Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ја волим са вампирима када су опасни, брутални, као нпр. Блејд, или Интервју са вампирима, мислим да се тако зове филм где глуме Бред Пит и Том Круз. Нисам тај други филм гледао, али делују онако као прави вампири, мрачни, да кажем живе у сенци, у оним оделима из доба Луја XIV. Вампири требају такви да буду, опасни, опаки, немилосрдни, али углађени и културни. :)

Ti stari vampiri su kul. :D Ovi što svetlucaju nisu. :lol: Ja sam mnoge starije vampirske filmove odgledala, a sve ovo novije mi je uglavnom glupavo, tako da je ta tema za mene već malo iscrpljena.

Što se tiče ove serije koju sam komentariisala, razumem ja da su oni vampire hteli da prikažu u nekom novom svetlu, i svakako su bolji od ovih svetlucavih, ali mi se ipak štošta u celoj toj priči ne sviđa.

Iskrena da budem, mene su vampiri smorili kada je izašla ona serija/film šta li je već, u kome svetlucaju. :lol: Msm stvarno... :roll: Nadam se da neko konta na šta mislim, mrzi me sada da guglam šta je to. Dobri su mi oni stariji filmovi sa vampirima, tipa Underworld, ali ovo novo što izlazi je uglavnom blagi užas. :confused:

Naravno da kontamo na sta mislis ... svetluca Edvard samo tako

The strain gledam, stigao do 12 epizode prve sezone. Zanimljiva ideja (hibrid 28 dana kasnije i drakule), posto sam ljubitelj zombi filmova ovo mi se svidja.
Sta je mana, nemaju svi glumci isti nivo glume, pogotovu dedica Abraham kaska i nisam uspeo da ga zavolim kao lika. Ono sa izbacivanjem onih pipaka iz usta je po meni nepotrebno, specijalni efekti su negde neubedljivi. Jos jedna od mana su cudne scene, glavni lik zna da mu je zena gotova i on u jednoj sceni kmeci, a vec u sledecoj je veseo kao da se nista nije desilo.
I klinac Zak je isto takav, fali tu malo razvijanja likova, nekako je sve povrsno.

Ideja sa logorom i Ehorstom je super ideja, odmah sam provalio o cemu se radi kad sam video tetovazu sa brojem. Serija ima dobru ideju, scenario je solidan, samo je problem malko u glumcima i u specijalnim efektima. Trebali su da se drze klasike sto se vampira tice.

The strain gledam, stigao do 12 epizode prve sezone. Zanimljiva ideja (hibrid 28 dana kasnije i drakule), posto sam ljubitelj zombi filmova ovo mi se svidja.
Sta je mana, nemaju svi glumci isti nivo glume, pogotovu dedica Abraham kaska i nisam uspeo da ga zavolim kao lika. Ono sa izbacivanjem onih pipaka iz usta je po meni nepotrebno, specijalni efekti su negde neubedljivi. Jos jedna od mana su cudne scene, glavni lik zna da mu je zena gotova i on u jednoj sceni kmeci, a vec u sledecoj je veseo kao da se nista nije desilo.
I klinac Zak je isto takav, fali tu malo razvijanja likova, nekako je sve povrsno.

Ideja sa logorom i Ehorstom je super ideja, odmah sam provalio o cemu se radi kad sam video tetovazu sa brojem. Serija ima dobru ideju, scenario je solidan, samo je problem malko u glumcima i u specijalnim efektima. Trebali su da se drze klasike sto se vampira tice.

Pa valjda se raskantao sa zenom. Svalera se sa zgodnom koleginicom, a i zena mu je nasla zamenu. A i veseo je jer je dobio klinca.

Klinca su zamenili u drugoj sezoni.

Imas specijalne efekte u drugoj sezoni :)

Efekti su mnogo bolji u drugoj sezoni, ovo je cak i gledljivo.
Pa valjda se raskantao sa zenom. Svalera se sa zgodnom koleginicom, a i zena mu je nasla zamenu. A i veseo je jer je dobio klinca.

Klinca su zamenili u drugoj sezoni.
Ali je ipak livo.

