gost 328878
Zainteresovan član
- Poruka
- 291
Jasno je meni da je namera pisca da prikaze psiholosko i socijalno stanje sadasnje urusene srednje klase u USA kao posledice ekonomske krize;
Tom prilikom prikazuje i najbednije slojeve drustva , kojima nagovestava buducnost onih koji polako klizaju ka ponoru.
Problem je u tome sto prica na krajnje tendeciozan nacin dobija besmislen tok. U jednom trenutku su potezi krajnje razumni, dok su u drugom totalno diletantski - i to prolazi. Pisac se toliko zaleteo da je prosto uleteo u apsurdnu fabulu.Uzroci i posledice kad kad su razlozni a kad kad totalno besmisleni, sto pricu dovodi do diletantskog nivoa sto svaklako ne moze biti svojstvo kvalitetne serije.
Jedna stvar koju organski mrzim je kada neko pise (ma koliko nadaren) o stvarima o kojima pojma nema i tako laike zavlaci u dezinformaciju.
Brate ako si hteo da pises o o necemu, pisi to sa aspekta koji dobro poznajes a ne sa aspekta za koji si totalni diletant.
I sad mi to sve treba da progutamo u fazonu - nije vazno. Pa vazno je.
Za mene serija mora da bude kvalitetna u svakom segmentu da bih rekao da je dobra. BB ima ogromnih rupa da bi bila dobra.
Popularna je zato sto je to aktuelna tema u USA i zato sto trenutno nema bolje serije u vezi s njom.No to ipak ne znaci da je kvalitetna.
Siguran sam, ako se kriza produzi, a verovatno da hoce u USA,da ce se pojaviti filmovi i serije koje ce ovu potpuno potisnuti u kraj.
Pisac je megaloman ali ne i kadar da svoju ideju predstavi u skladu sa zahtevima poente, formre, fabule ,stila.
Poenta je da su to sve jalovi pusti snovi propale srednje klase,ispunjene besom zbog bankrotstva, prevarenosti, gubitka ugleda...upadanjem iz lazi u laz...
Ocito je da su njihovi nerealni snovi neostvarljivi i da se mnogi gube u vrtlogu pohlepe i nezadovoljstva, da zbog toga ispastaju i propadaju...
To stoji ali ne stoji KAKO TO SVE ZAISTA BIVA. A BIVA I TE KAKO.
Mnogo toga bitnog je izostavljeno ili prosto zamenjeno neadekvatnim.
kako sad diletant kad si upravo u prvom delu svog komentara nagovestio moguću pozadinu priče?
ali mi ne znamo da li je autor uopšte imao ovakve ambicije o kojima pišeš. da li je serija trebala da nas edukuje u bilo čemu ili prosto da nas na jedan drugačiji način od svega viđenog do sada, uvede u priču o metamorfozi glavnog junaka?i baš ti apsurdi o kojima pišeš su po mom mišljenju namerni, a ne slučajni.
baš zato što je radnja na neki način izmeštena iz realnih i mogućih situacija, ali u isto vreme precizno secira mnoge društvene pojave koje spominješ.
interesuje me konkretno, ako se sećaš detalja, koji momenat ti se učinio besmislenim?
otpuno nepoznati Lik prilazi vrataru i kaze: Ne idem odavde dok me ne pustis kod bosa.I ovaj ga pusta.A zna se da bos ima ko zna koliko neprijatelja koji zele da ga likvidiraju.
To me cak ni ne dovodi do smijeha, vec do zalosti.