SKIATHOS ali stvarno!

Мобилни, нисам била на Скиатосу, не знам ни да ли ћу отићи, али ми је жао момка, придружила сам се групи, а желим да дечко успе у борби за живот.

Hvala Vanda.... a zainteresovani mogu na ovom sajtu http://www.srbija.gr da procitaju vesti udruzenja (trecu vest) u vezi gospodje Kiriaki. Zbog takvog naroda (u vecini slucajeva) kao sto su grci,i njihovih osecanja prema srpskom narodu trebalo bi da imaju nasu podrsku u nesreci.Usput, pre dva dana sam saznao,da su na nekim forumima bile postavljene i teme na racun pomenute gospodje,sa komentarima...odakle joj vise snaga,zena-heroj,"srpska majka"....
Samo da dodam, da gospodja Kiriaki nije neka dobrostojeca grkinja ili brodovlasnica....vec obija pragove i kuca na mnogobrojna vrata grckih bogatasa,moleci za pomoc srpskom narodu,izbeglicama,bolesnima,za decu bez roditelja.
I to radi vec 18 godina!!!

Poslednja izmena:
Uzela sam neke kataloge iz agencija i mene i mog decka ove godine najvise zanima Skiatos. Procitala sam dobar deo teme, ali imala bih i par pitanja za poznavaoce: vile koje nude nase agencije nalaze se u razlicitim oblastima i ne znam koju bi bilo najbolje izabrati ili grad, s obzirom na nas program letovanja :)
-1dan: obicno smo na plazi u blizini apartmana i malo prosvrljamo okolo
-2 obicno obidjemo mesto i vidimo za rent a car
-3
-4
-5
-6 isli bi na izlet na Skopelos i Alonisos (valjda sam dobro napisala) (nije bitno da ovo budu ti dani, nego racunam 2 dana za izlete)
-7 isli bi na izlet na Lalariju
-8
-9
-10 obicno smo na plazi u blizini apartmana i malo prosvrljamo okolo

E, sad znaci ostaje nam 5 dana-da li uzeti rent a car za sve dane ili npr. 3 dana, a ostala 2 busom do nekih plaza i sl. Da li je to uopste izvodljivo?
I ako nam je smestaj u Ag. Paraskevi a hocemo busom do Kukunariesa, da li placamo punu cenu karte ili zavisi od koje do koje stanice ides?
Da ima nekog ko uopste nije uzimao rent a car, vec se sve vreme vozio busom? (nismo neki zaludjenici i nemamo po 18, nego pitam zbog velicine ostrva)

Uzela sam neke kataloge iz agencija i mene i mog decka ove godine najvise zanima Skiatos. Procitala sam dobar deo teme, ali imala bih i par pitanja za poznavaoce: vile koje nude nase agencije nalaze se u razlicitim oblastima i ne znam koju bi bilo najbolje izabrati ili grad, s obzirom na nas program letovanja :)
-1dan: obicno smo na plazi u blizini apartmana i malo prosvrljamo okolo
-2 obicno obidjemo mesto i vidimo za rent a car
-3
-4
-5
-6 isli bi na izlet na Skopelos i Alonisos (valjda sam dobro napisala) (nije bitno da ovo budu ti dani, nego racunam 2 dana za izlete)
-7 isli bi na izlet na Lalariju
-8
-9
-10 obicno smo na plazi u blizini apartmana i malo prosvrljamo okolo