Bio je los, a ovaj je jos gori. Mislim klinac
Mali je iritantan skoro kao Dzofri iz GOT-a. Ne znam sto su zamenili onog klinca.
Pa,bolje da su zamenili Eph-a,nego klinca.Corey je uzasan glumac,a i izgleda prilicno debilno :hahaha:
Podnosljiv je, moze da se gleda.
Najbolji likovi su Palmer i Tomas, glumci su se dobro uziveli u uloge, pogotovu Ricard Samel u lik Tomas Eichorsta.
Abraham je popravio malko glumu u drugoj sezoni, Nora je dobra, ali Vasilijev lik je neubedljiv.

Finale druge sezone True Detective-a je po mom mišljenju bolje od prve, al ebiga, treba doći do kraja sa entuzijazmom. Prilično neočekivan rasplet, zapravo. Neću dalje da pričam da ne spoilujem drugima, a inače traje i skoro sat i po, što je kul :cool:

Slazem. Rasplet fantastcan. Mnogo me se dojmio. Mislim da je na kraju ova druga mini serija i bolja od prve, iako je prva polovina konfuzna.

Verujem da Pizzolato ume da napravi odličnu seriju, kapiram da je na prvoj mnogo više radio, dok je za drugu imao veoma malo vremena da napiše scenario, verovatno ga je HBO upregao da u što skorije vreme odradi da bi oni za godinu i kusur mogli da izbace novu sezonu. A na njemu je da odluči da li će da pravi treću... po mom mišljenju, sad makar može da nauči iz svojih grešaka. Rekao bih da je naučio iz prethodnih, barem što se kraja prve sezone tiče koji nije zadovoljio većinu, ali sada ima mnogo više koje treba da osmotri.

- - - - - - - - - -

Sad sam počeo sa Gotamom ponovo, ispratio sam prvih tri nazad u danu al su me obaveze sprečile. Ima li neko utiske, jel vredi cimati se oko tog brda epizoda?

Druga sezona je meni tačno onoliko loša koliko sam je pljuvao od početka (tj. podosta). (Uglavnom) dosadni likovi, potpuno nezanimljiv zaplet za koji me ama baš nije briga, nekakvi putevi, građevina, kurci-palci. Onako dibidus - fejk (kad ih čujem kako šapuću onijem dubokim glasom... brrrrr) Poslednja epizoda samo pucnjavom i akcijom zasenjuje prostotu. Što neko negde reče - scenario za treću sezonu Detektiva će biti šesta sezona Igre Prestola.

TD1 je prica o vezi izmedju Rust-a and Marty-a, McConaughey i Harrelson. Oni su odlicno odglumili svoje uloge, i to je to sto je odusevilo publiku. Medjutim prica je drama, a drame su skoro uvjek dosadne. Ta drama o njihovoj vezi je ispricana kroz njihovu zajednicku istragu visestrukih ubistava, i kroz sluzbenu istragu njihove aktivnosti tokom istrage ubistva. TD1 nudi vrlo malo zanimljivih stvari osim te veze izmedju dva glavna lika i njihove glume. Uspon i pad, sto je dinamika svakog filma, je u TD1 njihova veza a ne istraga,

TD2 je krimi prica a ne drama o vezi dva detektiva. Uspon i pad se odnose na istragu a ne na likove. Kao krimi prica, u epizodama 3 do 5, scenario je rastrkan i konfuzan, a to je srce serije, i tu su izgubili publiku. Medjutim, oni koji odluce gledati maratonski, imace bolju perspektivu. Osam epizoda cine dobru cijelinu. Likovi su interesantni. Na primjer, Ray Velcoro (Colin Farrell) koji je glavni lik, je prikazan kao snazan, hrabar, iskren, hirovit, ima damara. Ali jos u pocetku vidis da on upraznjava alkhol, droge, da ima problema sa brakom, znaci ima tu nekih slabosti. Na kraju serije skuzis da je on ustvari klasican propalica, sto on na kraju i priznaje u poruci svom sinu. Lako odustaje od svega sto je vazno, i na kraju ostaje bez icega.

Poslednja izmena:

Back