Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Vikings: Valhalla (2022- ) season 2
Друга сезона нетфликсове серије и наставак филмске обраде саге о викинзима која је некако започела фантатичном серијом Vikings. У првој сезони обрађена је епоха великог метежа у енглеској историји у периоду између 1002. и 1016.године. У другој имамо наставак тих догађаја поред Енглеске проширен на Норвешку и руску земљу.
И док у првој сезони бјеше више тежња на реалистичном приказу тог времена, дочарати начин живота, виједносни систем и моралне скрупуле које су владале, више су и испоштоване историјски рукописи, у другој имамо примјетан заокрет подвлађивању ТВ публици која на серије више гледа као на разбибригу између ријалити садржљаја
Са том сврхом су заплети и расплети у овој другој сезони серије, један више холивудски приступ гдје доминирају марисана, углавном инфантилнји приказ сцена борби, у серији се тежило убацити што више догађаја, познатих личности, нација, уз више американизован приказ кроз који се повремено скрнави историја.
Друга сезона једноставно није испратила ниво прве и отишло се у робовања задовољења потреба ширих маса на рачун реалистичнијег прикаа. По мени штета јер серија бјеше приликом да се гледаоци боље упознају са тим временом и личностима које су обиљежиле ту епоху. Упознаће се и овако али ће многи стећи погрешан доживљај тог времена што смо већ имали кроз неке холивудске филмове старије продукције кроз које је обрађиван средњи вијек.
Што се глуме тиче, сасвим дорра, дијалози прилагођени таквом приступу, драматуршки није лоше одрађено уз повреен наиван приказ драматуршких обрта. Моја оцјена друге сезоне 7/10

Vikings: Valhalla (2022- ) season 2
Друга сезона нетфликсове серије и наставак филмске обраде саге о викинзима која је некако започела фантатичном серијом Vikings. У првој сезони обрађена је епоха великог метежа у енглеској историји у периоду између 1002. и 1016.године. У другој имамо наставак тих догађаја поред Енглеске проширен на Норвешку и руску земљу.
И док у првој сезони бјеше више тежња на реалистичном приказу тог времена, дочарати начин живота, виједносни систем и моралне скрупуле које су владале, више су и испоштоване историјски рукописи, у другој имамо примјетан заокрет подвлађивању ТВ публици која на серије више гледа као на разбибригу између ријалити садржљаја
Са том сврхом су заплети и расплети у овој другој сезони серије, један више холивудски приступ гдје доминирају марисана, углавном инфантилнји приказ сцена борби, у серији се тежило убацити што више догађаја, познатих личности, нација, уз више американизован приказ кроз који се повремено скрнави историја.
Друга сезона једноставно није испратила ниво прве и отишло се у робовања задовољења потреба ширих маса на рачун реалистичнијег прикаа. По мени штета јер серија бјеше приликом да се гледаоци боље упознају са тим временом и личностима које су обиљежиле ту епоху. Упознаће се и овако али ће многи стећи погрешан доживљај тог времена што смо већ имали кроз неке холивудске филмове старије продукције кроз које је обрађиван средњи вијек.
Што се глуме тиче, сасвим дорра, дијалози прилагођени таквом приступу, драматуршки није лоше одрађено уз повреен наиван приказ драматуршких обрта. Моја оцјена друге сезоне 7/10
I meni se vise svidela prva sezona

veoma mi se svidela serija i preporucujem je

Halo

SF serija , ocena 7
Glumci...Pablo Schreiber,Shabana Azmi,Natasha Culzac

Serija snimljena prema istoimenoj video igri „Halo“ odvija se u 26 veku i prati brutalni rat između čovečanstva i vanzemaljske civilizacije poznate kao Covenant. U centru svega je svet „Halo“ i artifakti koji vode do njega a koji je pronasla specijalna borbena jedinica spartanaca, elitnog odreda ratnika, koji su udarna pesnica čovečansta koji nosi naziv UNSC.Spartanci su ljudi modifikovani do te mere da su postali savršeno oružje. Predvodi ih Master Chief, John - 117 (Pablo Schreiber)

