Sjaj i beda demo(n)kratije

Zato moram ponovo da se umesam.....

Faust je rekao sta misli, on u svemu vidi reinkarnaciju komunizma i zato je neodgovarajuci sagovornik ovde, osim u smislu da jednom iznese svoje misljenje i da ga elaborira, ali ne i da ubedjuje druge u apsurd njihovog misljenja....

Sa druge strane i sa ekonomskog ugla ima svoje vidjenje i to je potrebno da udje u razmatranje, jer ne postoji sistem u kome svi gube....uvek bar neko dobija...ili misli da dobija...(ovo drugo je tacnije)....

Ma jok Johny nemam ja potrebu tu bilo sta da mislim, ja vidim kako jeste sve to..

Demokratija i kapitalizam su daleko od savrsenog ali dosta bolji od komunizma i socijalizma

Kako ne shvatate da mi bas puca ona stvar za nekog ko je zdrav glup i zali se sto mu je zivot los?? i kako ne shvatate zasto je to tako?? I ja sam bio takav, o da, staro dobro vreme kada je bilo lakse otici na basket nego procitati knjigu, kada je bilo bolje citati Hesea nego neku suvoparnu tematiku od koje svaku trecu rec ne razumem. Kad sam hteo da mi bude bolje ali mi drzava nija pruzila sansu i krivi su mi bili zajedno i Amerikanci i Rusi i Svabe i Englezi i svi su mi bili krivi a ja sam bio zrtva. Od onda mi niko od pomenutih nije pomogao. pomoglo mi je samo to sta sam shvatio da sam sam bio kriv.

Vase misljenje nije apsurd. Vase misljenje je zabluda. Vi zelite svet pun lepih prilika u kome niko ne treba da cisti ulice ako to nece a svako moze da bude direktor firme jer je to tako lepo i profitabilno. Vi na ime socijalnih i humanih vrednosti maskirate sopstvene nesposobnosti

Za ovo ko dobija ko gubi je isto tako previse etalonski pristup. Dobija ko dobija gubi ko gubi. Ko dobija srecan je ko gubi taj se zali. Pravo pitanje je zasto dobija ko dobija a zasto gubi ko gubi?

Ja nemam ni potrebe ni vremena ni volje da o svemu tome razmisljam. Kad mi je tesko vise zapnem. Utice ova sveopsta kriza i na mene ali ne idem da dizem transparente ili da se zalim sto su mi svi drugi krivi. Naucim jos nesto, uradim posao vishe, pronadjem jos neki izvor zarade i nista tu nije nemoralno ako znas zasto je sve to tako. A pre nego saznas moras da priznas sebi da ne znas a ne da se vadis na to kako su svi krivi ili kako je sve sivo ili kako su moc i vrednosti nepravedno rasporedjene

Pa prica ti nije uopste pozitivna....priucio se covek na brzaka za par godina i dohvatio neke trt mrt poslice i to je to....

Posto smo slicni po ponudi , dodju ljudi kod mene da im zavrsim posao umrezavanja softvera.....i ja kazem koliko kosta hardver, koliko ce da kosta softver i interno znam da ne moze jevtinije, jer sam hteo promociju, dakle hardver minimalno koliko treba da bi bilo dobro odradjeno (a znam hardver vrlo dobro) , a softver je skoro i dzabe bio u ponudi , a sopstveno razvijan, a ne piratizovan (o tome koliko je to kradja i muvanje i nekorektno , necu da pricam)......

I naravno dodje privatnik sa pricom da mu neki srednjoskolac nudi sve za pola cene.
Naravno "slobodno idi".
Drugi takodje....Treci takodje...

Sad, nekih 10, 15 godina kasnije, ti isti ljudi mi dolaze i traze umrezavanje svojih softverskih resenja...
Cujem pricu kako su platili umesto 150maraka, na kraju 2500 maraka i umrezavanje softvera je odradjeno kao umrezavanje racunara....a softver je ostao da radi na pojedinacnim masinama i naravno sukobljava se svaki put kad pristupi istom resursu baze....eto kako je odradjeno...

