Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

http://www.imdb.com/title/tt2401256/
large_Night_Of.jpg

prva epizoda je odlicna,izgleda da ce ovo da bude mnogo dobra serija

Što se Preachera tiče, očekivao sam makar osrednji kvalitet, ali onaj užas od dijaloga i scena koje izgledaju komične da se zapitam da li je ovo parodija, ili šta, naterale su me da prekinem na pola epizode. Možda sam pogrešio, ko zna. Vratiću se ako čujem da je na kraju cela sezona dobra.

Preacher mi se mnogo svidja, lagana je i zabavna serija, a neobicna je i prica i likovi pa drzi paznju.

Na Netflix je izasla Stranger Things mini serija od 8 epizoda. http://www.imdb.com/title/tt4574334/

Sreca sto je na Netflix a ne na nkom TV kanalu za masovno gutanje posto je ovo jos jedan u nizu anti ruskih filmova.

Serija je vrlo zanimiljiva, tipa Goonies, ET, i slicnih Spielbergovskih i Stephen King prica. Dao bi joj 10/10 da nije politicke pozadine.
Naime radi se o tipicnom armerickom gradicu u INdijani gdje su svi dobri ljudi sa americkim vrijednostima. U gradu se nalazi kasarna Odsjeka za Energiju (Department of Energy). Oni tajno rade na oruzju protiv "Ruskis." To svi u gradu znaju jer svi znaju da drzava samo o tom brigu vodi, kako da se obracunaju sa Rusima.

E da bi drzava rijesila to Rusko pitanje, razvija djecu kao telekineticko oruzje koje je se mentalno transportuje u redove Ruske diplomatije. Ali tamo nalaze Cudoviste koje zivi u trulom izvenutom svijetu koje je ogledalo, izvrnuta slika gradica u Indijani i stanju truleza--to je peta dimenzija.

Greskom, otvara se prolaz iz te dimenzije u americku, i cudoviste pocinje terorisati gradic, a mami se na krv.

Ako zanemarite politicku pozadinu i gledate ka djeciji filmic, 10/10

Poslednja izmena:
I ja sam pogledao Stranger Things...

Stvarno kul serijica, omaž osamdesetima, sa dobrom atmosferom, kul likovima i sasvim solidnom glumom, posebno kada su klinci u pitanju...
Jednostavno, u ovom turbo vremenu prija povratak u 80-e. Ne mogu ni da zamislim recimo kako bi izgledala serija da je smeštena u današnje doba. Klinci bi umesto vožnje bajsa verovatno jurili Pokemene, a umesto one igre sa zmajevima, verovatno bi cepali WOW...

Ima tu dosta klišea, ali je sve to nekako upakovano sa ukusom. Sviđa mi se i što maltene nema sporednih likova, već gotovo svi imaju prostor da "razmahnu" i podjednako su važni za radnju serije...
Mnogo je tu uticaja, počev od Stivena Kinga, preko Karpentera (špicu kao da je on lično radio), pa preko Spilberga, Skotovog Aliena, pa sve do X Filesa i Twin Peaks-a (završna scena)...

Sve u svemu, meni je ovo prijatno osveženje, jedna vickasta igrarija nostalgičnih autora koja očigledno osvaja publiku...

The Night Manager
Sad sam odgledala prvu epizodu
Uzbudljivo, dinamično, revolucija, prodaja oružja, špijunaža, zločinci sa lepim ljubavnicama, patriote, i naravno MI6 mozgovi, koji sede u džemperima u nekoj sobi bez grejanja u Londonu. Serija je naravno žešće komercijalna i mejnstrim u poređenju sa starim serijama po LeKareu (Mislim na ne BBC serije o Smajliju), ali uopšte mi ne smeta, za sada.

edit: ogledala celu mini-seriju. Super lokacije, zabavno i dinamično, a deo te fore je da ne stigneš da primetiš da baš i nije tako dobro napisano.
Nešto nije u redu sa glumom Hju(a) Lorija, kao da nije uspeo da odluči koga zapravo glumi... Valjda nije hteo da bude običan nedvosmisleni negativac, ali ovo je nešto između barabe, čudovišta i super ortaka, pa zapravo nikada ne znaš sa kim imaš tu čast. Površno, u stvari, ali u svakom slučaju odlična serija za aktivan odmor :lol:
Sve glumice su odlične.

