tek ovde je u CG pravo robovlasnistvo nikad neznas koliko ces sati raditi sada zimi a da nepricam o leti,radicu i po 12 sati kada znam zasto a u Cg nikad neznas ni koliko ni kad....i treba li jos nesto od papira osim osiguranja..........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jel znas da skuvas pasulj i nosis ajncer,e to je sansaImam jedno pitanje za diskutante koji su ranije radili u Grckoj.
Kakve su po vama sanse za pronalazenje posla kao auto-elektricar sa znanjem elektronike na vozilima ili kao mehanicar za auto-klime?
Ako neko zna moze da mi kaze i kakve su sanse za nalazenje posla kao elektricar ili serviser za rashladu ili instalaciju i odrzavanje klima uredjaja i gde je najbolje poci (u koji deo Grcke), da li su bolja ostrva ili kontinentalan deo??
Pozdrav
pozdrav 

A to ću i da uradim 1 dan, sigurno. Hehe.
Kažu mi ako mi nešto treba da ih potražim u Havani i daju mi brojeve. U busu mi rekli da mogu slobodno da se cenkam u GR. Dođemo u Hersonisos, bilo je oko pola 11-11 uveče tako nešto i pošto je glupo tražiti smeštaj u to vreme (mada i nije kad se mora), Ivan mi ponudi da prenoćim 1 noć u stanu kod nekih njegovih drugara a posle da se snalazim. Prihvatam. Dugo sam čekao ispred supermarketa Spar da se oni dogovore, gde, šta, kako, dolaze po mene i idemo u njihov stan, mislim ja u 1, on u 2. stan. Silazimo prema policijskoj stanici i moru tj. prema toj zgradi i 2 Grka sede ispred neke kafane, gledaju nas kako vučemo one kofere i kažu nam na engleskom: "Dobrodošli u našu Grčku!" To je bio stvarno prijatan i lep doček, naravno, mislili su da smo tu došli kao turisti al da su znali da smo mi tu došli da radimo i to na crno, sigurno nas ne bi tako toplo dočekali.
Nalazim privremen smeštaj i ubijam 2-3 komarca te noći u stanu. Hehe. U GR ima stvarno dosta komaraca tako da OBAVEZNO ponesite nešto protiv njih kad idete tamo da radite. Možete i da kupite naravno u supermarketu u GR, cene su od 4-6 evra.
koji leže dole i kaže momak devojci na srpskom-ko je sad ovaj. Ja usporim ali ne zastanem, prođem pored njih a on mene pozove ELA
ja se vratim, priđem, upoznamo se. Gle slučajnosti, bio je to Osa sa ovog foruma sa kojim sam se prethodno dopisivao ovde. A tad smo se upoznali i uživo. Hehehe. Pitam ga ja za Kineze, kaže mi da ih ima, i lično sam ih video... Uputi me sve za stan, gde da idem i tu na plaži upoznam i 1 budalu iz Srbije s kojim sam kasnije imao problema. I on me odvede kod Arbija. Arbi je Beograđanin koga tamo svi znaju, koji već dugo živi u GR i koji je menadžer noćnog kluba Live Bar i restorana Arby a vlasnik tih objekata je naravno Grk. Arbi me uputi gde da idem da potražim jeftin stan jer i on povremeno smešta svoje radnike tu. Zanimljivo je da je čovek veliki patriota i da je tamo (iako nije vlasnik) zaposlio dosta Srba, sećam se da su mu 1 vreme svi kuvari i svi muški konobari (dakle većina zaposlenih) bili Srbi. Vlasnik lokala mi je dao odrešene ruke oko zapošljavanja, otpuštanja radnika i vođenja posla. Odem u tu zgradu, reč je o poslovno-stambenom objektu na glavnom putu, mislim da se zove Karvunakis, dole je giros-bar, tj. restoran brze hrane a gore su stanovi. Nađem vlasnika kjoji naravno ne zna 2 reči engleskog pa nam je neka njegova radnica prevodila. Smeštaj je stvarno jeftin, 180 evra mesec ali je loš iz više razloga, dobijaju se samo soba i kupatilo, uslovi stanovanja su loši a i buka u tom delu grada je prevelika zbog blizine noćnih klubova. Prosto nisam mogao da spavam. A ti kad radiš po ceo dan i kad vadiš GR iz krize i podižeš GR BDP, moraš noću da spavaš i odmaraš. Haha. Odem u Havanu, uzmem kofere, vratim se i uselim se. Usput dok sam tražio Havanu, upoznam još 1 Srpkinju iz CG i lepo se ispričamo.
