NE-ZGODAN
Poznat
- Poruka
- 7.555
Gaduru treba otpustiti i sudski goniti zbog propagiranja nacizma i fasizma.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Овако гледала сам филм о истој врсти наставе коју је спровео Амерчки професор ,заборавила сам име филма.Али само желим да кажем да је ово Амерички принцип наставе ишао је толико далеко да су деца кренула да бију једни друге и да се игноришу .Формирали су групе и састанке изван школе и подржавли нацизам и професора .Ако нађем филм поставићу га јако је поучан на крају су отишли толико далеко да је група деца која су представљала нацисте хтели да освоје свет и крену у оружану борбу.
Професор им је на тим састаницима говорио да постоје групе које ће да их подрже и да се прикључе њима .Страшан филм ,после тога догађаја
таква врста наставе је укинута у свим школама .
Поставићу вам филм базиран је на истинитом догађају о експрименту који је професор спровео над ђацима да увде како је лако бити заведен
и постати присталица нацистичке идеје.Оно што је било проблематично јесте да је и сам професор изгубио осећај за реалност.
Тако да овакви врсти експеримента над децом јако шкоде
Ja sam gledala ovo:Ево као наставница Емина Живковић предаје деци о Другом светском рату: http://www.kurir-info.rs/deci-kacili-kukaste-krstove-clanak-192420
Још један доказ да смо комплетно полудели као народ!
Sunchaya nisam znala za tu verzijuJa sam gledala ovo:
Јуче је на Првој био прилог на ову тему. Неко је овде поставио питање да ли су деца мењала улоге, па се слаже са идејом ако јесу.
Е, па, деца јесу мењала улоге, али не знам да ли је људима промакла изјава једног ученика, који каже (парафразирам): Када сам био Немац, баш је било моћно, био сам надмоћан у односу на Жидове, али када сам био Жидов, било је јадно.
Па, шта ви сада мислите, да ли ће деца одлучити да буду насилници или жртве?
Ово одговарам онима који сматрају да се овакви часови неће одразити на психу деце и након завршеног часа.
Ја сам имала професора историје који је био тако добар предавач да нам се чинило да пред собом видимо стари Рим и осећамо мирис њихових клоака. А у књизи једна страница. То је предавач. Без радионица и сличних глупости.
Ако неко нема тај таленат, него замуцкује као ова Емина (слушам је јуче, после сваке просте реченице користи "А" као увод, сигурно је прочитала много књига и има јако велики фонд речи), нека користи документарне филмове.
Наша деца могу да схвате, не морају да осете!
), i dobili smo zamenu. "Profesora" koji je bio sve, samo to ne. Nije predavao, jednostavno nije, ceo čas bi prošao u zbrci i glupiranju. Ispitivao je na sledeći način: devojka se javila da odgovara. Odredio je lekciju koju će odgovarati i krenuo da šeta po razredu, da se smeje, da priča sa ostalima... Ona je sasvim lepo znala, sasvim lepo izlagala naučeno, polako i odmereno, i inače je polako i smireno pričala... na kraju balade je zaključio da nije bila sigurna, da je morala to mnogo samouverenije, da je to osrednje, da dobar učenik mora da vergla i da, bez pauza, priča o onome što zna... i dade joj trojku.
), samo je pričao i pričao... i dobio peticu sa svim pohvalama i preporuka celom razredu bila je da se na njega ugledamo 
Gaduru treba otpustiti i sudski goniti zbog propagiranja nacizma i fasizma.
Јуче је на Првој био прилог на ову тему. Неко је овде поставио питање да ли су деца мењала улоге, па се слаже са идејом ако јесу.
Е, па, деца јесу мењала улоге, али не знам да ли је људима промакла изјава једног ученика, који каже (парафразирам): Када сам био Немац, баш је било моћно, био сам надмоћан у односу на Жидове, али када сам био Жидов, било је јадно.
Па, шта ви сада мислите, да ли ће деца одлучити да буду насилници или жртве?
Ово одговарам онима који сматрају да се овакви часови неће одразити на психу деце и након завршеног часа.
Ја сам имала професора историје који је био тако добар предавач да нам се чинило да пред собом видимо стари Рим и осећамо мирис њихових клоака. А у књизи једна страница. То је предавач. Без радионица и сличних глупости.
Ако неко нема тај таленат, него замуцкује као ова Емина (слушам је јуче, после сваке просте реченице користи "А" као увод, сигурно је прочитала много књига и има јако велики фонд речи), нека користи документарне филмове.
Наша деца могу да схвате, не морају да осете!
Ja se, na početku teme, ubih da ovo objasnim, ali ispala sam glupa i ispalo je da nisam u stanju da shvatim poruku koja se deci upućuje. Pa, neka je i tako, ako ja sa 34 nisam u stanju da shvatim ( a jesam, ali se ne slažem sa metodom ), kako će dete od 15-tak godina da shvati i prihvati na pravi način? Moć je opojna, svi bi da budu moćni i da se njihova sluša. A da bude poslušan, ne voli niko. A naročito ugnjetavan. A deca se vrlo lako identifikuju, pogotovo sa onim što im se dopadne. Opet, imaš slabije karaktere, inače ugnjetavane u školi od strane vršnjaka, bilo ih je i biće, pa im dodeli ulogu Jevreja i ubio si ga u pojam do kraja.
