Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

ima razlike, fore iz prve sezone su neprevaziđene, ove brate nijednu nisam zapamtila. i taj deo sa Pen koji si citirao mogu samo da pretpostavim da je pred kraj sezone sa Big Bu. Znači, tabula raza
u 2. sezoni, koja mi je slabija od prve, novina su ti flešbekovi ostatka ekipe, u trećoj su me i oni počeli da smaraju.
a obrti u ovoj sezoni - blagi bože (red i hili wtf).
uništili su čak i aleks što im nikako ne mogu oprostiti :D

I ne mislim da su 2. sezonom pokušali da oponašaju Oz, za to već ima ova aussie Wentworth, već prosto malo istinskog negativca oličenog u Vi, uz zadržavanje doze humora i kritike. Flešbekovi su emotivni i neophodan su deo da bi ta kritika sistema imala smisla - otkud te žene tu, kako se snalaze kad se dočepaju slobode, zašto postoji recidivizam kad je zatvor već golo gomno itd. što je načeto već sa Tejsti pred kraj prve sezone, čini mi se. Dakle, nije zatvor sigurna kuća, ali kad te neko na 5 godina isključi iz zajednice, a na slobodi te praktično prepusti samom sebi - hajde budi car pa se snađi. Pri tom su jedini ljudi koje znaš ljudi iz geta i sl. Pa cela 2. sezona je otvorena kritika zatvorskog sistema, korupcije i sl. a 3. samo nastavak oličen u toj privatizaciji zatvora.

Nemam pojma, za većinu ljudi koje znam da prate seriju, ova sezona im je kao i meni dno. Uglavnom se svidela nekoj deci koja vole dečiji humor.

Svakom svoje da ne sirim pricu besmisleno, razlicita tumacenja, a ovo za deciji humor koji ste primetili u trecoj, a niste u prve 2 govori o sposobnosti rasudjivanja tvoje druzine... rasudjivanju moje druzine je bio na nivou prve 2 i nisu deca u pitanju kako si netacno pretpostavila, niti su njihovog intelekta, ukusa... verovatno im te fore iz prve sezone nisu bile neprevazidjenje, niti su drugu sezonu shvatili kao toliko ozbiljnu kritiku... vise kao komicno traljav pokusaj... a ljudi umisle da je nesto vise od onoga sto zapravo jeste.

Svakom svoje da ne sirim pricu besmisleno, razlicita tumacenja, a ovo za deciji humor koji ste primetili u trecoj, a niste u prve 2 govori o sposobnosti rasudjivanja tvoje druzine... rasudjivanju moje druzine je bio na nivou prve 2 i nisu deca u pitanju kako si netacno pretpostavila, niti su njihovog intelekta, ukusa... verovatno im te fore iz prve sezone nisu bile neprevazidjenje, niti su drugu sezonu shvatili kao toliko ozbiljnu kritiku... vise kao komicno traljav pokusaj... a ljudi umisle da je nesto vise od onoga sto zapravo jeste.

jok, nisi klinac uopšte :lol:
de,de, ne ljuti se :*

"Pravi detektiv" - pravi promašaj

Farelov Rej Velkoro bi, rukom drhtavom od pića, štiklirao sve tačke, ali sve ili makar četiri bi i glavni likovi iz "Žice", "Smrtonosnog oružja", "Umri muški"...

Daleko od veličina kao što su Šerlok Holms ili Herkul Poaro, koji su sami po sebi, već u prvim knjigama u kojima su se pojavili, bili POSEBNI. Imali su karakter. Bili su uvrnuti, ekscentrični ili šta već. I genijalni.

http://mondo.rs/a820271/Zabava/TV/Pravi-detektiv-druga-sezona.html

I ovo nije sve što se tiče "bisera" iz ove recenzije.
Na par mesta lik pokušava da bude "duhovit" i kurči se kako gleda serije bez titlova...
Jadnost na kub...

И ја сам волео да гледам Чари. Серија ми је тада била јако занимљива, а и сестре су лепе. Свака сестра на свој начин и просто не могу да кажем да је нека најлепша, свака има нешто своје.
Када гледам само глумице, Алиса Милано ми је најлепша.

Super serija. :super: Skoro sam krenula da je gledam po drugi put. :D Na prvi pogled mi je delovala kao obična serija o borbi ljudi i robota, zbog čega mi u početku baš i nije delovala zanimljivo. Međutim, posle nekoliko epizoda sam skontala da pored toga obrađuje i mnoge druge teme kao što su moral, politika, teologija, psihologija... U suštini to je jedna mračna priča o preživljavanju ljudske vrste.

Super serija. :super: Skoro sam krenula da je gledam po drugi put. :D Na prvi pogled mi je delovala kao obična serija o borbi ljudi i robota, zbog čega mi u početku baš i nije delovala zanimljivo. Međutim, posle nekoliko epizoda sam skontala da pored toga obrađuje i mnoge druge teme kao što su moral, politika, teologija, psihologija... U suštini to je jedna mračna priča o preživljavanju ljudske vrste.

upravo..a I ocenjuju je kao jednu od najboljih TV serija ikada..dohvata se svih bitnih tema u cesto iznenadjujucim formama..narocit lajtmotiv je tema ljudskosti
narocito je kraj jak :)

Ooooo da... ona poslednja scena. :D A i sviđa mi se što je cela serija snimljena u toj nekoj formi dokumentarca (ili kako li se već zove taj stil snimanja).

pripovedacki narativ cini mi se al to bolje znaju ovi ljudi sto ih rezija vise zanima

osim one bolesne precednice he svi likovi su vrhunski odradjeni..I izgradjeni I odglumljeni....narocito se izdvajaju ..glumci koji glume cajlonce jer glume istovremeno veliki broj likova koji samo izgledaju isto ali su razlicitih karaktera ..individue za sebe

Meni je i predsednica ok.

A nikada nisam znala da li je po naški pravilnije reći sajlonci ili cajlonci... meni je ovo prvo nekako logičnije i lakše za izgovor. :confused:

Cylon u seriji znaci Cybernetic Lifeform Node.

- - - - - - - - - -

А је ли неко гледао серију Звездана капија: Атлантида?

jesam..krenula solidno ali su ga na kraju nesto zbrkali ..mada vise mi se svidela od originalne SG 1

Back