Skandal - EU mrzi Bosnjane i gura ih u geto

evo malo potresnih komentara mojih drugara sa Dnevni Avaz.BA :sad2:
14.07.09. u 08:50 od njvzn
Licemjerna je Solanina politika. Dok glavnog krivca za probleme na Balkanu, Srbiju, samo tapsa po ramenu u BiH podrzava da opstanu oni koji je zele podjeliti. Navodni demokrata Tadic ne moze da se drzi daleko od BiH nego mora da zabode nos kad god mu se pruzi prilika.
14.07.09. u 09:11 od katilferman
Evropa koja je i sama podrzala genocid nad bosnjacima ne cineci nista da ga sprijeci, svojim danjasnjim stavovima pokazuje da joj je vise stalo do fasizma i do cetnistva, nego do demokratije o kojoj stalno prica. Solana je figura u rukama mocnika - vjerovatno je i on pio rakije iz cutirice sa Tadicem. To je Evropa!

sta reci Solana povampireni srbocentnicki fasista :evil:

Одломци из "бошњачког" речника:

фашиста - свако ко не жели да опаше каму, стави фес и крене да коље све што је српско, од нерођене деце до слепих прабаба.

Bošnjaci u bliskoj budućnosti neće dobiti viznu liberizaciju, ove priče da će im možda ukinuti vize sredinom iduće godine su za malu djecu. Svi znamo da sav normalan svijet ne podnosi muslimane. U muslimanskim zemljama krščani nemaju nikakva prava, a muslići u evropi i svijetu traže neka nemoguća prava.

Ukidanje viza Srbiji vredja žrtve rata u BiH
15.07.2009. u 14:15

BERLIN, 15. jula 2009. (Beta) - Zeleni u Evropskom parlamentu (EP)
protive se ukidanju viza za putovanje državljana tri balkanske
države, pre svega Srbije, u zemlje Evropske unije (EU), članice
Šengenskog sporazuma.Oni smatraju da se tom odlukom vredjaju žrtve rata u Bosni i
Hercegovini. Kritici Zelenih pridružio se i bivši visoki predstavnik
medjunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Švarc-Šiling
koji je u intervjuu za dnevnik "Bild" ocenio da, ukidanjem viza
Srbiji, "EU nagradjuje ubice iz Srebrenice".Šef frakcije Zelenih u EP, francuski (ranije nemački) poslanik
Danijel Kon-Bendit je, kako se prenosi na internet stranici Prvog
programa nemačke televizije ARD, Tagešsau(www.tagešćau.de),
izjavio da mu se "od (te) diskriminacije diže kosa na glavi", pre
svega zato što "Srbi u Bosni i na Kosovu od vlade u Beogradu mogu da
dobiju srpske pasoše". Time se, kako smatra Kon-Bendit,
"diskriminiraju žrtve ratova na Balkanu".

EU nagradjuje ubice iz Srebrenice? Kakav je*eni umobolnik, pa to je strashno... Zrtve ratova na Balkanu diskriminishu se bezviznim rezimom? Sachuvaj Boze, kakavi idioti...

Licemjerna je Solanina politika. Dok glavnog krivca za probleme na Balkanu, Srbiju, samo tapsa po ramenu u BiH podrzava da opstanu oni koji je zele podjeliti. Navodni demokrata Tadic ne moze da se drzi daleko od BiH nego mora da zabode nos kad god mu se pruzi prilika.
Evropa koja je i sama podrzala genocid nad bosnjacima ne cineci nista da ga sprijeci, svojim danjasnjim stavovima pokazuje da joj je vise stalo do fasizma i do cetnistva, nego do demokratije o kojoj stalno prica. Solana je figura u rukama mocnika - vjerovatno je i on pio rakije iz cutirice sa Tadicem. To je Evropa!

Ne-ma za vas. Ne-ma. Ne-ma. Nema! 'Ajde sada plachite josh malo.

evropa je morala da ucini neki ustupak proevropskoj vlasti u srbiji jer ta vlast gubi poverenje gradjana !!!
u slucaju pada vlade i novih izbora postoji realna opasnost da pobedi desnica u srbiji...to nikako ne odgovara evropejcima...pa resili da kupe srbe belim sengenom....kao ispunili smo nesto i kao nesto se promenilo u srbiji.....

Ма дааааааа........ толико је потресно...

ево ја сам се сав најежио........ааааааааа.....:zcepanje::hahaha::zcepanje::hahaha:

jao slusala sam prenos i posle pitanja novinara i kako onaj jedan pita zasto zaboga nisu mogli da cekaju do kraja godine da i boSNJAci zavrse izdavanje biometrijskih pasosa jer eto to bi bilo zaboga jeidno pravedno da svi u jednom paketu dobiju olaksice :sad2: tek ce ovi...pa srbija vec izdala 800 000 do sada,vi malo vise kasnite :lol: nego nije njima problem sto ce crna gora i mkd da dobiju olaksice,posebno im prst u oku srbija....a meni se sve srce cepa za boSNJAcku tugu i nesrecu :sad2:

Kao sto sam i predvideo, odluka nasih strateskih partnera iz EU da odobre bezvizni rezim Srbiji, u paru sa vec postojecim rezimom prema Hrvatskoj, izaziva bes, ocaj i nevericu kod nasih regionalnih partnera u Bazniji.