Sad dolaze da dobiju zaokruzen sistem , spremni da plate 250e za "tu neke dorade" a imaju sisteme na cliperu, a za 5,6 dana da bude zavrseno, "jer im treba nesto malo"....
I naravno opet je tu mesto za novajlije, opet takve od tri godine ceprkanja po tehnoloskim stvarima...
I naravno da ih opet uputim ka njima....

Oni koji hoce zaokruzen sistem , danas im ne treba veliki hardver....a to im opet lelemudi nude kao zvaku za sistemsko resenje....
A postoje razni sistemi od microsoft dynamics, do skupih pos sistema...
I sve bi bilo u redu da je zahtev od vas onaj koji je stvarno i zahtev....znaci hoce prosto i jevtino resenje , ok , dobice prosto i jednostavno resenje...
Ovako je sve mahom prevara i obmana....
Sisanje ovaca , polupismenih ovaca, i zato bas ovakav faustov pristup ima prodju....polukvalifikovan , sveze namirisan pristup....

Za to vreme , osoba koja zna mora da prezivi, i ona pocinje da se bavi onim stvarima koje mora...tako da od specijaliste za dynamics (sto se placa 8000e mesecno) ako ne pobegnes iz srbije , moraces da postanes specijalista za grand kafu i dzakove i istovar....

Teza prilagodi se uslovima....

Demokratija je praznoruka sablast,koja obecava,a nista nema.Prazna i i beznacajna sablasno nasilna i preteca svemu sto je normalno i vekovima bitno za ljude koji su zamorcici svih ogleda zivota.Oni koji masu NJOM,nikada nece saznati razlog zasto je koriste-servirana im je za zivotni obrok i svi ga kusaju.Svako kako mu odgovara.Nekome je vruc,nekome previse hladan ali ga svi komentarisu.Demokratski obrok je samo opravdanje za ustolicenje razgradnje-omalovazavanje-oduzimanje i nipodastavanje ljudskih bica uz objasnjenje za budce nista koje im donosi.

Pa prica ti nije uopste pozitivna....priucio se covek na brzaka za par godina i dohvatio neke trt mrt poslice i to je to....

Posto smo slicni po ponudi , dodju ljudi kod mene da im zavrsim posao umrezavanja softvera.....i ja kazem koliko kosta hardver, koliko ce da kosta softver i interno znam da ne moze jevtinije, jer sam hteo promociju, dakle hardver minimalno koliko treba da bi bilo dobro odradjeno (a znam hardver vrlo dobro) , a softver je skoro i dzabe bio u ponudi , a sopstveno razvijan, a ne piratizovan (o tome koliko je to kradja i muvanje i nekorektno , necu da pricam)......

I naravno dodje privatnik sa pricom da mu neki srednjoskolac nudi sve za pola cene.
Naravno "slobodno idi".
Drugi takodje....Treci takodje...

Sad, nekih 10, 15 godina kasnije, ti isti ljudi mi dolaze i traze umrezavanje svojih softverskih resenja...
Cujem pricu kako su platili umesto 150maraka, na kraju 2500 maraka i umrezavanje softvera je odradjeno kao umrezavanje racunara....a softver je ostao da radi na pojedinacnim masinama i naravno sukobljava se svaki put kad pristupi istom resursu baze....eto kako je odradjeno...

Sad dolaze da dobiju zaokruzen sistem , spremni da plate 250e za "tu neke dorade" a imaju sisteme na cliperu, a za 5,6 dana da bude zavrseno, "jer im treba nesto malo"....
I naravno opet je tu mesto za novajlije, opet takve od tri godine ceprkanja po tehnoloskim stvarima...
I naravno da ih opet uputim ka njima....

Oni koji hoce zaokruzen sistem , danas im ne treba veliki hardver....a to im opet lelemudi nude kao zvaku za sistemsko resenje....
A postoje razni sistemi od microsoft dynamics, do skupih pos sistema...
I sve bi bilo u redu da je zahtev od vas onaj koji je stvarno i zahtev....znaci hoce prosto i jevtino resenje , ok , dobice prosto i jednostavno resenje...
Ovako je sve mahom prevara i obmana....
Sisanje ovaca , polupismenih ovaca, i zato bas ovakav faustov pristup ima prodju....polukvalifikovan , sveze namirisan pristup....

