Sex u RAJU

Bog obecava da se oziviti svaku osobu koja je zivjela na zemlji, kako bi im sudio na sudnjem danu....ne brini se, makar cijelo telo nestalo, Bog ce oziviti iznova tijela.
Ja te nisam to pitao, nego kako ti zamišljaš u toj specifičnoj situaciji da se dešava...mada nema veze, pošto nije nešto kreativna priča.
To bi trebalo da ti ukaže da je neko samo izmislio ono što je mogao da izmisli u tom trenutku...ono što mu je bilo poznato.
Kombinovao ono što mu je bilo znano.
Bog nije svestenik ni bart simpson....
Ali je argument jednako ubedljiv za one koje ne možeš da plašiš pričama o nebeskoj Baba Rogi.
Neubedljiv.
o onima koji su u Raju su sluzba onima koji dodju u Raj....znaci konobari Rajski su u Raju, oni ce sluziti hranom i picima stanovnike Raja, zene koje su tamo stvorene su stvorene da budu supruge muskarcima koji budu imali vise zena itd
To opet nije fer prema tim stvorenim da služe...još jedan primer nedoslednosti.
ti donosis zakljucke iz nenznaj ai na osnovu nagadjanja, dok ja ti ovdjke prica na osnovu objave....oslanjam se na Boziju objavu....tako onda da znas, manje price sta jeste i nije prakticno a nemas sve potrebne info za validne zakljucke.
Ti pričaš na osnovu svog verovanja, a ja na osnovu onoga što pišeš.
Moji zaključci su logični (mada ti ne razumeš zašto), a tvoje premise nedokazane...pored lošeg zaključivanja.
Ja ti govorim šta logički nužno sledi iz tvojih nedokazanih premisa.

„Varate se, ne znajući pisma ni sile Božije. Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božiji na nebu.“ (Matej 22:29-30)

Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati;

ovo vaskrsenje je kada dusa izadje iz tijela, i bude prebacena u zgrobni zivot, to je paralelni svijet dusa, gdje su duse na introdukciji za Raj i Pakao, nemaju tijela niti se zene niti udaju u tom periodu pa du poput andjela na nebu.

to je ono sto znaci ,a ovo ne znaci Raj na buducem svijetu.Raj tek dolazi u punom svom smilu u krajnjoj verziji tek na Sudnjem danu, kada se ulazi sa tijelom i dusom, i tamo ce biti i zenidbe i udaje.

jer ako nema zenidbe i udaje, dali to seks je van braka, niposto...a ako tvrdis da nema seksa izmedju muskarca i zene, onda se muskost i zenskog gubi u Raju, jer muskarac je muskarac na osnovu svoje muskosti i polnog organa, a zensko je zensko na osnovu svoje zenstvenosti i polnog organa i svog tijela.

Biti muskarac gubi smisao, i biti zena gubi smisao, u to vasem zamisljenom Raju ako nema intime izmedju muska i zenska.

Isus je zaista rekao:
Varate se, ne znajući pisma ni sile Božije. Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su ptice i mogu da se pare kako hoće, a ptice zvanično nemaju instituciju braka.“ (Matej 22:29-30) :mrgreen:

U Raju su drugi prirodni zakoni, tamo je sve vjecno, telo ne moze tamo propasti, telo tamo ne stari , ne oboljeva, nema smrti nikako.
I, kako onda može da bude bilo šta fizičko u Raju, ako su tamo drugi zakoni i nema propadanja, nema smrti, nema bolesti, nema ništa što imamo sada ovde.

Skroz si kontradiktoran, ne znam da li to razumeš, čas je nešto fizički Raj, čas je nešto drugo.

ja stvarno ne znam kako je ovo tebi tesko za razumjeti ali evo da ti ponovo opisen

Kada Bog na sudnjem danu krene stvaranje tela iz grobova ponovo, nakon sto su istruhli, tela ce d apocnu da rastu iz repnjace kosti koja je mala kost slici kospici od biljaka, iz te kosice na sudnjem danu ce tijela da krenu rasti uzemlji naon sto kisa padne na zemlju na Sudnjem danu, i ljudska tela ce da se stvaraju u zemlji i rastu , ovaj put u zemlji a ne u majcinoj utrobi, nakon sto izrastu ponovo, duse ce biti vracene u tela i ljudi ce otvarati oci kao nakon budjenja u jutro, i shvatiti da je to Sudnji dan.

