Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ko voli kostimirane serije za opuštanje, a da nije Džejn Ostin nego Zola:

The Paradise
http://www.imdb.com/title/tt2391224/
Kraj 19 veka, mlada devojka dolazi sa sela u grad i počinje da radi u robnoj kući. Serija je zanimljiva zbog dve stvari: nastanak i rast robne kuće, i cela trgovačka priča; + "hoće li se smuvati ili neće"

Ladies-Paradise-TV-tie-in.jpg

Što se Preachera tiče, očekivao sam makar osrednji kvalitet, ali onaj užas od dijaloga i scena koje izgledaju komične da se zapitam da li je ovo parodija, ili šta, naterale su me da prekinem na pola epizode. Možda sam pogrešio, ko zna. Vratiću se ako čujem da je na kraju cela sezona dobra. Nisam čitao stripove pa možda zato i ne mogu da uhvatim vajb serije, ali opet ono mi je zaista užasno.

Inače, ono što mi se svidelo, na šta sam naleteo dok sam tražio informacije o novoj Spilberg/Henks kolaboraciji na ratnoj mini-seriji (sa prethodnicima Band of Brothers i The Pacific), jeste jedna nemačka ratna mini-serija, tri epizode od sat i po, Generation War http://www.imdb.com/title/tt1883092/
Ima svoje mane, ali je priča u suštini zanimljiva, lepo je videti finu adaptaciju sa nemačke strane. Priča prati pet nerazdvojnih prijatelja koje razdvoji WW2, a dešavanja tokom rata menjaju ih u potpunosti, pa samim tim i njihove odnose. Vizuelno je takođe odlično odrađena, postoji dobar broj sekvenci borbi koje su na nivou visokobudžetnih filmova; odlična atmosfera takođe, tako da mislim da vredi pogledati.

Peaky Blinders
- OBEĆAVAJUĆE.

- - - - - - - - - -

Što se Preachera tiče, očekivao sam makar osrednji kvalitet, ali onaj užas od dijaloga i scena koje izgledaju komične da se zapitam da li je ovo parodija, ili šta, naterale su me da prekinem na pola epizode. Možda sam pogrešio, ko zna. Vratiću se ako čujem da je na kraju cela sezona dobra. Nisam čitao stripove pa možda zato i ne mogu da uhvatim vajb serije, ali opet ono mi je zaista užasno.

Inače, ono što mi se svidelo, na šta sam naleteo dok sam tražio informacije o novoj Spilberg/Henks kolaboraciji na ratnoj mini-seriji (sa prethodnicima Band of Brothers i The Pacific), jeste jedna nemačka ratna mini-serija, tri epizode od sat i po, Generation War http://www.imdb.com/title/tt1883092/
Ima svoje mane, ali je priča u suštini zanimljiva, lepo je videti finu adaptaciju sa nemačke strane. Priča prati pet nerazdvojnih prijatelja koje razdvoji WW2, a dešavanja tokom rata menjaju ih u potpunosti, pa samim tim i njihove odnose. Vizuelno je takođe odlično odrađena, postoji dobar broj sekvenci borbi koje su na nivou visokobudžetnih filmova; odlična atmosfera takođe, tako da mislim da vredi pogledati.

Slažem se. Ipak, odgledala sam do kraja . :)

The Company

serija iz 2007 g. o agentima CIA kroz dogadjaje u istoriji..hladni rat,Berlin,Kuba, Budimpesta itd
ocena 8/10
igraju Chris O'Donnell, Alfred Molina, Michael Keaton

513dX5U%2BilL.jpg

odlicna serija!
uako pise da je fikcija, levo desno,
pojedini dogadjaji su vrlo istiniti...
narocito onaj deo o ruskoj krtici u americkoj sluzbi,
koja je tamo bila 30 godina...

- - - - - - - - - -

inace, ja trenutno gledam The 100
interesantna serija

nisam znao da ima i film. gledao sam samo prvu sezonu serije. vidim na imdb da je od skoro pocela i druga sezona.

Da, film je iz 2008., ludilo. http://www.imdb.com/title/tt0929425/
Taj novinar iz Napulja, Saviano, je napisao knjigu - bestseler - pa je posle godinama morao da se sakriva od mafije (bukvalno, živeo u pritvoru sa zaštitom policije), ne znam, možda se još uvek krije od njih.
Tako da pretpostavljam da je i serija iz te priče... baš ću da pogledam, nisam znala da postoji. Hvala! Poz

Poslednja izmena:
Sherlock, Season 3
http://www.imdb.com/title/tt2189771/
Sherlock-Season-3-Episode-2-review-watch-online-The-Sign-of-Three-420x215.jpg

Ovo sam skoro dve godine odbijala da gledam, jer su - posle savršene prve, i ok druge sezone - počeli da izmišljaju više nego što sam bila spremna da prihvatim. Pa sam sad ipak pogledala.
Šta reći, dobro je za gledanje kad čovek prihvati njihovu priču, ali: glumica koja glumi Votsonovu ženu je njegova RL žena, pa sad Meri Votson, totalno nebitan lik, odjednom ima ogromnu ulogu u seriji (a uloga je dobra, mora se priznati, samo nema veze sa životom u 221B). Gledala sam neki razgovor sa glumcima, piscima i producentom, i čini mi se da su svi osim Martina Frimena već poluludi od slave i uspeha, tako da će serija sigurno biti sve gora i gora.

Iako... sam bez problema gledala i uživala u Elementary, gde Votsona glumi Lusi Liu :) Znači fora je samo u tome da Šerlok bude dovoljno ekscentričan i lep, i eto ti serije...
elementary-lui-miller-325.jpg

Poslednja izmena:
kakav je americki Office sveukupno?
odgledah prvih 6 epizoda i blaga me mucnina uhvatila...
ovo je u rangu nekog andrije i andjelke ako ne i malo gore; a cuo sam uglavnom dobre stvari vezano za seriju

I ja sam probao da gledam američki Office kad sam završio sa engleskim i činilo mi se kao ejpovanje.

Jednu epizodu sam samo izdržao, mislim. Nisam siguran ni da li celu.

Back