Razmišljate li nekad o onome što udišemo?
O mestu i području u kojem živimo?
O bombardovanju i tome koliko je to ostavilo uticaj?
Izduvni gasovi?
Način života i životni vek ljudi u našoj državi?
Želite li da se odselite?
Negde gde nema zračenja, izduvnih gasova, fabrika koje ispuštaju otpad u kanale, šećerane koje smrde... itd...
Negde gde je klima lepša, vazduh čistiji, gde bi vaša deca imala zdraviji život?
Mislim da je takvih mesta jako malo, bar onih gde se moze pristojno ziveti a ne biti Robinzno Kruso.
Ili treba biti jako bogat da bi sebi mogao priustiti zivot daleko od civilizacije. a ipak lagodno ziveti..
Zivot na moru jeste nesto sto bih i ja volela, ali sama blizina mora ne znaci istovremeno i zdravo okruzenje, bez zagadjenja.
Drugo, za mene je odvodjenje dece u neku divljinu jednako lose, deci ne treba samo zdravo povrce i voce, treba im i skola, fakultet,pozoriste, bioskop, drustvo....jer zdravlje nije samo u fizickom smislu.
Tako da je za mene taj zdrav zivot cista utopija. Bilo bi dobro da svi imamo dovoljno novca i mogucnosti da se hranimo organskom hranom; da odemo par puta godisnje na more i planinu; da imamo standard takav da zivimo van centra grada i najvece koncentracije izduvnih gasova, ali da imamo automobile za odlazak na posao i u grad itd, itd... To je onako realno za danasnje vreme.
p.s.
Vidim slican post iznad, od Distance, slazem se.