Šira slika

Suština je da (ekološki) zdrav život ne podrazumeva samo čist vazduh, već i hranu koju jedemo (i to prevashodno), način na koji živimo i kako se nosimo sa stresom, zdravstvenu kulturu i dostupnost zdravstvene zaštite, a bogami i dubinu džepa da sve to sebi priuštimo.

Nije isto. Ali, koliko nas moze da zivi na planini i bavi se svojim poslom?
Ili na moru. Cijem moru? Kako da svi nadjemo posao u drugoj drzavi?

To bi bilo idealno, ali to je utopija, Cicak.
A sta je onda zivot?
Osuda?

Ako ne ides tamo gde mislis da ces ziveti lepse I kvalitetnije?

Realno, gde god da odes tesko da ces ziveti losije nego ovde
Da li si ti svesna koji je radioaktivni oblak bio kada je eksplodirao Cernobil? Da li ti mislis da je on ostao nad Cernobilom ili se mozda malo prosetao po atmosferi? Daj Cicak molim te... Zracenja te jacine imaju uticaja globalno, a ne samo lokalno... Pa cak i ove bombe koje su kod nas pobacali napravile su cirkus po susednim drzavama, jer je vetar nosio isparenja, dim i sta sve ne...

Ne zivimo na ostrvima u svemiru, nego smo svi na istoj planeti...
Jesam.
Jako sam svesna. I recimo da bi za mnoge moje boljke I boljke moje majke okrivila Cernobilj. Ali sta sad?
Kasno je. Cemu?
Treba gledati kako da unapredimo kvalitet zivota

A sta je onda zivot?
Osuda?

Ako ne ides tamo gde mislis da ces ziveti lepse I kvalitetnije?

Realno, gde god da odes tesko da ces ziveti losije nego ovde

Jesam.
Jako sam svesna. I recimo da bi za mnoge moje boljke I boljke moje majke okrivila Cernobilj. Ali sta sad?
Kasno je. Cemu?
Treba gledati kako da unapredimo kvalitet zivota

pa ti ni u vreme cernobilja nisi zivela u centru beograda u 29.novembra
pa vas je opet potkacilo zracenje
sto znaci, mozes da bezis gde god hoces, ako ne nadjes balans - mentalni, emotivni, fizicki, nutritivni - neces imati ni zdravstveni
jedino ako ne emigriras na mars

Kvalitet zivota i zdravlje ponajmanje zavise od bombardovanja '99...

Egzistencijalni strahovi, naostrenost, gubitak optimizma, kulture i hobija, nekvalitetno provedeno slobodno vreme koje nagriza coveka i zanemarivanje sebe i svojih potreba usled vecitih sirih slika, opstih pitanja i nedostiznih tema gomilaju nezadovoljstvo, osecaj promasenosti i stres koji jede um, duh i telo.

Suština je da (ekološki) zdrav život ne podrazumeva samo čist vazduh, već i hranu koju jedemo (i to prevashodno), način na koji živimo i kako se nosimo sa stresom, zdravstvenu kulturu i dostupnost zdravstvene zaštite, a bogami i dubinu džepa da sve to sebi priuštimo.
Veca je mogucnost zdravog zivota u nezagadjenim krajevima.
I mogucnost za kvalitetniju ishranu, domace proizvode, mentalni mir...
Sta je lepse, ustati I videti zgradu
ili ustati I videti more/planinu?
pa ti ni u vreme cernobilja nisi zivela u centru beograda u 29.novembra
pa vas je opet potkacilo zracenje
sto znaci, mozes da bezis gde god hoces, ako ne nadjes balans - mentalni, emotivni, fizicki, nutritivni - neces imati ni zdravstveni
jedino ako ne emigriras na mars
Ja pricam o stvarimo koje mozemo promeniti.
A ti pises da je svejedno gde zivimo.
Nije svejedno! Nikad nece biti svejedno.

Kako mislis da moze biti isto ustati, izaci iz zgrade medju 8 gradskih autobusa koji idu na ugalj I 500 raspalih automobila, smoga itd...
I ustati I izaci na svez planinski vazduh medju 2 busa I 13 auta?

Pricam o uslovima zivota, mimo nutritivnog, emotivnog, mentalnog zdravlja... koje je umnogome lakse dosegnuti kad si na mirnijem I zdravijem I cistijem vazduhu

Veca je mogucnost zdravog zivota u nezagadjenim krajevima.
I mogucnost za kvalitetniju ishranu, domace proizvode, mentalni mir...
Sta je lepse, ustati I videti zgradu
ili ustati I videti more/planinu?

Ja pricam o stvarimo koje mozemo promeniti.
A ti pises da je svejedno gde zivimo.
Nije svejedno! Nikad nece biti svejedno.

Kako mislis da moze biti isto ustati, izaci iz zgrade medju 8 gradskih autobusa koji idu na ugalj I 500 raspalih automobila, smoga itd...
I ustati I izaci na svez planinski vazduh medju 2 busa I 13 auta?

