Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo, da ne omašim temu za danas. ni ovoga se ne seaćm, ali ima dokumetnovano
n1449678947_134514_6088.jpg

Prvog septembra 1985 godine ja i Dragana smo se iz nepoznatog razloga uputile ka skoli drzeci se za ruke.
Tad pa nikad vise.
Jer Dragana i ja smo bili ljuti neprijatelji, od rodjenja.
Aj sto se rodila pre mene , nego sto je i zivela u ulazu pre mog, ona u 61, ja u 63.
Najvise me je nerviralo sto cak zivi i na spratu ispod mog pa sam ja morala da se popem do kuce cak 18 stepenika vise.

Al tog prvog septembra , kao da idemo na streljanje il bar na kaznu posle nekog velikog belaja , Dragana i ja smo u skolu krenule drzeci se za ruke.

Secam se do poslednje sitnice kako je moja mama izgledal toga dana , secam se Draganinog crvenog sorca i bele kosulje al se svoje odece ne secam.

Secam se lakovanih cileica sa kaisem oko noge, secam se da su me prozvali medju poslednjima , da sam bila sigurna da me nikad nece ni prozvati i da sam potrcala kad sam cula konacno svoje ime . Dali su mi ruzu , cestiku i onda su nas poveli u ucionicu.

Secam se sa kim sam sedela tog dana , u petoj klupi srednjeg reda, secam se mame od moje drugarice koja je bila trudna i meni zanimljiva tako, i neke srece sto Dragana nije u mom razredu.

Tad pa nikad vise Dragana i ja smo se slagale.
Ponovilo se to jos jednom kad smo se nasle u istom boxu istog dana obe na stolu , ali sam je u toj igri pobedila , porodivsi se 12 h pre nje :)

Pitam se gde je Dragana sad ??'

mi smo prva..cini mi se..tri razreda nosili kecelje..
plava kecelja duzine do kolena, sa velikim dzepovima koji su se sirili
i u tom delu koji se sirio je bila crvene boje..
i imala je crveni violinski kljuc na dzepicu..koji se nalazio na grudima..
najbolja drugarica mi je bila Natasa..koja je ujedno bila i komsinica..
ali su nas brzo razdvojili da ne sedimo zajedno..
meni su dodelili Vladislava, sa kojim sam sedela sve do zavrsetka cetvrtog razreda..
njega pamtim kaio najveceg uvlakaca kojeg sam u zivotu videla..
i sada mogu da ga zamislim i u secanju sasvim jasno vidim..
njegova dva prsta dignuta u vis..bogte da izbije oci zeni..
i ucitelj'ce..ucitelj'ce..
a i na ekskurzijama je bio poseban..
u starijim razredima nije hteo da ide iza skole..
jer se tamo..jel' te..pusi..
(malo po malo..naviru secanja..ali nista na prvi dan skole :()

Poslednja izmena:
Први септембар 1971. (О мајко моја, има ли још неког ко је тад кренуо у школу? :eek::eek: Ненси, спаси меее!!! :heart:)

Ne mogu :(
Ja sam pošla 1972. u I razred. Šta da ti radim kada si rodjena početkom godine. :lol:
Ali, to je isto.
Elem, moja učiteljica se zove Andjelka. Divna žena i bila sam jako ponosna (:confused:) što je lepa. I danas je volim i povremeno obidjem.
Na školskim klupama nas dočekao po jedan cvet karanfila (roza) :). U odeljenju sam znala samo jednu drugaricu. Nisam imala tremu, možda malo. Radovala sam se polasku u školu.
Drugara iz osnovne škole se rado sećam iako sam sa svega njih troje ostala u kontaktu.

Evo zadatak za sutra. :) tj tema sutrasnjeg dana !

Kratka prica , temu birajte same.

Vesela, tuzna, zivotna, o mami, babi, psu....sta god hocete i kako god hocete .
Al da bude kratka.
I da cela bude smestena u 1 post.

Da ne bi bilo pljuvanja i komentara koji mogu da izazovu svadju ...svoje odusevljenje ili osporavanje neke price ( ako bas morate da osporite :roll: ) iznesite kroz smajlije.

Јој, Ненси, извини, ја сам мислила да смо генерација, а оно исто годиште! :sad2:
То ме увек бунило, да ли је неко моја генерација у школи, или моје годиште, у моје време шестогодишњаци нису полазили у школу, увек сам била најмлађа у одељењу, све до факса!

Ја сам две године ишла у школу у коју сам кренула, па се преселили, и добила учитеља Рајка, најдивнијег учитеља на свету!
А после се у деветом разреду срела са овима са којима сам ишла у први и други, и препознали смо се, али нисам више била заљубљена у Пају. А ни он у мене...:)

Мени се свиђа тема за сутра.
А нисам имала ништа против Линдине теме, ја сам јој дужна извињење, нисам хтела да минирам. Само ми било криво што о селебритијима :) појма немам, па не бих могла да пишем о томе...
Али се слажем да се некад трачају исти, моћи ћу да читам, свакако.

Kvinsi spomenu brzo skidanje kilograma posle trudnoce, e, ja vidjam sve vise mama, koje setaju sitnu decu, a sve u top formi i to mi nekako bas kul.
ja sam mama u top formi, missim cisto da udje u zapisnik:mrgreen:, i stvarno volim da vidim zene koje setaju sitnu decu odlicno izgledaju, ali prosto je nemoguce i neprirodno smrsati toliko u roku od mesec dana. Prvo je bio trend "pogledajte kako izgleda 3 meseca nakon porodjaja", a sad se utrkuju koja ce da se slika za naslovnu stranicu nakon mesec dana, ili 2, 3 nedelje. i jos nam porucuju kako su zdravo smrsale i kako je stvarno moguce i dojiti bebu i trenirati i jesti normalno:roll:

tema treba da se zove "tema u temi: :)

tema u temi moze biti
- hobi koji imate ili ste nekad imale ali vise ne i zasto
- talenat koji imate i negujete ili ste imale, a niste ga razvijale
- posao kojim bi volele da se bavite ili koji mislite da vam najvise "lezi"
- cudne navike koje imate, a ne pricate o njima u RL
itd

evo ja da odgovorim na dosadasnje:

1990 kao i mirka, dobila prvi put i to istog dana kada i sestra od tetke starjia od mene samo 17 dana, bilo je leto i obe smo otputovale, pa smo jedva cekale da se sretnemo da jedna drugoj saopstimo :)

u prvi razred sam krenula `84, mama je isla sa mnom, secam se da je raspored sedenja prvog dana bio odredjen, na svakom mestu je stajao kartoncic sa imenom i nekom slicicom, za svakog razlicitom
ne secam se da li je kod mene bio zec ili cvet :)
i da, sedela sam sa karlom, koji se jednom zavukao ispod klupe i ugrizao me za papucu :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back