Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

City on a Hill

Solidna serija koja se bavi stanjem na ulicama Bostona početkom 90-ih.
Kriminal, borba za preživljavanje, rasizam, politika, pokvareni policijaci i novi okružni tužilac koji još uvek nije izgubio veru u pravdu i ideale.

Serija dosta vuče na "Žicu" i "Hronike Tajms Skvera". Oseća se taj street wibe, dijalozi su vrcavi, a likovi prikazani gotovo naturalistički, sa svim svojim vrlinama i manama. Jedino mi malo ide na živce to razmetanje sa raznoraznim citatima u svakoj epizodi.

KB je zamišljen kao neko ko vuče ovu seriju, ali je i Aldis Hodge dosta dobar i po stilu glume i fizionomiji dosta podseća na Idrisa Elbu.

Sve u svemu, ko je voleo serije Dejvida Sajmona, dopašće mu se sigurno i ova...

City on a Hill

Solidna serija koja se bavi stanjem na ulicama Bostona početkom 90-ih.
Kriminal, borba za preživljavanje, rasizam, politika, pokvareni policijaci i novi okružni tužilac koji još uvek nije izgubio veru u pravdu i ideale.

Serija dosta vuče na "Žicu" i "Hronike Tajms Skvera". Oseća se taj street wibe, dijalozi su vrcavi, a likovi prikazani gotovo naturalistički, sa svim svojim vrlinama i manama. Jedino mi malo ide na živce to razmetanje sa raznoraznim citatima u svakoj epizodi.

KB je zamišljen kao neko ko vuče ovu seriju, ali je i Aldis Hodge dosta dobar i po stilu glume i fizionomiji dosta podseća na Idrisa Elbu.

Sve u svemu, ko je voleo serije Dejvida Sajmona, dopašće mu se sigurno i ova...
Vrlo dobra serija. Išla je na nekom kablovskom kanalu pre nekog vremena i nisam baš ispratio svaku epizodu ali je Kevin ovde bio prilično dobar. Taj tip uloge, polupozitivan-polunegativan mu pristaje

Završava se ovo ludilo od serije .
https://m.imdb.com/title/tt1586680/
170213677_2872759852999708_5291040663889458549_n.jpg

Normal People

drama, romansa
ocena.8,5
glumci: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Desmond Eastwood

Serija snimljena prema romani Normal Peope autorke Seli Runi koja prati emotivnu pricu dvoje maturanata Merien i Konelu u malom gradu u Irskoj od njihovih srednjoškolskih dana pa do završnih godina studija.

Mariana je cerka bogate lokalne pravnice , a Connell sin njene kućne pomoćnice, samohrane majke. Mariana je pametna i usamljena, obeležena hladnom porodicnom atmosferom, velikim očekivanjima majke i neuspesima starijeg brata. Connell je sramežljiv, nesklon sukobima, osoba bez jasnih stavova,ali uklopljiv sa svojim prijateljima. Connell i Mariana započinju vezu čija će tajnost biti pokretač događaja, osećaja, želja, emocionalnih oštećenja i duhovnih stanja kroz koja će prolaziti u godinama studija u Dublinu koje su pred njima.

Odavno nisam gledala ovako dobru seriju u jednom dahu

Počeo sam Katla https://www.imdb.com/title/tt11102190/

Islandska misterija, o čudnim dešavanjima u izolovanom gradiću tokom erupcije vulkana.
Posle 3 odgledane epizode može se reći da ima vajb nemačkog Dark-a ali nije taj kvalitet. Sviđa mi se kako je snimljeno, depresija krajnjeg severa začinjena pepelom iz vulkana, misterija deluje zanimljivo, ali čini mi se da se priča presporo odvija. Takođe malo mi nadrealno da neko ne postavlja očigledna pitanja,tipa devojka koja se iznenada pojavi nakom 20 godina nije začuđena što svi izgledaju 2 decenije stariji ili da pita koja je godina i sl. stvari....
Ali mislim da ću odgledati do kraja pa dati svoj sud. Ionako mi Netflix deluje slabije sa ponudom

Mare of Easttown

ocena:8,5

odlicna detektivska serija od 7 epizoda

glumci: Kate Winslet,Julianne Nicholson,Jean Smart

Prica u seriji smeštena je u imaginarni gradić Easttown u pensilvaniji u SAD-u. gde male zajednice koje na površini deluju idilično, iako od samog početka serija prikazuje neobičan grč i napetost koja vlada među meštanima. Nestanak devojke, ubistvo i otmica razorilo je svaki privid da bi život u Easttownu mogao nastaviti teći normalno, a centar svih tih događanja je lokalna detektivka Mare (Kate Winslet) koja istražuje lokalno ubistvo pokušavajući pri tom da sredi svoj život koji je u rasulu .I kada mislimo da je konacno sve zavrseno, serija dobija neocekiva obrt.

The Punisher

akcija, drama
ocena:8,5

I sezona 2017 g.
glumci: Jon Bernthal,Amber Rose ,RevahBen Barnes

The Punisher je američka televizijska serija, napravljena za Netflix, prema Marvelovom liku istog imena.
Nakon sto mu je ubijena porodica ( žena i dvoje dece), bivši marinac specijalnih jedinica, Frank Castle postaje osvetnik sa samo jednim ciljem na umu: da se osveti onima koji su mu pobili porodicu . Međutim, njegova prošlost se vraća u vidu jednog diska koji krije mnoge mračne tajne sa kojima se Frank konačno mora suočiti

Back