Više puta sam to ovde spomenula, a reći ću još jednom: videla sam na kamionima posečena stabla platana na Bulevaru, živim u blizini Bulevara, videla sam ne jednom već nekoliko puta i tvrdim da su skoro sva stabla bila trula. Ta besmislena propaganda vezana za platane ima politički karakter i vezana je samo za antikampanju koja se vodila protiv Đilasa. Da li je bio lopov ili nije, ne znam, znam da je Bulevar dobio sasvim drugačiji, daleko lepši izgled i bolje je organizovan u saobraćajnom smislu. Gužva je smanjena, a to što se u poslednje vreme ponovo stvara, slika je i prilika današnje gradske vlasti. Pošto je Bulevar renoviran, prvih par godina bilo je nezamislivo videti parkiran automobil u desnoj traci, danas je to redovna pojava. Policije nema nigde.
Porediti seču platana koji nisu imali nikakvu istorijsku vrednost, umesto kojih su odmah posađena mlada stabla, sa sečom hrasta starog više od 600 godina, zaista je besmisleno.
Pogledaj Eremitine postove na ovoj temi i pokušaj da shvatiš razliku, čovek je lepo objasnio kakvu je versku, ako hoćeš i sociološku ulogu imao posečeni hrast. Čak i da hrast nije bio "zapis", drvo staro više od 600 godina se ne seče, čuva se kao spomenik koji se ne može videti često.
- - - - - - - - - -
Obiluje Turcima, naravno, kao simbolu stradanja jednog naroda zbog najezde divljaka druge vere, zbog ubijanja domicilnog stanovništva, pokrštavanja, zbog otimanja dece. To što ti pravdaš osvajanja tuđih teritorija zato što su to radili muslimani, ne znači da je to normalno. Talibanko.