To telo ce biti stvoreno za vjecnost, da nema propadanja.....dok tela ljudi u Paklu ce se obnavljati, nakon sto izgore, ponovo se regenerise meso i koza, pa cak i da ti glavu odijeku u paklu , glava ce ponovo se vratiti nazad na tijelo i rana zamiriti i tako celo vremen, nema smrti.
Nadam se da je ovo samo neka tvoja priča, nadam se da u islamu ima i nekih drugih i smislenijih objašnjenja.

I, kako onda može da bude bilo šta fizičko u Raju, ako su tamo drugi zakoni i nema propadanja, nema smrti, nema bolesti, nema ništa što imamo sada ovde.

Skroz si kontradiktoran, ne znam da li to razumeš, čas je nešto fizički Raj, čas je nešto drugo.

Nadam se da je ovo samo neka tvoja priča, nadam se da u islamu ima i nekih drugih i smislenijih objašnjenja.

ako Bog stvori zakon da nista ne stari, ne oboljeva, ne propada....sta je to sto ne mozes razumeti ovdje???

sam si sebi kontradiktoran a nisi svestan toga, nije cas ovo cas ono...nego je Raj fizicki i nije nista drugo...ne izmisljaj na moj racun.

ali to sto ti meni sad napisa nije nimalo smisleno....

Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati;

ovo vaskrsenje je kada dusa izadje iz tijela, i bude prebacena u zgrobni zivot, to je paralelni svijet dusa, gdje su duse na introdukciji za Raj i Pakao, nemaju tijela niti se zene niti udaju u tom periodu pa du poput andjela na nebu.

to je ono sto znaci ,a ovo ne znaci Raj na buducem svijetu.Raj tek dolazi u punom svom smilu u krajnjoj verziji tek na Sudnjem danu, kada se ulazi sa tijelom i dusom, i tamo ce biti i zenidbe i udaje.

jer ako nema zenidbe i udaje, dali to seks je van braka, niposto...a ako tvrdis da nema seksa izmedju muskarca i zene, onda se muskost i zenskog gubi u Raju, jer muskarac je muskarac na osnovu svoje muskosti i polnog organa, a zensko je zensko na osnovu svoje zenstvenosti i polnog organa i svog tijela.

Biti muskarac gubi smisao, i biti zena gubi smisao, u to vasem zamisljenom Raju ako nema intime izmedju muska i zenska.
Majke ti. Kakav zagrobni zivot? Jevreji onog vremena nisu imali predstavu o zagrobnom zivotu.

Majke ti. Kakav zagrobni zivot? Jevreji onog vremena nisu imali predstavu o zagrobnom zivotu.

i tebi su Jevreji neki validan faktor o znanju o Bogu, buducem svijetu itd......a ubijali su Bozije proroke/poslanike i izazvali Boziju srdzbu na sebe nakon sto su bili odabran Boziji narod....pa ih je Bog pustio da odu u zabludu.

Jevreji ne znaju nista o zgrobnom svijetu da bi mi njih ti ovdje uzimao u obzir....oni ti nisu nikakav faktor znanja o buducem svijetu....

Ni Paskalova opklada ne plaši one koji umeju da razmišljaju...ali verovatno deluje ubedljivo kada protraćiš 30 godina na bajku.

ja uzivam u svojoj "bajci" ti mislis da ja protracim, ali meni zivot je super u islamu.....i po cemu ja to protracim a vise uzivam u zivotu nego ti.

tako da je to jos jedna od tvojih zabluda da mislis da ja protracim jer kontas da mi zivimo nekim monaskim zivotom u nekoj bogomolji itd a nama je to zabranjeno u islamu takav zivot imati, nego uzivamo super u zivotu u restrikcije na zabranjene stvari a koje su u konacnici stete za nas.....tako da si u zabludi po tom pitanju.

