Srpski interes u pobedi zapada u Ukrajini nad Rusijom?

Vekovna prirodna stvar koja se ne moze spreciti, niti je sprecena je odlazak ljudi da zarade novac u razvijenije sisteme, uostalom nasa drzava od tih doznaka i zivi... Samo je stvar takva da cemo neulaskom u EU docekati da nasa radna snaga odlazi na rad u Rumuniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, a docice i Crna Gora na red...Pa i Albanija, jednog dana kako je krenulo... To su neminovnosi naseg laznog puta u EU...Jel se vi pravite da ne vidite da ce to tako biti? Dzabe sto vi cekate propast Evrope i atomke na Berlinu i Amsterdamu, to bi vam bila jedina sansa da recimo tih par godina dok se oni ne oporave mi budemo mesto gde e deca iz nemacke dolaziti u prihvatilista zbog cistog vazduha i oporavka od radijacije...Ali znajte cak i da se taj vas neostvarivi san ostvari, oni ce se vratiti na svoje staze, dizali su se i posle vecih nesrece, vratice se na svoj put....
Kakve si samo nebuloze naškrabao, kakve sad atomske, neka radijacija , ko je to pomenuo, neuko bez ikakvog smisla. Nauči razliku između makroekonomije i mikroekonomije bar za početak. Da većina ljudi ne bi odlazili u inostranstvo kao danas treba imati vlastitu privredu , vlastita privreda generiše bogatstvo dočim strane investicije doprinose preživljavanju. Doznake mogu biti samo dopuna njima se ne generiše bogatstvo države. Da bi se izgradila domaća privreda neophodno je stvoriti monetarne i fiskalne uslove a pre svega mora se promeniti model razvoja to jest naracija. Ono što trenutno imamo i pre Vučića jeste jedna psihologija prosjaka koji očekuje da će se ulaskom u EU otvoriti vrata raja u kome ćemo bezgranično uzimati sredstva iz njihovih fondova . Ako je to nekada moglo više neće moći. Vodeće zemlje EU već tri godine su blizu recesije sa budžetskim deficitima i ne pada im na pamet da prime bilo koga.
S druge strane ni tržište EU ne daje nam veliku šansu za bogaćenje.
Ovde je sasvim dovoljno elemenata koji govore šta treba raditi neću više trošiti reči.

Kakve si samo nebuloze naškrabao, kakve sad atomske, neka radijacija , ko je to pomenuo, neuko bez ikakvog smisla. Nauči razliku između makroekonomije i mikroekonomije bar za početak. Da većina ljudi ne bi odlazili u inostranstvo kao danas treba imati vlastitu privredu , vlastita privreda generiše bogatstvo dočim strane investicije doprinose preživljavanju. Doznake mogu biti samo dopuna njima se ne generiše bogatstvo države. Da bi se izgradila domaća privreda neophodno je stvoriti monetarne i fiskalne uslove a pre svega mora se promeniti model razvoja to jest naracija. Ono što trenutno imamo i pre Vučića jeste jedna psihologija prosjaka koji očekuje da će se ulaskom u EU otvoriti vrata raja u kome ćemo bezgranično uzimati sredstva iz njihovih fondova . Ako je to nekada moglo više neće moći. Vodeće zemlje EU već tri godine su blizu recesije sa budžetskim deficitima i ne pada im na pamet da prime bilo koga.
S druge strane ni tržište EU ne daje nam veliku šansu za bogaćenje.
Ovde je sasvim dovoljno elemenata koji govore šta treba raditi neću više trošiti reči.
Genijalce, kao koja drzava u Evropi mi treba da budemo? Koji je to put, nacin, primer? Ko je to sledio tvoju genijalnost i uspeo?

