Скандал у ОШ "Ђура Јакшић" у Београду

Da li podržavate ovakav vid nastave?

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Не знам шта је горе у овој причи... То што су српска деца требала да буду Јеверији или фашисти зарад наставе...?

Срби су највише страдали од фашизма и жидовског лобија и то је оно што српска деца требају учити !!!

1) Мађари су у 19. веку побили преко 100.000 Срба што се данас крије зарад "мулитикултуларности"
2) "Браћа" Хрвати и Муслимани (Бошњаци) су за неколико година побили више Срба него Турци за 450+
3) Македонци су Срби на које није завршен процег бугаризације а које су комунисти измислили како би смањили број Срба
4) На територије СРПСКЕ ВОЈВОДИНА тј. комунистичке АП Војводина је после 2. светског рата је био сразмено једнак број Мађара са Србима у Мађарској ! Данас у Мађарској имамо 2000 Срба а Мађара у Србији има скоро 300.000
5) Тито није био народних херој !
6) За време НАТО агресије бачене су тоне осиромашеног уранијума од које постоје последице и данас

.... Ово су само неке од ствари које наша деце требају знати али не битно је да уче о страдању Јевреја...

Od koga to da nauče? Od onih koji donose idiotske zakone po kojima najmanja prava u Srbiji imaš ako si Srbin?

da li su osnovci premali ili nisu, da li je metoda dobra ili nije, nije na nama da odlučimo, već na onima koji se bave školovanjem naše dece. Ukoliko je ovo odobreno od strane uprave škole, ne vidim razlog da se neko buni. Niti vređa bilo čija osećanja (jednako kao i neka predstava ili film) niti utiče na bilo koje dete negativno, a siguran sam da će sva ta deca dobro zapamtiti lekciju o nacistima i logorima.

O tome šta se uči i kako odlučuju (pišu programe) oni koji nikada nisu radili sa decom, niti držali časove. Upravu škole niko ništa ne pita, samo dobije obaveštenja ili naređenja iz ministarstva.

Na osnovu čega si zaključila da mogu da zaključe kako siledžije bolje prolaze? Misliš da im je nastavnica podelila uloge i višu nisu komentarisali to? Priču o boljem životu siledžija mogu da nauče samo u kući, od roditelja i domaćih filmova snimanih poslednjih 20-ak godina.
U svim oblastima je ista priča, posao dobijaju oni koji imaju nekakvu vezu. Ali je činjenica da jedan nastavnik mora da ima potrebnu školu za to. To znači da je obučen za prosvetni rad. Za razliku od mnogih polova gde te niko ne pita da li imaš potrebnu školu.

ucenje po modelu - mislim da je za njih suvise rano da shvate kroz sta su prolazili jevreji, a maltretiranje koje su proziveli ne mogu tako lako da zaborave. sve sto im ostaje je da shvate da se treba povlaciti ili se treba suprotstavljati (sto dovodi samo do sukoba, jer se nasilnici ne povlace tek tako).
a sto se tice boldovanog, veruj mi na rec da nemaju svi nastavnici potrebnu skolu. u srednjoj saobracnoj strucni predmet predaje moj poznanik koji je zavrsio nesto sasvim deseto (pa se razmisljao sta ce i kako ce, pa resio covek da im cita), matematiku u osnovnoj drzi devojka koja je zavrsila pedagogiju, u drugoj osnovnoj devojka koja je zavrsila uciteljski. da ne pricam o tehnolozima, masincima i elektroncima koji predaju matematiku... pa posle decu na privatne casove i deca su nam glupa - nisu, samo nemaju adekvatan nastavni kadar. i da ne nabrajam dalje, na svakom nastavnickom mestu mozes naci odstupanja.

O tome šta se uči i kako odlučuju (pišu programe) oni koji nikada nisu radili sa decom, niti držali časove. Upravu škole niko ništa ne pita, samo dobije obaveštenja ili naređenja iz ministarstva.

Ipak su ti programi zasnovani na godinama rada i na povratnim informacijama. Nisu baš bez osnova, kao da su seli neki ljudi bez ikakvog znanja o prosveti i pravili plan. Bar se nadam.

ucenje po modelu - mislim da je za njih suvise rano da shvate kroz sta su prolazili jevreji, a maltretiranje koje su proziveli ne mogu tako lako da zaborave. sve sto im ostaje je da shvate da se treba povlaciti ili se treba suprotstavljati (sto dovodi samo do sukoba, jer se nasilnici ne povlace tek tako).
a sto se tice boldovanog, veruj mi na rec da nemaju svi nastavnici potrebnu skolu. u srednjoj saobracnoj strucni predmet predaje moj poznanik koji je zavrsio nesto sasvim deseto (pa se razmisljao sta ce i kako ce, pa resio covek da im cita), matematiku u osnovnoj drzi devojka koja je zavrsila pedagogiju, u drugoj osnovnoj devojka koja je zavrsila uciteljski. da ne pricam o tehnolozima, masincima i elektroncima koji predaju matematiku... pa posle decu na privatne casove i deca su nam glupa - nisu, samo nemaju adekvatan nastavni kadar. i da ne nabrajam dalje, na svakom nastavnickom mestu mozes naci odstupanja.