E, sad znaci ostaje nam 5 dana-da li uzeti rent a car za sve dane ili npr. 3 dana, a ostala 2 busom do nekih plaza i sl. Da li je to uopste izvodljivo?
I ako nam je smestaj u Ag. Paraskevi a hocemo busom do Kukunariesa, da li placamo punu cenu karte ili zavisi od koje do koje stanice ides?
Da ima nekog ko uopste nije uzimao rent a car, vec se sve vreme vozio busom? (nismo neki zaludjenici i nemamo po 18, nego pitam zbog velicine ostrva)
"doroti"... siguran sam da ce se uskoro javiti neko od turista koji su bili ovde i posavetovati za "formulu",kako najbolje funkcionisati na ostrvu.Posto nisam turista,a poznajem neke druge stvari,ja cu na to i skrenuti paznju (kako tebi-tako i ostalima).
Shvatio sam,da idete sa agecijom, a to znaci u odredjenom danu stotine turista dolazi na Skiatos i da je vecini potreban automobil.Zbog zakona ponude i potraznje ove cene http://www.skiathoscheapcarrental.gr/skiathos_car_rental_pricelist.html mozda nece postojati,ako se podje u potragu za autom, nekoliko dana po dolasku.Zato, svi oni koji iznajmljuju auto,treba da to pogledaju prvi dan boravka.Ali ako se desi, da su dani vikenda u pitanju-to ne vazi.Zbog velikog priliva vikend-turista iz Larise i Volosa,cene se znatno podignu a u ponedeljak vrate.
Napisah ovo za rent a car,zbog informacije da je recimo jun vec full... ali i da se ne osecam ni ja neprijatno, kada mi se obraca mnogo ljudi na skiatosu, sa primedbom, zasto su auti poskupeli. Normalno je da ce poskupeti,ako je potraznja veca...
Za izlete... neko ce vec odgovoriti

Poslednja izmena:
@mobilni
da li dolazis u beograd na sajam?
i gde ce vam biti stand...u kom delu, hali?
pozdrav "crni..." Dolazim na sajam ali i pored zajednickog dolaska sa grcima,najverovatnije necu ucestvovati u "bla,bla.." na njihovom standu,koji ce biti gde i prosle godine u hali1. Ne mogu da dozvolim sebi, da mi neko zamera ili sugerise sta cu reci na SVOM jeziku i SVOM narodu, i pored toga sto me dobar deo grka odavde "gura" u to.Ne treba biti extra pametan, i shvatiti,da pojedinci (bilo gde u svetu),stavljaju ispred opsteg interesa....interes kumova,prijatelja,rodjaka.....
Mada, iz gr ministarstva turizma,jos nam nije stigla potvrda o rezervacijama standa,hotela i sl. Za neke eventualno druge informacije,tokom sajma...imacu tel 0612238311
Pozdrav, sa danasnjih 20 stepeni na Skiatosu.........:super:

"doroti"... siguran sam da ce se uskoro javiti neko od turista koji su bili ovde i posavetovati za "formulu",kako najbolje funkcionisati na ostrvu.Posto nisam turista,a poznajem neke druge stvari,ja cu na to i skrenuti paznju (kako tebi-tako i ostalima).
Shvatio sam,da idete sa agecijom, a to znaci u odredjenom danu stotine turista dolazi na Skiatos i da je vecini potreban automobil.Zbog zakona ponude i potraznje ove cene http://www.skiathoscheapcarrental.gr/skiathos_car_rental_pricelist.html mozda nece postojati,ako se podje u potragu za autom, nekoliko dana po dolasku.Zato, svi oni koji iznajmljuju auto,treba da to pogledaju prvi dan boravka.Ali ako se desi, da su dani vikenda u pitanju-to ne vazi.Zbog velikog priliva vikend-turista iz Larise i Volosa,cene se znatno podignu a u ponedeljak vrate.
Napisah ovo za rent a car,zbog informacije da je recimo jun vec full... ali i da se ne osecam ni ja neprijatno, kada mi se obraca mnogo ljudi na skiatosu, sa primedbom, zasto su auti poskupeli. Normalno je da ce poskupeti,ako je potraznja veca...
Za izlete... neko ce vec odgovoriti
Hvala! Kad spomenu jun, kakvo je vreme oko polovine juna? Dvoumimo se oko termina, jun je dosta povoljniji od jula... Ja sam za jul ali decko hoce da kupi nova kola, pa je vise za jun, da malo ustedi :per:

