Skandal - EU mrzi Bosnjane i gura ih u geto

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
85.485
Kao sto sam i predvideo, odluka nasih strateskih partnera iz EU da odobre bezvizni rezim Srbiji, u paru sa vec postojecim rezimom prema Hrvatskoj, izaziva bes, ocaj i nevericu kod nasih regionalnih partnera u Bazniji.

U cemu je problem? U tome sto svi Hrvati u Bazniji imaju pravo na hrvatske pasose, a svi Srbi na srpske. Ovo znaci da prakticno nepozeljni ostaju jedino ponosni Bosnjani, i to do daljnjeg. Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova Baznije, saopstava da se ovim Bosnjani stavljaju u 'geto'. Dnevni Avaz se pita da li EU zaista zeli da nagradi zemlju koja stiti ratne zlocince.

Dirljivu notu svemu dodaje Amar Basic, student engleske literature iz seher Sarajeva, koji je uputio otvoreno pismo EU da ih priupita zasto su 'protiv Bosnjana i protiv Muslimana i protiv zrtava'.

Bes nije prisutan samo u Bazniji. Grupa Zelenih u evropskom parlamentu (koji, uzgred, treba da se izjasni po pitanju olaksavanja viznog rezima) kazu da je ovakva odluka 'moralno jadna i neprihvatljiva'; Kristijan Svarc-Siling, bivsi gaulajter Baznije, karakterise putne olaksice za Srbe kao 'ruganje i udarac svim evropskim vrednostima', dok Danijel Kon-Bendit, predsedavajuci Zelenih, porucuje da se ovim 'vredjaju zrtve rata 92-95, nagradjuju Srbi koji opstruiraju zajednicke institucije u Bazniji, formalizuju etnicke podele i produbljuje mrznja u regionu'. Ovo je 'neverovatna politicka greska,' dodaje Svarc-Siling. Sef Grupe Mladih Evropskih Federalista, Peter Matjasic, da EU ovim jasno 'formalno iskljucuje i getoizira i diskriminise samo jedan deo stanovnistva Baznije, stvarajuci muslimanski geto'.

Da li opsada Sarajeva jos uvek traje? Dokle tako? I da li predsednik Tadic treba da se odrekne olaksica za gradjane Srbije dok iste ne dobiju i dobri Bosnjani?

sarajevo.jpg

http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSLE490233
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4488069,00.html
http://www.balkaninsight.com/en/main/news/21063/

Kao sto sam i predvideo, odluka nasih strateskih partnera iz EU da odobre bezvizni rezim Srbiji, u paru sa vec postojecim rezimom prema Hrvatskoj, izaziva bes, ocaj i nevericu kod nasih regionalnih partnera u Bazniji.

U cemu je problem? U tome sto svi Hrvati u Bazniji imaju pravo na hrvatske pasose, a svi Srbi na srpske. Ovo znaci da prakticno nepozeljni ostaju jedino ponosni Bosnjani, i to do daljnjeg. Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova Baznije, saopstava da se ovim Bosnjani stavljaju u 'geto'. Dnevni Avaz se pita da li EU zaista zeli da nagradi zemlju koja stiti ratne zlocince.

Dirljivu notu svemu dodaje Amar Basic, student engleske literature iz seher Sarajeva, koji je uputio otvoreno pismo EU da ih priupita zasto su 'protiv Bosnjana i protiv Muslimana i protiv zrtava'.

Bes nije prisutan samo u Bazniji. Grupa Zelenih u evropskom parlamentu (koji, uzgred, treba da se izjasni po pitanju olaksavanja viznog rezima) kazu da je ovakva odluka 'moralno jadna i neprihvatljiva'; Kristijan Svarc-Siling, bivsi gaulajter Baznije, karakterise putne olaksice za Srbe kao 'ruganje i udarac svim evropskim vrednostima', dok Danijel Kon-Bendit, predsedavajuci Zelenih, porucuje da se ovim 'vredjaju zrtve rata 92-95, nagradjuju Srbi koji opstruiraju zajednicke institucije u Bazniji, formalizuju etnicke podele i produbljuje mrznja u regionu'. Ovo je 'neverovatna politicka greska,' dodaje Svarc-Siling. Sef Grupe Mladih Evropskih Federalista, Peter Matjasic, da EU ovim jasno 'formalno iskljucuje i getoizira i diskriminise samo jedan deo stanovnistva Baznije, stvarajuci muslimanski geto'.

Da li opsada Sarajeva jos uvek traje? Dokle tako? I da li predsednik Tadic treba da se odrekne olaksica za gradjane Srbije dok iste ne dobiju i dobri Bosnjani?

sarajevo.jpg

Otkud si izvukao konstataciju da svi Srbi iz BiH imaju pravo na srpski pasoš kada to nije istina?!

Neuspeh BiH po pitanju integracija je neuspeh nesposobne protektoratske namesničke vlasti iste te Evropske zajednice, tako da to mogu da nabiju sebi na nos, no dobro, bitno je da plate redovno stižu, a za ostalo su krivi Srbi!

pa da !!!
opet se poistovecuju srbi iz republike srpske sa srbima iz srbije.....ne razumem bosance nikako...oni prosto teraju republiku srpsku u srbiju....svaka njihova izjava poistovecuje RS i RS...
a konacno su i dobili odgovor evrope da nisu muslimsni dobrodosli u evropu.....valjda im je sada jasno i siptarima i muslimanima.....valjda im je sada i jasnije kome je sve bilo u interesu da nema zelene transverzale i ko je sve umesan u poslove oko srebrenice....mozda im treba nacrtati...