Pricam o uslovima zivota, mimo nutritivnog, emotivnog, mentalnog zdravlja... koje je umnogome lakse dosegnuti kad si na mirnijem I zdravijem I cistijem vazduhu

Ти рече да имате некретнину на Цг приморју. Шта чекаш?

Kvalitet zivota i zdravlje ponajmanje zavise od bombardovanja '99...

Egzistencijalni strahovi, naostrenost, gubitak optimizma, kulture i hobija, nekvalitetno provedeno slobodno vreme koje nagriza coveka i zanemarivanje sebe i svojih potreba usled vecitih sirih slika, opstih pitanja i nedostiznih tema gomilaju nezadovoljstvo, osecaj promasenosti i stres koji jede um, duh i telo.

najpogubniji

Vecina njih spada u "djavole od papira"...u svakom slucaju, Nemacka spada u zdrave zemlje, u zemlje starih ljudi.

Zasto su oni stari?

Imaju odlicno zdravstvo. Imaju. Drzavno je i kulturno.
Imaju zakone. Imaju. I postuju ih.
Imaju vise para. Imaju i ne trose ih.

Medjutim, nisu oni zbog toga dugovecni vec zbog stanja uma.

Nemci koriste vikende za sport, rekreaciju, pesacenje, prirodu, sitna zadovoljstva i hobije.
Nemci se ne takmice medj sobom ko ima bolje krpe, lepse ploce na sporetu i skuplje patike.
Nemci putuju, to je nacija koja putuje najvise na svetu po istrazivanjima.
Nemci imaju osecaj za zajednicu, babe se deru ako bacis papiric ili ne skupis psece govance.
Nemci imaju male prohteve, ako izuzmemo automobile koje zaiste listom vole, retki su skupi restorani, imaju naviku da jedu kolac i piju kafu, zabava im je kobasica i pivce, mnogo su manje strogi i striktni, znaju i oko bureta da se zabave, cugnu malo i idu kuci.
Nemci ne komplikuju zivot, retko su zavidni na materijalno, puno rade na poslu i oko kuce, cesto imaju troje i vise dece, igralista su im puna, ne haju sta im deca nose, najcesce su izlizana i poluprasnjava, zene su retko doteruju, porodicno se dosta druze preko aktivnosti, odmaraju tako sto voze bicikle, imaju uredjene parkove i nikada se ne hvale, to mu dodje sramota...ma koliko imali...

E zato Nemci zive lakse i samim tim kvalitetnije...cesto imam utisak da bismo mi i u njihovoj bericetnoj zemlji bili nezadovoljni...

Freya, izvini, nadam se da me neces shvatiti pogresno, nemam nista protiv njih ali mislim da vecina zivi kao masine.
Ne misli se. Uvek postoji neko ko je uredio I doneo pravila I masa ih sledi.

Solidan broj mladih je u fasizmu i ne vidim da im je zivot bajan. Osecamo se inferiorno umesto da ucimo od onih koji su napredovali pre nas. Nista necemo postici ako ih vekovima prozivamo za dva svetska rata. Sile ratuju, svaka sila ce teziti osvajanju teritorije, uticaja i trzista...svaka...pa i ruska:lol:

Problem je u dvostrukom kompleksu koji imamo, mi smo misteriozna kombinacija kompleksa vise i nize vrednosti...ona stara, spasa nam nema, propasti necemo...to je nasa karma ukoliko ne razbijemo sve pred nama i ne postavimo temelje kako valja.

Vecina njih spada u "djavole od papira"...u svakom slucaju, Nemacka spada u zdrave zemlje, u zemlje starih ljudi.

Zasto su oni stari?

Imaju odlicno zdravstvo. Imaju. Drzavno je i kulturno.
Imaju zakone. Imaju. I postuju ih.
Imaju vise para. Imaju i ne trose ih.

Medjutim, nisu oni zbog toga dugovecni vec zbog stanja uma.

Nemci koriste vikende za sport, rekreaciju, pesacenje, prirodu, sitna zadovoljstva i hobije.
Nemci se ne takmice medj sobom ko ima bolje krpe, lepse ploce na sporetu i skuplje patike.
Nemci putuju, to je nacija koja putuje najvise na svetu po istrazivanjima.
Nemci imaju osecaj za zajednicu, babe se deru ako bacis papiric ili ne skupis psece govance.
Nemci imaju male prohteve, ako izuzmemo automobile koje zaiste listom vole, retki su skupi restorani, imaju naviku da jedu kolac i piju kafu, zabava im je kobasica i pivce, mnogo su manje strogi i striktni, znaju i oko bureta da se zabave, cugnu malo i idu kuci.
Nemci ne komplikuju zivot, retko su zavidni na materijalno, puno rade na poslu i oko kuce, cesto imaju troje i vise dece, igralista su im puna, ne haju sta im deca nose, najcesce su izlizana i poluprasnjava, zene su retko doteruju, porodicno se dosta druze preko aktivnosti, odmaraju tako sto voze bicikle, imaju uredjene parkove i nikada se ne hvale, to mu dodje sramota...ma koliko imali...