Za to vreme , osoba koja zna mora da prezivi, i ona pocinje da se bavi onim stvarima koje mora...tako da od specijaliste za dynamics (sto se placa 8000e mesecno) ako ne pobegnes iz srbije , moraces da postanes specijalista za grand kafu i dzakove i istovar....

Teza prilagodi se uslovima....

bold 1 - boli me glava sta sve znam. Nema to veze sa priucivanje bilo cega. Znam svasta vise od mnogi nezaposlenih i zaposlenih diplomaca informatike. To trt mrt poslice mozda tebi deluje tako ali ti trt mrt poslici su dosta cenjeniji od celodnevnog bulaznjenja kojekakvim pravima pravilima, etikom i ko zna kakvim kojakakvstinama.

Sto se tice tvoje ponude i potraznje ne mogu oko toga da ti pomognem ali mogu da ti zavrsim sajt sa tom ponudom dosta bolje i skuplje od konkurencije. Ako ti ne ide na trzistu ili promeni trziste ili promeni posao..

Ne shisham ja nikog. Ja sve radim posteno i sa firmama od australije do aljaske i sa klijentima od singapura do argentine. Nema to veze sa shishanjem vec sa time koliko vredi to sto radim, kako je zavrsen posao i kome to treba. To sto ti mislish da ja radim nesto upola cene je vrlo netacno jer sam dosta i skuplji i kvalitetniji od konkurencije

Ako ti ne odgovara ovde idi negde gde ce da ti odgovara, ako nemas posla u svom selu mrsh u drugo selo ili grad samo nemoj mi se zalis...

Ma jok, kakvo prilagodjavanje, treba se zaliti do iznemoglosti, svi treba da se zalimo i cekamo da nam neko da jer je to tako socijalno i fer

Demokratija je praznoruka sablast,koja obecava,a nista nema.Prazna i i beznacajna sablasno nasilna i preteca svemu sto je normalno i vekovima bitno za ljude koji su zamorcici svih ogleda zivota.Oni koji masu NJOM,nikada nece saznati razlog zasto je koriste-servirana im je za zivotni obrok i svi ga kusaju.Svako kako mu odgovara.Nekome je vruc,nekome previse hladan ali ga svi komentarisu.Demokratski obrok je samo opravdanje za ustolicenje razgradnje-omalovazavanje-oduzimanje i nipodastavanje ljudskih bica uz objasnjenje za budce nista koje im donosi.

Ma jok treba nadjemo sebi socijalni mir u kome ja radim ti ne ali ja delim sa tobom zato sto je to fer. Treba svi da budemo talog jednog socijalnog principa u kome treba da izgradimo bratske odnose jer niko nije gladan. Treba da nadjemo gvozdenu ruku sto ce sve da nas vodi i da pobije one koji se ne slazu sa time i ne zele da budu vodjeni vec zele da stvaraju svoj svet u skladu sa svojim mogucnostima u kojima je svet drugih ljudi odvojen od njihovog. Ma ne treba lepo sve da bude drzavno i onda cemo svi za dzabe dobiti klopu a neki ce praviti i vise od toga za one koji to isto nemaju. Da mi lepo saberemo moje bogatstvo i necije siromastvo moj rad i njegov nerad i onda to podelimo da oboje imamo podjednako to je fer

Treba lepo svima sve da se oduzme i da se da onima koji nemaju nije bitno zasto oni nemaju cinjenica je da nemaju i treba im to dati. Otmimo sve bogatima i podelimo sirotinji. Otmimo sve firme i dajmo ih drzavi na rukovodjenje. Zaposlimo tamo sve koji nemaju blage veze ni sa cim da mogu da dobijaju platu za to nista i budu srecne individue kojima je drzava pomogla. Svi cemo biti glupi i srecni, niko nece biti gladan. To je resenje. Nije bitno ko sta radi ako neko ne radi uzmimo od onih koji rade i dajmo ovima. Ako neko nema posao i ne zna da nista radi, to nije bitno uzecemo od onog ko radi dve smene dohodak jedne i dati ovome koji ne radi jer je to fer da svi imaju..

