Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja prvi dan škole pamtim po bordo haljinici dugih rukava, sa nekim ludim dugmićima, specijalno kupljenoj za prvi dan škole... a upeeeklo sunce...skuvala sam se. I sećam se neke gužve, nič više.

Ali se sećam da sam imala običaj da ustanem u sred časa i izađem iz učionice, bez pitanja. Bilo mi dosadno da toliko sedim na jednom mestu. Jurili me po hodniku :lol:

Kad već Harmony pomenu, ja sam učiteljici vadila mast na kašičicu, ali kad me nije bilo koji dan u školi govoila je da joj nedostajem i da je suviše mirno bez mene...
Ronila je suze na kraju trećeg razreda, na opraštanju sa mnom... dal od sreće ili tuge... ne znam... :D

U skolu krenula septembra 1980. a 4.maja iste godine bila na predskolskoj nastavi kad je umro Tito. Secam se da su uciteljice ludacki plakale, malo pa da pocnu naricanje"A kud ode, sto me ostavi..." Znam da sam se jako plasila da neko ne primeti da nisam tuzna a nisam bila. :)

još si i dobro prošla
Mi smo morali i da nosimo crninu tih dana:dash:

o-o ovo su noviteti na zk, postacemo teza kategorija nego ljis ako se ovim putem nastavi :mrgreen:
ps. sad vidim da je tema posla tragom sentimenta secret garden-a i grdno sam se razocarala

tema vuče na sentiment, biće i onih:zper::zper:

Eh, mi smo nasoj razrednoj kupili zajednicki poklon za 8. mart, pa nam ona rekla da se i nismo bas nesto pretrgli =)

skoro sam čula kako neki kupuju poklon za osmi mart ženi razrednog starešine.

Hej cao, ja nisam zena, ali mi je dosadno. E pa dobro.
Ja sam, slatka moja, kada smo prvog dana dosli u skolu, pa nas prestrojavali za odeljenja, Pera u I-I, Mika u I-II, a ja na kraju jednog reda, i pojavi se neki brkati zastrasujuci chika i na nekog Lazu ispred mene pocne da vice (zapravo nije vikao, samo tako prica taj brkati covek) i ja se prepadnem i premestim se u red za uciteljicu Persidu Rakic (sada pokojnu) jer je izgledala meko, i napravim nestasluk.
Na srecu niko nije me provalio, te sam zavrsio u I-II.
Hi hi.

ja kad se spomene uciteljica setim se jednog 8. marta kada smo joj kupili zajednicki poklon, isle da ga biarmo dana i ja , i kupimo joj nekog staklenog labuda punjenog susenim cvecem, onako, kao ukras, nama je tada bio njalepsi omguci poklon na sevtu i damo ga uicteljici. Posle velikogo dmora vraca se uciteljica na cas i pocinjej da se dere na nas kako smo joj kupili odvratan poklon, kako je samo ona dobila "plastcinu gusku" (kako su nas samo te reci pogodile) a sve ostale uciteljice su dobile nakit i parfeme i slike a nju je jadnu bilo sramota pa nije mogla ni da pokaze svoj poklon...
o kakva je to zena bla.

ja kad se spomene uciteljica setim se jednog 8. marta kada smo joj kupili zajednicki poklon, isle da ga biarmo dana i ja , i kupimo joj nekog staklenog labuda punjenog susenim cvecem, onako, kao ukras, nama je tada bio njalepsi omguci poklon na sevtu i damo ga uicteljici. Posle velikogo dmora vraca se uciteljica na cas i pocinjej da se dere na nas kako smo joj kupili odvratan poklon, kako je samo ona dobila "plastcinu gusku" (kako su nas samo te reci pogodile) a sve ostale uciteljice su dobile nakit i parfeme i slike a nju je jadnu bilo sramota pa nije mogla ni da pokaze svoj poklon...
o kakva je to zena bla.

:evil: :evil:

pa to je mother teresa:( ako stavim nekog djavola je l ce te biti manje stra'?:mrgreen:

Ma idi bre ...majka tereza je meni slika i prilika neke jeze , nek je ona sveta sto puta , stresem se kad god je vidim.
Menjaj.
A brate ne ide ti ni uz karakter, ono jes da si cedna al umes ti to i drugacije da prikazes ....golom guzom npr :lol: da svi vide sta ne mogu da imaju :mrgreen:
ja ću da tračarim pošto se uopšte ne sećam prvog dana škole. Do četvrtog razreda, zapravo, skoro ničega u vezi sa školom se ne sećam:confused:sećam se učiteljice i simpatije. dovoljno

Nemam nista protiv da vi koji necete da se secate presecete secanje sa nekim tarcem.
Ono kao intermeco.
Izvolite !

e, ovako.
mene užasno nerviraju glumice, manekenke, pevačice, sve te džetseterke koje su nametnule imperativ rekordno brzog skidanja kilograma nakon trudnoće i porođaja.
mislim, izgubiti 10, 15kg za mesec dana, izoperisati što se da i onda se ponosno slikati:roll:
Hajdi Klum, VS anđeo, žena je trudna već 5, 6 godina za redom:eek: i izgleda skoro pa savršeno, između svake trudnoće (onih 15ak slobodnih dana:mrgreen:), navuče onaj veš i šetka sva mršava i doterana sa prirodnim sisama do nosa(aha, how yes no), ni grama sala, a o celulitu da ne govorimo:roll:
I kod nas je isti trend, pa kad vidim ko prospia pamet po novinama i daje savete, oma mi muka pripadne.
kuda ide ovaj svet:roll:

01.09.1982. godine krenula sam u prvi razred osnovne...

Te godine je Nele Karajlić, na nekoj svirci, nakon što je pojačalo prestalo da radi, izjavio:
"Crko Maršal"... "svestrana" državna bezbednost nije tako shvatila :mrgreen:

Iste te godine, posetili su nas rođaci sa sela, silno oduševljeni nekom pesmom, sva deca su
pevala "Čačak, Čačak" i pokušavali da me istu nauče... Super je prošlo, otac me nije izbacio iz kuće
što vrckam uz L.Brenu :lol:

Tada su moj omiljeni bend bili "Kolibri" :lol: a i danas su, ali iz drugih razloga :D

Prvog dana u školi, u beloj haljinici sa dva vertikalna karnera, nekim krupnim cvetovima po obodu,
kratkih šiškica i malkice uplašena, išla sam sa mamom... Nisam poznavala nikoga, i nisam
htela više da idem u školu... Tog dana i dosta.... :lol:

Eto, malo tračeva i prvi dan u školi :lol:

hm
ja sam imala teksas suknjicu, toga se sećam
i ne znam zašto, ali prozivali su nas sa zadnje strane škole, ušli smo na sporedni ulaz koji ne mogu da se setum da li se inače koristio
i poznavala sam jednu devojčicu pa sam sela pored nje, tj družile smo se i u vrtiću i stanovale u istoj zgradi
posle smo se on/of družile još 8 godina onako dosta
a moja učiteljica je bila najkulija učiteljica na svetu i mislim da se baš onako trudila da nam usadi prave vrednosti, razvije kreativnost i tako dalje
ja :heart: moju učiteljicu
otišla u penziju pre godinu-dve

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back