Skandal u Parizu: "Hrvatski jezik nije srpski"

SVe do Zagorja su Srbi, tako sta god da pises o "hrvatima" iz Hercegovine, Dalmacije itd to se automatski odnosi na Srbe. Pravih rvata jos ima u hrvatskoj, ali su ih asimilovali pokatoliceni Srbi. Ne treba da se istice da stari zagorci ne mogu razumiti ove moderne hrvate, tj Srbe.

Hrvati iz Hercegovine su pohrvaceni, slovenizirani Vlasi. Morlaci. Kao i Srbi iz Hercegovine - posrbljeni Vlasi.

postikr potirceni i pokatoliceni srbi
Ti si klasični srpski mitoman koji vidi Srbe svuda, a ne vidi da u Srbiji pola Srba uopšte nisu Srbi.
Najčišči Srbi su u istočnoj Bosni, Vojvodini, Beogradu i južnoj Srbiji, Crnoj Gori te severnom delu kosova.
A srednja Srbija je katastrofa.
Ako imigranti dođu u Srbiju gotovo je.
Oni će se pomešati sa gancijima i mi ćemo ostat bez cele srednje Srbije, gde će preko noći procvast neka nova rasa, koja će nas odvojit od Srba sa juga.
To kad se ganci deru "ustaše" je zapravo mržnja uperena i prema Srbima, jer osećaju da ih pravi Srbi ne prihvataju, a ne smeju da kažu reč protiv četnika.
Ti uopšte nisi svestan u kolko teškoj situaciji se mi nalazimo.
Nije uopšte nemoguće da će u bliskoj budućnosti Srbija raditi pakt sa kosovom, kako bi nam Albanci pomogli sačuvati granice Srbije.

Ti si klasični srpski mitoman koji vidi Srbe svuda, a ne vidi da u Srbiji pola Srba uopšte nisu Srbi.
Najčišči Srbi su u istočnoj Bosni, Vojvodini, Beogradu i južnoj Srbiji, Crnoj Gori te severnom delu kosova.
Oni će se pomešati sa gancijima i mi ćemo ostat bez cele srednje Srbije, gde će preko noći procvast neka nova rasa, koja će nas odvojit od Srba sa juga.
To kad se ganci deru "ustaše" je zapravo mržnja uperena i prema Srbima, jer osećaju da ih pravi Srbi ne prihvataju, a ne smeju da kažu reč protiv četnika.
Nije uopšte nemoguće da će u bliskoj budućnosti Srbija raditi pakt sa kosovom, kako bi nam Albanci pomogli sačuvati granice Srbije.
Ti izgleda veruješ da kad se ekavizuješ, da govoriš srpski! :D

Srbi ne kažu "srednja Srbija", nego "centralna Srbija". :D Ne izbacuju "i" iz glagola u infinitivu, ne "ostat" nego "ostati".
"Procvast" i ne postoji u srpskom. Nego "procvetati". :D
Ne "radimo pakt", nego "pravimo pakt".

Boris Buden, pre tri dana! Kaže da su Hrvati brigom za jezik zapostavili važniji posao, a to je reprodukacija onih koji bi tim jezikom trebalo da govore. Do kraja veka biće malo Hrvata zbog gubitka stanovništva.

Nadam se da mi stojimo bolje. Ovi su studenti, kako se bore da sutra mogu da ostanu u zemlji, valjda će kad se izbore, sa istim žarom činjeti đecu.

Srbi ne kažu "srednja Srbija", nego "centralna Srbija". :D Ne izbacuju "i" iz glagola u infinitivu, ne "ostat" nego "ostati".
Napisao sam već da se želim kroatizovat.
Vežbam hrvatski i privikavam se na nove reči.
Planiram preć u Hrvate i tamo odselit, i tako postat prvi pokatoličeni Srbin u istoriji, sem Svetog Save i Dušana Silnog.

U Crnoj Gori nema i nikad nije bilo Srbah, cus, mi smo slovenizirani iliri

Ekavica je izvorni srpski. Odnosno prelazak na Torlacki, staro srpski.

Ne
Ja sam realan

Srbi su najstariji narod Evrope

Skandal u Parizu: "Hrvatski jezik nije srpski"
Hrvatski novinari, koji su u Pariz došli da isprate revanš meč četvrtfinala A Lige nacija, nisu zadovoljni organizacijom.

Susret Francuske i Hrvatske, nakon što su "vatreni" slavili na "Poljudu" sa 2:0, zakazan je za nedelju od 20.45.

Standardna konferencija na stadionu "Sen Deni" održana je dan ranije, ali se organizatori nisu baš proslavili, tvrde novinari iz komšiluka.

Pres konferencija se radi na jeziku reprezentacije koja je održava, u ovom slučaju Francuska, uz prevođenje na jezik države iz koje dolazi druga reprezentacija, u ovom slučaju Hrvatska.

Ipak, reči selektora Didijea Dešana i reprezentativca Orelijena Čuamenija prevođeni su na – srpski.

"Nije nikakav problem bilo razumeti čoveka, štaviše čini se da je čovek dobro odradio posao i za razliku od mnogih koji to rade i razume materiju. Ali stvar je elementarne pristojnosti i principa. Hrvatski jezik nije srpski. Dovoljno dugo su nam tu priču pokušavali prodati u bivšoj državi. Slični su jezici, realno i narodi, ali isti nisu. I da se razumemo, razumemo se. Ali ovakav gaf je teško razumeti", piše reporter "Slobodne Dalmacije", uz naslov "Skandal u Parizu! Neverovatan gaf domaćina na presici Francuza uoči susreta Lige nacija, o ovom će brujati regija".

Uz to, pisao je i o tome kako ga je recepcionar u hotelu pitao da li je iz Srbije, iako je u ruci držao pasoš u kojoj piše Hrvatska (Croatia), čak i na francuskom – Republique de Croatie.

Takođe, pitao ga je i da li imaju istu zastavu kao Srbija...

https://www.b92.net/sport/fudbal/ev...ezika-na-konferenciji-desana-i-cuamenija/vest

Ово је сјајна вест ... :kafa:

Али ме заболе то што их боли ...

Pravoslavci nikada nisu nikoga silom primali i terali u veru dok tvoji hrvati kako ti kažeš tvoja braća upotrebom gole sile Vatikana su naterani da budu katolici.
Hrvati su oduvek bili katolici i nikad niti jedan Hrvat nije bio pravoslavac.
Današnji Hrvati u slavoniji su se tamo spustili iz zapadne Mađarske i južne Slovačke, gde su držali vojnu krajinu protiv Turaka i Mađara.
To je strašno kolko smo mi opterećeni Hrvatima.
Znamo da smo im naneli veliko zlo sa Turcima i onda izmišljamo glupe priče da sakrijemo svoju sramotu.
Ima da nas nema.

Back