E zato Nemci zive lakse i samim tim kvalitetnije...cesto imam utisak da bismo mi i u njihovoj bericetnoj zemlji bili nezadovoljni...
:ok:!

Tako je u selu moje pokojne babe, ispod Velebita, gde su se svi bavili stokom, zemljoradnjom, udisali velebitski vazduh i pili vodu sa izvora u koje su se kleli.
90% ljudi umiralo je od galopirajućih kancera, osim pojedinih mlađih koji bi umrli od srca.

A koliko su imali godina ti koji su oboleli od kancera?

Kancerogene celije se pojave kod velikog broja ljudi a da to i ne znaju. Organizam uspe da se sam izbori pre nego sto bolest postane ocigledna. Ako recimo neko umre od kancera u recimo 75oj godini to nije zbog loseg i nezdravog zivota nego zbog starosti. Organizam vise nije mogao da se sam izbori i to je to. Moj otac je upravo takav primer. 6 meseci pre nego sto je umro imao je pritisak 120/80 i bio je savrseno zdrav. A onda je krenuo kancer...

)( )O(

say93.gif

Ovaj svet je zagadjen na razne nacine. Naravno da bi bilo bolje da je cistije, ali hvatati se panicno za temu zagadjenja vazduha i radijaciju mi lici na bezanje od licne odgovornosti. Mi jos uvek imamo dosta siroko polje da unapredimo kvalitet svog zivota i zdravlja, ali cemo radije da kukamo zbog necega sto ne mozemo da menjamo.

Kazes Cicak u nekom od prethodnih postova da je secer manje opasan od zagadjenog vazduha. Resavaj ono sto mozes, a ono sto ne mozes prihvati. Strahovi nas takodje truju i to takodje hemijski. To sto ne unosimo nista spolja, ne znaci da se ne trujemo, jer nas organizam proizvodi otrove kad je pod stresom.

Mentalno stanje je presudno za zdravlje. Nisu ni u Hirosimi svi nastradali... a mnogi su nastradali od beznadja, od strahova, od stresa, od sebicnosti i od osecaja bespomocnosti.

Ovaj svet je zagadjen na razne nacine. Naravno da bi bilo bolje da je cistije, ali hvatati se panicno za temu zagadjenja vazduha i radijaciju mi lici na bezanje od licne odgovornosti. Mi jos uvek imamo dosta siroko polje da unapredimo kvalitet svog zivota i zdravlja, ali cemo radije da kukamo zbog necega sto ne mozemo da menjamo.

Kazes Cicak u nekom od prethodnih postova da je secer manje opasan od zagadjenog vazduha. Resavaj ono sto mozes, a ono sto ne mozes prihvati. Strahovi nas takodje truju i to takodje hemijski. To sto ne unosimo nista spolja, ne znaci da se ne trujemo, jer nas organizam proizvodi otrove kad je pod stresom.

Mentalno stanje je presudno za zdravlje. Nisu ni u Hirosimi svi nastradali... a mnogi su nastradali od beznadja, od strahova, od stresa, od sebicnosti i od osecaja bespomocnosti.
jos jedna vrlo bitna stvar koja desetkuje, a ljudi je nisu svesni

Ljudi pricaju o zdravom zivotu i prirodi a zaboravljaju, ne znaju ili ignorisu neke stvari koje bi mogle da se promene i bez tih velikih ideja.

Solidan broj mladih je u fasizmu i ne vidim da im je zivot bajan. Osecamo se inferiorno umesto da ucimo od onih koji su napredovali pre nas. Nista necemo postici ako ih vekovima prozivamo za dva svetska rata. Sile ratuju, svaka sila ce teziti osvajanju teritorije, uticaja i trzista...svaka...pa i ruska:lol:

Problem je u dvostrukom kompleksu koji imamo, mi smo misteriozna kombinacija kompleksa vise i nize vrednosti...ona stara, spasa nam nema, propasti necemo...to je nasa karma ukoliko ne razbijemo sve pred nama i ne postavimo temelje kako valja.
Slazem se potpuno
Koliko si vremena provela u Nemackoj, koliko nemackih porodica poznajes i koliko ih dobro poznajes?
Nedovoljno

Sve to stoji.
Ja se pitam zasto udisemo te otrove I okrecemo glavu na sva zagadjenja?
Pojedemo salatu pa udahnemo onaj otrov iz auspuha autobusa. I sve je kao super?

За мене је бука највеће загађење. Жељна сам тишине па сам зато данас била сама на Ади, сакупљала каменчиће, мочила ноге и жалила што нисам понела купаћи.

Вратила сам се кући као очишћена.

Back