Sto se tice perioda boravka....a obzirom, na trosak koji imate,onda je decko u pravu sto navija za jun.Nije samo u pitanju usteda u ceni smestaja,nego ce te sredinom juna za isti novac,priustiti sebi vise zadovoljstava,nego u julu.Jer,kao sto se vidi na mnogim sajtovima, u junu moze da se nadje extra app/studio po 25-30 evra,dok je isti u julu preko 40.
Tako je i sa cenama svega ostalog..... osim marketa,bus prevoza i sl.Sto se tice lokacije i shodno Vasim godinama (mladi,svako vece izlasci,setnja...) onda je pomalo "nuzno" pogledati za smestaj u gradu. Treba, da kazem i da je smestaj u gradu malkice skuplji zbog potraznje i velikog broja vikend turista iz volosa i larise.
Ali...ta razlika,pokriva trosak koji bi ste imali dolazeci bilo kojim prevozom u grad i naravno povratak.
Da napomenem, da je bus prevoz duzinom ostrva jako dobro organizovan i vecim delom sezone polasci su na 15 minuta.Uz napomenu, da je u junu zadnji polazak uvece,cini mi se u 12:45,sto bi znacilo, da dotle mozete ostati u gradu,ako koristite bus prevoz.
I zbog toga je smestaj u gradu i okolini,pozeljniji.....
Da dodam i za vreme.... more je sigurno toplije u septembru nego u junu.Ali su i vece mogucnosti, za iznenadnu promenu vremena,zbog velikih isparavanja u toku leta...
Medjuitm,moze se desiti i pocetkom juna,kratka kisa i pad temperature (obicno 48 sati).
www.youtube.com ovde upisati: skiathos june, i probajte da zakljucite nesto......
Mozda je pozeljno,informisati se i na ovom sajtu http://www.grckainfo.com/?action=show_static_page&id=123-Skiatos

Poslednja izmena:
Doroti,
Kola su obavezna...Na "divljoj" strani su najlepse plaze,a tamo busevi ne idu. Mi smo rentirali 5 dana. Bili smo smesteni u Agia Paraskevi u vili Panos preko Kontikija. Lalariju ne videsmo zbog vetra, izjalovilo nam se. A Skopelos se nadam jednom prilikom da cemo detaljno obici, tj. letovati tamo. U gradu nemas plzu, pa mi smo odmah otpisali smetaj tamo. Ostale lokacije i nisu mesta, nego vise par kuca i poneki supermarket i ponegde restoran. U Agia Paraskevi su najvise skoncentrisani. Ako imas jos neka pitanja, pitaj:)
I ne propusti plazu Ambelakia,nama je omiljena.:bye:

Hvala Angi7! Mi se dvoumimo izmedju smestaja u gradu i u Ag. Paraskevi i moram priznati da me malo zbunjujete, jedni su za grad drugi za plaze :) Prvo smo hteli u Ag. Paraskevi, a onda svi bolje grad i sludeh se :) Kola cemo naravno uzeti, samo ne znam tacno na koliko dana, pa sam zato pitala za bus ako zaskripi.Ambelakia zapisana! A to za Lalariju je izgleda cesta pojava, jer oni to znaju bas tog dana da li ce ici ili ne ili to moze da se predvidi veceras za sutra? Onda izgleda treba prvo tamo da ubodemo da idemo, a to sam mislila kasnije :) I da, koliko su vas izasla kola za 5 dana?

I ja sam bila smestena u oblasti Ag. Paraskevi i mislim da sam pogresila sto nisam izabrala grad. Isto sam se zbog plaze odlucila. Medjutim na toj plazi, iako uopse nije losa, smo se okupali dva-tri puta a sve ostalo vreme smo isli na druge. Stvarno je steta vezati se za jednu plazu. Mi smo kola imali 7 dana a kad nismo ubacili smo izlete. Problem je u tome sto svako vece moras u grad ili da sedis u sobi, jer stvarno nemas gde da prosetas osim po magistrali. A sad kad izadjes ne smes nista da popijes zbog povratka kuci kolima. Nismo ni mi alkoholicari ali lepo je da sednes negde veceras popijes vino ili odes na one predivne koktele u rock and roll baru. A koristili smo i bus par puta koji je super funkcionisao iako smo mi bili u drugoj polovini septembra. Dok budete imali kola obidjite one zabacene plaze na severu, a sve plaze na drugoj strani ostrva su dostupne busom.