Poslednja izmena:
objasnicu ti kako for the sake of rememberance

vremena su uvek mracna i mutna Nikad para nije bilo dovoljno i nikad svet nije bio savrsen

...eto sam si sebe demantovao...naravno da svet nije savrsen..liberalni koncept je stvorio jedno potpuno komercijalizovano drustvo cije je najsustinskija vrednost najostvarljiviji profit....svako ljudsko bice sebe dozivljava kao kapital koji treba da ulozi na trzistu radi tog profita...prava vrednost ljudskog bica ne ceni se nista vise od vrednosti paste za zube ili sredstva za kontracepciju

...eto sam si sebe demantovao...naravno da svet nije savrsen..liberalni koncept je stvorio jedno potpuno komercijalizovano drustvo cije je najsustinskija vrednost najostvarljiviji profit....svako ljudsko bice sebe dozivljava kao kapital koji treba da ulozi na trzistu radi tog profita...prava vrednost ljudskog bica ne ceni se nista vise od vrednosti paste za zube ili sredstva za kontracepciju

liberalni koncept u prvi plan izbacuje pojedinca i preferira elitizam,u kojem oni koji se iz nekog razloga ne uklope dozivljavaju svu tragicnost drustva koje nema sluha za njih.Drustvo jednakih mogucnosti za sve,ali i socijalno odgovorna drzava je ideal kojem se Svedska priblizila odavno.ali da bi to moglo funkcionisati onako kako se to desava u Svedskoj potrebno je imati dobro razvijenu privredu i mirnu istoriju u kojoj je imalo vremena da se bogatstvo stice i ucvrscuje.Bojim se da se poneki put liberalizam pretvara u libertatisticko poimanje stvarnosti i da je to onda ono od cega se treba sklanjati.A demokratija po svojoj logici moze i liberalizmu dati prioritet onda kada se kao resenje nametne.

Nisam ja nikog demantovao ali mi je lepshi zivot u USA pod tonom masonizma i trulog kapitalizma nego sovijetskoj komunistickoj rusiji

Od dva moras da biras manje

Sistem je svuda vise ili manje los ali treba da se pitas kakav si ti u tom sistemu

Ne dozivljavam ja ljudska bica kao kapital i ne radim to sto radim da bi bio bogat vec zato sto volim to da radim valjda sam zato i sve bogatiji od toga. Ali oni koji su navikli da se zale na ovaj ili onaj sistem su uvek samo gnjide u tom istom sistemu koje nikad i nista nisu doprinele da taj sistem bude bolji

Oni umeju samo da se samosvesno angazovani od svoje licemerne savesti sete gladne dece u africi ali dalje od tog oralnog primecivanja nikad nista nisu uradili da toj deci bude bolje.

Onda se sve svede na tribinu kako cenimo ovo ili ono visoko samosvesni vrednosti ljudskog bica bez kinte u dzepu.

Hebe mi se bas za novac ili za ovo ili ono uredjenje. preko raznih poslova sam stigao do toga da mogu mirno ne ufrchen za neki salterski posao ili neku gnjida profesiju koju ova ili ona vlast odrzava da bi postojao socijalni mir i sa tri puta vecom krizom bi mi pucalo bas da se frchim. Drzati konce svog zivota u svojim rukama je ono sto vecina nema muda da uradi jer je dosta lakse zaliti se i ocekivati ili lazno a i licemerno moralisati na temu ko je kriv za sta.

no necu tupim vilicu, za mene je ova tema zavrsena a vi vidite kako cete, ja vec znam kako cu

...a zasto si izabrao usa... koncept liberalnog kapitalizma postoji i u etiopiji ...i u zemljama latinske amerike...a sad i kod nas... liberalni koncept ne samo da ne pruza iste sanse ljudima unutar jedne drzave nego ne pruza ni iste sanse svim drzavama na ovoj planeti ...ono sto je najzalosnije u celoj prici je da moras zbrisati u ameriku ili na zapad da bi mogao pristojno da zivis...nemoj da mislis da se tu bilo sta moze promeniti

E,ljudi....niti faustu vredi pricati, on je jedan mlad ili neiskusan pojedinac...koji ne vidi da kad se drustvo gradi na prljavim osnovama, i ima prljave odnose privredjivanja, da covek mora da prihvati takve prljave odnose i da se forsiraju takvi moralni i eticki kvaliteti....i svi oni koji ne zele da muljaju i uvlace se , bivaju hendikepirani, a on prodaje ovde m za b....

