Srpski interes u pobedi zapada u Ukrajini nad Rusijom?

To jednostavno ne može da bude tačno na osnovu iskustva koje imamo. Da se zapad rukovodio unormaljivanjem Miloševića i da se povodiio za realnošću da je Albanaca 90% na Kosmetu, to bi mu bio princip i u sličnim slučajevoma. Npr. u Gazi u kojoj je izraelska akcija daleko surovija od Miloševićeve, a stanovništvo Gaze je 90% arapsko.
Znači, zapad se rukovidio svojim sebičnim interesima na našu štetu, a izmislili su pristojan izgovor da ga javno saopšte.
Vjeruješ li u židovsko pitanje? Jesi li se ikada tu teoriju uzimao ozbiljno?

Što je Pernarom, Krešimirom Beljakom (koji je hvalio Ruse u Saboru), predjednik Milanovićn i na kraju još mi pada na pamet ovaj jedan čija je majka Ruskinja koji je često gost na RTLu...

Kužim Srbe koji nisu 100% za Rusiju. Ne znam šta je ta Ukrajina toliko napravila da bi zaslužila toliku mržnju od strane Srba, osobito ako uzmeš u obzir da nisu nikada priznali Kosovo.
Za koga je Robert Valdec? Postoje izuzeci među vama, ali generalno raspoloženje u narodu je podrška Ukraijini.

Srbi ne vole opredeljenje Ukrajine za zapasni centar moći, a što se tiče naroda, Ukrajinci kao izbeglice su lepo primljeni u Srbiji, i nemaju nikakvih problema.

Ne znam na šta konkretno misliš?
Jevrejska manjina čini 2% američkog stanovništva a drže dobrih 50% ministarskih pozicija u SAD (medije i banke također). Teorija ide da sve što Zapad radi (na vanjskom i unutarnjem polju) u konačnici je u interesu te male manjine. Objašnjava zašto je Zapad tako protu ruski nastrojen, zašto se promovira anti-kršcanska ideologija, LGTB i sl. U konačnici objašnjava neograničenu podršku Zapada Izraelu iako realno ne postoji nikakav zapadni interes u tome.

Pa dobro, goli interes nam je da ne dobijemo po pičqi, ako si na to misleo
A za to je najbolje što pre u EU, na sigurno, a tako i računa većina Srba, zato i jesmo na tom putu, nema tu velike pameti
I što više streljiva slat Ukrajini, da bude jasno na čijoj smo strani
Podrška Vučiću što je otvoreno rekao da srpske fabrike municije moraju od nečega živeti.
Trenutno živimo od rokanja Rusije
To možete vi iz Hrvatske,mi sa Rusijom imamo drugačije odnose,ovo sa prodajom municije je patka.Vama je u Zagreb u kao upozorenje doletela bespilotna veličine aviona Mig21 za koju lovačka družina zvana nato,još uvek nije utvrdila odakle je stigla.I da,naravno da fabrike moraju da rade,što ne znači da ta municija ide Ukrajini.Mnogo boli činjenica da Srbija jedina(ili grešim?) u Evropi nije uvela sankcije Rusiji.Prst u oko zapadnom ološu koji misli da je svemoćan.

Fanatizam Hrvata u podršci zapadu i Ukrajini razumem. Oni će kao eksponent te strane u regionu moći da računaju na benefite na štetu Srba, naročito ako se dokaže da su verni.

Opet, Domazet Lošo ih upozorava da zbog te podrške opet može da im se desi da budu na gubitničkoj strani.
. . . , najposlusniju robovi su ono koji najvise vole svog gazdu / gospodara.!?

Za koga je Robert Valdec? Postoje izuzeci među vama, ali generalno raspoloženje u narodu je podrška Ukraijini.