Otkud si izvukao konstataciju da svi Srbi iz BiH imaju pravo na srpski pasoš kada to nije istina?!

Neuspeh BiH po pitanju integracija je neuspeh nesposobne protektoratske namesničke vlasti iste te Evropske zajednice, tako da to mogu da nabiju sebi na nos, no dobro, bitno je da plate redovno stižu, a za ostalo su krivi Srbi!

Pa imaju, jer srpsko drzavljanstvo moze da dobije svako ko se deklarise kao Srbin. To je stara tema.

Kao sto vidis, to znaju i Sven Alkalaj i gospodin Svarc-Siling.

sarajevo.jpg

Jao evo srce mi se cepa. :sad2: A kada oni prave zgrade u koje mogu uci samo ljudi islamske veroispovesti, to nije stavljanje svih drugih u " geto " !?

Ocigledno da se ovo na Srbe izbosne ne odnosi. Prvo, niko ih ne pominje, a drugo, vec bi se radovali gospodin Kon-Bendit i gospodin Svarc-Siling, kao i Sven Alkalaj.
jeste al tu postoji jedan problem i za bosance i i za kosovare jer u novim pasosima pise pored mesta rodjenja i trenutno prebivaliste , pa bi oni koji zive u Doboju , Sarajevu ili Leposavicu mogli da imaju problem na granicnim prelazima posto ne sumnjam da ce kontrole biti slozene i detaljne :think:

jeste al tu postoji jedan problem i za bosance i i za kosovare jer u novim pasosima pise pored mesta rodjenja i trenutno prebivaliste , pa bi oni koji zive u Doboju , Sarajevu ili Leposavicu mogli da imaju problem na granicnim prelazima posto ne sumnjam da ce kontrole biti slozene i detaljne :think:

Ispricavam se, stovani kolega, ali ja nekako sumnjam da ce granicar ici dalje od toga da vidi korice srpskog pasosa i mahne dalje. Takva je praksa.

Pa imaju, jer srpsko drzavljanstvo moze da dobije svako ko se deklarise kao Srbin. To je stara tema.

Kao sto vidis, to znaju i Sven Alkalaj i gospodin Svarc-Siling.

Boga mi ja sam svedok da to nije istina, ja sam za svoje državljanstvo bezmalo krv propišala dok sam ga dobila, 7 godina sam ga ganjala.
Kamo lepe sreće da je to istina pa da sam ja mogla u Mup da odnesem svoju crkvenu krštenicu kako rade Hrvati iz dijaspore pa da istog časa dobijem srpsko državljanstvo.

Ispricavam se, stovani kolega, ali ja nekako sumnjam da ce granicar ici dalje od toga da vidi korice srpskog pasosa i mahne dalje. Takva je praksa.

У Бугарској, Мађарској, Румунији, Грчкој и другде ће вероватно бити тако. По разним Немачкама и Холандијама, сумњам...Но наши људи и тако једва имају пара и до Скопља да оду.

evo malo potresnih komentara mojih drugara sa Dnevni Avaz.BA :sad2:
14.07.09. u 08:50 od njvzn
Licemjerna je Solanina politika. Dok glavnog krivca za probleme na Balkanu, Srbiju, samo tapsa po ramenu u BiH podrzava da opstanu oni koji je zele podjeliti. Navodni demokrata Tadic ne moze da se drzi daleko od BiH nego mora da zabode nos kad god mu se pruzi prilika.
14.07.09. u 09:11 od katilferman
Evropa koja je i sama podrzala genocid nad bosnjacima ne cineci nista da ga sprijeci, svojim danjasnjim stavovima pokazuje da joj je vise stalo do fasizma i do cetnistva, nego do demokratije o kojoj stalno prica. Solana je figura u rukama mocnika - vjerovatno je i on pio rakije iz cutirice sa Tadicem. To je Evropa!

sta reci Solana povampireni srbocentnicki fasista :evil:

Ukidanje viza Srbiji vredja žrtve rata u BiH
15.07.2009. u 14:15

BERLIN, 15. jula 2009. (Beta) - Zeleni u Evropskom parlamentu (EP)
protive se ukidanju viza za putovanje državljana tri balkanske
države, pre svega Srbije, u zemlje Evropske unije (EU), članice
Šengenskog sporazuma.Oni smatraju da se tom odlukom vredjaju žrtve rata u Bosni i
Hercegovini. Kritici Zelenih pridružio se i bivši visoki predstavnik
medjunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Švarc-Šiling
koji je u intervjuu za dnevnik "Bild" ocenio da, ukidanjem viza
Srbiji, "EU nagradjuje ubice iz Srebrenice".Šef frakcije Zelenih u EP, francuski (ranije nemački) poslanik
Danijel Kon-Bendit je, kako se prenosi na internet stranici Prvog
programa nemačke televizije ARD, Tagešsau(www.tagešćau.de),
izjavio da mu se "od (te) diskriminacije diže kosa na glavi", pre
svega zato što "Srbi u Bosni i na Kosovu od vlade u Beogradu mogu da
dobiju srpske pasoše". Time se, kako smatra Kon-Bendit,
"diskriminiraju žrtve ratova na Balkanu".

Evropa koja je i sama podrzala genocid nad bosnjacima ne cineci nista da ga sprijeci, svojim danjasnjim stavovima pokazuje da joj je vise stalo do fasizma i do cetnistva, nego do demokratije o kojoj stalno prica. Solana je figura u rukama mocnika - vjerovatno je i on pio rakije iz cutirice sa Tadicem. To je Evropa!

Oduvek sam znao da EU podrzava cetnike. Ovim je to svima postalo jasno.

Back