Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Goksi covek hoce samo da kaze da se stvari na ovom pdf-u preterano analiziraju, da svako trazi neku simboliku i gde je ima i gde je nema, uglavnom da bi ispalo da se razume u sedmu umetnost pa se pisu kilometarski postovi o svakom filmu itd itd...

pa ne znam , ja uvek polazim od onoga kako sam videla i shvatila neki sadržaj...ovo bi valjda trebalo da bude mesto gde se ta iskustva, utisci i saznanja iznesu i uporede sa drugima kroz nekakvu diskusiju.
a sve se na kraju ionako svodi na stvar ukusa o kojima je suvišno jel:lol:

Nije mi jasno što vam smetaju ''srećne porodice'' šta god to značilo...To što ne postoje kod nas ne znači...

Nikome ne smetaju srecne porodice, ali sta bilo ko ima da pravi umetnicka dela o srecnim porodicama i sreci? Nesreca i razni njeni oblici su zanimljivi, ona Tolstojeva recenica moze da se parafrazira u stilu- Sreca ima samo jedan oblik, a nesreca vise. Doduse, se.rem sada i ja, mogu da se prave komedije naravno .Ali nesto sto nije komedija- tu zaista po meni nema bas puno mesta za srecu.

A to pod navodnicima znaci da je ova porodica u BB 'srecna', isto kao sto je 'srecna' ona porodica u Americkoj lepoti. Navodnici su tu samo da naglase ironican kontekst recenice.

Milane arogantan si toliko da to prelazi u bezobrazluk, svima se obracas sa visine, a kad ti ponestane argumenata pocinjes da vredjas. Kao da vodim diskusiju sa detetom od 5 godina a ne sa osobom starijom od sebe.

To je normalan nacin komunikacije na pdf-u politika, a ja i on se tako pljujemo oduvek tamo, nije to nista strasno, zaista:mrgreen:

Isto tako i ja njemu mogu da kazem da nije on toliko glup, samo je pajser, kao sto sam napisao 1000 puta do sada, i to nece biti nesto zbog cega ce se sada on nesto iznervirati.:worth:

Doduse, ovde mozda pisu kulturniji forumski ljudi koji nisu navikli na takav nacin komunikacije, pa im je to cudno.

pa ne znam , ja uvek polazim od onoga kako sam videla i shvatila neki sadržaj...ovo bi valjda trebalo da bude mesto gde se ta iskustva, utisci i saznanja iznesu i uporede sa drugima kroz nekakvu diskusiju.

Ma da opusteno svako pise sta hoce i koliko hoce a i svako cita sta hoce, niko nikoga ne tera pistoljem da cita necije postove... samo sam pokusavao da razjasnim situaciju da ne izbije svadja tamo gde nema potrebe :)

da rezimiramo, goxy je popizdio zato što smo počeli da razvlačimo u sitna crevca samo zato što je milan rekao da je BB shit.
pa sad..možda je i u pravu.
zar uopšte treba dokazivati kako je serija u stvari dobra? :D

Pa ne treba, neka svako gleda i radi ono sto voli.

Ja i on se ovde pljujemo stalno, pa smo sada malo prenli pljuvacki formu ovde, izvinite :rumenko:

To je normalan nacin komunikacije na pdf-u politika, a ja i on se tako pljujemo oduvek tamo, nije to nista strasno, zaista:mrgreen:

Isto tako i ja njemu mogu da kazem da nije on toliko glup, samo je pajser, kao sto sam napisao 1000 puta do sada, i to nece biti nesto zbog cega ce se sada on nesto iznervirati.:worth:

Doduse, ovde mozda pisu kulturniji forumski ljudi koji nisu navikli na takav nacin komunikacije, pa im je to cudno.

Au ne bih znao retko svracam na politiku, odnosno kad svratim raspisem se, ostavim 50 postova udjem u bespotrebne rasprave i onda se posle kajem i mislim, a sta mi to treba. Tako da ni na doticnog nisam tamo nikad naleteo.

:aha::andjeo:

dakle tvoja osnovna zamerka je, koliko sam razumela, da scenarista nije dobro informisan o tome kako u realu funkcioniše svet narko mafije?

