SKIATHOS ali stvarno!

Joj, joj, joj.Ivab10.Mutna faco.Prvo si u svom postu od danas u 2.10 napisao/la da je BAR 10 PUTA povoljnije, a sada odjednom i nije baš tako, nego 2-3 puta.Pročitaj šta si napisao u prvom postu, tek toliko da se podsetiš.Pa sad onda pobogu šta je istina:ono 10 PUTA ili ono 2-3 PUTA.Jednom ovako, drugi put onako.Imeđu ‚10 i 2-3 je velika razlika.Ja samo ponavljam ono što si ti napisao.PA kada tako dobro znaš sve ove "cake" daj nam konkretan primer. Eto, na primer za Skiatos.U prošlom postu sam lepo naveo o čemu da se piše a ako je primer Skiatos, pa to se sasvim uklapa u ovu temu.Ama daj nešto konkretno, a ne "tamo negde", pa "nađi",pa "traži", pa "ima tamo" itd.Ima kod Jose,Huse,Muse, a ano trt-mrt,pa ništa konkretno.Aman ljudi jer to neka tajna, da bi se pisalo o tome ovde.Mislim kao primer za Skiatos.A lepo sam u predhodnom postu naveo i o čemu pisati.Samo treba malo pročitati šta sam tražio.A to se sasvim uklapa u ovu temu.Naravno ako je reč o Skiatosu.

Poslednja izmena:
:klap: Bravo !Sad vec ovo prelazi u spamovanje i unapred se izvinjavam moderatoru !

Kako nisi u stanju da procitas slozenu recenicu na pravi nacin , a da ti bude jasno ,
za tebe i jesu agencije . Sve prozvakano pa progutaj !
Zbog takvih kao ti se takve ''tajne '' i ne stavljaju javno na forum . Samo ti provociraj i putuj kako znas a mi ostali cemo umesto 10 dana provoditi bar 3 nedelje za iste pare .
Skijatos je lep i ja tamo idem vise puta godisnje jer predstavlja polaznu tacku za boravak i na drugim ostrvima .
Pozdrav od Mutne face i vise ti ne odgovaram :zper: :whistling:

Hvala ti Agistros što si napisao da sa zvukom nešto nije u redu i problem je bio zapravo samo u drugom delu filma.Ali evo i ispravke, pa tako sada onaj link za drugi deo ne radi.Dakle...
II deo:
Izvinjavam se svima ili nisam pregledao ove video materjale kada sam ih postavio na sajt.Što se tiče kvaliteta boja i oštrine, stvarno nije do mene nego do youtuba ali i kamera je najobičnija amaterska dv.Kod mene na dvd-u,kada gledam sve ovo,sasvim drugačije izgleda.Naravno, puno bolje.Kada si pomenuo vreme, ono je stvarno bilo očajno.Ne pamtim letovanje sa ovako lošim vremenom.Vidi se to i na video snimku.Mnogi su na ovom izletu bili obučeni u pantalone i majice.A jedva da se neko i kupao.Stalno je pirkao neki hladnjikav vetar.Temperatura mora je još bila i uredu, ali kad izađeš iz vode pa te ošine onaj hladan vetar....A bila je samo prva polovina septembra.Inače, u isto tom periodu,vreme u Srbiji je bilo puno bolje.Stvarno bih trebao ponoviti ovo letovanje na Skiatosu jer se skoro uopšte nismo kupali, tako da zapravo i neznamo u suštini kavke su plaže.Samo smo ih obišli kolima i to je to.

Poslednja izmena:
Zaista, kada pada kisa na Skiathosu moze da pada danima...a zimi moze da bude i snega.
Pelion skuplja oblake (ili mu ja dajem suvise znacaja).
U avgustu vreme deluje stabilno, toplo danju, nocu fino, ali je tada guzva...(puno Grka tada), svaki vikend je ravan mini invaziji.
Plaze su lepe, a voda je veoma bistra obzirom da je vecina plaza peskovita.

Na Skiatos smo stigli 4.9. i prva dva dana je sve bilo o.k. I vreme lepo, i gužva u gradu uveče, sve onako kako bi čovek samo mogao poželeti. A onda je počelo. Kiša,hladan vetar,tmurni oblaci,oblačenje pantalona i dukseva, pa sve tako do kraja desetog dana letovanja.Pa onda još i zemljotres.Na svu sreću više komičan nego paničan.Grci su posle 2-3 dana lošeg vremena pokupili na svim plažama sve suncobrane i ležaljke.Odmah sam znao "koliko je sati" i kakvo nas je sra... snašlo.Ostrvo je na jedanput opustelo kao da je neka opšta evakuacija.Uveče lokali prazni ili poluprazni, oni malo viđeniji.Od dosade nismo znali šta da radimo.Vozali smo se iznajmljenim kolima gore-dole po ostrvu.Tri puta smo išli do manastira.Do nekih plaža se nije moglo prići čak ni sa džipom jer je voda saprala zemljane puteve i na njima napravila kanale a ponegde se i zemlja odronila sve do pola širine puta.Po ovakvim putevima, plus kojekakve uzbrdice, dobro sam izmučio Tojotu Aygo.A i lemelu sam 1-2 puta malo pregrejao, pa je i smrdela.Naravno, za ovako razrovane puteve nisu obična kola,Ali šta će mo.Želja da se vidi nešto,plaža,ubije dosada...Inače o Skiatosu sve naj,naj.Samo teško onom koga snađe ovako vreme.