Srbi ne vole opredeljenje Ukrajine za zapasni centar moći, a što se tiče naroda, Ukrajinci kao izbeglice su lepo primljeni u Srbiji, i nemaju nikakvih problema.
Jein... što bi rekao Njemac.
Da i ne, mislim da veći broj stanovništva podržava Ukrajinu, ali ni približno onoliko koliko se HDZ to trudi prikazati (zbog toga su među ostalim onako lijepo na predsjedničkim izborima otresli na nos);

IMG_20250214_125342.jpg

plus što nikom normalnom ne pada na pamet ići ratovati na strani Ukrajine, takvih je Hrvata jako malo.
Nadalje, u Hrvatskoj među običnim narodom Ukrajina nema ni približno toliko simpatizera kao što Rusija ima među Srbima, ponekad pomislim da Srbi koji se nazivaju patriotama više vole Rusiju od vlastite države.
OK, ni ja ne volim RH i više volim recimo jednu Češku ili Sloveniju, ali ne smatram se patriotom, već petokolonašem.

Što je Pernarom, Krešimirom Beljakom (koji je hvalio Ruse u Saboru), predjednik Milanovićn i na kraju još mi pada na pamet ovaj jedan čija je majka Ruskinja koji je često gost na RTLu...

Kužim Srbe koji nisu 100% za Rusiju. Ne znam šta je ta Ukrajina toliko napravila da bi zaslužila toliku mržnju od strane Srba, osobito ako uzmeš u obzir da nisu nikada priznali Kosovo.
Srbi nikad nisu bili protiv ukrajinaca,do dolaska ove bulumente na vlast,kad izbijaju dve prljavstine iz proslosti na povrsinu.

Srbi nikad nisu bili protiv ukrajinaca,do dolaska ove bulumente na vlast,kad izbijaju dve prljavstine iz proslosti na povrsinu.
Tako je. Što se tiče teme. Srbiji niti u džep niti iz džepa ukoliko Rusija ostvari planove u Ukrajini. Dobiti će regije Ukrajine koju će morati obnoviti i još nekoliko hiljada mrtvih. Radilo bi se o Pirovoj pobijedi.

Ali koji je koren te prve stavke, zašto treba da mrzim Džejmi Šeja uopšte

Jer mi je tako naredio Dragan J. Vučićević

Treba
Vidi, sam pogled na mapu gde je Ukrajina, i gde to Rusija "plaši" zapad, dovoljan je za zaključak da ti ova teza totalna glupost.
Lepo reci da je vaš, tj tvoj hrvatski interes da zapad pobedi, bez obzira koliko nepošten bio zapad, jer ti to budi optimizam da ćeš videti Drinu. Tu otvorenost bi pohvalio i poštovao, a ovo kenjanje, da prostiš, NE!

bas tako

hrvati se plase jake Rusije

a kako eu moze da zna sta ce da bude za 5 godina? rekao nostradamus?

Rekla realnost. Kad imaš državu u komšiluku koja se agresivno ponaša prema drugim državama, baca bombe, prelazi na ratnu ekonomiju izdvajajući ogromna sredstva za proizvodnju granata, tenkova i koječega, plus odbija pregovore, znači da se spremaju da ratuju. I tom slučaju i ti moraš da se naoružavaš, nemaš izbor. Jer po iskustvu vidiš kako prolaze slabi.

putin brani ruse u ukrajini,

To je mantra za naivne. EU je multikulturalno društvo i sve manjine uživaju odlična prava, pa i Rusi. Rusi masovno idu za EU i ako ih negde ima van granica Rusije, to je upravo EU. Tako da je priča o nekakvoj ugroženosti Rusa teški bulšit. Putinu je prosto trebao neprijatelj i napravio ga je.

a u eu ih nema, mastas da budes u eu, pa makar i kao topovsko meso, sto je zalosno

U EU su moderne, uređene i razvijene države, tamo nam je sva dijaspora, prijatelji, tamo školujemo decu, idemo na odmor i izvozimo proizvode. Ujedno nam je to i komšiluk. Da, to je mesto gde Srbija pripada, i geografski i kulturološki.

a zasto se ne samoukinu onda, kojem paktu nato pakt sada parira, i zasto uopste postoji?

Zato što se Evropa sastoji od velikog broja malih država koje su laka meta ako se ne udruže. To ti je prosta logika. Zato i postoji ekonomsko udruživanje (EU) i postoji vojno udruživanje (NATO). To je inače za odbranu, ne za napad. U Evropi niko nije planirao da ratuje. Izdaci za vojsku su bili smešni a kasarne prazne. NATO nije bio nikakva opasnost po Rusiju, to je prosto Putinova obmana vas naivnih rusofila koji gutate sve što vam se servira. Putinu je prosto trebao neprijatelj i napravio ga je.

zasto su istovarivali na srbiju bombe?