Da, tu kombinaciju busa i kola smo i mislili da koristimo za plaze. Znaci u busu nisu bile toliko lude guzve kao sto su neki rekli da ne moze da se udje (to me naplasilo :) )
Imam jos pitanja (ja bas resila da se informisem :D )
-da li do Kastra moze da se dodje i kolima ili samo brodicem?
- to ostrvce Burutzi ili tako nekako, sta tamo ima? Jel se do njega isto stize samo brodom ili ima i put (ovo mi se ucinilo na jednoj slici)?

Malo je nezahvalno u necije ime reci gde je bolje biti smestem....
Ima ljudi (narocito ove sezone). koji su shvatili da se Skiatos ne moze upoznati za 10-15 dana + izleti na Skopelos,Alonisos, pa se primecuje veliki porast rezervacija od 28 dana (4 sedmice)..naravno, oni koji to mogu sebi da priuste.
Boravak od 10 dana,moze MNOGO zavisiti i od agencije,smestaja a narocito vodica.
Tako da, bih komentar "Angi7" neposredno povezao sa tim, obzirom da je aranzman bio preko nase najbolje agencije i u jednom od najboljih smestaja( osim hotela) koje nude nase agencije.
Pored vlasnika objekta-Panosa koji je svaki dan na bazenu-baru,dostupan svojim gostima, imali su i Jocu vodica i predstavnika, koji je cini mi se 17-18-ta godina predstavnik agencije na skiatosu. Ovo treba shvatiti,kao kompliment kako njemu,tako i agenciji.Grcka je kao i Srbija....ako imas ljude i poznanstva resavas sve probleme a Joca definitivno, ima i saradnike i prijatelje na Skiatosu.
I zato, na osnovu gore navedenog,veoma retko (licno nisam ni cuo) da se neko zalio na smestaj i usluge pomenute agencije. Alitia na...legete. (Istina, da se....kaze).
Sto se tice izleta... zaista je steta ne posetiti Lalariu. I ne verujem, da postoji zenko stvorenje,koje nije ponelo po neki od onih lepih kamencica sa Lalarie.
Problem jeste vetar,koji se i ne oseca u gradu i plazama,ali tamo je jako strujanje.
Bio sam sa brodom "kalypso" u septembru,da se prosetam iz dosade....i vratili smo turiste nazad.Talasi,povracanje......
Ne moze se znati,da li je vreme ok za izlet...do tog jutra,a najbolju procenu moze vamreci neki mestanin,samo ako pogleda u pravcu Evie ili Skopelosa.
Ne treba verovati ni katetanu,...jer oni prodaju karte,vec pitajte mestanina za misljenje.
Na izlete se ide u organizaciji vase agencije ili licno preko vlasnika broda,gde se uvece-dan ranije kupuju karte.Moja preporuka, je za izlet na lalariu..da se informisete vec drugi dan, da bi imali jos dana...za eventualno drugi termin zbog vremena.
Ako idete sami na izlet,i predomislite se zbog vremena ili zakasnite-karta ne propada,vec idete drugi dan.
Opet da dodam oko smestaja..... grad je jedan a plaza koje zaista treba videti,je mnogo veci od dana Vaseg boravka.Zato..ili smestaj u gradu i auto do 5 dana...ili smestaj pored magistrale sa autom za max br. dana
Do Kastra mozete prilikom izleta na Lalariju-jer brod staje na toj plazi....a na Kastro se malo popoenjete....ili kolima do blizu Kastra,pa se malo prosetate...
Bourtzi je "poluostrvce" velivice dva fudbalska igralista sa otvorenim teatrom i prelepom kafeterijom i isto takvim pogledom natkriveno borovima.Nalazi se izmedju nove i stare luke na setalistu....

Poslednja izmena:
Sto se tice Panosa...Smestaj je daleko od najboljeg. Dakle, mi smo trazili sprat, sto smo i dobili, ali za razliku od renoviranog prizemlja, na spratu su studija jako mala i kupatila prastara, najmanja koja ste ikad videli. Panos nam je rekao da planira i to da renovira. Mi smo bili 2008., pa ne znam da li je. Inace, samo dvoriste, bazencic, bar, izgleda preslatko. Sve je to sam Panos pravio, zaista je lepo uredjeno. Mi se nismo pokajali, bitno nam je bilo da je cisto, lokacija je OK. Sa terase se vidi more, pa je uzivancija za kaficu.
U busevima su bile velike guzve, tako da je u stvari najbolje imati kola stalno. Onda je grad najbolja opcija za mene. Sednes u kola, pa po plazama. Ostrvo je bas maleno, svugde se brzo stigne.