Koldar...samo jedna mala ispravka, nista zlonamerno...pohvale za priloge.
Kastro nije manastir, zapravo to je bila srednjovekovna prestonica ostrva, puno ljudi je zivelo na vrhu te stene, a ulaz je bio preko pokretnog mosta, mogu se videti ostaci kuca, groblja...kao i nekoliko crkava...i ostaci dzamije koju si uslikao...
vise o istoriji Kastra fotografisao je forumas Aleksandar

Hvala Agistros za ispravku.Ujedno se i svim drugim dobrim poznavaocima Skiatosa izvinjavam.Pošto je ovaj lokalitet na mapama obeležen kao manastir.Da sam kojim slučajem imao malo više sreće da i posetim Kastro, a ne samo plažu, verovatno bih saznao pravu priču, ovako učim od dobrih poznavaoca ovog ostrva.Uostalom ovo je moj prvi boravak na Skiatosu.Zapravo jedan dan smo se i uputili prema Kastru kolima, međutim zemljani put je jednog momenta bio toliko izrovan od kiše, da smo odustali od daljeg putovanja.

Slucajno ja jednom drugom forumu procitah o Skijatosu sledece >>

Narode molim za pomoc!
Od juce smo na ovom predivnom ostrvu okruzeni jako losim ljudima, neprofesionalnoscu i najgrdjim "vacarama" (sto bi moje dete reklo). Nisam sigurna sta ce nam se sve do kraja letovanja desiti (ipak treba preziveti jos narednih 8 dana :()
.
Smestaj
Agencija Green tours , vila Angela 1 (placen APARTMAN 4 + 1) za 2 odrasle osobe i troje dece (9,8 i 7 godina). U agenciji su nam pokazali slike apartmana i receno nam je da imamo 2 spavace sobe i veliki dnevni boravak (umesto terase) . Dobili smo 2 odvojene spavace sobe sa po DVA kreveta i "dnevni boravak" koji je na raspolaganju CELOJ kuci . Mislim sta reci?????
Apartman? Ma dajete molim vas, za nas 5 imamo 3 case, 3 tanjira NIJEDNU JEDINU serpu, lonac, poklopac - NISTA!!!
btw. do Green -a smo stigli preko Millera, no avaj mi smo gosti Greena - pa sad zamislite sklapanje i slaganje nasih kockica u nastavku... A lepo nam je isti Mile rekao da su kuca i apartman bezbedni ko niko i nista. Ma ostavljajte sve u sobi - nikada nikome nista nije nestalo .... :P

Predstavnik agencije
Predstavnika Green toursa NISMO upoznali do veceras (do frke o kojoj cu posle), cuvenog Dejana. Toliko o doceku, pruzanju infoa turistima , karticama sa popustima i sl :bez-zuba: No naravno imali smo prilike da se susretnemo sa gomilom "nasih" ogorcenih ljudi koje je Green zahebao pocevisi od samog smestaja pa nadalje (konkretno rec je o Vili Angela 2 i gostima koje NIKO nije obavestio da ta Vila zapravo ne postoji u ponudi pa su ljudi smesteni umesto u app. u sobe bez ventilacija, posudja, frizidera i sl.)
Eto cuda - igrom slucaja prisustvovali smo kada su 4 devojke jurile Dejana zarad obecanog smestaja, a on se "branio" da to nema veze sa njim, vec vlasnicom agencije Hanom, koja je juce kako dosla, tako i otisla sa istog ostrva :). Gospodja se uredno javlja na telefon, i govori da sve treba resavati sa Dejanom i to je on taj - medjutim on covek ima gadnih problema tako da ne verujem da ista uopste zna. TRAGEDIJA!!!!!!!!!!!!!