Genijalce, kao koja drzava u Evropi mi treba da budemo? Koji je to put, nacin, primer? Ko je to sledio tvoju genijalnost i uspeo?
To je kao da neko pita s kraja osamdesetih koja je to istočnoevropske zemlja uspela a da se odvojila od SSSR-a. "Pa ni jedna" zadovoljno bi odgovorio i klimnuo glavom pitalac. Da je kojim slučajem ovo devedeset neka ili bar dvehiljadita i sam bi bio za evrointegracije. No pošto je 2025. potpuno je jasno gde stvari idu. EU više nema te monetarne i fiskalne kapacitete kojima može odgovoriti na strukturne izazove a što kriza bude više trajala ona će se preliti na političko polje. Nema potrebe posle svega vezati se za brod koji tone .

Mi volimo da se ugledamo na neke daleke egzotične destinacije sa kojima nema nikakvog dodira. Rusija, Kina, Tajland i Singapurćani što bi rekao Šojić. Možda i Japan ko što reče onaj profa samo jedan praznik pa i tada rade. :mrgreen:

To je kao da neko pita s kraja osamdesetih koja je to istočnoevropske zemlja uspela a da se odvojila od SSSR-a. "Pa ni jedna" zadovoljno bi odgovorio i klimnuo glavom pitalac. Da je kojim slučajem ovo devedeset neka ili bar dvehiljadita i sam bi bio za evrointegracije. No pošto je 2025. potpuno je jasno gde stvari idu. EU više nema te monetarne i fiskalne kapacitete kojima može odgovoriti na strukturne izazove a što kriza bude više trajala ona će se preliti na političko polje. Nema potrebe posle svega vezati se za brod koji tone .
Pa sta ce se po tvojim predvidjanjima dogoditi sa EU, ekonomski ce biti iza nas? Znaci sad je 2025 pa nisi za ulazak u EU, devedesetih si bio za to?

Pa sta ce se po tvojim predvidjanjima dogoditi sa EU, ekonomski ce biti iza nas? Znaci sad je 2025 pa nisi za ulazak u EU, devedesetih si bio za to?
Ne znam šta će se tačno dogoditi sa EU , uglavnom nas istorija uči ako se radi o višenacionalnim zajednicama dugoročne krize izazivaju razdor i nacionalna trvenja. Šta tačno ne znam. Mi još dugo nećemo stići nivo BDP- a EU zemalja no tu je bitan razvoj. Da li želimo veće stope rasta ili se zadovoljavamo malim stopama kao sada. Ako želimo veće stope rasta onda moramo razviti sopstvenu privredu.

samo ako ti se svidja da budes kao africke kolonije,

Mi sad i jesmo kao afrička kolonija. Mada ti koji si pobegao na zapad to verovatno ne znaš ;)

a jos verovatnije kao topovsko meso da zamenis ukre, jer eu tek planira rat sa rusijom

EU se priprema na odbranu od Rusije, Putin može da zaustavi agresiju kad god poželi, dakle sve je na njemu. Kad se braniš, nemaš mnogo izbora.

Nemamo nikakav interes.
Ne dobijamo ništa.
Nama bi najviše odgovaralo da Rusija smlati Ukrajinu i NATO, istera ga iz istočne evrope i siđe na balkan
Dal navijam za tu opciju?
Ne.
Zašto?
Zato što to nije pravedna strana u sukobu. Rusija zbog svog interesa nema pravo uništit drugu državu. Nema pravo ni pokušat.
Rusi nisu gospodari Ukrajincima da bi Ukrajinci morali razmišljat o interesu Rusije pre nego o svom sopstvenom interesu.
Rusija nije bila ugrožena od nikoga i nema opravdanja za zlo koje je uradila.

Jesu li ljudi koji postavljaju ovakva pitanja uopće svesni zla koje su Rusi uradili Ukrajincima?
Isterali osam meleona civila iz kuće, da ko kerovi gmižu po svetu, u nervnom slomu da se pitaju svake sekunde gde će sa decom, oteli deset hiljada dece roditeljima, sravnili cele gradove i sela sa zemljom, zajedno sa svim civiima koji nisu hteli ili mogli da se maknu.
Bol.
Žališ se na pogrešnoj adresi, nato je bombardovao srbiju i uništio ekonomski u svakom smislu još i prekrajajući granice. Te gej priče idi prodaj npr gej francuzima.

