Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Šta fali Witcher-u? Nije loša serija.

Ne mora da bude loša, ali je prilično bezbojna i nepotrebna u odnosu na ono što smo imali ranije u ponudi. Teško je danas naći serije sa nekim zaista izuzetnim likovima, a to je najbitnija stvar u nekoj seriji po meni pored atmosfere. Možeš da imaš dobru radnju, pa čak i finu atmosferu kao Peaky Blinders, ako su likovi prosečni i bar jedan nije veći od života, dosadno je. Walter White, Gus Fring, Tywin Lannister, Ramsay Bolton, Rust Cohle, Marty... to je ono čega danas nema. Likovi su ti koji vuku radnju, moraš da se poistovetiš sa likom, bio on zlikovac ili anti-heroj, da se raduješ što gledaš opet i opet jer postoji ta izuzetna ličnost ili više njih koje sijaju same po sebi. Zato je film Džoker onako uspeo.

Ne mora da bude loša, ali je prilično bezbojna i nepotrebna u odnosu na ono što smo imali ranije u ponudi. Teško je danas naći serije sa nekim zaista izuzetnim likovima, a to je najbitnija stvar u nekoj seriji po meni pored atmosfere. Možeš da imaš dobru radnju, pa čak i finu atmosferu kao Peaky Blinders, ako su likovi prosečni i bar jedan nije veći od života, dosadno je. Walter White, Gus Fring, Tywin Lannister, Ramsay Bolton, Rust Cohle, Marty... to je ono čega danas nema. Likovi su ti koji vuku radnju, moraš da se poistovetiš sa likom, bio on zlikovac ili anti-heroj, da se raduješ što gledaš opet i opet jer postoji ta izuzetna ličnost ili više njih koje sijaju same po sebi. Zato je film Džoker onako uspeo.
Geralt od Rivije nije prosečan lik...

20-te nisu ni pocele kako treba, 2 godine korone. Nije se ni snimalo gotovo nista.

Opet ima odlicnih serija Upload, Picard, See, Servant, We Are Lady Parts, Time, Godfather of Harlem, Resident Alien, Loki...
Ovo je sa vrh glave, sto mi pade na pamet.

True crime nije vise u modi.

A za mac i magiju, malo strpljenja, stize ove godine The Wheel of Time, a sledece House of the Dragon i The Lord of the Rings serije.

Virgil (2021-)

237372

BBC jeva mini serija - 6 epizoda. Detektivka istražuje sumnjivu smrt člana posade Britanske podmornice koja je poslovično zatvoreno 'društvo' izolovanih, a u isto vreme, i u go*nima do guše zbog nekih drugih bezbednosnih problema u vodama oko Škotske...

Originalan koncept i serija koja je ''sa obe noge na zemlji''...za sad (na pola sam), solidni likovi, realni motivi/stavovi, svakakav pičvajz oko nadležnosti i neuklopivosti civila u vojne strukture. Dijalog dobar i dinamičan. Zamerke - drugi put...

I da, iako je serija mrtvog BBC-ja, ne umara politički korektnim sra*ima, i ono što su ''u obavezi'' da istresu, iako naravno nepotrebno i bljutavno, nije često, nametljivo i ne smeta.

Prijatno iznenađen za proizvod post-kreativnog doba.

Neverovatno je koliko je opao kvalitet serija u odnosu na sredinu 2010-tih recimo. Fargo, True Detective, Breaking Bad, Game of thrones, Hannibal, The Wire... grandiozne serije sa sjajnim radnjama i najbitnije - sjajnim glavnim likovima koji prosto nose seriju. Danas su aktuelni Kraljičin Gambit, Služavkina priča, The Witcher i slične dosadne gluposti, bez ijednog lika vrednog pažnje. Da se čoveku smuči život, kao da sve mora da propadne i da se upropasti zarad stada... zarad većine koja gleda Marvelove filmove i traži neke glupave serijale za svoj bangavi ukus. Nikako da se snimi neki jak mračni triler ili nihilistička epopeja sa izuzetnim likovima kao prvi Fargo i True Detective... jad i beda.
Dobro Wire je posebna liga , Fargo i Breaking Bad isto...ovo što stancaju prosto ne možeš ni dve epizode da odgledas...
Eto Americans upravo završio , barem ima neku špijunsku draž.
Keri Russell 😍

Virgil (2021-)

237372

BBC jeva mini serija - 6 epizoda. Detektivka istražuje sumnjivu smrt člana posade Britanske podmornice koja je poslovično zatvoreno 'društvo' izolovanih, a u isto vreme, i u go*nima do guše zbog nekih drugih bezbednosnih problema u vodama oko Škotske...

Originalan koncept i serija koja je ''sa obe noge na zemlji''...za sad (na pola sam), solidni likovi, realni motivi/stavovi, svakakav pičvajz oko nadležnosti i neuklopivosti civila u vojne strukture. Dijalog dobar i dinamičan. Zamerke - drugi put...

I da, iako je serija mrtvog BBC-ja, ne umara politički korektnim sra*ima, i ono što su ''u obavezi'' da istresu, iako naravno nepotrebno i bljutavno, nije često, nametljivo i ne smeta.

Prijatno iznenađen za proizvod post-kreativnog doba.
Počeo i ja da gledam pa heh... što se realnosti likova tiče, kod mene je pala čim sam u personalu zapazio tetkicu sa belom keceljom koja valjda zogerom čisti podove kad posada atomske podmornice zalegne posle fruštuka... :mrgreen:

Gledam i dalje jer su skupili dobru ekipu ali mi po prvoj epizodi deluje da je jedna od onih serija gde se svi nešto deru jedni na druge i to mu je ta drama.

Usput, pratim i Morse kako izlazi. Tu već nema šta da se zameri. I dalje simpatične detektivske pričice.

Back