Zato što je Slobodan Milošević bio nekoliko puta "zamoljen" da prekine vojnu akciju na Kosovu. On je to ignorisao i usledila je vaspitna. Bombardovanje nije bio čin mržnje ili oduzimanja Kosova već da se rešavanje problema prebaci sa vojnog na diplomatski teren. Proglašenje nezavisnosti je usledilo tek 9 godina posle. Za to vreme je naša strana, pre svega Boris Tadić, trebalo nešto da uradi. Međutim on je izabrao da ne uradi ništa i zato je to otišlo.

zasto ne daju mir ukrajini?

Moraš da pitaš Putina, on je agresor. Nije EU napao Ukrajinu nego Putin. Što je to uradio, nikada neće biti skroz jasno. Da li je u pitanju sujeta zato što je izgubio koloniju (po principu, moram da prebijem devojku što me je ostavila) ili je prosto morao da nađe nekog neprijatelja da bi se održao na vlasti. Autokratski lideri imaju problem kad sve postane uređeno i država počne da se razvija. To se i dešavalo, odnosi sa Evropom su bili odlični, posao sa energentima je cvetao, Moskva i St.Petersburg su se razvijali neverovatnom brzinom, postali novi Dubai... i onda odjednom, bez ikakvog razumnog razloga, kreće da baca bombe. Potpuno sumanuto. To je neki oblik pomračenja uma, teško je objasniti.

zasto sto mrze slovene, samo tebi ne dopire do svesti, a njima je cak zabavno

Opet mantra za naivne. Naši ljudi su veoma cenjeni svuda u svetu i niko nas ne mrzi. Nego je politika našeg režima da šire propagandu vama naivnima kako nas svi mrze. Jer tako oni mogu da ostanu izolovani od sveta i imaju svoju privatnu koruptivnu državu.

nato pakt ne treba da postoji vise, jer nema suparnickog pakta koji mu preti

Činjenice te demantuju. Vidiš kako prolaze države koje nisu deo NATO patka. Prosto Evropa mora da se navikne da u komšiluku ima nasilnika koji će da zlostavlja sve slabe države iz nekog potpuno nastranog razloga.

Pazi ovo, imaš državu koja je najveće površine na svetu, i to ubedljivo. A onda se baviš krojenjem sudbine za Ukrajinu, Gruziju, Moldaviju... (?!). Prosto to je neki poremećaj, teško je objasniti. Neki ljudi prosto vole patnju, ubijanje, smrt i ako ih niko nije dirao. Imaju neku maniju da su ugroženi, da im svi "rade o glavi", plaše se sopstvene senke... A kao što rekoh, pogledaj činjenice, EU i evropski deo NATO-a se uopšte nije razvijao, niti je postojala vojna proizvodnja, niti se razvijalo nuklearno oružje, niti su kasarne bile aktivne, mnoge zemlje su i ukinule vojni rok. Dakle NIKO nije želeo da napada Rusiju, niti bilo koga. Kako je sad Putin vas ubedio da je bio ugrožen, to nije jasno. Ili on ima mogućnost uticaja na mozgove drugih ljudi ili ste vi prosto previše naivni da ne vidite činjenice nego slušate propagandu.

Vidim da neke kolege koje se predstavljaju kao Srbi na forumu, fanatično navijaju za zapadnu, ukrajinsku stranu u ratu.
Antiruski stav ide do granica mržnje.

Voleo bih da objasne, koji je srpski interes u pobedi ukrajinske i zapadne strane u ratu? Mislim, ako uopšte u svom navijanju za tu stranu imaju ukalkulisan srpski interes!!!

Lično ne vidim ništa! Eventualno bi se moglo nategnuti da je neki princip teritorijalnog integriteta u slučaju Ukrajine, i naš interes zbog Kosmeta. Ali upravo strana koja podržava Ukrajinu, u našem slučaju je odustala od principa poštovanja teritorijalnog integriteta.
E moj Aleksije,
ništa ne vidiš, pa to ti je.