A ovo je tema koja nije o tome....Dakle ovo je tema jos jednom ponavljam o demokratiji i posto vas dvojica vise ne pricate o tome, mogli bi da zavrsite pricu....jer po mom misljenju fausta ne mozes nikako ubediti , covek je nepobediv, njemu ni srbija nije mogla nista....

A posto tema nije o njemu, to ovog trenutka prekinite licno eksponiranje i gurkanje ko je u pravu....
Nije tema ni o zivotu u USA, nek ide kome se ide....i ko radi sa kim radi....
Ako nemate vise o temi , svaki post je spamovanje teme i bice tako i tretiran....

Ma jok treba nadjemo sebi socijalni mir u kome ja radim ti ne ali ja delim sa tobom zato sto je to fer. Treba svi da budemo talog jednog socijalnog principa u kome treba da izgradimo bratske odnose jer niko nije gladan. Treba da nadjemo gvozdenu ruku sto ce sve da nas vodi i da pobije one koji se ne slazu sa time i ne zele da budu vodjeni vec zele da stvaraju svoj svet u skladu sa svojim mogucnostima u kojima je svet drugih ljudi odvojen od njihovog. Ma ne treba lepo sve da bude drzavno i onda cemo svi za dzabe dobiti klopu a neki ce praviti i vise od toga za one koji to isto nemaju. Da mi lepo saberemo moje bogatstvo i necije siromastvo moj rad i njegov nerad i onda to podelimo da oboje imamo podjednako to je fer

Treba lepo svima sve da se oduzme i da se da onima koji nemaju nije bitno zasto oni nemaju cinjenica je da nemaju i treba im to dati. Otmimo sve bogatima i podelimo sirotinji. Otmimo sve firme i dajmo ih drzavi na rukovodjenje. Zaposlimo tamo sve koji nemaju blage veze ni sa cim da mogu da dobijaju platu za to nista i budu srecne individue kojima je drzava pomogla. Svi cemo biti glupi i srecni, niko nece biti gladan. To je resenje. Nije bitno ko sta radi ako neko ne radi uzmimo od onih koji rade i dajmo ovima. Ako neko nema posao i ne zna da nista radi, to nije bitno uzecemo od onog ko radi dve smene dohodak jedne i dati ovome koji ne radi jer je to fer da svi imaju..

Da li demokratija podrazumeva i prisilu ljudi da i protiv svoje volje ulaze na primer u demokratsku stranku jer iako su i strucni za posao koji obavljaju,nestranacke licnosti i hop-gubi posao ili mu se da nesto sto nije ni priblizno njegovoj strucnosti i pogotovu ako ima porodicu koju izdrzava ulazi u stranku zarad opstanka.Zasto ja moram biti u nekoj stranci ako sam na primer apoliticna i ne zelim politiku u moju butiku.Ja sam radila i svoje zaradila.Nisu svi ljudi neradnici.Moja majka je radila 40 godina u stofari i sada prima bedu od 18 hiljada dinara i nije jedina.Sada se demokratski o njenoj penziji odlucije da se jos smanji .Treba teret recesije svi jednako da podnesemo onako demokratski.Zasto?

