnije i jeftinije, BAR 10 PUTA, kako reče predhodni forumaš, pa još i puno kvalitetnije, napišite i nešto konkretno.Dajte neki konkretan primer za određenu destinsciju, termin, cena,koji objekat, ko je kontakt osoba,mejl, telefon.Gde je to na netu (ili ga možda i nema).Dajte nešto konkretno.Na forumima se svi nešto busaju i diče direktnim rezervacijama a niko ne daje konkretan primer.zar je to neka tajna.Hajde malo da otvorimo karte.

Prvo , citaj !
Niko nije rekao da je 10 puta jeftinije , nego bar 2 do 3 puta u odnosu na agenciju .
I govorimo o najskupljem delu sezone pa i zimovanju.
I ne odnosi se samo na Skijatos nego na sve u okruzenju sto nude agencije .
Ovo je vise za raspravu na drugom podforumu , TURISTICKE AGENCIJE , npr
Pomoc ove vrste funkcionise odavno sa raznim forumasima preko pp pa ako te bas bude ozbiljno zanimala neka odredjena destinacija , a ti se javi pa ce ti biti objasnjeno kako da ustedis novce ili ostanes duze .
Pozdrav !

Back