Što se Preachera tiče, očekivao sam makar osrednji kvalitet, ali onaj užas od dijaloga i scena koje izgledaju komične da se zapitam da li je ovo parodija, ili šta, naterale su me da prekinem na pola epizode. Možda sam pogrešio, ko zna. Vratiću se ako čujem da je na kraju cela sezona dobra. Nisam čitao stripove pa možda zato i ne mogu da uhvatim vajb serije, ali opet ono mi je zaista užasno.
Inače, ono što mi se svidelo, na šta sam naleteo dok sam tražio informacije o novoj Spilberg/Henks kolaboraciji na ratnoj mini-seriji (sa prethodnicima Band of Brothers i The Pacific), jeste jedna nemačka ratna mini-serija, tri epizode od sat i po, Generation War
http://www.imdb.com/title/tt1883092/
Ima svoje mane, ali je priča u suštini zanimljiva, lepo je videti finu adaptaciju sa nemačke strane. Priča prati pet nerazdvojnih prijatelja koje razdvoji WW2, a dešavanja tokom rata menjaju ih u potpunosti, pa samim tim i njihove odnose. Vizuelno je takođe odlično odrađena, postoji dobar broj sekvenci borbi koje su na nivou visokobudžetnih filmova; odlična atmosfera takođe, tako da mislim da vredi pogledati.