Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oce li neko da mi objasni, molim vas :(

Ja sam to spremala nekoliko puta i sve komad po komad pa se razmazem do zadnjeg a kuhinja da ti ne pricam . Sad filujem celu koru pa nanesem drugi list ( u filu uvek dodam malo vise putera ili margarina ) . Imam jedan mali nozic sa sitnim reckama taman . Isecem lepo kocke namazem koliko mogu i uvaljam u kokos . Nije da se ne zamazem ali mi je za nijansu - dve bolje nego obicno. probaj pa kazi

a,da ne bude da je bash kompletan spam...ako neko ode na ruchak u Zaplet na krstu, obavezno uzeti slatku malu prevrnutu tortu, menjo bi je za sve one tjuretje medljone da sam samo znao kak'a je dobra:smile:

Hanibal,sto se uzbudjuejs oko sitnog cata,pa ima ga na svim temama u umerenim kolicinama i dolazi od vecine clanova foruma...Ipak na ovoj temi ima dosta zanimljivih recepata,i mnogo manje spama...predlazem ti da spremis neki dobar kolac i opustis se malo...

Hanibal,sto se uzbudjuejs oko sitnog cata,pa ima ga na svim temama u umerenim kolicinama i dolazi od vecine clanova foruma...Ipak na ovoj temi ima dosta zanimljivih recepata,i mnogo manje spama...predlazem ti da spremis neki dobar kolac i opustis se malo...

bi ona spremila ali sirota ne umije:(

a jel' neko zna kako se prave ovakvi kolacici? ili slicni,da izgledaju kao male tortice...
mousse.jpg

ljubazna si,ali savete tipa opusti se sacuvaj za neku drugu priliku
sitan cat je dva tri cetiri posta ali ne dve strane zaredom,ok?
1.ljudi koji traze neki dobar recept zele da ga nadju odmah a ne da citaju blablabla
2.mislim da su dve teme za cat i previse tako da nema potrebe da kvare ovako lepe i korisne teme

hanibal sto sitnicaris,i spamujes mi ovako lepu temu..nema smisla...ako vec neces da umesis neki kolac i opustis se mozes da postujes neki recept...i nije dve strane sitnog cata,jer se ovde razmenjuju i iskustva u pravljenju kolaca, eventualno preporuci mesto gde mozete kupiti dobre kolace i slicno, a ne samo recepti....
RUM KUGLICE

Potrebno je : Po 100 gr. mlevenih oraha,putera i šećera u prahu,200 gr. čokolade za kuvanje,kesica vanil šećera ,3 kašike ruma,
50 gr. čokolade u prahu.
Istopiti čokoladu na tihoj vatri dodati sve ostale sastojke osim čokolade u prahu i dobro izmešati. Kada se prohladi ovlaženim rukama praviti kuglice i svaku uvaljati u čokoladu u prahu i slagati u korpice od papira.

ne mogu da verujem da si toliko tvrdoglava:?
ovo mi se jede
pomorandza kolac
1. 300 gr. putera,
2. 300 gr. šećera,
3. 5 jaja,
4. 300 gr. brašna,
5. na vrh noža soli,
6. kesica praška za pecivo,
7. kora od 2 pomorandže.

Za preliv:
8. 125 gr šećera u prahu i
9. 125 gr.(osmina litra) soka
od pomorandže.
Umutiti puter, jaja, šećer, dodati brašno, prašak za pecivo i struganu koru od 2 pomorandže.Testo sipati u dugačak pravougaoni kalup koji prethodno treba dobro podmazati i posuti brašnom. Peći na 180-200 stepeni oko 45 min -60 min. Kada je kolač pečen, (proveriti ubadanjem igle) preliti ga mešavinom šećera u prahu i soka od pomorandže. Seći ga tek kada se ohladi.
mogli biste da ostavljate fotke uspelih kolaca,tako se motivisemo da pravimo nesto

neko je spomenuo u pravilima ovog foruma da se sme biti originalan i da se sme postirati i malo humora.

evo da kažem: očajna sam domaćica zato što uopše i nisam domaćica nego sam EKONOMISTA (i slovima i hijeroglifom). imam masu brojeva telefona za sitne i krupne koLJače, slatki i slani program, pa ko voli nek izvoli. moj je moto nek svako radi ono što najbolje ume i za čega je plaćen, tj kvalifikovan. (nije da se ne snalazim sa kolačima, ali ... ali .. poslednjih godina jednostavno.. NEĆU VIŠE.)

a imam i recept za prijatnu atmosferu uz njupanje sitnih kolača. naravno ako nekog uopšte zanima.

mogli biste da ostavljate fotke uspelih kolaca,tako se motivisemo da pravimo nesto
Koje crne fotke?!:lol:
Ne secam se kad sam pravila kolace.. Osim palcinke..hm
A dame koje prave, mislim da nemaju kad da uslikaju:D, nego im deca i muzevi razgrabe jos vruceee :lol:
Imam super recept za Americki keks, poznat kao "Cookies".
Ali ne mogu sad da pisem;) Pravi se za 15 minuta:)

Svaka čast svakoj ženi koja je u stanju da zaradi i plati. Neko peče i kuva zato što voli, a ja moram u kuhinju iako bih najradije bacila bombu u sudoperu i radila nešto mnogo zanimljivije. Ali šta je tu je, kecelju oko vrata, varjaču u zube, krpu u d..e i napred marš!:|

Back