Star Trek, da li neko prati?

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma mislim na ovo aktuelno ludilo u SAD, gde se ponašanje promenilo za 180° u ovih 30 godina, pa ako sad slepo ne aminuješ svaku glupost vezanu za gender diversity dobijaš napade sa svih strana i smatraju da ti treba lečenje.

Da budemo jasni, davno sam se osvestio po pitanju gej populacije, nemam ništa protiv njih ali ovo što se trenutno radi je prešlo sve razumne granice. Drago mi je što nisam potrošio više od 1h svog vremena na Discovery, u startu su mi bili odbojni.

Meni je potpuno neverovatno da ce za 200 ili 300 godinja i dalje da se neko bavi ovim stvarima.

Ili ce deca biti genetski modifikovana kao Dr Bashir pa ce to roditelji da rese, mislim ko hoce da mu dete bude non binary ili ce se resavati kao sto rece LokiMacak.

Na kraju krajeva Starfleet Academy je vojna akademija. Pa i u danasnje vreme moraju da se prodju neki testovi licnosti, psiholoski testovi, a zamislite u to vreme gde treba sluzbovati na svemirskom brodu i ratovati sa vanzemaljcima. Ko bi se osecao sigurnim da mu non binary pritiska dugmice na svemirskom brodu.

Imao sam ja u ratu jednog lika u jedinici koji je bio lud. I slali ga u Nis i nisu hteli lekari da ga skinu. Nismo smeli da mu damo pusku u ratu, taj ce nas da pobije, a ne neprijatelje. Preziveo covek rat bez puske i posle mesec dana ga izresetao neko ispred teretane. Nije vojska za takve.

Slazem se ali onda je dosla epizoda The Neutal Zone, tu je sve krenulo nabolje.
Sve nakon Voyagera nisam gledao, nisam ni T.O.S. pogledao kako treba.

Sta je bilo posle Voya. :think:
Ent nije bio tako los, u stvari je postao dobar u poslednjoj sezoni kad su ga ukinuli. ;)
Discovery su odlucili da uniste sa ovim budalastinama.
Pikard je dobar to gledaj.
Lower Deck baci pogled mozda ti se svidi.
Filmovi onako. Bilo je i losijih i malo boljih.

neeeee

pa gde to sve gledate'?????

Na sta mislis. Nesto smo gledali pre 30 godina. DS9 na 3K. Posle je bilo ono vreme diskova, tad skupimo lovu pa kupimo od pirata celu seriju. A i jednog drugara smo maltretirali da nam snima preko tv karte ceo Voy posto je jedino on imao hrvatske kanale u ono vreme. :D

Sad ono klasika ili torrenti ili kodi. Ne znam ni da li ima negde na tv-u da se gleda.

Moguce je da ima Netflix. Ne koristim ga.

Tu je mali problem sto ST filmove radi Paramount, a serije radi CBS. A sad svaka susa ima svoj streaming servis.

Kad bi covek hteo da se pretplati na sve sto gleda trebalo bi mu 150 dolara minimum mesecno. To je i za amerikance izdatak, a ne za nas.

Cak ni glumci ovi siromasniji u USA nemaju sve pretplate i koriste vpn da gledaju serije. Ili se pomazu. Ima ta prica kad je Robbie Amell dao kljuceve od kuce Kevin Bigley-ju da bi ovaj gledao GoT, posto nije imao HBO, a ni vpn. Pa je bilo ono nemoj da me pokrades, ne diraj nista, samo udji i upali tv. :D

Pogledao veceras prvu epizodu trece sezone ST : Discovery , epizoda kao epizoda nista toliko spektakularno ali mislim da je dobra postavka i uvod u novu sezonu , verujem da bi mogla da bude zanimljiva sezona i verujem da ce sigurno biti zanimljivih epizoda i momenata iako ne ocekujem da nadmasi Picarda.
Wink.png

U svakom slucaju pogledacu sa uzivanjem i sa paznjom svaku Star Trek seriju. ;)

Meni je bila odlicna ova poslednja epizoda , radnja se bas ozbiljno zahuktava , inace bas me kopka sta je izazvalo "The Burn" , mislim sigurno da to nije bila neka prirodna i spontana katastrofa nego sigurno da postoji neka pozadina toga, neka zavera, sabotaza , samo je pitanje ko stoji iza toga i sa kojim ciljem, nadam se da necemo morati da cekamo poslednju epizodu ove sezone da bi to saznali.