Romulus (2020 -) season 2
Након прве сезоне која завршава оснивањем Рима, у другој имамо обраду догађаја након 753.године п.н.е. И наставак алтернативног приказа прихваћене историје, или могуће је боље рећи наставак алтернативног приказа предања о првим годинама Рима и режисер кроз такав приказ наставља "обрачун са Титом Ливијем". И нова и занимљива обрада сукоба првих Римљана са легендарним сабињанским краљем Титом Тацијем и отмцице Сабињанки потпуно другачије од оног како је прихваћено на основу писанија поменутог Тита Ливија.
Разумљиво, има ту пуно фикције, али је примјетна тежња дати тим догађајима неку реалистичнију основу. И један оригиналнан и јако занимљив приступ, бјежало се од задатих клишеа и једног стереотипнг приказа тог времена гдје домнирају марисана и инфантилни обрти, по мени и успјело, самим тим се серија се неће допасти гледаоци укуса обликованог америчком хиперпродукцијом.
И у овој другој сезони, радња је јако добро разрађена и дорађена, глума и дијалози прилагођени таквом приказу, кроз исте се тежило дочарати могући начин живота у том времену те моралне и вјерске скрупуле које су владале, драматуршки добро одрађено.
Моја оцјена 8/10

Carnival Row sa Orlando Bloomom.

Moja ocena neka 6,5/10.

Fantasy...ima vila i tako tih cuda...imigracija, drustveno uredjenje...mitologija...kada se gleda i iz nekih drugih perspektiva....

Generalno nije me odusevila ali je gledljivo ukoliko imate visak vremena i volite ovakav tip serija.

Serija je gotova. Nista specijalno i rekao bi da je moje misljenje negdje izmedu tebe i Nine.

Ne znam jel neko vec pitao, vredi li odgledati italijansku seriju Gommorrah?
Po imdb-u dobro je ocenjena ali na malom "uzorku" gledalaca a odavno nisam pogledao nesto iz Italije.
Poceo i zavrsio s gledanjem cim se moglo. Odusevljen i po meni prikazuje realno stanje.

Ja trenutno gledam seriju na Netflixu koja se zove Manifest. Malo jeste razvučena, ali je odlična. Ocena devet samo zbog razvučenosti i malo woke elemenata.
Ne znam ako sam pogledao do kraja. Bilo mi je zanimljivo na pocetku, a kasnije se pretvorilo u losu limunadu.

Neobicna serija kojoj cekam 2 sezonu

veoma mi se svidela serija i preporucujem je

Halo

SF serija , ocena 7
Glumci...Pablo Schreiber,Shabana Azmi,Natasha Culzac

Serija snimljena prema istoimenoj video igri „Halo“ odvija se u 26 veku i prati brutalni rat između čovečanstva i vanzemaljske civilizacije poznate kao Covenant. U centru svega je svet „Halo“ i artifakti koji vode do njega a koji je pronasla specijalna borbena jedinica spartanaca, elitnog odreda ratnika, koji su udarna pesnica čovečansta koji nosi naziv UNSC.Spartanci su ljudi modifikovani do te mere da su postali savršeno oružje. Predvodi ih Master Chief, John - 117 (Pablo Schreiber)
Cekam 2 sezonu ako se ne varam. Mislim da ima jako malo S i vise F ali OK. To je samo moje misljenje

Gledam puno toga i prvo sta mi pada na pamet je Snowfall i WeCrashed serija koja me nije odusevila ali mi se svidjelo poslovno okruzenje u njoj.
Ova animirana serija koja je dobila ocjenu samo 7,2 me odusevila Disenchantment

Naslo bi se jos tu dosta serija kao npr. The Wire i jos dosta njih, samo se ne mogu sjetiti

I naravno Futurama i posebno Bender. Par Benderovih izjava

“I hope he didn’t die. Unless he left a note naming me his successor, then I hope he did die.”​

"I'm going to build my own theme park! With blackjack! And hookers! :rotf:

Poslednja izmena:

devojka sklona "gresnom" zivotu, vedra, obesna, zapada u nevolju ...
bezeci od potencijalnog ubice
dolazi u manastir
u manastiru zanimljivi likovi..
tek je pocelo, videcemo :)
q75adf7979c3cxj74g82g.jpg

"I'm going to build my own theme park! With blackjack! And hookers! :rotf:
"In fact, forget the park!" :mrgreen:

