Moram da se nadovezem na poruku koju je poslala Lindos jer se i nama desila identicna stvar. Mi smo se nocas vratili sa Skijatosa.
Krenuli smo u dva para, decko i ja, i moja sestra sa deckom, i uplatili Plavi horizont preko Adventure toursa jer smo jedino preko njih uspeli da nadjemo slobodne apartmane, mada su to sve Etini aranzmani. Uplatili smo isti dan, isti iznos, istu vrstu smestaja, a kada smo stigli tamo i videli smestaj - dobili smo nebo i zemlju. Nas studio se nalazio u prizemlju, ista situacija kao sto je vec napisano, soba lici na spajz sa jednim prozorom i vratima koja izlaze na to sto bi trebalo da bude terasa sa pogledom na more, mracno i propalo, namestaj star 25 godina sa krevetima u koje upadas i iz kojih strce federi, u kupatilu bez prozora ckilji sijalicica od 25 vati, tako da jedva mozes da vidis nesto kad zatvoris vrata od kupatila... sve u svemu, katastrofa, sigurno ne ono sto sam ocekivala za oko 600 eur koje smo uplatili za nas dvoje (isli smo svojim kolima tako da smo uplatili samo smestaj)! Drugi par sa kojim smo dosli je dobio studio na 1. spratu, sa sopstvenom terasom sa pogledom na more, nista lux ali svetlo i prostrano, i odprilike ono sto smo i ocekivali kada smo uplatili, a ne spajz u prizemlju.
Tu se na odmoru nasla i gospodja iz Adventure toursa kod koje smo i uplatili smestaj, koja nas je najblaze receno izignorisala kada smo se zalili na smestaj i upucivala na vodica iz Ete - Senku, koja ce doci to vece na grupni sastanak pa da se njoj zalimo na sve sto imamo. Gospodja nije videla nikakvu razliku izmedju studija koji smo mi dobili i onoga koji je dobio drugi par, i posle svega nam je nasla obrazlozenje da su studiji u prizemlju dvokrevetni (iako je postojao i treci krevet) i da smo to i uplatili, a drugi par je "imao srece" pa je dobio trokrevetni apartman po ceni dvokrevetnog. Verovatno ne treba ni pominjati da je gospodja dobila normalan studio na prvom spratu, odmah pored moje sestre, iako ih je takodje bilo dvoje!
Senka iz Ete, koja se pojavila to vece, nas je posle 2 minuta bukvalno iznapadala pred celom grupom (posto joj se gospodja zalila na nas pre nego sto je dosla), potrosila na nas 5 minuta svog vremena koje je provela tako sto nam je bezobrazno rekla da smo to uplatili, potpisali ugovor i da nemamo pravo da se zalimo na bilo sta, odbila da dodje i da vidi studio koji kosta 600 eura i presla da pricao o tome kako je Skijatos dobio ime! Kada smo je posle sastanka pitali kome mi uopste mozemo da se zalimo, rekla je da sve sto imamo napisemo i damo njoj pre nego sto krenemo, a ona ce to preneti kome vec treba!
Stvarno nisam imala losa iskustva ranije a isli smo preko svakojakih agencija, letujemo u Grckoj na razlicitim ostrvima poslednjih 6 godina i znam da ne treba mnogo da ocekujem od smestaja u Grckoj jer su sve basic varijante. Ali je ovo stvarno bilo previse, pogotovo sto smo ovaj studio platili mnogo vise nego neke ranije i stvarno nisam ocekivala cumez u koji su nas smestili! Tako da u Plavim horizontima mozete proci i stvarno ok, kao moja sestra i njen decko koji su dobili sasvim ok studio (mada su imali srece

), a mozete proci kao i mi, a od cega to zavisi nemam pojma, jer je cena ista.
U svakom slucaju, naravno nismo dopustili da nam to pokvari letovanje, ali je naravno imalo mnogo uticaja na ceo dozivljaj. Skiathos je stvarno lep sa mnogo prelepih plazica, prelepim gradicem i ulicicama koje stvarno treba istrazivati. Necu mnogo pisati o tome jer je vecina vec recena, ali sam htela da podelim sa vama lose iskustvo da bi ste znali sta moze da vam se desi, i da eventualno to dobro proverite sa agencijom pre nego sto krenete.