Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А ја хтела да пишемо о свом првом дану у школи...Како смо изгледале, ко нас је водио, какав сусрет са учитељицом је био, како су нам изгледали другари...:sad2:

Иди, Ванда, у неки геронтолошки клуб, кад не знаш ко је Кејт Мос, а Бекамова ти је само гадна и ништа о њој не знаш осим да јој је муж исто никакав, а као нека фаца! :sad2::sad2:

:zcepanje: e bas si smesna!
Mene odveo tata 1. dan u skolu i vratila se sama
Secam se da sam sela pored Danijele, s kojoj se posle nikad nisam druzila, sta ti je zivot
Nije bio niko iz mog vrtica, bila sam totalni stranac svima
Brzo sam nasla ekipu da se igramo mustanga, secam se u prvom razredu.... sta ti je detinjstvo:lol:

E, da, moram da dodam za moju učiteljicu da je slala po nas 10 da joj čekamo red za mleko jer je valjda bila fora da je za vreme sankcija moglo da se kupi samo po litar ili 2l po osobi.... i grickala je semenke zajedno sa celim odeljenjem i sve smo to bacali na pod... i češala se po masnoj kosi, pa onda pregledala ispod noktiju šta je izvukla... kad je bio 8. mart ili njen rođendan svi smo joj donosili poklone jer je tako moralo, i onda krenemo od vrata pa po dvoje iz klupe joj donose za katedru... a kad joj je rođendan onda dođe koleginica kao krišom, pa nam kaže da je učiteljici rođendan i da skupimo pare da joj kupimo npr. torbu a ona će ići sa nama da joj odaberemo... čekaj, mora da ima još nesšto :dash: :dash: :dash:

Ne znam sta je slikovitije, tvoje ili Milesino:think: nevidjeno:eek:

...ispred mene je sedeo jedan Dragan,nosio je naocare i stalno se okretao...onda je uciteljica pitala da nesto procita,pa on nije znao,a ja mu pomogla :rumenka: jer sam znala da citam jos sa 4.5 god...
Kasnije je taj radoznali decak postao prvi golman vaterpolo reprezentacije...a svi mi iz kraja smo bili jako ponosni sto je bio jedan od nas :)

ja nikog nisam poznavala, iako sam prethodne godine išla u zabavište, svi su raspoređeni u druga odeljenje....
ustavri bio je jedan dečak samo, al on nije hteo da sedi sa mnom:(
ostalog se sećam kao kroz maglu, znam da su roditelji bili nešto u učionici, pa otišli....

pih baš sam zaboravna

Posto su me citav zivot zvali nadimkom koji nema veze sa imenom, prvog dana skole nisam znala kako se zovem:eek:, a posto sam bila mala nisam znala ni datum rodjenja:eek:
E taj prvi dan moja uciteljica je poslala poruku roditeljima koju dok sam ziva necu zaboraviti:
" Molim roditelje da dodju u skolu, djete ne zna kako se zove,ni kad je rodjeno":hahaha::hahaha:

Nego sta !
Zamisli me sa cvikama i lenjirem kako setam kroz razred i lupam po glavi ko šušne.

P.S. Nisam ja smislila temu 1.sept, Wanda je :mrgreen:
P.S. 2 . Ako vam se ideja cini glupo, slobodno recite , menjacemo, ovo je demokratska tema :lol:

pošteno, ne bi bilo lošO da se opiše ni jesen u mom gradu, kraju, ulici, portret najboljeg druga, velika reč mama i ostale teme koje bi koristile i našoj deci da prepišu za pismeni:mrgreen:jerbo ovde (ovdi) ima jako pismenih osoba.

Mislim, evo moj sin mi je dao takav predlog kad već kucam gluposti (on zna:dash:) što bar nešto korisno sve te majke (tako vas doživljava:mrgreen:) ne bi uradile za decu.
Kakao je krenuo, predlagaće i da se domaći zadaci rade:dash::dash::dash:
a tek je prvi dan škole gotov

Posto su me citav zivot zvali nadimkom koji nema veze sa imenom, prvog dana skole nisam znala kako se zovem:eek:, a posto sam bila mala nisam znala ni datum rodjenja:eek:
E taj prvi dan moja uciteljica je poslala poruku roditeljima koju dok sam ziva necu zaboraviti:
" Molim roditelje da dodju u skolu, djete ne zna kako se zove,ni kad je rodjeno":hahaha::hahaha:

dete jednih naših prijatelja svojevremeno proglašeno debilom, tog prvog dana jer nije znalo kako se zove ono, otac, deda za sve je navodio isto ime i prezime.
Tragedija je u tome što se zaista svi muškarci u toj porodici isto zovu (i naravno prezivaju)
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Добро сам познавала школу у коју ћу ићи (на 50 метара од моје зграде) јер сам често гостовала на часу код ћалета...
Све ми је било добро познато, и учитељ (бивши сестрин учитељ и наш кућни пријатељ) и друштво из вртића....ходници, учионице, све....
Стога ми сам тај први дан није остао у неком сећању, али се сећам да смо то вече, после школе, изашле напоље да се играмо...и да смо моја најбоља другарица и ја љубиле и миловале зидове школе тепајући јој:''Моја школица!'' :zcepanje:

ja ceo dan pokusavam da se setim nekog detalja, neke uspomene na taj prvi dan ili prvi razred, ali dzaba:confused:
samo se secam da sam mnogo volela skolu i ucenje. nista mi nije bilo tesko:D
samo mi crtanje nije islo najbolje i jedino secanje na prvi razred je Ana koja pliva, ili moj pokusaj da to ilustrujem:zcepanje:
sedela sam ceo dan i pokusavala, a mama cepala stranice sveske:mrgreen:

DakleM, ta naša zvanična učiteljica (koju je još 13 drugih zamenjivalo) jednom u drugom polugođu tog prvog razreda pročita nam priču koja me i sad rasplače o psu koji kad mu je gazda (sirotan neki) umro legao na njegov grob i tu tugovao dok i sam nije umro. Uf krišom sam brisala suze dok je čitala, a onda nam je rekla da prepričamo.
I pišu deca, odnesu joj ona pročita i oceni, meni čudno kad pre završili, a ja dao bog lirsko epski nastrojena pišem već treću stranu. I odnesem konačno, čekamo pored učiteljice i ona gleda radove ocenjuje. Pogledam ja a ono po par rečenica izvađenih iz konteksta ko se koje rečenice setio.
Predam ja onu svesku gde sam prepričala normalno priču, učiteljica čita, čita i na zadnjoj strani p(i sad imam tu sliku pred očima) ispisana tri reda, ona povlači ogromnu crtu (ja mislila nešto sam netačno napisala) a onda petica preko cele, ali bukvalno cele strane. Nikad toliku peticu nisam dobila, nikad niko i nije, morala sam da dajem deci svesku da nose kući i pokažu roditeljima, pa mi napravili uši na toj svesci (a ja picajzla sa sve spajalicama na ćoškovima da ne napravim uši) poludim načisto....

Kako je u tim godinama malo trebalo da budeš srećan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back