U cemu je problem? U tome sto svi Hrvati u Bazniji imaju pravo na hrvatske pasose, a svi Srbi na srpske. Ovo znaci da prakticno nepozeljni ostaju jedino ponosni Bosnjani, i to do daljnjeg. Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova Baznije, saopstava da se ovim Bosnjani stavljaju u 'geto'. Dnevni Avaz se pita da li EU zaista zeli da nagradi zemlju koja stiti ratne zlocince.

Dirljivu notu svemu dodaje Amar Basic, student engleske literature iz seher Sarajeva, koji je uputio otvoreno pismo EU da ih priupita zasto su 'protiv Bosnjana i protiv Muslimana i protiv zrtava'.

Bes nije prisutan samo u Bazniji. Grupa Zelenih u evropskom parlamentu (koji, uzgred, treba da se izjasni po pitanju olaksavanja viznog rezima) kazu da je ovakva odluka 'moralno jadna i neprihvatljiva'; Kristijan Svarc-Siling, bivsi gaulajter Baznije, karakterise putne olaksice za Srbe kao 'ruganje i udarac svim evropskim vrednostima', dok Danijel Kon-Bendit, predsedavajuci Zelenih, porucuje da se ovim 'vredjaju zrtve rata 92-95, nagradjuju Srbi koji opstruiraju zajednicke institucije u Bazniji, formalizuju etnicke podele i produbljuje mrznja u regionu'. Ovo je 'neverovatna politicka greska,' dodaje Svarc-Siling. Sef Grupe Mladih Evropskih Federalista, Peter Matjasic, da EU ovim jasno 'formalno iskljucuje i getoizira i diskriminise samo jedan deo stanovnistva Baznije, stvarajuci muslimanski geto'.

Da li opsada Sarajeva jos uvek traje? Dokle tako? I da li predsednik Tadic treba da se odrekne olaksica za gradjane Srbije dok iste ne dobiju i dobri Bosnjani?

sarajevo.jpg

http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSLE490233
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4488069,00.html
http://www.balkaninsight.com/en/main/news/21063/

Neka crknu :lol:
Pa znaju EU u stwari ko je krwnik, nego se samo prawe ludi. Znaju oni wrlo dobro ko su Albanci, mudzahedini i ostali zlochintzi, kad im je do njihowog interesa :D

Pa kako nas gledaju, prochitao si...uboce iz Srebrenice...:per:...pushteno smo odavno unutra sa vizama, jel svi imate kolektivnu amneziju :neutral:

Pa prochitao sam da nas tako gledaju oni, a ne EU... Ne, naravno da to znam, ali su i oni tako pushteni untra, sa vizama... Ali shta se sada deshava? Nas pushtaju i bez viza, a njih ne... I shta mislish na koga tu EU gleda blagonaklono? :per:

jao slusala sam prenos i posle pitanja novinara i kako onaj jedan pita zasto zaboga nisu mogli da cekaju do kraja godine da i boSNJAci zavrse izdavanje biometrijskih pasosa jer eto to bi bilo zaboga jeidno pravedno da svi u jednom paketu dobiju olaksice :sad2: tek ce ovi...pa srbija vec izdala 800 000 do sada,vi malo vise kasnite :lol: nego nije njima problem sto ce crna gora i mkd da dobiju olaksice,posebno im prst u oku srbija....a meni se sve srce cepa za boSNJAcku tugu i nesrecu :sad2:

Jao, i meni. :sad2: Cepa se na komade, ne znam kako cu ovo preziveti... :sad2:

Tise braco cetnici i sestre cetnikuse, da vidimo sta jos kaze Bosna ponosna i od sna prkosna...

Ah, slobodno Evropom mogu hodat raznorazni fašisti, nacisti i rasisti raznih nacija, nije to nažalost neki kriterij.

mozda je vrijeme da se bosna i albanije okrenu turskoj,da im podamo vojne baze,da se formiraju neki novi janjcarski odredi u turskoj vojsci,i ovako vecina analiticara predvidjaju uspon turske u narednih par dekada,pa kad nas evropa nece,ovi sigurno hoce

Pustiti u Evropu sljedbenike sumskih stvorova kao Karadzica i Mladica je samo po sebi bezumno, ali ti sljedbenici su okrenuli plocu i porucuju krscanskoj Evropi da su se borili protiv islamske dominacije u BiH i kao dokaz iznose Babinu knjigu "Islam izmedju Istoka i Zapada". Alija je sanjao Islamsku drzavu u srcu Evrope. To Evropa nikada nece dozvoliti, a zrtve koje je imao bosanski narod su za njih tudje i strane zrtve.