a recimo sta ako je upravo onako kako ti se prijeti , kako ces se ti izvuci onda....ah da, nema izvlacenja onda.

ja uzivam u svojoj "bajci" ti mislis da ja protracim, ali meni zivot je super u islamu.....i po cemu ja to protracim a vise uzivam u zivotu nego ti.
I narkoman uživa, i neko ko provede većinu dana igrajući video igre, pa to nije preporučljiv stil života.
tako da je to jos jedna od tvojih zabluda da mislis da ja protracim jer kontas da mi zivimo nekim monaskim zivotom u nekoj bogomolji itd a nama je to zabranjeno u islamu takav zivot imati, nego uzivamo super u zivotu u restrikcije na zabranjene stvari a koje su u konacnici stete za nas.....tako da si u zabludi po tom pitanju.
Ne pretpostavljam da živiš monaškim životom.
a recimo sta ako je upravo onako kako ti se prijeti , kako ces se ti izvuci onda....ah da, nema izvlacenja onda.

ako Bog stvori zakon da nista ne stari, ne oboljeva, ne propada....sta je to sto ne mozes razumeti ovdje???

sam si sebi kontradiktoran a nisi svestan toga, nije cas ovo cas ono...nego je Raj fizicki i nije nista drugo...ne izmisljaj na moj racun.

ali to sto ti meni sad napisa nije nimalo smisleno....
Pa, zato što sada imamo zakon u kome sve stari i oboljeva i propada i umire, i kako onda misliš da ovo ovde što propada i stari i umire i truli postaviš u Raj u kome nema propadanja i umiranja i truljenja.

To je nemoguće, jedno sa drugim nije komplementarno, komplementarno jeste naše vaskrslo nepropadljivo i duhovno i nebesko telo sa duhovnim i nebeskim i nepropadljivim Rajem.

I, ovo gore je vrlo smisleno, i ovo tvoje nije smisleno, i nekako nisi nisi svestan da si kontradiktoran jer prvo pišeš da Raj fizička stvar, i onda pišeš da je Raj nepropadljiv, to ne može da bude u isto vreme i jedno i drugo, ili je Raj fizička stvar ili je nepropadljiv, treba da se odlučiš ili je jedno ili drugo - ne može oba u isto vreme. :ne:

Zanimljivo je to u islamu. Sedamdeset preljepih djevica, vječna erekcija i seks od jutra do sutra. Na sve su mislili. Samo da je se dokopati tog raja. Samo što izgleda muslimani današnjice nisu baš radi da ginu za islamske ciljeve. Eno, mali Izrael, u moru muslimana prikosi im, i ništa. Siguran sam da kad bi svi krenuli na njega da bi ga zgromili, koliko ih ima - isitna mnogi bi postali šehidi. Ali eto miline - završili bi u raju. Međutim to se ne dešava? Kako sad to? Izgleda da muslimani baš nešto i ne vjeruju u taj muhamedov raj - i radije se zadovoljavaju jednom osrednjom na zemlji, nego sa sedemdeset hurija u dženetu.

i tebi su Jevreji neki validan faktor o znanju o Bogu, buducem svijetu itd......a ubijali su Bozije proroke/poslanike i izazvali Boziju srdzbu na sebe nakon sto su bili odabran Boziji narod....pa ih je Bog pustio da odu u zabludu.

Jevreji ne znaju nista o zgrobnom svijetu da bi mi njih ti ovdje uzimao u obzir....oni ti nisu nikakav faktor znanja o buducem svijetu....
Ti ili ne znas ili se pravis? Tacnije znas ali moras da branis kojekakve gluposti. Isus se obraca tadasnjim jevrejima i to sadukejima. Isus da je hteo on bi pomenuo zagrobni zivot a ne vaskrsenje. Ovo je klasicna religijska manipulacija mi znamo sta je Isus hteo da kaze. To ti je ono po principu ja pricam o sisama ali u stvari mislim na nesto drugo.

I ne znam sta ti to znaci tebi su jevreji validan faktor o Bogu? Isus, proroci su bili jevreji.

Back