Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

Znači ne valja? Ne vredi ni gledati? Vidim da je poprilično popularna franšiza. Doduše, iskustvo me uči da ako je nešto popularno, ni u kom slučaju ne znači da će se i meni garantovano svideti.

Probaj, donekle je animacija fina (pokreti), ali je celoukupan koncept trulez. Ako gledas, gledas iskljucivo zbog toga da vidis sta ce dalje biti. Nikakvo emocionalno vezivanje, nikakva duboka filozofija, mahom popularno zbog dobrog openinga.

Anime je prakticno nepodnosljiv na momente jer ne zna da li ce da prica ili ce da se bije ili ce da se dogodi nesto sasvim neocekivano i besmisleno sto predjasnji build-up totalno ubije u pojam. Ako ti je recimo Igra Prestola draga verzija hiperaktivnog reality Farme na ne znam kom bese domacem kanalu, onda ti je ovo nesto slicno tome, samo pretezno vanila ukus u poredjenju sa zanimljivim ishodima.

Da, mnogo vriske i drame. Ne znam, neki se loze na to. Za mene je ovo dno dna. Kada sam video da su likovi u potiljcima dzinova, rekoh sebi "zajebi ovo bio-mecha sranje".

Сем одличне анимације и акције, аниме се није убио од врх квалитета.
90% ликова нема никакву карактеризацију, па није таква штета кад цркну, тешко је рећи која је страна гора, па је упитно за кога навијати, и још много тога...Један форумаш је овде оставио једну критику...

Probaj, donekle je animacija fina (pokreti), ali je celoukupan koncept trulez. Ako gledas, gledas iskljucivo zbog toga da vidis sta ce dalje biti. Nikakvo emocionalno vezivanje, nikakva duboka filozofija, mahom popularno zbog dobrog openinga.

Anime je prakticno nepodnosljiv na momente jer ne zna da li ce da prica ili ce da se bije ili ce da se dogodi nesto sasvim neocekivano i besmisleno sto predjasnji build-up totalno ubije u pojam. Ako ti je recimo Igra Prestola draga verzija hiperaktivnog reality Farme na ne znam kom bese domacem kanalu, onda ti je ovo nesto slicno tome, samo pretezno vanila ukus u poredjenju sa zanimljivim ishodima.

Da, mnogo vriske i drame. Ne znam, neki se loze na to. Za mene je ovo dno dna. Kada sam video da su likovi u potiljcima dzinova, rekoh sebi "zajebi ovo bio-mecha sranje".

Pogledah već, mada ne do kraja, ali završiću.

Animacija jeste dobra, a koncept jeste slab. Na momente je dosadno. Smatram da bi bilo bolje da ima više akcije a manje drame. Ili da je drama malo bolja. U svakom slučaju mi se više dopada nego recimo TTGL. Opening mi je čist prosek. Mikasa najzanimljiviji lik.

Igru prestola nisam gledao niti planiram, a Farmu organski ne podnosim. I da, na sve to se mučim s gledanjem jer je na jednom našem sajtu striming užasan, a baš želim da gledam s našim prevodom (nije mi on neophodan, ali kad sam već počeo s njim hoću onda s njim da gledam do kraja).

Један форумаш је овде оставио једну критику...

Ma ovo je bre najbolja kritika Titana svih vremena:

Сем одличне анимације и акције, аниме се није убио од врх квалитета.
90% ликова нема никакву карактеризацију, па није таква штета кад цркну, тешко је рећи која је страна гора, па је упитно за кога навијати, и још много тога...Један форумаш је овде оставио једну критику...

Ja sam ostavila kritiku. Ja sam forumasica. :cmok2:

Dobro je počelo, ali radnja posle postaje mnogo razvodnjena i prilično dosadna. Bolje da su napravili dva ili tri dugometražna filma u koja je mogla da stane sva radnja, nego da ovoliko razvlače.

A bacio sam pogled i na srednjoškolsku verziju, Shingeki! Kyojin Chuugakkou.

tumblr_nv8ersJRwj1sfte67o1_500.jpg

I ovako iskreno da vam kažem, ljudi, meni se čini da će mi bolje leći ova verzija od originalne serije. Radnja nije toliko razvučena i interesantnija mi je (oduvek sam voleo high school setting), dizajn likova mi je prijemčiviji i boje su vedrije, a i atmosfera je bolja i manje mračna od originala (ovde Titani srednjoškolcima kradu užinu koju ovi nose u školu, LOL). Uz to je dosta scena bazirano na originalu, uključujući i špicu.

(A i Mikasa je ovde još više kawaii. :heart:)

Back