Zapanjuju me ljudi, pogotovo oni koji imaju svoju decu, kada tako olako tudju decu nazivaju kretenima, idiotima i svakakvim pogrdnim rečima. Ko tu decu uči i vaspitava? Da li je nečije dete od čelika, pa se uticaj društva odbija od njega? Da li smatrate da se vaše dete nikada neće naći u pubertetu, i nikada neće pokazati loš ili bilo kakav uticaj društva? Tako je lako lepiti etikete tudjoj deci...
Nije problem u "gaduri" već u ljudima koji idu zatvorenih očiju. Valjda se plaše da ih otvore, da ne primete nešto drugo od onoga na šta su navikli? Možda istinu?
A da ih sledeci cas podeli na partizane i cetnike i da ,,oste'' mrznju jer eto malo je mrznje oko njih...posle moze i hladno oruzje da im podeli pa da ,,osete'' i bol....
Ja sam, još na početku teme napisao da se nadam da menjaju uloge. i svaka joj čast na tome, neka deca osete kako su se obe strane osećale. A onda, kad dođe do lekcije o porazu Nemačke, o suđenjima i kazanam, neka ponovo podeli uloge.
Ni jedno vaspitano dete neće pomisliti da je bolje biti zločinac i nasilnik, u odigranoj priči nema pobednika, to je valjda svima jasno? Kućno vaspitanje je ono što pravi karakter deteta, ne par časova u školi.
Na osnovu čega misliš da je pročitala malo knjiga? Pasulj ili kafa? Da li svi jednako reagujemo na kamere, na tremu?
I treba da ih podeli, ali prateći program nastave. Da deca vide razliku između dve antifašisitke vojske, koje su u jedno vreme bile zajedno, a kasnije u sukobu. Ili misliš da je bolje da se istorija krije od naše dece?
Zašto ubacuješ to hladno oružje? Nedostatak argumenata ili je nešto drugo? Da li je podelila ikakvo oružje kad je pravila grupe nemaca i jevreja? Ili je ovde dozvoljeno toliko proizvoljno pisanje, sa lažiranjem i nametanjem neistina?
Mržnju neće da nauče u školi, već smo više pouta napisali da deca u tom uzrastu već odavno imaju formirane ličnosti, a tu je presudno kućno vaspitanje.
Нађи на Првој снимак прилога, слушај Емину како ученицима објашњава шта ће радити и каш'ће ти се само.
Гатање у пасуљ препуштам људима који од тога живе.
А да ли ти знаш разлику између Немаца и Јевреја, шта се догађало за време 2. светског рата и ко је ту био зао, а ко прогоњен?
Ако знаш, како си то научио без кукастог крста и Давидове звезде?
Или мислиш да су данашња деца глупља од нас?
Tolika glupost se nemoze nauciti ni ko d Emine u skoli,covek se toliko glup mora roditi....
E pa pošto je tema na kojoj sam ovo već napisala zatvorena, napisaću i ovde (da podsetimo nastavnicu) Drugi svetski rat se nije vodio samo između fašista i jevreja. Nisu samo jevreji stradali. I nisu svi samo od fašista stradali.

Ja sam, još na početku teme napisao da se nadam da menjaju uloge. i svaka joj čast na tome, neka deca osete kako su se obe strane osećale. A onda, kad dođe do lekcije o porazu Nemačke, o suđenjima i kazanam, neka ponovo podeli uloge.
Ni jedno vaspitano dete neće pomisliti da je bolje biti zločinac i nasilnik, u odigranoj priči nema pobednika, to je valjda svima jasno? Kućno vaspitanje je ono što pravi karakter deteta, ne par časova u školi.
Na osnovu čega misliš da je pročitala malo knjiga? Pasulj ili kafa? Da li svi jednako reagujemo na kamere, na tremu?
Pa mislim da nema odvojeno lekcija o jevrejima, partizanima, ovima, onima u Drugom svetskom ratuAli je to bila oblast koju su radili. Kao kad bi neko kritikovao imaginarnu nastavnicu matematike zašto decu uči sabiranje kad se u matematici radi i množenje. Sve u svoje vreme.![]()
....Ја сам се ухватила гатања? Пре овога га нисам ни поменула, али она мени не делује као добар предавач, без обзира на трему. Није требало да пристане да је снимају ако има толику трему, могла је да прочита своју изјаву, а не да муца пред камерама.
Понављам, ако не уме другачије да објасни и дочара, нека деци пусти два документарца са сликама Јевреја из логора или делове "Шиндлерове листе"и све ће им бити јасније. Мислим да и данас има деце која ће сама проучавати сама ако их занима, баш као што си ти радио.
Заиста мислим да ово није добар начин за учење, али свако има право на своје мишљење, а на Министарству просвете је да сада пресуди и нешто предузме или не предузме (мада сумњам да ће нешто предузети).