Resident Alien
Mislio sam bice neko smaranje, kad ono - sve u dobrom ritmu i komedija par exelans.

Iskidam se ziv od smeha kad vidim kako vanzemaljac koji se igrom slucaja u svom spejs shipu srusio blizu malog provincijskog grada u Koloradu
pokusava da se, pod (genetskom) maskom coveka uklopi u drustveni zivot ljudi, znajuci pritom da je na tajnoj misiji koja se covecanstvu - nimalo ne bi svidela.

Kod nas bih Laneta Gutovica postavio u ovu ulogu: ako jos sve nije rekao o ljudima, kroz ovo tumacenje bi 100% zavrsio posao.

Posto je u modi Don Kihot, mogu slobodno da kazem da je serija don-kihotovska. Jos bolje: heroj nije toliko tragi-komican, smese mu se dobri izgledi, a mozak, premda vanzemaljski, u dobroj meri mu je ocuvan i kako on kaze `superioran` xixixixi...

Super galerija provicijskih licnosti, s nekima bih rado tulumovao, najbolje mi je kad dve kuguarke u jednoj epizodi zavrse na srednjoskolskoj zurci, jer su cule da im vrsnjak pravi parti, a ono nije on, vec njegov sin istog imena..

Takodje, dobro oprobani metod u serijama, da se epizoda uvek zavrsi s nekim klif-hengerom je sjajan izbor za odrzati paznju, sve je jako pregledno, nema mnogo rasipanja informacija iz prethodnih epizoda, ide sve smooth.

Trenutno sam negde na pola, valjda ce se sve zavrsiti kako treba, 10 ep, nece valjda da taljigaju s novim sezonama. 10 komada - bombona, stos mene tice...