). Ne, nisam se žalio, nisam kukao nego sam zasukao rukave i krenuo da masiram po plažama zbog čega sam i došao u GR! U početku je bilo VEOMA TEŠKO ali kasnije je bilo sve bolje i bolje. Prvi dan ništa nisam uradio, katastrofa, još sam našao neku budalu da mi kvari planove e posle je krenulo i kasnije sam zarađivao više. Znači, poenta priče je da NIKADA ne prihvatate "realnost" ako se kosi sa vašim interesima i ako je loša nego da se borite i trudite da idete napred. Ja znam da celog života moram da idem napred, nema stajanja, stagnacija je nazadovanje. Dakle, još jednom, "realnost" ne treba prihvatati, "realnost" treba menjati! I nemojte da prihvatate one zlonamerne savete i konstantacije kada je nešto loše da je to tako i da je to "realnost"!
I tako ta glupa logika. Prilično su škrti kao narod, teški su i na plaćanju radnika, ne kaže se džabe Kir-Janja, gledaju da te izmuzu što više za što manje para, ko da su im ovi naši privatnici neki rod...
1 od nacionalnih osobina im je da ne vole da plaćaju porez i da gledaju na sve moguće načine da zavrnu državu (ko pribogu mi
) ki zato se kaže da Grk nije nacionalnost-to je umetnost! Hehe. Inače, krst na vrhu jarbola im je mnogo moćna stvar. Evo slike:
Ja sam bio u prizemlju hotela i to mi je baš odgovaralo. Inače u hotelu imate srpskih i ruskih turista kolko oćete. Da vam kažem još nešto o Despini pa da vam ispričam 1 zanimljivu priču o Vizantionu. Mislim da je Despina malo bolji hotel, čini mi se da i ta soba ima klimu, i onako, sasvim solidna je, sećam se da je soba bila na spratu. 

Holandezi i dolaze stariji, ozbiljniji i ljudi sa više para.
U Malji ima puno mladih i pijanih Engleza pa ko zna tečno engleski i ko voli te noćne poslove, može i tamo da potraži posao s tim što tamo u većini barova i klubova traže da radnici tečno govore engleski. Plaže u Malji su lepše i bolje nego u Hersonisosu.
Nisam mogao da verujem. I ja ga pitam što je sa mnom pričao na engleskom, sve vreme sam mislio da je Grk a on mi kaže da je hteo da vidi kako pričam o Đokoviću i Srbiji pred strancima pa kad je video da ne pljujem Srbiju u inostranstvu, ponudio mi je posao. I to je bilo upravo to slikanje po hotelima. Mislim da negde na netu postoje njegovi oglasi i kontakti.
Treba vam dosta vremena za sporazumevanje, treba da nađete nekog stanodavca ili njegovog prijatelja/komšiju koji zna engleski, da ga sačekate da prevede pa muka živa. U većim hotelima znaju engleski ali u manjim i apartmanima uglavnom ne znaju. Grčko "ne" znači da a "ohi" znaći ne. To mi je bilo čudno u početku al posle se čovek navikne.
Lokalni autobusi često kasne, ne zna im se red vožnje, samo u Firi imate stanicu dok u ostalim, manjim mestima, selima, ima samo stajališta, e jedino sa stanice u Firi autobusi polaze na vreme, inače svud okolo često kasne. Santorini je malo i veoma skupo ostrvo. Ja sam bio u Perisi, Perivolu, i Svetom Đorđu. Najskuplja mesta na Santoriniju su Fira, Firostefani i Oia. Za Iu kažu da je predivna, Fira je lepa a u Firostefaniju sam bio i tamo je PREDIVNO, znači, kao iz bajke.