Treba ocekivati uskoro i izgradnju zida po uzoru na Izrael i kontrolne punktove sa naoruzanim vojnicima.

Crna Gora zemlja sverca i kriminala, O Srbiji je apsurdno i govoriti.. ali oni su za EU ispunili neke tamo uslove ali BiH nije i nikada nece jer treba getoizirati Muslimane ... posto ce u svakom slucaju i Srbi i Hrvati iz BIH imati pasose druge domovine. Pa EU hvala

al za bih je u ovom trenutku i bolje da ostanu vize ... barem znamo ko nas ne smatra prijateljima ...

unistenje muslimina u bih novim sredstvima...

nismo spomenuti u presudi za genocid(samo kao žrtve)
-nismo imali logore
-ne skrivamo ratne zločince optužene za genocid
-nismo vezali un vojnike za bandere
-nismo dozvolili fašističkim organizacijama nesmetan rad i formiranje stranke
-nismo izjednačili prava partizana i fašističkih pomagača....
koje još uslove sa te bijele liste nismo ispunili?

Sto se tice samog Alkalaja, to je idiot kojeg treba uramiti u muzeju kao primjer kako evolucija moze krenuti pogresnim tokom!

Pa prochitao sam da nas tako gledaju oni, a ne EU... Ne, naravno da to znam, ali su i oni tako pushteni untra, sa vizama... Ali shta se sada deshava? Nas pushtaju i bez viza, a njih ne... I shta mislish na koga tu EU gleda blagonaklono? :per:

Pa ONI su EU, ti ljudi su izabrani u Evropski parlament od strane EU gradjana, a ne vidim da se iko od ostalih pobunio kad su Srbi nazvani ubicama iz Srebrenice. Al dobro poshto vishe volite da shvatite neke stvari na hard way, bon voyage. :D

И хајде више нека се ти мухамеданци договоре КАКО СЕ ЗОВУ... ***... па на овој теми ОПЕТ НОВО ИМЕ... на шта то више личи, брееееееее.......... не знам више
да ли су

- БОСАНЦИ
- БОШЊАЦИ
- БОШЊАНИ........ који су мој више...

И наравно да нема никакве благе везе ни политика ни вера у овом случају. Једноставно су мујаге умислиле да ће цео живот да проводе арлаучући и
кукајући и преувеличавајући Сребреницу и изигравајући "жртве рата"
са дебелим пеМзијама -
алооооооо... па они уопште немају намеру да било шта раде... иду преврћу
се и клањају по ђамијама, девојке увијају у оне крпетине а они пустили
браде и облаче трифртаљке....... алооооооооо... па коме такви требају...

Свакако да ће и они добити тај безвизни режим - али мало касније...
(вероватно заједно са Шиптарима)
с тим што тврдим да ће се јЕвропа ГРДНО ПОКАЈАТИ због тога... али
то је њихов проблем, заболе ме...

Sedin Cenan se uvrnuo, ovaj osvrnuo na ovaj gorki dogadjaj:

I ništa, i niko nije bolje opisao ovaj rezervat od dvojice umnih ljudi. Jedan se zove Christian Schwarz-Schilling, a drugi je akademik Muhamed Filipović.

Prvi je s pravom kritikovao Evropu, našeg "vrlog" i "iskrenog" prijatelja kazavši: " U BiH se zahvaljujući srpskoj agresiji desio najveći genocid u Evropi od kraja II svjetskog rata pa do danas. I upravo sada, kada Evropski parlament podsjeća na 14. godišnjicu genocida u Srebrenici, Evropska Komisija objavljuje odluku da će Srbi od 2010. moći bez viza u zemlje Unije, a građani BiH i Kosova ne. To je izrugivanje, ali i moralni udar na sve evropske vrijednosti", kaže Prvi.

Drugi je , opet s pravom, kritikovao Bošnjake, tj. one koji ih kao politički predstavljaju i štite njihove interese. „Sa ovakvim predstavnicima i ovakvim vođama mi nemamo nikakve šanse. Sada ćemo još ostati bez mogućnosti da putujemo, jer će Srbi i Hrvati iz BiH moći putovati svijetom sa srpskim i hrvatskim pasošima, a mi ćemo ovdje ostati i doživjeti sudbinu Palestinaca", kaže Drugi.

Kako u Bosni i Hercegovini ništa ne može bez onog Trećeg, evo i njega. Zove se Milorad. Milorad je, kako reče ovaj Drugi, jedan od onih koji će sa pasošem, pardon putovnicom druge zemlje, putovati svjetom. A isti taj Milorad je Bošnjake prije par dana lijepo upozorio ih njihovi lideri i vjerske vođe kroz historiju vode do zida u koji moraju udariti glavom pa se vratiti na početak ranjeni.

Od sutra ja - Sedin, ti Zlatko, ti Harise, ti Sulejmane i ti Mustafa živimo u rezervatu, koji će Evropi biti jedinstven "zabavni park", a ostatku svijeta mjesto gdje će doći uvjeriti se u stvarnu evropsku "demokraciju".

Hvala vam svima.

Back