Ne samo u filmu, nego ni u cemu , narocito ne u romanima , ne volim kad mi neko trtlja nadugacko i nasiroko nesto o cemu pojma nema.
Cak ni bajke ne volim da slusam od onih koji ih ne poznaju.

Kad bi svako radio svoj posao , ovaj svet bi bio mnogo bolji.

Zapravo serija nema tu boldovani poentu. Ovo nije Balzak, ili Igoovi 'Jadnici' pa da poenta ima neke drustvene konotacije. Iskreno, to je jedan od razloga zasto mi je jedna od omiljenijih. Nije ovo onaj film 'Pad' sa Mjakl Daglasom ili npr. ona super igrica Postal, zbog koje su se krstili dezurni americki konzervativci. To bi bilo tako da je Volter Vajt neki prosecni pripadnik srednje klase. Ali ne. Volter Vajt je prirodno, ne iznadprosecna ljudska jedinka, nego je u samom vrhu prirodnih ljudskih potencijala. Koji na pocetku serije zivi mediokritetkim zivotom. To je taj razlog za bes- kada vrhunski potencijal stavis u prosecnu stvarnost. Serija bi imala neke drustvne konotacije da je Volter neki prosecan i obican lik koji se probija. Ona samo prikazuje psihologiju jedne takve osobe. I zato je mnogo svevremenija nego bilo koje delo koje opisuje neko konkretno sociolosko stanje drustva. Mnogi grese kada opisuju ovu seriju u stilu 'Sta se desava kada prosecni nastavnik u skoli koji ima srecnu porodicu dobija dijagnozu da ima rak'. Volter niti je prosecan, niti ima srecnu porodicu i pre nego sto dobije dijagnozu, i to su prve epizode bas naglasile; samo sto se ljudi razumeju u ljudsku psihu kao Marica, pa ne obracaju paznju na neke stvari. Naravno, serija jos nije gotova, i ostavljam mogucnost da je skroz useru na kraju.

Sam Volter misli o ljudima da su potpuni idioti i kreteni, on u seriji nema nikakvih moralnih dvojbi, a jos manje grize savesti za bilo sta sto uradi. Ultra jaka osoba, koja je bacena u prosecnu stvarnost. Serija je mnogo vise okrenuta pojedincu, a drustvene konotacije su joj onako usputne, koje su ubacene zbog price i gledanosti. Naravno da ce da naprave neku pricu o kriminalu, jer su takve price najzanimljivije za gledanje. Ako si ti osoba kojoj je u umetnickom delu sama radnja i dogadjaji ono sto je najbitnije, Breaking Bad nije serija za tebe, cak je i logicno zasto ti se ne svidja.

Serija nije radjena studiozno. To je ocigledno.Dogodjaju su jednostavno nabacivani jedan na drugi pa kako ispadne.
Gledana je samo zbog toga sto je tema aktuelna i nista vise.

Tebi se ne svidja ni zbog cega nego zvbog toga sto si u tom liku oprepoznao sebe , pa tripujes. I jedan i drugi ste neshvacene" velicine" sa kojima se sudbina poigrala.

pa kad ste tako genijalni sto ste dozvolili da se sudbina poigrava s vama.

Ocigledno da je i pisac u ovu ulogu uneo deo sebe. Kao sto vidis niste retkost. Ima vas ko govana.

Zadovoljava neke tvoje unutrasnje iskompleksirane apetite kako bi se ti obracunavao sa svojim neprijateljima , pa ga zakivas u zvezde. Makar u filmu kada nisi kadar u stvarnom zivotu. Bolesno, bolesno, bolesno...

]kami, svaka ti je na mestu.[/SIZE]

kad sam napisala "srećna porodica" mislila sam to više sa dozom ironije: svaka porodica koja je na okupu i u kućici sa bazenom, je američki san o sreći:lol:
a zapravo je volt šesnaest godina zarobljen u tom životu, neiskorištenih potencijala, prevaren od strane ljudi kojima je u mladosti verovao, nepoštovan od onih koji mu nisu ni do kolena, sa hendikepiranim sinom, čangrizavom ženom...i meni ta njegova priča od pre deluje kao: pa dobro ljudi, ima li još neko sranje koje me nije snašlo?
i onda dobije dijagnozu. sudbina mu se poslednji put brutalno narugala da bi ceo taj tragičan događaj bio opisan u jednoj od najboljih scena u seriji .. ono sa flekom od senfa na doktorovoj košulji:D
genijalan lik, genijalna serija![/QUOTE

:hahaha:
Mogla bi da se uclanis u klub Simsonovih.

