ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU

Kretenizam.Obrazlozenje da je bio star i ne bi poziveo vise od 20 godina je kao da ko god ima vise od 60 godina moze da bude eutaniziran jer nece poziveti vise od 80 godina. Drugo gdja ministarka koja je ovo nagovestila ,neka ode u svoju rodnu Tuzlu pa neka tamo sece sta hoce. Trece predsednik Nikolic koji je iz Sumadije trebao je da reaguje,on zna sta znaci hrast od 600 godina .

У НЕДОСТАТКУ... БАБА СЕРЕ ® ...НИСИ НИ ТИ ЛОШ... :lol: :lol: :lol:

КО БРЕ ПИТА НАРОД СРБИЈЕ ЗА БИЛО ШТА...:huh:

ОКУПАТОР...ЊИХОВЕ СЛУГЕ...:think:
samo neka si mi se ti obratio.Tvoje mudrosti rezbarim u drvetu i prodajem Nemcima kao reci mudraca iz perioda ranog srednjeg veka
ko ce da pita mutavce koji se ne bune za kresanje plata i penzija,a pobunice se zbog "hrasta"

Više puta sam to ovde spomenula, a reći ću još jednom: videla sam na kamionima posečena stabla platana na Bulevaru, živim u blizini Bulevara, videla sam ne jednom već nekoliko puta i tvrdim da su skoro sva stabla bila trula. Ta besmislena propaganda vezana za platane ima politički karakter i vezana je samo za antikampanju koja se vodila protiv Đilasa. Da li je bio lopov ili nije, ne znam, znam da je Bulevar dobio sasvim drugačiji, daleko lepši izgled i bolje je organizovan u saobraćajnom smislu. Gužva je smanjena, a to što se u poslednje vreme ponovo stvara, slika je i prilika današnje gradske vlasti. Pošto je Bulevar renoviran, prvih par godina bilo je nezamislivo videti parkiran automobil u desnoj traci, danas je to redovna pojava. Policije nema nigde.

Porediti seču platana koji nisu imali nikakvu istorijsku vrednost, umesto kojih su odmah posađena mlada stabla, sa sečom hrasta starog više od 600 godina, zaista je besmisleno.

Pogledaj Eremitine postove na ovoj temi i pokušaj da shvatiš razliku, čovek je lepo objasnio kakvu je versku, ako hoćeš i sociološku ulogu imao posečeni hrast. Čak i da hrast nije bio "zapis", drvo staro više od 600 godina se ne seče, čuva se kao spomenik koji se ne može videti često.

- - - - - - - - - -

Obiluje Turcima, naravno, kao simbolu stradanja jednog naroda zbog najezde divljaka druge vere, zbog ubijanja domicilnog stanovništva, pokrštavanja, zbog otimanja dece. To što ti pravdaš osvajanja tuđih teritorija zato što su to radili muslimani, ne znači da je to normalno. Talibanko.

П. С.

Уз то - дебело лажеш.

Стабла на Булевару била су највећим делом здрава.

Umesto što su ga posekli, debili su mogli da ostave drvo, postave tablu i odmorište, da napišu nešto o drvetu, npr. koliko je staro, kakvu versku ulogu ima, da naprave neki sadržaj, ali ne, sekiru i udri. Tako sve rade.

Па требали су, наравно, као што су и још којешта друго требали да ураде другачије али уместо тога више воле да раде погрешно. То се некако подразумева.

Али је свеједно смешна та сујеверна сладостраст над дрвосечама које ће стићи клетва старог храста.

samo neka si mi se ti obratio.Tvoje mudrosti rezbarim u drvetu i prodajem Nemcima kao reci mudraca iz perioda ranog srednjeg veka
ko ce da pita mutavce koji se ne bune za kresanje plata i penzija,a pobunice se zbog "hrasta"

У СУШТИНИ ...ЦЕНИМ ТВОЈЕ ПОРУКЕ

АЛИ НЕКИ ПУТ ..ЗАСЕРЕШ...КО КРАВА КОЈА ШУТНЕ ТЕК ИЗМУЗЕНО МЛЕКО...:think:

П. С.

Уз то - дебело лажеш.

Стабла на Булевару била су највећим делом здрава.