EU se priprema na odbranu od Rusije, Putin može da zaustavi agresiju kad god poželi, dakle sve je na njemu. Kad se braniš, nemaš mnogo izbora.
a kako eu moze da zna sta ce da bude za 5 godina? rekao nostradamus? putin brani ruse u ukrajini, a u eu ih nema, mastas da budes u eu, pa makar i kao topovsko meso, sto je zalosno
Nebitno. To je komšiluk EU/NATO i oni ne žele bombe u svom komšiluku
a zasto se ne samoukinu onda, kojem paktu nato pakt sada parira, i zasto uopste postoji? zasto su istovarivali na srbiju bombe? zasto ne daju mir ukrajini? zasto sto mrze slovene, samo tebi ne dopire do svesti, a njima je cak zabavno

ne zele bombe u svom komsiluku? treba da ih dobiju na glave, to bi bilo najbolje - nato pakt ne treba da postoji vise, jer nema suparnickog pakta koji mu preti

Poslednja izmena:
Vidim da neke kolege koje se predstavljaju kao Srbi na forumu, fanatično navijaju za zapadnu, ukrajinsku stranu u ratu.
Antiruski stav ide do granica mržnje.

Voleo bih da objasne, koji je srpski interes u pobedi ukrajinske i zapadne strane u ratu? Mislim, ako uopšte u svom navijanju za tu stranu imaju ukalkulisan srpski interes!!!

Lično ne vidim ništa! Eventualno bi se moglo nategnuti da je neki princip teritorijalnog integriteta u slučaju Ukrajine, i naš interes zbog Kosmeta. Ali upravo strana koja podržava Ukrajinu, u našem slučaju je odustala od principa poštovanja teritorijalnog integriteta.

Pobeda zapada u ratu u Ukraini bi znacila i totalni poraz Srbije.
Tek bi se onda ostrvili da nas uniste naravno uz nesebicnu pomoc
nasih nacistickih komsija od ujkica pa do bosanskih mudzosa.
:D

Fanatizam Hrvata u podršci zapadu i Ukrajini razumem. Oni će kao eksponent te strane u regionu moći da računaju na benefite na štetu Srba, naročito ako se dokaže da su verni.

Opet, Domazet Lošo ih upozorava da zbog te podrške opet može da im se desi da budu na gubitničkoj strani.
Po čemu ti zaključuješ da Hrvati podržavaju Ukrajinu? To po Plenkoviću ili?

Po čemu ti zaključuješ da Hrvati podržavaju Ukrajinu? To po Plenkoviću ili?
Po ovima što pišu na Krstarici, po Bujancu i njegovim gostima, Juriću i njegovim gostima. Po gostima HRT-a u emisijama koje se bave temom. Na kraju i po Plenkiju.
Na kraju, dobrovoljci koji idu na ratište ne idu na rusku nego na ukrajinsku stranu.

Po ovima što pišu na Krstarici, po Bujancu i njegovim gostima, Juriću i njegovim gostima. Po gostima HRT-a u emisijama koje se bave temom. Na kraju i po Plenkiju.
Na kraju, dobrovoljci koji idu na ratište ne idu na rusku nego na ukrajinsku stranu.
Što je Pernarom, Krešimirom Beljakom (koji je hvalio Ruse u Saboru), predjednik Milanovićn i na kraju još mi pada na pamet ovaj jedan čija je majka Ruskinja koji je često gost na RTLu...

Kužim Srbe koji nisu 100% za Rusiju. Ne znam šta je ta Ukrajina toliko napravila da bi zaslužila toliku mržnju od strane Srba, osobito ako uzmeš u obzir da nisu nikada priznali Kosovo.

Back