Serija nije radjena studiozno. To je ocigledno.Dogodjaju su jednostavno nabacivani jedan na drugi pa kako ispadne.
Gledana je samo zbog toga sto je tema aktuelna i nista vise.

Tebi se ne svidja ni zbog cega nego zvbog toga sto si u tom liku oprepoznao sebe , pa tripujes. I jedan i drugi ste neshvacene" velicine" sa kojima se sudbina poigrala.

pa kad ste tako genijalni sto ste dozvolili da se sudbina poigrava s vama.

Ocigledno da je i pisac u ovu ulogu uneo deo sebe. Kao sto vidis niste retkost. Ima vas ko govana.

Zadovoljava neke tvoje unutrasnje iskompleksirane apetite kako bi se ti obracunavao sa svojim neprijateljima , pa ga zakivas u zvezde. Makar u filmu kada nisi kadar u stvarnom zivotu. Bolesno, bolesno, bolesno...

Pomahnitao si u svojoj pajserskoj megalomaniji, kao po obicaju.
A mogao si da lupis jos nesto onako mediokritetski u svom klasicnom stilu.
To koliko ga ja dizem u zvezde se vidi u prethodnoj mojoj duzoj poruci o seriji. Napljuvao sam ga u potpunosti, covek je u seriji zesce nesrecna osoba.

Zesce, ali zesce si iskompleksiran Milane, i to se opet vidi i na ovoj temi. Zesce. Tvoja bolesna potreba da ne komentarises kontekst posta, nego da duboko psiholoski analiziras onoga koji ga je napisao prevazilazi neke normalne razmere, jer ti to radis bukvalno u svakom drugom postu.

Da sam ja opterecen i iskompleksiran kao ti, mogao bih u svakoj drugoj poruci da pisem da ti ocigledno imas neki problem sa tim iznadprosecnim osobama u stvarnom zivotu. Opterecen si njima, samo mislis na to kakvi su oni. Dobijas napad histericne sujete kada ti se neko suprotstavi. Ali meni je malo trulo da to pisem u bilo kojoj poruci. Sujetan si do neba. Samo gledas kakvi su drugi ljudi. Ne valja ti to Milane, imaces zestokih problema u zivotu zbog toga.

Poslednja izmena:
Pomahnitao si u svojoj pajserskoj megalomaniji, kao po obicaju.
A mogao si da lupis jos nesto onako mediokritetski u svom klasicnom stilu.
To koliko ga ja dizem u zvezde se vidi u prethodnoj mojoj duzoj poruci o seriji. Napljuvao sam ga u potpunosti, covek je u seriji zesce nesrecna osoba.

Zesce, ali zesce si iskompleksiran Milane, i to se opet vidi i na ovoj temi. Zesce. Tvoja bolesna potreba da ne komentarises kontekst posta, nego da duboko psiholoski analiziras onoga koji ga je napisao prevazilazi neke normalne razmere, jer ti to radis bukvalno u svakom drugom postu.

Da sam ja opterecen i iskompleksiran kao ti, mogao bih u svakoj drugoj poruci da pisem da ti ocigledno imas neki problem sa tim iznadprosecnim osobama u stvarnom zivotu. Opterecen si njima, samo mislis na to kakvi su oni. Dobijas napad histericne sujete kada ti se neko suprotstavi. Ali meni je malo trulo da to pisem u bilo kojoj poruci. Sujetan si do neba. Samo gledas kakvi su drugi ljudi. Ne valja ti to Milane, imaces zestokih problema u zivotu zbog toga.

Sto se lepo ne suocis sa sobom nego se i dalje gicas i skicis kao prase.
Ja necu uvek biti tu da ti pomazem.
Urazumi se vise.Zasto vecito moras da budes holivudski pacijent. (Ti i tvoja ekipa).
Vreme vam je da shvatite da Coca Cola nije dobra i da Made in USA nije garancija za kvalitet.
Odrastite vec jednom. Sramota ... mator konj a ne zna nista ko ovan.

Poslednja izmena:

Back