potcenjujte lično iskustvo, da biste kritikovali, kokrertno fausta, morali biste da radite u obe vrste sistema i pronađete paralele..ovako je svaka priča o tome šta je bolje demagoška....jedan politički i ekonomski sistem opstaje zbog nepostojanja alternative. ako danas kažemo da je evropa zasićena neoliberalizmom i imamo krizu koja je dovela do toga da se pojavljuje veliki broj oponenata- zastupnika jednakosti i socijalne zaštite, liberalizacije javnog sektora, nacionalizacije javnih dobara....socijalistički predlozi i zagovornici u pogledu ekonomske politike levih partija ostaju bez uspeha ili se same deklarišu protiv levice - španija, francuska, v. britanija.....ekonomski, postoje oni koji smatraju da tržište treba da bude potpuno slobodno i oni koji smat. da tržište ne treba apsolutno slobodno - teorija majnard kejnza...
od 80tih preovlađuje samo ova teeorija o apslolutno lib. tržištu koja je dovela da ove krize i intervencije države, pa imamo na delu kejnzovu teoriji koja radi...jedan državni kapitalizam ili etatizam...samo prelaz sa apsolitno liberalnog na kontrolisano tržište od str. države....raspričo sam se, al to je to..

Poslednja izmena:
E upravo to hocu, da se gleda orginal , a ne negacija negacije, tj opravdanje "jer ima i goreg"....
To sto vecina od vas trenutno ne vidi alternativni organizacioni sistem , koji ne bi bio utopisticki niti demagoski odradjen proizvod ne znaci da ne mozete polako deo po deo tumaciti i razmisljati o delicima krupne slike....

"Demokratija" je najvise zloupotrebljavan termin, sarena laza, banana za majmune. Ko jos veruje u tu "vladavinu naroda", brigu o ljudskim pravima, jednakosti, pravdi i sl sr.njima. Uostalom zar ne osecamo njeno dejstvo na nasoj kozi vec duze vreme? Pa zar nam nije lepo? Sta biste vi uopste hteli...

Zivimo u svetu u kome novac vlada. Demokratski izabrani presednici su oni koji imaju bolju i jacu kampanju. Vise love, bolje PR menadzere, bolje upakovane lazi...to je ono sto narod "kupuje"
Ovo je svet u kome istina ima svoju cenu- ako platis dovoljna i najveca laz postace istina.
Pravda - na prodaju. Sve ima svoju cenu i sve je na prodaju.
Pri tom mislim ne na nasu zemlju nego govorim uopsteno. Takav je ceo svet.
Ne razumem zapravo sta je poenta ove teme? Razmatranje novog sistema uredjenja drustva?

Sto se tice tog nase zemlje, mi smo mi smo tek mucenici u nekoj fazi surovog kapitalizma u kome si prinjudjen da radis mnogo za male pare za bogatog gazdu. Pogledajte pr kasirki iz Maxija ili Tempa koje rade kao masine po ceo dan za 16.000 din plate. A gosn Big Boss je kupio pola Srbije. I sad kao normalan covek se zapita gde mu je dusa, a odgovor nema je , bitna je samo zarada, pa makar i preko leseva.

Sto je najcrnje ta faza je neophodna da bismo stigli do razvijenog kapitalizma, tek kada postanemo dovoljno bogata i razvijena zemlja mozemo da imamo jaku socijalnu politiku i zastitu, kao npr kao Svedska.

Sto je najcrnje ta faza je neophodna da bismo stigli do razvijenog kapitalizma, tek kada postanemo dovoljno bogata i razvijena zemlja mozemo da imamo jaku socijalnu politiku i zastitu, kao npr kao Svedska.

...ovo je glupost koju su nam uvalili ideolozi liberalnog kapitalizma kao i one gluposti koje pricaju komunisti kako ce u komunizmu svi valjda biti bogati... to koliko je neka drzava bogata nema veze sa tim kako je to bogatstvo rasporedjeno...

...ovo je glupost koju su nam uvalili ideolozi liberalnog kapitalizma kao i one gluposti koje pricaju komunisti kako ce u komunizmu svi valjda biti bogati... to koliko je neka drzava bogata nema veze sa tim kako je to bogatstvo rasporedjeno...

Kada je drzava bogata moze sebi da dozvoli "luksuz" da deli socijalne stanove izdrzava neradnike kojima je ta socijalna pomoc sasvim dovoljna za egzistenciju. U nasoj dragoj zemljici, ljudi ne mogu svojim platama da pokriju osnovne zivotne troskove, o penzionerima da ne govorimo. A oni koji zive od socijalne pomoci zive od "kontejnera".
Hoces da kazes da se u Srbiji zivi isto kao npr u Nemackoj ili Engleskoj, Svedskoj? Dok oni trose od 5-10% od svojih plata na hranu koliko srbi trose 90%? I to ne zato sto jedemo pecene prepelice! Srbi kad treba da kupe cipele uzmu kredit.

