xpertbet
Iskusan
- Poruka
- 5.699
Zato moram ponovo da se umesam.....
Faust je rekao sta misli, on u svemu vidi reinkarnaciju komunizma i zato je neodgovarajuci sagovornik ovde, osim u smislu da jednom iznese svoje misljenje i da ga elaborira, ali ne i da ubedjuje druge u apsurd njihovog misljenja....
Sa druge strane i sa ekonomskog ugla ima svoje vidjenje i to je potrebno da udje u razmatranje, jer ne postoji sistem u kome svi gube....uvek bar neko dobija...ili misli da dobija...(ovo drugo je tacnije)....
Ma jok Johny nemam ja potrebu tu bilo sta da mislim, ja vidim kako jeste sve to..
Demokratija i kapitalizam su daleko od savrsenog ali dosta bolji od komunizma i socijalizma
Kako ne shvatate da mi bas puca ona stvar za nekog ko je zdrav glup i zali se sto mu je zivot los?? i kako ne shvatate zasto je to tako?? I ja sam bio takav, o da, staro dobro vreme kada je bilo lakse otici na basket nego procitati knjigu, kada je bilo bolje citati Hesea nego neku suvoparnu tematiku od koje svaku trecu rec ne razumem. Kad sam hteo da mi bude bolje ali mi drzava nija pruzila sansu i krivi su mi bili zajedno i Amerikanci i Rusi i Svabe i Englezi i svi su mi bili krivi a ja sam bio zrtva. Od onda mi niko od pomenutih nije pomogao. pomoglo mi je samo to sta sam shvatio da sam sam bio kriv.
Vase misljenje nije apsurd. Vase misljenje je zabluda. Vi zelite svet pun lepih prilika u kome niko ne treba da cisti ulice ako to nece a svako moze da bude direktor firme jer je to tako lepo i profitabilno. Vi na ime socijalnih i humanih vrednosti maskirate sopstvene nesposobnosti
Za ovo ko dobija ko gubi je isto tako previse etalonski pristup. Dobija ko dobija gubi ko gubi. Ko dobija srecan je ko gubi taj se zali. Pravo pitanje je zasto dobija ko dobija a zasto gubi ko gubi?
Ja nemam ni potrebe ni vremena ni volje da o svemu tome razmisljam. Kad mi je tesko vise zapnem. Utice ova sveopsta kriza i na mene ali ne idem da dizem transparente ili da se zalim sto su mi svi drugi krivi. Naucim jos nesto, uradim posao vishe, pronadjem jos neki izvor zarade i nista tu nije nemoralno ako znas zasto je sve to tako. A pre nego saznas moras da priznas sebi da ne znas a ne da se vadis na to kako su svi krivi ili kako je sve sivo ili kako su moc i vrednosti nepravedno rasporedjene