Pa dobro, mi sad možemo ovako do sutra, bila su trula, bila su zdrava, ja ti lepo kažem da su bila trula, potpuno crna iznutra, videla sam, nema ko šta da mi priča ili dokazuje nekim izmišljenim fotografijama. Drugo, Bulevar je morao da se renovira, stanje saobraćaja je bilo neodrživo sa šinama koje su bile uz trotoar. Sad Bulevarom od Liona do Vuka stižeš za nekoliko minuta, a ranije ti je trebalo i po pola sata kad se zagužva.

Jednu stvar ne razumem. Zašto morate da pljujete i po nečemu što je dobro i urađeno za dobrobit stavnovnika ovog grada zbog patološke iracionalne mržnje prema nekom političaru. Ja ću pozdraviti svaki projekat gradske vlasti, čak i ove, ali nažalost do sada nisam imala prilike da vidim nešto dobro što su uradili. Pitaj sve ljude koji žive na Bulevaru ili u blizini da li bi bilo bolje da je ostalo kako je bilo, ili pođi od Cvetkove pijace, gde se završava renovirana trasa, prema Smederevu, pa ćeš shvatiti o čemu govorim. Moraš malo mrdnuti iz svoje ulice da bi mogla da tvrdiš nešto, ako uopšte živiš u Beogradu.

Нисам веровала, али сад ипак коначно видим: који си ти фанатични партијски бот ДС-овски, то није здраво...

Не, разлике нема између ДС, СНС, и осталих, све је то иста багра партијашка, не зна се ко је гори. И све, исти злотворски немарни однос према природи, историји и традицији.

Платани на Булевару краља Александра су имали и историјску вредност - не само зато што су посађени од средстава добијених за ратну одштету...

Али, шта ја то и говорим партијском боту...?

разлика између тзв дс и тзв снс је као и разлика између канцера и канцера са метастазама

Više puta sam to ovde spomenula, a reći ću još jednom: videla sam na kamionima posečena stabla platana na Bulevaru, živim u blizini Bulevara, videla sam ne jednom već nekoliko puta i tvrdim da su skoro sva stabla bila trula. Ta besmislena propaganda vezana za platane ima politički karakter i vezana je samo za antikampanju koja se vodila protiv Đilasa. Da li je bio lopov ili nije, ne znam, znam da je Bulevar dobio sasvim drugačiji, daleko lepši izgled i bolje je organizovan u saobraćajnom smislu. Gužva je smanjena, a to što se u poslednje vreme ponovo stvara, slika je i prilika današnje gradske vlasti. Pošto je Bulevar renoviran, prvih par godina bilo je nezamislivo videti parkiran automobil u desnoj traci, danas je to redovna pojava. Policije nema nigde.

Porediti seču platana koji nisu imali nikakvu istorijsku vrednost, umesto kojih su odmah posađena mlada stabla, sa sečom hrasta starog više od 600 godina, zaista je besmisleno.

Pogledaj Eremitine postove na ovoj temi i pokušaj da shvatiš razliku, čovek je lepo objasnio kakvu je versku, ako hoćeš i sociološku ulogu imao posečeni hrast. Čak i da hrast nije bio "zapis", drvo staro više od 600 godina se ne seče, čuva se kao spomenik koji se ne može videti često.

- - - - - - - - - -

Obiluje Turcima, naravno, kao simbolu stradanja jednog naroda zbog najezde divljaka druge vere, zbog ubijanja domicilnog stanovništva, pokrštavanja, zbog otimanja dece. To što ti pravdaš osvajanja tuđih teritorija zato što su to radili muslimani, ne znači da je to normalno. Talibanko.

П. П. С.

Живим у Булевару краља Александра преко 40 година, тако да добро знам све промене, и како је изгледао и саобраћај, и паркирање... Реконструкција из 2010. није донела никакве нарочите промене на боље, напротив...

Саобраћај се не одвија брже, пешацима је теже, јер зелено светло на семафорима траје краће, једва да се и брзим кораком може прећи пре промене, паркирање је много већа мука но што је било пре 2010, а о исфушереним плочама на тротоару, које су на много места поиспадале, и где се баре задржавају и после најмање кишице да се и не говори...

Нови платани, истина, нису лоши, то су ипак нешто зрелија и бујнија стабла - али, управо је то и поента читаве ове приче: - ми смо протестовали данима, и ипак је наша заслуга барем то што нису посађене "чачкалице" , као што је то случај у Немањиној и Краља Милана, где је такође непотребна сеча старог дрвећа изведена својевремено без икакве реакције јавности.