Још боље кад нађу место слетања прве Аполо мисије па уђу без њега.
"Oh, no room for Bender, ha? Fine! I'll go build my OWN lunar lander... with blackjack, and hookers! In fact, forget the lunar lander and the blackjack! Ehh, screw the whole thing." :rotf:

The Night Agent

Akcija/drama ocena 7,6
Glumci:Gabriel Basso,Luciane Buchanan,Fola Evans-Akingbola

Nisko rangirani agent Piter Saterlend, radi u podrumu Bele kuće u kancelariji sa telefonom koji nikada ne zvoni ,
sve do jedne noci kada je zazvonio posle cega je uvucen u zaveru koja vodi do Ovalnog kabineta i predsednice SAD..

Dobra akciona serija

The Night Agent

Akcija/drama ocena 7,6
Glumci:Gabriel Basso,Luciane Buchanan,Fola Evans-Akingbola

Nisko rangirani agent Piter Saterlend, radi u podrumu Bele kuće u kancelariji sa telefonom koji nikada ne zvoni ,
sve do jedne noci kada je zazvonio posle cega je uvucen u zaveru koja vodi do Ovalnog kabineta i predsednice SAD..

Dobra akciona serija

Još jedna iz žanra koja može da drži pažnju - The Slow Horses.

The Mandalorian

3.sezona SF avantura
Glumci: Pedro Pascal,Chris Bartlett,Katee Sackhoff

Nastavljaju se putovanja Mandalorianca kroz galaksiju Ratova zvezda. Nekada usamljeni lovac na glave, Din Đarin se ponovo ujedinio sa Groguom. U međuvremenu, Nova Republika se bori da odvede galaksiju od njene mračne istorije. Mandalorac će se ukrstiti sa starim saveznicima i steći nove neprijatelje dok on i Grogu nastavljaju svoje zajedničko putovanje.U ovoj trecoj sezoni pomaze da se okupe svi Mandalorijani pod vodjstvom Bo Katan Kriz kojoj je predao tamni mac

Funny Woman

Komedija ocena 7,5
Glumci:Gemma Arterton,Tom Bateman,David Threlfall

Serija je snimljena prema bestseler romanu Funny Girl Nika Hornbija
Mlada žena iz Blekpula Barbara Parker trazi svoje mesto u svetu komedije 1960-ih kojim dominiraju muškarci. Kada shvati da je njena
beskompromisna severnjačka duhovitost njeno tajno oružje, postaje hit iznenađenje u novom sitkomu koji osvaja London i Britaniju.

The Mandalorian

3.sezona SF avantura
Glumci: Pedro Pascal,Chris Bartlett,Katee Sackhoff

Nastavljaju se putovanja Mandalorianca kroz galaksiju Ratova zvezda. Nekada usamljeni lovac na glave, Din Đarin se ponovo ujedinio sa Groguom. U međuvremenu, Nova Republika se bori da odvede galaksiju od njene mračne istorije. Mandalorac će se ukrstiti sa starim saveznicima i steći nove neprijatelje dok on i Grogu nastavljaju svoje zajedničko putovanje.U ovoj trecoj sezoni pomaze da se okupe svi Mandalorijani pod vodjstvom Bo Katan Kriz kojoj je predao tamni mac

Šta si ti sad ovde napisala.????
😎😂😂

Odlicna serija u 8 epizoda

The Nevers

sci-fi, drama
glumci: Laura Donnelly, Ann Skelly, Olivia Williams

The Nevers je fantastican miks komedije i sci-fi koji nijednog trenutka ne dozvoljava dosadi da nam se nakaci na grbacu.Priča se dešava na samom prelazu iz 19. u 20. veka i prati grupu “Odabranih” u poslednim godinama vladavine kraljice Viktorije. London je mračan, pomalo prljav, ali vrvi životom. Promena se oseća u vazduhu. Serija počinje u avgustu 1896. godine kada jedan natprirodni događaj uzdrma čitavu zajednicu i koji određenim ljudima, većinom ženama, daje neuobičajene sposobnosti, sa misijom koja bi mogla da promeni svet. a tu je i buducnost

Jesmo li nas dvoje jedini koji žalimo što je ukinuta?

Back