ShTa UpiSuJeTe....

E, ova tema me je upravo podsetila na to u kakvom se problemu nalazim, sa kakvom se dilemom suocavam.
Dakle, dvoumim se izmedju - zamislite - medicine i FON-a, posto su tako slicni... :roll: Stvar je u tome da jako zelim da upisem medicinu, ali se bojim da cu imati problem sa zaposljavanjem kad zavrsim faks. S duge strane, ako upisem FON, neki informaticki smer, lako cu ga zavrsiti, jer mi to dobro ide, a lako cu se i zaposliti, jer tu nije tolika guzva, a i cale moze da mi obezbedi posao, u najgorem slucaju. Problem je sto ne volim programiranje, iako to umem da radim poprilicno dobro vec sada. Ne mogu sebe da zamislim da sledecih 40 godina sedim po 8 sati na nekoj stolici i kuckam nesto na kompu...
Ako ima neko "mudar", da me posavetuje, molio bih ga da se oglasi. ;)

mikelo 90

pa upishi gimaziju tu cesh dobiti neko opshte znanje na kraju krajeva znam mnogo ljudi kojima je praxa u medicinkoj ogadila medicinu do kraja zivota.
Chetvrta godina gimnazije je.

Mikelo, ja sam pre za medicinu (tj. predlazhem je). Nema razloga da upishesh neshto shto te ne zanima. Osim toga, posao mozhesh natji ako si dobar, a takodje nema razloga da ne budesh.
Samo, shta te otprilike zanima za specijalizaciju?

Poslednja izmena:
Chetvrta godina gimnazije je.

Mikelo, ja sam pre za medicinu (tj. predlazhem je). Nema razloga da upishesh neshto shto te ne zanima. Osim toga, posao mozhesh natji ako si dobar, a takodje nema razloga da ne budesh.
Samo, shta te otprilike zanima za specijalizaciju?

aaa shvacam.

Hmm, ja sam imao dilemu izmedu Istorije umetnosti i hemije, i to veliku pa sam seo i napravio popis stvari koje volim i koje ne volim kod oba smera i izabrao. Neka zamisli sebe za nekih 20 godina i gde sebe vidi.

Sa medicinom moze da speijalizuje genetiku i u okviru nje ima predmet bioinformatika koja je JAKO interesting oblast jer spaja naizgled nespojive stvari. Mada kada pomislim da treba josh da prode min 8 godina do specijalizacije u idealnom slucaju...:dash::dash: ali takvo je zdravstvo

Hmm za mikela - medicina traje 6 godina i onda postanes lekar opste prakse, tek onda ide specijalizacija... Ako to znas i ako smatras da si sposoban za to - go for it!
Informaticari sa FON-a jesu trazeni, ali nemoj da se uvaljujes u nesto sto ne volis!
p.s. otvorila sam na podforumu fakulteti temu o upisu na fax... ;) jer je ovaj podforum vise za upis u srednje skole :D

Hmm za mikela - medicina traje 6 godina i onda postanes lekar opste prakse, tek onda ide specijalizacija... Ako to znas i ako smatras da si sposoban za to - go for it!
Informaticari sa FON-a jesu trazeni, ali nemoj da se uvaljujes u nesto sto ne volis!
p.s. otvorila sam na podforumu fakulteti temu o upisu na fax... ;) jer je ovaj podforum vise za upis u srednje skole :D

ja sam za gimnaziju mada su prilicno teske,sve!...a medicina, ako planiras fax posle ....6 godina....nopE:dash:

Ja se dvoumim...S jedne strane, tu je gimnazija, sa kojom mogu da steknem dovoljno znanja za dosta razlicitih fakulteta (a da pritom ne moram da idem npr. na dodatna spremanja za prijemni), ali kasnije moram da fakultet, da ne bih zavrsio bes skole, posla, para...A sa druge strane tu je medicinska (smer farmaceutski tehnicar u mom slucaju) jer ne moram na fakultet, prakticno imam zanat u rukama, sa srednjom se mogu zaposliti, mogu kasnije na fakultet...

Ali se javlja problem, ako omanem na prijemnom i ne budem imao dovoljno poena da upisem medicinsku, moram da upisem gimnaziju, a onda se moram boriti za fakultet, da ne bih ostao praznih saka...

Ja se dvoumim...S jedne strane, tu je gimnazija, sa kojom mogu da steknem dovoljno znanja za dosta razlicitih fakulteta (a da pritom ne moram da idem npr. na dodatna spremanja za prijemni), ali kasnije moram da fakultet, da ne bih zavrsio bes skole, posla, para...A sa druge strane tu je medicinska (smer farmaceutski tehnicar u mom slucaju) jer ne moram na fakultet, prakticno imam zanat u rukama, sa srednjom se mogu zaposliti, mogu kasnije na fakultet...

Ali se javlja problem, ako omanem na prijemnom i ne budem imao dovoljno poena da upisem medicinsku, moram da upisem gimnaziju, a onda se moram boriti za fakultet, da ne bih ostao praznih saka...
Morash gimnaziju ako ne upishesh medicinsku?
Ili nisi iz Bg-a, ili si pogreshno informisan! :)

Back