Pogled na more je prelep. Inače, Fira i Firostefani se nalaze na litici, znači, nisu na moru dok se Perisa, Perivolo i Sveti Đorđe nalaze na moru, tj. plaži. Vetar je veoma jak na Santoriniju i ta mesta gde su plaže nisu baš nešto naročito, prazan prostor je ogroman a pesak je crn i krupan što mi se ne sviđa. Plaže su luksuznije nego u Hersonisosu, ležaljke su udobnije. SANTORINI JE VRELO OSTRVO zato što je vulkanskog porekla i nije uopšte lako za rad. Klijentela je bogata. Našao sam hotel na minut-2 od plaže u Perisi, zove se Hrisi Amos, skroman je, mada ima i luksuznije sobe, nađem sobu u prizemlju za 250 evra, cenkanjem spustim na 220 i bio sam u dilemi između tog hotela i drugog malo dalje od plaže koji je imao bolje uslove (isto u prizemlju) tražili mi 450 evra, cenkanjem im spustim na 300 evra mesečno ali sam se ipak odlučio za Hrisi Amos jer mi je bilo mnogo da dam 300 evra za mesec. Svim radnicima bih toplo preporučio Hrisi Amos, ima kontakti na netu, vlasnik je FENOMENALAN čovek, zove se Vagilis, dobar je ko duša, s njim sam baš lepo sarađivao, dosta mi je pomogao ono što nije ni morao, on je najvredniji Grk koga sam upoznao, nema radnike u hotelu, SVE RADI SAM, a stariji čovek, svaka mu čast! 
I polako uđem na plažu, gledam di ga je zelembać, to je inače 1 čuvar koji nije baš pod libelu, usred leta on radi u dugim rukavima i nogavicama i u nekoj zelenoj uniformi ko da je u vojsci ili Solunac a ne na plaži. I kad ustanovim da je obala čista, upadam i krećem da nudim masaže na toj maloj plaži koja je inače, odvojena od velikih. I završim ponudu na toj maloj i sad, treba da uđem na tu veliku sa zadnje strane a to nije nimalo lako. Prelazi se preko nekih brda i dolina, preskaču se neke ograde, šipražje, neke bodljikave biljke, čak su 1 vreme i neku žicu postavili, došlo mi da im napišem na onoj žici da su zaboravili još i struju da sprovedu pa da me utepaju. Xexe. I kad sam se lepo ispreskakao, kad sam se uverio da su mi jajca na broju, osećao sam se ko Mario ili onaj Luđi u igrici koji oslobađa kraljicu i bori se sa aždahama.
Uglavnom, uđem konačno na tu veliku plažu, osmotrim teren i krenem da nudim. I naletim na 2 Izraelke, debelu babu i mršavu ćerku, lade one jajca na ležaljkama i pitaju me el mogu ja to da obavim u hotelu, mislim se aman babo mene ne pustaju da masiram ni na hotelskoj plaži a kamoli u samom hotelu, će me utepaju bre, će me bese za jajca. Kažu oni meni pa nismo mi u glavnoj hotelskoj zgradi, mi smo u ovim bungalovima pozadi evo tu blizu i pokažu mi. Ja je pitam el prolazite pored recepcije kad ulazite u sobu, ona mi kaže ma jooooook bre. OK, ja privatim ali pod uslovom da o tem ne pričaju pred zaposlenima hotela pogotovo ne na recepciji i da to bude naša mala tajna. OK, uvede me ćerka brzo i oprezno kroz dvorište do sobe, dođemo do babe a baba me pita el možemo to da obavimo na ležaljci ispred bungalova? Misim se dal si ti normalna, a ne aj da te masiram ispred recepcije ili još bolje na recepciji, što da ne? I ja joj objasnim da je to zabranjeno, da će me ovi iz hotela bese za jajca ako me vide i da moramo to da obavimo unutra. OK, privati ona i da skratim priču krenem ja da je masiram, masiram nju a gledam u ćerku, xexe, i baba prdne, isplali baba projektil usred masaže, ništa ona, nit oprosti nit izvini, misim se babo, neću ti ostati dužan, malo kasnije, došlo meni da prdnem, prdnem i ja.
I tako da remiziram, baba mi prdnula 3put, 2put dok sam masirao nju i jednom dok sam joj masirao ćerku. Znači ipak sam joj ostao dužan 2 prdanjca.
I sad, ja kad to pričam ljudima, ljudi mi kažu pa možda joj se omaklo. A bre pa može da joj se omakne jednom al ona prdnula 3put. Hahaha. Ti Izraelci su generalno nekulturan narod. I sad masirao sam ih obe nekih nedelju dana i svaki put sam se tako preskakao i prolazio kroz vatru i vodu da bih došao do kraljice tj. babe i jez da mi baba prdela tokom masaže al mi se na kraju isplatilo s obzirom da su me redovno ćašćavale i da sam uspeo da zatvorim finansijsku konstrukciju, pomognem Grčkoj da izađe iz krize i tako ubrzam ekonomski razvoj planete. Realno. Xexe.
Haha. Eto nadam se da sam vas lepo nasmejao. Pozzzzzzzzzzzzzz.