SITNI KOLAČI

Ajde kad se vec jadamo, ja napravila 20 kg. kolaca, za dva dana sama i mislila kao svaka mi cast, a vi cure jos i vise, ali i mladje ste, na mladjima svet ostaje. A to za spavanje pa to vise nije u modi, mislim da je neka od vas pisala, mi vampirisemo.

Haha, koliko nas je. A znate šta mi je najgore- kad mi porudžbinu plate debelo unapred pa izgleda kao da radim za dž. U stvari, još je gore što se meni ne spava. Ljubac za sve vrednice :)

A pošto, dao bog, nisam nervozna ovih dana i UOOOOPšte ne psujem na glas, moj devetnaestomesečni sin je sklopio svoju prvu "rečenicu" PIKU MATEINU :hahaha:

Pozdrav moje vrednice. Ja nisam bila tako vredna kao vi. Imala sam samo 2 tortice, obicne, 2 slavska kolaca i 9 slanih rolata. Drugo su mi sve pootkazivali i ispomerali zbog ovog gripa.
Ne mogu da shvatim da ljudi otkazuju slave i rodjendane.
Unci drugi put zovi u pomoc kada treba nesto racunati, a i ovako ako treba pomoc.

Dobro jutro...Kakav divan dan.Sve odneli,parice u džepu,idemo na slavu kod moje tetke i ja mislim "Bože,kako je život lep!"

Ono što je za neke od vas normalno stanje stvari,13 kg kolača i 2 torte,znači ukupno 19kg,za mene je ostvarenje snova.Ovaj vikend bilo tako.I kada bi svake nedelje bilo toliko, meni dosta.

Ne bih ja ni umela da napravim 100kg kolača za tri dana,niti želim.Nisam ja baš tako vredna...

I zato svima onima,koji se uspešno bore sa tim ciframa,od srca čestitam,i iskreno se divim...

Ovaj put prvenstveno mislim na Emu, Maju i Unči...Devojke,imate moj naklon...:worth:

zene gotovoooo, samo da se prijavim:D....evo me u krevetu, kuckam sa laptopa i uskoro cu u krpe...a veceras na slavu sa dragim da i nas malo goste :D

sve je zavrseno, za kumicu sam napravila tortu i neke slane stvari (Majo rolat od maka i salata od sampinjona su mljac mljac), rolat od ajvara, 2 vrste mesa, sosevi, kiflice, jogurt salata,princes krofne punjene salatama itd....da ne davim..jest da sam se sinoc tako rasplakala jer mi se toliko spavalo, a nisam mogla, jer sam imala posla...pa mi je 2 puta pala neka fioka iz frizidera, ma klasika..na kraju mi je Pedja glazirao neke kolace i pravio kuglice od suvog voca, i super su ispale, ali me je upozorio da se ne navikavam, zadrzace se na figuricama:mrgreen:...

eto sad mi je lakse, pa cu da odmaram, posle kacim i neke slicice..pozdrav za sve vrednice...

zene gotovoooo, samo da se prijavim:D....evo me u krevetu, kuckam sa laptopa i uskoro cu u krpe...a veceras na slavu sa dragim da i nas malo goste :D

sve je zavrseno, za kumicu sam napravila tortu i neke slane stvari (Majo rolat od maka i salata od sampinjona su mljac mljac), rolat od ajvara, 2 vrste mesa, sosevi, kiflice, jogurt salata,princes krofne punjene salatama itd....da ne davim..jest da sam se sinoc tako rasplakala jer mi se toliko spavalo, a nisam mogla, jer sam imala posla...pa mi je 2 puta pala neka fioka iz frizidera, ma klasika..na kraju mi je Pedja glazirao neke kolace i pravio kuglice od suvog voca, i super su ispale, ali me je upozorio da se ne navikavam, zadrzace se na figuricama:mrgreen:...
eto sad mi je lakse, pa cu da odmaram, posle kacim i neke slicice..pozdrav za sve vrednice...

Lol....i Sale je mutio fil...po prvi put u životu.:klap:

Vi ste moji idoli!
Svaka cast, vi bas stancujete i to jos lepse od masina :)
Ja sam pre 2 dana napravila ledene kocke (neko je postavio recept pre nekoliko dana) i eno ima jos jako malo a bojim se da malo razmislim i zakljucim da sam ja pojela veci deo....

Evo vam recept za stangle, koje pravim u kategoriji sitni kolaci.
Umuti se 10 belanca sa 15 kasika secera, dodaje se 100 gr. seckanih oraha i 5 kasika brasna. Pece se u pleh ko je u velicini oblandi.
Od 10 zumanca, 10 kasika secera, 200 ml mleka i 2 kasike griza ukuva se krem.Kad se oladi dodaje se 250 gr. putera (moze i margarin).
Uzme se jedan list oblande, namaze se 1/2 krema, stavi se testo, pa se na drugi list oblande namaze druga polovina krema i to se poklopi na testo. Znaci odozdo i odozgo ravna strana oblande. Kad se dobro ohladi i stegne sece se na kockice, odozgo se ukrasi kako volite, ili bela ili crna cokolada i jos po nesto.

I jedan recept za posne sitne kolace.
150 ml vode i 100 gr. secera da prokuva.Skloni se sa vatre i dodaje se 200 gr. mleveni orasi, 100 gr. suve smokve i 100 gr. suve sljive smokve i sljive sitno iseckane) i dobro se promesa.Kad se prohladi prave se kuglice manje nego za bombice, otprilike 2/3.
Stavi se na tihu vatru 100 gr. margarina i 200 gr. cokolade, a moze i na pari, da se istopi i ostavi se da se prohladi.
U knjizne korpice sipa se cokolada, pa se ubace loprice i odozgo se dosipa cokolada. ja odozgo stavim ali kad se ohlade dobro i po 1/4 smokve iz slatka.
Jelenaana mislim da ove zadovoljavaju kriterijum za lepo i posno.

Devojke svaka cast vidim da ste bas bile vredne meni su malopre otisli poslednji gosti i sad mogu mirno da disem ja sam pravila kolace samo meni za slavu i evo kako su izgledali

Prilozi

• P1010555.jpg
    P1010555.jpg
    53,4 KB · Pregleda: 97
E i ja sam bila baš vredna,poslednjih par sati skidam ove vaše divne recepte,i sa ove teme sam skinula SVE DO JEDNOG sa sve slikama.E pa sada mogu da ostanem i bez interneta,može i komp da mi se nedaj Bože pokvari,ali ja recepte imam odštampane,sve na jednom mestu.Veliki pozdrav od mene i samo tako nastavite:super::super::super::bye:

hvala zenskice:cmok2:

sanja - pametno..i ja recepte kada skidam sa neta stampam, plus ih rezem i cuvam,i najvise volim kada imaju i sliku nekako mi je lakse da povezem to u glavi..zato se ja trudim da pisem samo recepte za koje imam i slicice da bar otprilike znate kako to izgleda :-)

Back