Па требали су, наравно, као што су и још којешта друго требали да ураде другачије али уместо тога више воле да раде погрешно. То се некако подразумева.

Али је свеједно смешна та сујеверна сладостраст над дрвосечама које ће стићи клетва старог храста.

"Kletva starog hrasta " bi bio dobar naziv za neku jezivu pricu ili film strave i uzasa.....:eek:

Pa dobro, mi sad možemo ovako do sutra, bila su trula, bila su zdrava, ja ti lepo kažem da su bila trula, potpuno crna iznutra, videla sam, nema ko šta da mi priča ili dokazuje nekim izmišljenim fotografijama. Drugo, Bulevar je morao da se renovira, stanje saobraćaja je bilo neodrživo sa šinama koje su bile uz trotoar. Sad Bulevarom od Liona do Vuka stižeš za nekoliko minuta, a ranije ti je trebalo i po pola sata kad se zagužva.

Jednu stvar ne razumem. Zašto morate da pljujete i po nečemu što je dobro i urađeno za dobrobit stavnovnika ovog grada zbog patološke iracionalne mržnje prema nekom političaru. Ja ću pozdraviti svaki projekat gradske vlasti, čak i ove, ali nažalost do sada nisam imala prilike da vidim nešto dobro što su uradili. Pitaj sve ljude koji žive na Bulevaru ili u blizini da li bi bilo bolje da je ostalo kako je bilo, ili pođi od Cvetkove pijace, gde se završava renovirana trasa, prema Smederevu, pa ćeš shvatiti o čemu govorim. Moraš malo mrdnuti iz svoje ulice da bi mogla da tvrdiš nešto, ako uopšte živiš u Beogradu.
Код мене нема мржње ни према коме, поготово не према неким тамо "политичарима" који ми нису ни род ни помоз бог.

Ја, као и увек, износим само - чињенице.

А управо ти испољаваш нездраву заслепљеност према некима од њих и несхватљиву очараност...

Вау.

А ниси знала да је Београд само бледа копија Беча?

Треба да уплатиш неки аранжман до тамо, изненадићеш се и избечити да смо покрали њихове идеје.
Била сам у Бечу неколико пута.

Мој деда је тамо и студирао.

Све то давно пре но си ти био/ла и у плану.

Клоновог клона бледа сенко бледила...

- - - - - - - - - -

Ето, као што рекох... не пада снег да покрије брег...

- - - - - - - - - -

Стабла на Булевару била су махом здрава...

ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU Protekle noći posečen stari hrast u selu Savinac

Hrast u selu Savinac, star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, saopšteno je iz Mesne zajednice.

Hrast - verski "zapis" na trasi autoputa Beograd - Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, posečen je "na nedostojanstven način", rekao je predsedni Mesne zajednice Miliša Nikolić, a nalogodavci su to uradili u mraku, krijući se od javnosti.

- Ako je habost trebalo da se sruši, trebalo je to učiniti tokom dana, uz prisustvo sveštenika jer je to drvo svetinja staro preko 600 godina i nije red da se seče kada vampiri izlaze - rekao je Nikolić agenciji Beta.

On je istakao da meštani Savinca neće prilaziti mestu gde se nalazio hrast, niti će organizovati bilo kakve proteste jer je to već gotova stvar.

Seču hrasta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a meštani su joj poručil da dođe i sama to uradi.

Ko je posekao stari hrast za sada nije poznato.
Све је јасно ко је наредио :)

Ali 600 godina, ej! Znaci propupalo je oko Kosovske bitke.

150px-Gazimestan2.jpg

"Kletva starog hrasta " bi bio dobar naziv za neku jezivu pricu ili film strave i uzasa.....:eek:

Клетва старог храста није филм, већ ријалити у коме сви учествујемо.

Ми смо као народ нешто тешко скривили чим смо кажњени тако да нам је свака власт гора од претходне и сваки пут када помислимо да смо дотакли дно и да не може горе, они нам покажу да дно има више нивоа него пако кругова

Клетва старог храста није филм, већ ријалити у коме сви учествујемо.