TheNightManager_TheUnratedEdition.jpg

Poslednja izmena:
Ovo izgleda zanimljivo. Potpada pod onu moju žanrovsku podelu - saburban angst movies.

Samo da je neka druga glumica. Ja više ne mogu da gledam Saru Džesiku. Rispekt, naradila se od naranijeg detijstva i tako to, ali sad bi recimo mogla da piše memoare, da slika, ili da dizajnira modu. Jer je ovaj Tomas H. Čerč super smešan lik, baš bih ga gledala, samo u kombinacij sa nekim drugim...

Samo da je neka druga glumica. Ja više ne mogu da gledam Saru Džesiku. Rispekt, naradila se od naranijeg detijstva i tako to, ali sad bi recimo mogla da piše memoare, da slika, ili da dizajnira modu. Jer je ovaj Tomas H. Čerč super smešan lik, baš bih ga gledala, samo u kombinacij sa nekim drugim...

Pa ja mislim da su oni glumili zajedno baš u nekom filmu koji si mi ti preporučila, ako se ne varam. Gde ona glumi lekara, Denis Kvejd univerzitetskog profesora, a Čerč glumi Kvejdovog burazera. Možda su ih zbog toga kastingovali zajedno, mada se ne sećam da su u filmu imali ijednu zajedničku scenu...

A koga bi ti umesto SJP ? Dženifer Aniston :mrgreen:.

Pa ja mislim da su oni glumili zajedno baš u nekom filmu koji si mi ti preporučila, ako se ne varam. Gde ona glumi lekara, Denis Kvejd univerzitetskog profesora, a Čerč glumi Kvejdovog burazera. Možda su ih zbog toga kastingovali zajedno, mada se ne sećam da su u filmu imali ijednu zajedničku scenu...

A koga bi ti umesto SJP ? Dženifer Aniston :mrgreen:.

Dada, sećam se, taj film se zove Smart People. Kad su Denis Kvejd i Tomas Haden braća :) Sladak fim. Mda, sve sam to gledala, a sad više ne mogu. U stvari su mi dosadne te glumice koje stalno pokušavaju da izgledaju isto, kao, nije prošlo 25 godina...

Ček' da razmislim koja mi se sredovečna žena dopada za Čerča pa ću da ti kažem, a da nije Aniston :malav: hihih

A inače mi je najbolji filmski bračni par u poslenje vreme ono dvoje iz filma Juno :) zato što su oboje simpatični na neku pravu ljudsku foru. Dobri glumci, u stvari.
juno2.jpg

Poslednja izmena:
Ček' da razmislim koja mi se sredovečna žena dopada za Čerča pa u da ti kažem.

Pa smisli, ali mora da bude pre svega dobar komičar.

Evo, iskopa neki intervju sa SJP... a ako je ovo pitanje zašto si tog dana nosila baletanke a ne štikle, vrh novinarstva, onda čovečanstvo definitivno srlja u propast.

Još se i SJP trudi, kaže da je svaki brak različit, its komplikejted etc., ali ova drvi o štiklama... da ne veruješ :lol:.

Malo je i sama kriva, ko o čemu, ona o modi... to je zbog Seks i grad, ona još zarađuje od toga.

A inače: Marisa Tomei (sad je opet volim, konačno je malo ostarila) bi mi bila super.
Lepa je, simpatična i seksi, dobar je par sa Čerčom, a fini su za gledanje i svako zasebno...
To je sve ista gerenarcija, Čerč je 60, Marisa 64, a SJP 65. godište...