Tako da nemam pojma o kakvoj raspodeli ti pricas, a niko nije spominjao ni komunizam.
Ja pricam o lovi koja upravlja svetom svidelo se to kome ili ne.

Ja mislim da to ne dozvoljavaju demokratije vec politicke vlade koje se kriju iza demokratije, a mozda i gresim...mozda je to stvarno zelja tog naroda i za njihovu decu....

A mozda je stvarno zelja i srpskog naroda u vecini da postoje bogatasi, pa valjda misle da ce onda oni biti medju tim nekim.....

A opste bogatstvo zavisi od sasvim drugih stvari , a ne od pojedinaca koji su bogati....
Pa nije bogat postao sto je sakom i kapom davao....
Ili jeste....joj bas sam naivan , po onom starom pravilu, uspeces samo ako drugi imaju koristi od tebe, to je tacno zar ne....i tako je bogatas postao bogatas zato sto je svima davao....i onda ga je demokratija podigla u nebo jer je dobrocinitelj, veci nego sto bi bili drugi.....koji nisu uspeli da uhvate priliku....

I tako je prilika koja je uhvacena osnova, a dobrocinitelj mesecne plate demokratski izbor i tako smo napravili jednu prelepu idilu demokratskog razuma koji na kraju dovodi do najboljeg rezultata upravo ovako kako se trenutno dogadja u demokratijama....

Zato i najbolje posluju ona preduzeca gde gazda pita radnike "da li da radimo subotom ili nedeljom, ili da ove nedelje pauziramo dve nedelje, zbog praznika, pa cemo da nadoknadimo one dve sledece nedelje".....

Otkrivanje tople vode....

Pokazatelj BNP je vec svima jasno lazno predstavljanje bogatstva koje ne stize do radnika i siromasnih , pa se tezi uvodjenju SBP i jos nekih indeksa koji su stvarno merilo stanja....
Inicijator je bila kanada koja je 1993 imala situaciju kad je presusio bakalar i BNP se nije promenio drasticno , a pola kanadske obale je opustelo jer ljudi nisu imali posla....

I sada se javila svest u kapitalistickim zemljama da nije novac stigao do svih.
Kasnije se javila svest da sreca ne stize sa novcem i kad stigne, zato sto pre novca stignu metode za otimanje novca i vracanje onima koji drze trziste...
Zato se evropska komisija okrenula tom problemu i prvo je ustanovila nove indekse SBP i slicno...
Da ne bude da pricam onako evo i konkretno...
Mr Timo Makela
Direktor evropske komisije
Rue de la Loi 200
B-1049 Brisel....(brusseles ili kako vec...)

Covek kaze da je lepo to sto mnogi shvataju da mladi ljudi zele da zive u gradu koji je pun zelenila, zabave i uslova, mnogi shvataju da sreca zavisi od tokova novca i sta se ustvari i koliko placa...
Najprodavanija knjiga u svakom takvom gradu je "cost of happiness".....sto je vise neko jasan pokazatelj koliko je ustvari ljudi sretno u takvom gradu....

GB kao najbogatija po bnp je daleko najgora po sbp..i drugim indeksima...sto pokazuje da je skupa za zivot i da su mnogi u stvari gladni uslova i srece...

Direktor evropske komisije kaze da je veliki problem u demokratiji , jer dovoljno je da se javi neka desna partija na izborima i svi njihovi naucni napori da se unapredi status radnika i ljudi koji imaju novac , ali ga ne osecaju zbog razvijenih trzisnih metoda kanalisanja novca, propadaju....

Drugim recima covek je i sam zakljucio o demo(n)kratiji osnovno, a to je da je to vladavina ljudskih demona u neobavestenom i neobrazovanom gradjanstvu, i zato ulazu mnogo novca u obrazovanje i pranje mozga kod stanovnistva (ali radi njihovog dobra, sto je razlicito od pranja mozga politicke elite).

Back