Inace zasad mislim da je Discovery ostavio dosta dobar utisak u prve 3 epizode nove sezone, mislim da bi trebalo da nadmasi prve dve sezone (koji isto svakako nisu bile lose i imale su svojih momenata) , jedino po meni sto bi mogli da vidimo je mozda otkrivanje nekih novih rasa u galaksiji , kao i povratak nekih starih ( mada na tome su vidim malo poradili, jer u prvoj epizodi videli smo Andorijance ja mislim po prvi put u seriji , takodje videli smo i Trila o kojima ja mislim nije bilo reci jos od serije Deep Space 9 , recimo voleo bi da vidim Bajorance, Brine (one sa maskama i metalnim glasovima sto im glas zvuci kao rastimovana gitara) , Vrstu 8472, takodje recimo Tolijane ili Gornove (njih nismo videli ni u jednoj seriji ili filmu bas dugo)).

Gledam Star Trek: Original series, sezona 1. Ima zanimljivih epizoda, ali ne mogu da kažem da sam postao. Mnogo više me je oduševila Zona sumraka iz tog perioda...Inače sam čitao da je treća sezona ovog prvog serijala dosta slaba. Videću da li ću i šta gledati nakon prve.

Gledam Star Trek: Original series, sezona 1. Ima zanimljivih epizoda, ali ne mogu da kažem da sam postao. Mnogo više me je oduševila Zona sumraka iz tog perioda...Inače sam čitao da je treća sezona ovog prvog serijala dosta slaba. Videću da li ću i šta gledati nakon prve.

Treba svakako da pogledas i neke novije Star Trek serije, recimo pogledaj ST : Picard , stvarno je odlicna i prva sezona ima samo 10 epizoda, recimo onda Enterprise po meni veoma potcenjna serija , a recimo ST : The Next Generation je isto odlican kao i Star Trek Voyager , Deep Space 9 isto veoma dobar.
Takodje obavezno pogledaj i 10 prvih Star Trek filmova , poslednjih par os JJ Abramsa mozes i da preskocis.

Generalno originalni Star Trek koliko god bio genijalna serija u svoje vreme i koliko god bio ispred svog vremena kada se pojavio ono ipak je u brojnim aspektima donekle i prevazidjen jer ipak je proslo 50 i kusur godina od kako je serija izasla.

Star Trek.... meni lično je DS9 ubedljivo najbolji serijal.
Svi ostali su meh ili nešto ispod toga. To što sam emotivno vezan i subjektivan pa volim skoro sve to je drugo :)
Posle DS9 mi ide TNG. Mada, da nije Picarda i Data, TNG bi bio znatno gori.
Ostalo... onako. Enterprise mi je ispodprosečan, Voyager malo bolji, Discovery nije Star Trek kao ni Picard (serija) ali je Picard dobro urađen i dopada mi se.
Što se tiče The Original Series... meni lično je jedva gledljivo. Na stranu što ima nekih dobrih priča i nekih interesantnih filozofija i pogleda za to vreme,
ostali mi je loše i zastarelo. Gluma ućas, scenario loš, režija je ok za to vreme alii treba da se pogleda zbog opšte kulture ako ništa drugo.
Ima i onaj Animated Series ali to nisam pogledao sve a i ono što sam gleado sam zaboravio kako beše :)

Filmovi su mi u proseku bezveze ali sam pristrasan prema celom ST opusu i volim da gledam.

Ako je neko propustio na mojoj temi o serijama.

U junu se zavrsava snimanje
Star Trek: Picard (S2) odmah nastavljaju i snimanje S3
Star Trek Discovery (S4)

Tako da se radi nesto. Dok naprave efekte, zvuk, muziku, sve to montiraju. Mozda do kraja godine ili pocetkom sledece vidimo ove serije.

Ako je neko propustio na mojoj temi o serijama.

U junu se zavrsava snimanje
Star Trek: Picard (S2) odmah nastavljaju i snimanje S3
Star Trek Discovery (S4)

Tako da se radi nesto. Dok naprave efekte, zvuk, muziku, sve to montiraju. Mozda do kraja godine ili pocetkom sledece vidimo ove serije.
Pa pikardu kolko je mator bolje da su borgovi zamenili koje delove.;) :mrgreen:

Back