Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Baš dobra serija

The English

Western drama

Ocena 8
Glumi: Emily Blunt,Chaske Spencer,Stephen Rea

Amerika 1890. Engleska aristokratkinja Kornelija Lokkoji glumi Emily Blunt dolazi na Divlji Zapad da se osveti čoveku koga smatra odgovornim za smrt svog sina. Na tom putu osvete sreće Elia Whippa, koga glumi Spencer, bivšeg izviđača konjice i pripadnika indijanskog plemena Poni koji je na putu u Nebrasku kako bi zatražio zemlju koju mu duguju za njegovo služenje u američkoj vojsci.Njih dvoje se udružuju dok pokušavaju da poprave pogrešne stvari iz svoje prošlost i da bi u divljem okruženju izgradili svet kakav žele

Ova setrija a ima 6 epizoda od četrdesetak minuta. Tih četrdesetak minuta iscuri praktično neprimetno, pa se lako ide iz epizode u epizodu, bez pauze.Odlican scenario, kostimi dobri realnost prisutna u svakoj epizodi

Slow Horses

II sezona, ocena 8

Glumci:Gary Oldman,Jack Lowden,Kristin Scott Thomas

I dalje tim britanskih obaveštajnih agenata koji služe kao deponija MI5 zbog grešaka koje su napravili u karijeri rešavaju dosije “cvrčak” (ruski obaveštajci u mirovanju ) nakon sto je jedan od agenata u penziji ubijen

Druga sezona odlicna a snimljena je i treca .. Gary Oldman odlican

1923

Western drama ocena 8,6

Glumci: Harrison Ford,Helen Mirren,Brandon Sklenar

1923 je prequel serije Yellowstone
Serija pratiti Duttonove, vlasnike najvećeg ranča u Montani u srcu Yellowstona, zajedno sa njihovom decom.Dok vode porodični ranč suočavaju se sa izazovima ranog 20. veka, uključujući pandemije, istorijsku sušu, kraj prohibicije i Veliku depresiju.

See
https://www.imdb.com/title/tt7949218/
Трећу сезону гледам ,нисам паметан, имала је серија добрих момената у почетку.
Чудна ствар је сада баш видно форсирање лезбо момената и црнаца који виде.лол :eek:
Мислим не смета ми али ме нервира форсирање и наметање агенде.

Poslednja izmena:
See
https://www.imdb.com/title/tt7949218/
Трећу сезону гледам ,нисам паметан, имала је серија добрих момената у почетку.
Чудна ствар је сада баш видно форсирање геј момената и црнаца који виде.лол :eek:
Мислим не смета ми али ме нервира форсирање и наметање агенде.
Koji sad gej momenti.

Valjda lezbo momenti.

The Serpent Queen

Ocena 8
Crno komicna istorijska drama

Glumci: Samantha Morton,Amrita Acharia,Enzo Cilenti

Serija je zasnovana na knjizi Leonija Fride „Katarina Mediči: Renesansna kraljica Francuske“. Prati život Katarine Medici ćerke Lorenca Medicija od udaje za francuskog kralja Anrija II pa do njenog regenstva na francuskom prestolu.Jedna je od najuticajnijih licnosti u tridesetogodišnjem katolicko-hugenotskom ratu.Njena tri sina bili su kraljevi Francuske a njoj pripisuju da je oragnizovala Batrtolomejsku noc kada je izvršen pokolj istaknutih hugenota (francuskih protestanata) od strane katolika, a po naredbi njenog sina Karla IX, tadašnjeg kralja Francuske.

Samantha Morton odlicna u ulozi Katarine Medici.Kostimi i scenografija takodje dobri.

“All Quiet on the Western Front” (Edward Berger, Germany) 9/10
“Close” (Lukas Dhont, Belgium) 4+/10
“EO” (Jerzy Skolimowski, Poland) 7+/10
“The Quiet Girl” (Colm Bairéad, Ireland) 7+/10

Odgledao sam 4 od 5 filmova kandidovanjh za "najbolji strani film" na ovogodisnjem Academy Award-u
fali mi samo "“Argentina, 1985” (Santiago Mitre, Argentina)

Prijala su mi manje vise sva cetiri.. All Quiet on the Western Front je realno remek delo, vrv jedan od najboljih filmova sto se ratne tematike tice.

Ali Close me je smorio samo tako.. jedva sam ga odgledao do kraja 🥱

1677877126554.jpeg

Za sada vrlo simpatična serijica. Dobri glumci i super tema.
Prsnuti terapeut koji je odlučio da ne poštuje pravila i da pacijente
malo pogura u rešavanju problema, kao i da ih uključi u svoj
privatni život.

“All Quiet on the Western Front” (Edward Berger, Germany) 9/10
“Close” (Lukas Dhont, Belgium) 4+/10
“EO” (Jerzy Skolimowski, Poland) 7+/10
“The Quiet Girl” (Colm Bairéad, Ireland) 7+/10

Odgledao sam 4 od 5 filmova kandidovanjh za "najbolji strani film" na ovogodisnjem Academy Award-u
fali mi samo "“Argentina, 1985” (Santiago Mitre, Argentina)

Prijala su mi manje vise sva cetiri.. All Quiet on the Western Front je realno remek delo, vrv jedan od najboljih filmova sto se ratne tematike tice.

Ali Close me je smorio samo tako.. jedva sam ga odgledao do kraja 🥱
Neka obrise moderator..pogresna tema

Pogledao sam prve cetiri epizode Succession.. Pocinje polako da me radi.. ipak je HBO garancija za kvalitet

Back