Danas...
Kao sto rekoh...nas 5 je smestneo u 2 odvojene spavace sobe, koje se nalaze u samom prizemlju, bez resetki na prozorima, mrezama za komarce, vec imaju samo zaluzine, koju su bile odskrinute - jer nema vazduha. U jednoj sobi su nam spavala deca, suprug je izasao do prodavnice, ja se tusirala. Po izlasku iz kupatila na krevetu pronadjem 2 otiska stopala i ko tipicno zensko pomislim da je suprug prosetao po krevetu :( , nadjem foto - aparat na podu (????) i torbicu na drugom mestu. Naravno, pomislila sam da je on.... Ujutru smo ustali, otisli pravo na plazu, vrtaili se u sobu i kao idemo u nabavku i pogodite sta??????
Nema para!!!!!!!!! Novcanik uredno u torbici, kartice tu - sve je tu osim para!!!!!!
Nravno zvali smo odmah Dejana, iskusno je prokomentarisao da kakve veze on ima sa tim, da to nije njihova stvar, zasto nismo zvali miliciju i sl. Posle 20 min. ubedjivanja resio je da dodje. 2 h je proslo kada se konacno pojavio, i tu poceo divan scenario . Pa vi ste tek stigli ( naravno da TEK - znaci znate da imamo pare). Ako je neko hteo da krade sto nije uzeo celu torbicu, vec je uredno odradio posao-pogledao kroz zaluzine, usao kroz nizak prozor, izvadio novcanik iz torbe, uzeo pare i torbicu samo bacio na krevet.... Missslim - extra!!!
Ok nasa greska sto ne zelimo da se udavimo u sobi i sto moramo disati i sto se tusiramo- a ne drzimo torbicu 100% u svakom trenutku uz sebe. Sta je sledece? U toku noci nekome moze pasti napamet da mi iznese dete iz kreveta ??? Ne razumem....
Pitala sam Dejana sta sad? Kaze zvacu Hanu, ona kaze pojma nema nista da to resavamo sa Dejanom. I nama je bas super!!!
Takodje veceras su nestali peskiri i kupaci kostimi sa terase, zeni iz sobe do nase. Odgovor Dejanov: pa sto susite peskire na terasi? ??????

JA BI MOLILA SVE KOJI SU IMALI BILO KAKVO SLICNO ISKUSTVO (kradje stvari iz soba, prevaere oko smestaja i sl. ) DA SE JAVE NA PP. Priroda posla kojim se bavim mi dozvoljava da napravim haos kakav dolikuje .

Hvala svima!!!!!!!!!!!

Samo da Vam skrenem paznju :ok:

.

Da skrenem i ja paznju :kpozdrav: od 01.05.2010 svakog ponedeljka i petka saobraca redovna bus linija beograd-volos-trajekt skiatos,skopelos..... Istim danima drugi autobus saobraca u kontra pravcu volos-beograd.putnici nisu u obavezi da kupe povratne karte.....

Prilozi

• alamanis.gif
    alamanis.gif
    5,7 KB · Pregleda: 12
Nadam se da posle ovog mog obracanja,nece da se nadje neka usijana glava da me optuzi da dizem temu.Da sam to hteo..... stavio bih neki novi video sa "youtube".
Imam moralnu obavezu prema nekim ljudima,da se obratim najvise turistima koji su vec bili na skiatosu,ali i onima koji ce tek posetiti ovo ostrvo.Ovo obracanje nema direktne veze sa smestajem,ponudama ili prevozom, ali se nadam da ce moderatori imati razumevanja i da nece obrisati.
Dakle.....mnogi nasi turisti koji se vec bili na skiatosu su bili i gosti italijanskog restorana "Pasta Pazza,koji da napomenem, za goste ima uglavnom grke,srbe i italijane.Svi koji su bili u tom restoranu po mojoj preporuci,su dobili popuste ili su na neki drugi nacin bili povlasceni kao gosti.Takodje,i oni turist koji su sami svracali u restoran,bili su na slican nacin ispostovani od strane Ivana iz Cuprije (glavni konobar i menadzer) ako je tada bio u smeni.Takodje,vlasnici ovog lokala su se jedini odazvali mojoj molbi i pristali da restoran bude rezervisan samo za srbe,prilikom odigravanja utakmice srbija-francuska (u isto vreme igrala i grcka-pa je bio problemcic).Tako, da je to vece i trotoar ispred restorana bio krcat.Moze se doslovce za ove ljude reci da su veliki srbofili.
Medjutim i na zalost, vlasnici lokala (Despina i Ciro) su u novogodisnjoj noci imali porodicnu nesrecu.
Naime, njihov sin Salvatore(19) koji je inace skolski drug mog sina,je pretucen lancima u Volosu od strane mladih albanaca i od prvog januara je u komi.
Lekari su se tek juce usudili i izvrsili operaciju,nakon koje je doslo do kraceg dolaska svesti mladica,ali lekari cute,objasnjavajuci da je nezahvalno prognozirati,ali ima sanse..
Znajuci,koliko u grckoj ima znacaj moralna podrska,saucesce i reci utehe...zamolio bih one forumase koji imaju "facebook" i koji zele,da nam se pridruze na "grupi podrske" njegovim roditeljima na adresi: https://www.facebook.com/#/group.php?gid=245245151965&ref-ts
Jedan od razloga zasto sam ovo stavio,je i cinjenica da njihovi roditelji znaju za moje kontakte i odnose sa velikim brojem nasih turista,a da je njihov odnos prema njima vise nego poseban.Smatram,da su zasluzili kod nas koji smo bili njihovi gosti ili ih poznajemo,da im na ovaj nacin pruzimo podrsku i pridruzimo se grupi koja broji preko 1 000 clanova.Nadajuci se, da ce se Salva izboriti i doci nam opet na Skiatos.....

Back