Da li može da predaje neko bez završenog fakulteta? Možda je neki srodan, ali jeste fakultet. barem toliko. Ja bih ti mogao pisati o nekim zaposlenim direktorima koji imaju srednju školu, a nedređeni su ljudima sa daleko višom spremom.
Za mene je svaka osoba koje je studirala jedno, a radi drugo, bacila svojih 4 ili više godina života. Promašaj. Drugo su prekvalifikacije, ali da ne širimo temu, kako nam je u državi ovaj slučaj je više nego smešan i krajnje banigan.

Da li može da predaje neko bez završenog fakulteta? Možda je neki srodan, ali jeste fakultet. barem toliko. Ja bih ti mogao pisati o nekim zaposlenim direktorima koji imaju srednju školu, a nedređeni su ljudima sa daleko višom spremom.
Za mene je svaka osoba koje je studirala jedno, a radi drugo, bacila svojih 4 ili više godina života. Promašaj. Drugo su prekvalifikacije, ali da ne širimo temu, kako nam je u državi ovaj slučaj je više nego smešan i krajnje banigan.

pa nazalost, i bez zavrsenog fakulteta moze. znam primer gde je decko primljen za nastavnika posle prve godine studija. i matematika i pedagogija tesko da su srodne.
no nebitno, druga je tema...

da li su osnovci premali ili nisu, da li je metoda dobra ili nije, nije na nama da odlučimo, već na onima koji se bave školovanjem naše dece. Ukoliko je ovo odobreno od strane uprave škole, ne vidim razlog da se neko buni. Niti vređa bilo čija osećanja (jednako kao i neka predstava ili film) niti utiče na bilo koje dete negativno, a siguran sam da će sva ta deca dobro zapamtiti lekciju o nacistima i logorima.

Decu briga i za naciste i za logore.

Zato im treba pojednostaviti lekcije: Patriote su retardi, dva metra od njih.

pa nazalost, i bez zavrsenog fakulteta moze. znam primer gde je decko primljen za nastavnika posle prve godine studija. i matematika i pedagogija tesko da su srodne.
no nebitno, druga je tema...
Ma gde je taj primer?U osnovnoj školi da radiš sa završenim studijama je previše!To je previše i za gimnaziju.Nazad svi,u kuće, pa se dogovorite šta hoćete od državne škole.Samo osnovno obrazovanje treba da bude besplatno, sve ostalo mora da se plati.E, onda da vidimo da li ova žena mora da donosi kukaste krstove, da bi objasnila zašto je to loše.Eto vam motivacije.Pare.Samo dobri učenici za dzabe.Dosta je bilo blejanja.

Ma gde je taj primer?U osnovnoj školi da radiš sa završenim studijama je previše!To je previše i za gimnaziju.Nazad svi,u kuće, pa se dogovorite šta hoćete od državne škole.Samo osnovno obrazovanje treba da bude besplatno, sve ostalo mora da se plati.E, onda da vidimo da li ova žena mora da donosi kukaste krstove, da bi objasnila zašto je to loše.Eto vam motivacije.Pare.Samo dobri učenici za dzabe.Dosta je bilo blejanja.

I to ne svi dobri, vać samo oni najbolji. I da im se obezbedi posao čim završe fakultet kao najbolji.
I mene zanima gde to u državnoj firmi može da bude profesor bez fakulteta?

Данас деца радије носе кокарду..... Они са петокраком би надрљали! Већ видим сцену :"Ти си комуниста за тебе нема ужине!":hahaha::rotf:

A onda priđe nastavnica onom sa kokardom i postavi mu pitanje
-šta je komunizam?
I? Šiiiiiiiipak.
bsipak-1.gif

Kec ko vrata.

decko je primljen u selu u okolini aleksinca. da li je jos uvek tamo i koliko se zadrzao - ne znam.
a rade i apsolventi - ni oni nemaju zavrsen fakultet...

Kažem ti kao neko ko se bavi tim poslom da za osnovnu, a ni za srednju školu nije potreban fakultet.Dve godine, puna kapa.Apsolvent po Bolonji je ništa, skoro ništa, ali apsolvent matematike po Bolonji može da predaje gde hoće.

Ako su najbolji, onda ce lako da nadju posao na trzistu rada, zasto bi im se obezbedjivao posao?:dontunderstand:

Onako kako se to uveliko radi na zapadu, kome ti stremiš. Ozbiljne firme traže mlade stručnjake, stipendiraju ih i zatim zaposle. Ovako takav stručnjak uzme diplomo, poljubi svoje i ode. Divna nam je poslovna atmsfera u demokratiji, skoro da ne može bolja da bude.

Back