Rejv u Vatikanu

Разликује се.
Много се молиш Богу, много радиш и најважије имаш нову породицу а то је братија манастира.
Није исто живети код своје куће, или живети у заједници са 10 монаха и дочекивати туристе цео живот и правити сир.
Danas je sve to mnogo relaksiranije, imaju dane za self care, prankove, stoni fudbal etc

Danas je sve to mnogo relaksiranije, imaju dane za self care, prankove, stoni fudbal etc

Ево да будем мало јаснији.
Ако је теби задужење да сваког дана радиш са туристима осам сати, шта ако ти то не можеш ?
Знаш ли да римокатолици имају разне редове, неки су рецимо тотално одвојени од света.
Није то све исто као на јутјубу.

Šta je tu čudno i novo? Katoličko sveštenstvo je uvijek obraćalo posebnu pažnju na mlade ljude. Organizovali su se razni događaji, kulturni i sportski pod pokroviteljstvom crkve.
Religija se gaji u srcu od malih nogu, a ne u toku ili poslije ratova ili naglog buđenja religioznosti kroz propagandu.
Takođe prednjače u humanitarnom djelovanju.
Ovo je moje zapažanje.

Šta je tu čudno i novo? Katoličko sveštenstvo je uvijek obraćalo posebnu pažnju na mlade ljude. Organizovali su se razni događaji, kulturni i sportski pod pokroviteljstvom crkve.
Religija se gaji u srcu od malih nogu, a ne u toku ili poslije ratova ili naglog buđenja religioznosti kroz propagandu.
Takođe prednjače u humanitarnom djelovanju.
Ovo je moje zapažanje.
Религија се не гају код њих од малих ногу.
Деца се не причешћују пре 12 године

Не разумеш се ти у то.
Што би их кршавали као бебе ако су зрелији у 12 години за причешће ?
Krsti se, što je prije moguće, jer je prije smrtnost novorođenčadi bila česta, te se bojalo da nekršteno čedo ode na drugi svijet.
Ako preživi ide redovno na vjeronauk, pa Krizma i prvo pričešće dođe kao diploma o završenom školovanju.

Krsti se, što je prije moguće, jer je prije smrtnost novorođenčadi bila česta, te se bojalo da nekršteno čedo ode na drugi svijet.
Дете не може да партиципира у светим тајнама Цркве, а крштено је.
Потпуна бесмислица.
Ako preživi ide redovno na vjeronauk, pa Krizma i prvo pričešće dođe kao diploma o završenom školovanju.
Веронаука постоји за катихумене који се крштавају и причешћују после катехизације.
Потпуно је бесмислено оставити дете у лимбу, нит је део цркве 100% нит није део цркве, јер није примило миропомазање.

Религија се не гају код њих од малих ногу.
Деца се не причешћују пре 12 године
JEl to treba da znači da se kod nas gaji?
To što ćeš ti (ja,mika,žika,pera,vasa) da krsti svoje dete u pelenama ne znači da će jednog dana biti veliki vernik...
Inače da se ja pitam to ne bi bilo ni dozvoljeno. Kad stasa pa nek samo odluči šta mu je volja
Po meni jebi uvođenje veronauke/građanskog u škole čista glupost.

Back