Ajd' da probam prosto - Ukrajinci zapravo spašavaju Evropu. A Srbija je u Evropi.
E sad, ako ti spadaš među one koji bi ruske tenkove u Srbiji cvećem zasuli ja ti tu ne mogu ništa, ali nemoj onda druge da nazivaš izdajnicima nego se pogledaj u ogledalo.

Ne lupaj molim te....ako se neko siri onda je to NATO pakt prema istoku, tacnije prema Rusiji. Prestani da lupas.
Zapravo se tu pre svega radilo o želji naroda i država koji su bili pod Rusima u Varšavskom paktu da pobegnu od njih.
Niko od vas rusofila da se zapita zašto su od Rusa pobegli svi koji su mogli.
Uzgred, i taj po kom si uzeo nadimak je pred kraj života shvatio da od Rusa nema 'leba.

Zapravo se tu pre svega radilo o želji naroda i država koji su bili pod Rusima u Varšavskom paktu da pobegnu od njih.
Uzgred, i taj po kom si uzeo nadimak je pred kraj života shvatio da od Rusa nema 'leba.

Pa radi se i ovde o zelji ruskog stanovnistva u Ukrajini da pobegne od nacista. Eto. U cemu je problem?

E moj Aleksije,

Ajd' da probam prosto - Ukrajinci zapravo spašavaju Evropu. A Srbija je u Evropi.
E sad, ako ti spadaš među one koji bi ruske tenkove u Srbiji cvećem zasuli ja ti tu ne mogu ništa, ali nemoj onda druge da nazivaš izdajnicima nego se pogledaj u ogledalo.
Zašto sad tako razgovaramo? Nigde nisam upotrebio reč "izdajnik" na temi, a ako je i upotrebim nekad na forumu, to je najčešće za Vučića i njegove sledbenike.

Zatim, nije u redu da to što sugerišem da je pobeda Rusa u Ukrajini srpski interes, pretvaraš u zasipanje cvećem ruskih tenkova u Srbiji. Razlika je povelika.

Ukrajina brani Evropu? Možda ali to je jako glupo i štetno za Ukrajinu. Kada je Janukovič potpisao sa Rusima ekonomski vrlo povoljan sporazum za Ukrajinu, Evropa je pogurala revoluciju u Ukrajini. I tako je Evropa poručila da ne da Ukrajini da radi u sopstvenu korist, ako tu nema računice za Evropu.

Mi bismo morali da izbegavamo to da je Evropa uvek u pravu šta god da uradi.

Ja sam i objasnio na temi da to nije baš beganje od Rusije, a da mnogi nisu pobegli.

U EU su moderne, uređene i razvijene države, tamo nam je sva dijaspora, prijatelji, tamo školujemo decu,
ако сте у снс-у, или имате много пара, ja ti samo kazem da smo se mi ameri zarekli: da cemo :

**** the EU': US diplomat Victoria Nuland's phonecall ...

plus mi srbi podlozujemo ovu vatru, da se ameri ne olade
njenice te demantuju. Vidiš kako prolaze države koje nisu deo NATO patka
pretis, a?. okey samo cekaj pa ces da vidis sta ce da ostane od patka

ma ceo svet spasavaju, ali oni nece vise da postoje, a svet hoce, ukre gomila invalida, MILIONI! - pocev od mozga - koji ste vi isprani mozgovi, ja sam ostao bez reci, plus trgovina organima@!

oni su nula, a ne da ikoga spasavaju, ni sami sebe ne mogu... putine razyebavaj vise, sviraj kraj, vidis da su poludeli nacisto

Poslednja izmena:
E moj Aleksije,

Isto je i Hitler govorio (da on brani Evropu od Rusije) u periodu 1941-1945.

ma ceo svet spasavaju, ali oni nece vise da postoje, a svet hoce, ukre gomila invalida, MILIONI! - pocev od mozga - koji ste vi isprani mozgovi, ja sam ostao bez reci, plus trgovina organima@!

oni su nula, a ne da ikoga spasavaju, ni sami sebe ne mogu... putine razyebavaj vise, sviraj kraj, vidis da su poludeli nacisto

Jos da mi je samo znati od cega tacno spasavaju Evropu

Back