E, da...Mali tip za one koji se odluce za Agia Paraskevi. Hotel Skiathos princess ima odlicne lezaljke i suncobrane i mi smo, zahvaljujuci ljubaznom konobaru, dva puta bili na tom delu plaze dzaba. Samo smo popili kaficu:) Bilo je prilicno praznjikavo i ja sam upotrebila svoj sarm (he, he), pa nas je pustio da se tu izlezavamo:)

Sto se tice Panosa...Smestaj je daleko od najboljeg. Dakle, mi smo trazili sprat, sto smo i dobili, ali za razliku od renoviranog prizemlja, na spratu su studija jako mala i kupatila prastara, najmanja koja ste ikad videli. Panos nam je rekao da planira i to da renovira. Mi smo bili 2008., pa ne znam da li je. Inace, samo dvoriste, bazencic, bar, izgleda preslatko. Sve je to sam Panos pravio, zaista je lepo uredjeno. Mi se nismo pokajali, bitno nam je bilo da je cisto, lokacija je OK. Sa terase se vidi more, pa je uzivancija za kaficu.
U busevima su bile velike guzve, tako da je u stvari najbolje imati kola stalno. Onda je grad najbolja opcija za mene. Sednes u kola, pa po plazama. Ostrvo je bas maleno, svugde se brzo stigne.

Da...u pravu ste, za Panosa i njegove roditelje (apoteka kod nacinalne banke) sa kojima sam u extra odnosima,a renoviranje u prizemlju su morali da urade,jer im je 2007 god. voda ulazila na prozore. Oblast Trulos i A.Paraskevi,su po svojoj konfiguraciji terena- kotline....tako da su svake zime puni vode,takodje, i ovih dana.
Bitna je i ova informacija za suncobrane,za koju ja ne znam....jer i ne idem po plazama,vec moram da radim.Tako, da treba uvek pitati-probati,narocito u vansezoni ( pre jula i posle avgusta)......

Nema mi druge, moracu da nahvatam nekog mestanina :zcepanje:
Nego, citam da kad se ide na izlet na Skopelos i Alonisos ide se u neko mesto Hora, koje mi deluje jako slatko. Ali pise da je to proizvoljno, kao bus kosta jos 4E, pa me zanima jel bus obavezno vozi, sta ako se prijavi malo ljudi?

Bus vas ceka u luci. Ja kad sam bila skoro svi sa broda su otisli na bus, ne jedan nego vise njih. Mislim da ne moze da se desi da vas ne vode ako vi zelite. I mesto je stvarno preslatko. Mada se meni najvise dopao gradic Skopelos, cak mi je lepsi od Skijatosa, moracu jednom da odem na to ostrvo na odmor.

E, super, to mestasce mi se bas svidelo na slikama, pa rekoh bila bi steta da propustimo. I cisto onako (mislim,platicu koliko god da kosta, svejedno) pitam, jel se razlikuju te cene izleta u vansezoni i sezoni, kao sto kazu da se razlikuju u drugim stvarima (rent a car i sl.)?

Nema mi druge, moracu da nahvatam nekog mestanina :zcepanje:
Nego, citam da kad se ide na izlet na Skopelos i Alonisos ide se u neko mesto Hora, koje mi deluje jako slatko. Ali pise da je to proizvoljno, kao bus kosta jos 4E, pa me zanima jel bus obavezno vozi, sta ako se prijavi malo ljudi?

Malo idi u nazad pa procitaj...mi nismo imali mesta u busu pa smo isli taxijem-za 3 E(odveze te i dodje po tebe u zakazano vreme).Imas vremena,iscitaj malo u nazad,sve sto pitas naci ces.A ja cu jos jednom ponoviti moje-smesti se u gradu,na neke plaze idi busom,a bar za nekoliko dana uzmi kola,motor...za onu drugu stranu ostrva,greota je ne obici je!

Moje pisanije ti je od 9.strane!

Back