4675583-marisa-tomei.jpg

Poslednja izmena:
Može Marisa, u svakom slučaju je bolja riba od SJP.
A za ovu drugu priznajem, nikad čuo...

E hebiga, editovala si post... ta druga... Kristen, kako već... nevermind.
Da, izbacila sam Kirsten, zato što je nikakva u poređenju sa Marisom.

Ma znaš, to je ova:
http://www.imdb.com/name/nm1325419/
3530321.jpg

Ona sad žari i pali tim malo manje mejnstrim, festivalskim/kao fora art filmovima.

Samo par utisaka o pojedinim aktuelnim serijama. Prvo serija "Preacher" je za mene u ovom trenutku osrednje razocarenje. Kada sam odgledao prve dve epizode, mislio sam da je totalna katastrofa, ali utisak se malo popravio. Ovo govorim iz ugla nekog ko je citao graficke novele po kojima je serija radjena. Graficka novela ima neke komicne momente, ali sveukupno serija bi trebalo da je mracna, morbidna, sa vulgarnim scenama i dijalozima. Ovo sto se trenutno servira je razvodnjena i zasladjena verzija velicanstvene graficke novele. Jos gora je recimo serija "Konstantin". Graficka novela je brutalna, lik Konstantina je prljav, cinican, sarkastican, mracan, dok je okruzenje u kojem se krece predstavljeno jos gore. U seriji toga nema ni u tragovima, zbog cega je zestoko sra.nje.

Drugo je serija "Stranger Things". Odgledao sam i to i naravno svi cemo se sloziti da je neki miks Gunisa, ET/ja, Stivena Kinga itd. I serija je solidna, ali nije ni blizu ocene koje joj daju na IMDB, mislim da prelazi 9. Serija je samo zabavna, ali je i dalje prepuna klisea i raznih gluposti koje su vec vidjene u mnogim drugim serijama. Ovde ne pljujem seriju, ali kritikujem tako visoku ocenu koja je data. Ocigledno je serija odlicno izreklamirana, ili je u nekim raspravama ljudima trulo da kazu da je sranje, kada su se mnogi saglasili da je nenadjebiva. Dakle nista posebno zaista. Dobro ce ubiti vreme i to je to.

Trece, vidim da je ovde neko postavio trejler za seriju Americki bogovi. Knjiga je neverovatna, sve sto je uostalom Nil Gejmen napisao je izuzetno. Drago mi je sto se radi serija a ne film, cak i vidim glumce koji su angazovani, odprilike se poklapa sa opisima u knjizi. Nadam se da ce ova serija ispuniti ocekivanja.

The Night Manager
Sad sam odgledala prvu epizodu
Uzbudljivo, dinamično, revolucija, prodaja oružja, špijunaža, zločinci sa lepim ljubavnicama, patriote, i naravno MI6 mozgovi, koji sede u džemperima u nekoj sobi bez grejanja u Londonu. Serija je naravno žešće komercijalna i mejnstrim u poređenju sa starim serijama po LeKareu (Mislim na ne BBC serije o Smajliju), ali uopšte mi ne smeta, za sada.

edit: ogledala celu mini-seriju. Super lokacije, zabavno i dinamično, a deo te fore je da ne stigneš da primetiš da baš i nije tako dobro napisano.
Nešto nije u redu sa glumom Hju(a) Lorija, kao da nije uspeo da odluči koga zapravo glumi... Valjda nije hteo da bude običan nedvosmisleni negativac, ali ovo je nešto između barabe, čudovišta i super ortaka, pa zapravo nikada ne znaš sa kim imaš tu čast. Površno, u stvari, ali u svakom slučaju odlična serija za aktivan odmor :lol:
Sve glumice su odlične.

TheNightManager_TheUnratedEdition.jpg

odgledao prve tri. It is based on the 1993 novel of the same name by John le Carré and adapted by David Farr to the present day, znaci vrh.

serija je besprekorno snimljena, samo jos da pogledam do kraja

Back