Ми смо као народ нешто тешко скривили чим смо кажњени тако да нам је свака власт гора од претходне и сваки пут када помислимо да смо дотакли дно и да не може горе, они нам покажу да дно има више нивоа него пако кругова

nema tu "nesto" ,odrekli smo se verovanja i svih vrednosti 1945.sada nam predstoji bolna katarza a na nama je hocemo li uspeti ili ne.Da rascistimo neke stvari koji ovde neki ne kapiraju.Srbi su se predali,digli su ruke od svega,tudja sudbina ih malo interesuje.Obzirom kako zivimo poslednje dve decenije, to je u neku ruku i razumljvo,ali nije opravdanje.Sutra da svako od nas prodje ulicom i primeti vecu grupu strajkaca,malo ko ce zastati da se zapita o cemu je rec.Izgubili smo osecaj za solidarnost,to je sustina.
Prethodna vlast,aktuelna, i potonje koje ce doci,znaju to veoma dobro.Na osnovu toga se i ponasaju kako se ponasaju,jer tamo gde nema sloge i solidarosti nema ni snage.Samim timni razloga za strah.Nas drugi znaju bolje od nas samih, to je nas problem. Zato mogu da seku stabla,i ponasaju se kako se ponasaju,a nama jedino preostaje da trazimo laznu utehu u recima "narod niko ne pita"
je8iga, izgleda da sam opet prosuo mleko

...
Платани на Булевару краља Александра су имали и историјску вредност - не само зато што су посађени од средстава добијених за ратну одштету...

...

Ovi su posekli hrast pod okriljem noći, Điki je sačekao nedelju popodne oko 3 sahata kada ljudi odmaraju uz porodični ručak da narod ne bi podivljao, a onda je poslao svoje Orke da poseku stabla platana.Uglasvnom metodologija je ista.

original.jpg

- - - - - - - - - -

Kolko drvo...6 vekova. će koljemo kume? :rotf:

orc.jpg

овако се према културној заоставштини понашају још само талибани. можда ће зорана да нам посади неки старији храст... :dash:

Imao sam jedan "bliski susret" sa tom divnom ženom, na Dedinju negde na potezu pored SAD ambasade, kad je ona (njen vozač) prešao u suprotan smer, jer je nizbrdo, ka kružnom toku bila gužva, i krenuo pravo na moj auto. Tu je uzbrdica i ne vidi se da ti neki ludak ide u susret na mestu gde mu mesto nije. Na sreću pored mene nije bilo nikoga, pa sam uspeo da pobegnem (baš ta reč) i izbegnem direktan sudar.
Inače, za oni koji ne znaju tu ulicu, u pitanju su odovojene trake, između kojih je zeleno ostrvo.

Pa da sta ce ludom narodu auto putevi , kanalizacija , struja i ostale gluposti kada moze da zivi od mitova i legendi? da su se takvi pitali danas bi josh isli zemljanim putevima .

"Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, je stigla do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni."

Prvo ne radi se o nikakvom autoputu Južni Jadran nego trasi Bg-Čačak a drugo gospoda ne mogu da ispoštuju ugovor sa FIAT-om i završe 20 km obilaznice(putna i železnička) i zbog toga građani Srbije plaćaju direktne i indirektne penale stranom ulagaču a zemlja nema nikakve koristi. Toliko o njihovom i graditeljstvu onih pre njih!

Zamislite sekli su ga NOCU.Kao poslednje kurave sto se kriju? Inace mladji svet je ogorcen sto mi se dopada jer imaju ekolosku svest.Ove Naprednjake treba sto pre oterati jer su teska seljanija i primitivci.

To najviše iritira jer ovakvi bedni štosovi pored svoje podlosti vređaju inteligenciju ljudi.Bolje da su ga sekli usred bela dana, jes da bi ih seljaci gađali kamenjem i gonili vilama, ali bi bar bilo časnije.

svaka siroka ulica u svakom gradu, pa i tvom selu, je presla preko necije ograde, kuce, drveta pa i preko arheoloskih nalazista

- - - - - - - - - -

lepa konstatacija + sto je posle turaka i komunista dosta i ostanulo

ali za sledecih 600 godina nije sigurno, pogotovo ne posle ds rezima. e ti su i posleki i odneli i prodali i zaduzili

Nauči prvo da se krsti desnom rukom pa se onda javi da nešto kažeš. DeMonkrate (Đilas) su za most na adi radili studiju o ugroženosti i izloženosti neke vrste ptica na njihova gnezdilišta i tek nakon dobijanja pozitivnog mišljenja nastavili projekat. Toliko kad se porede babe i žabe! :hvala:

Back