Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Počeo i ja da gledam pa heh... što se realnosti likova tiče, kod mene je pala čim sam u personalu zapazio tetkicu sa belom keceljom koja valjda zogerom čisti podove kad posada atomske podmornice zalegne posle fruštuka... :mrgreen:

Gledam i dalje jer su skupili dobru ekipu ali mi po prvoj epizodi deluje da je jedna od onih serija gde se svi nešto deru jedni na druge i to mu je ta drama.

Usput, pratim i Morse kako izlazi. Tu već nema šta da se zameri. I dalje simpatične detektivske pričice.
Vredi pogledati zbog interesantnog koncepta i realnih uloga (ulozi, ne uloge) za jednu fikciju. Izvedba, međutim, nije nešto. Neiskorišćen potencijal, promašen ton, i pola uloga (uloge ne ulozi). Kada vidim ko je napisao, jasnije mi je zašto. Ovo je mogla biti Crimson Tide fazon drama, ali u nečijim drugim rukama.

Ovo je sve bez kolutanja očiju na potpuno bespotrebnu lezbo (ili bilo kakvu) romansu a kamoli melodramu među protagonist...kinjama , i sve one žene, crnce i crnkinje, azitate i indijce oficire i oficirke kojih u jednoj sceni ima koliko u Kraljevskoj mornarici ukupno.

Hvala za ovaj predlog, htedoh da pitam šta je Morse, ali sd vidim da je Endeavour :ok:

Vredi pogledati zbog interesantnog koncepta i realnih uloga (ulozi, ne uloge) za jednu fikciju. Izvedba, međutim, nije nešto. Neiskorišćen potencijal, promašen ton, i pola uloga (uloge ne ulozi). Kada vidim ko je napisao, jasnije mi je zašto. Ovo je mogla biti Crimson Tide fazon drama, ali u nečijim drugim rukama.

Ovo je sve bez kolutanja očiju na potpuno bespotrebnu lezbo (ili bilo kakvu) romansu a kamoli melodramu među protagonist...kinjama , i sve one žene, crnce i crnkinje, azitate i indijce oficire i oficirke kojih u jednoj sceni ima koliko u Kraljevskoj mornarici ukupno.

Hvala za ovaj predlog, htedoh da pitam šta je Morse, ali sd vidim da je Endeavour :ok:
Meni je malo čudno i nerealno jer sam vojni rok proveo na podmornici i onda kakvo kuvanje i pranje tanjira i tetkica??? Voleo bih da vidim kako ta tetkica reaguje na 11 atmosfera pritiska u ušima kad je zaron na 100m? :mrgreen: Al dobro kad sam to ja pa boravio na atomskoj podmornici pa da znam kakav luksuz imaju? Možda imaju i par seksualnih radnica, samo nisu pomenuli?:mrgreen:

Anyways, Line of Duty mi je uverljivije serija sa sličnim motivom mada u vrlo različitom okruženju.

Odgledao 4 epizode Vigila i da dodam još 2 dubioza detalja:
podmornici izranja pravo na kurs tankera. Smehotrsno, je u stvarnom svetu bi ih čuli sa 50 kilometara i izračunali kurs. Znači, tek da naprave besmislenu atrakciju za publiku. A sad se nešto mislim da je cela potka sa civilnim istražiteljem u stvari najveći gaf. To ni jedna vojska na svetu ne bi, niti radi postoji i vojni personal zadužen za takve slučajeve kao uostalom i vojni sud. Pogotovu što ima momenata koje je vojska htela da drži u tajnosti. Ono, kad neko napravi zaplet bez iđe veze...

Možda akcenat serije nije na klasnoj razlici( neću je više ponavljati), čak sumnjam da ima dodira sa egzistencijalizmom kao što je koleginica iznad napisala( tu sam već koristio rečnik ). A kad sam već bio kod rečnika, etologija je nekako sama isplivala na površinu istine.
A šta je istina ili istinitost u seriji?
Tu dolazimo do bihejviorizma činilaca serije, i samih nas, gledalaca iste.
Zadržimo se na ove poslednje. Na kog " konja " smo se kladili, ? Zašto pokazujemo empatiju prema kladioničarima i " konjima " ?
Šta je onda istina, kada laž razgolićena stoji u nama?
- Ja sam onaj koji jesam ! ..... Da li !?

Hteo sam samo u jednoj, dve rečenice da navedem da kompleksnost ljudskog ponašanja može i ne mora da bude utemeljena na uzroku i posledici ono što serija idejno nosi, vukući paralele beskonačno( ako ih posmatramo iz jedne tačke u ravni, a moje lično mišljenje je da posmatrajući dve paralelne linije unutar lopte, paralele se ne seku već su beskonačne ) do tačke ukrštanja. Mada....
I opet, serija Igra lignje, zaslužuje najvišu ocenu i preporuku. Bez obzira šta pišu na pojedinim mestima internet stranica o navodnom: izgubljenim u prevodu.

ps. Intimno, jedino gde sam se uživeo u gledalac - navijač, da će preživelog skota/pobednika iz serije ubiti metkom u glavu baš zbog onoga što jeste.

Zavrsila Squid Game, i kao i sa parazitom, imam problem sto klasna prica nije izrazitija, ali to je njihov juznokorejski stil, egzistencijalizam a ne socijalizam nedajboze. Svakako je treba pogledati, i vodite racuna o prevodu koji birate jer neke klasne reference su izgubljene u prevodu.
Nisam je gledao, jedino pročitao ovu recenziju:
https://www.dedamilorad.com/serija-squid-game-recenzija/
Bio je baš kritičan prema seriji, kao da čitam Gulovu recenziju.

Nisam je gledao, jedino pročitao ovu recenziju:
https://www.dedamilorad.com/serija-squid-game-recenzija/
Bio je baš kritičan prema seriji, kao da čitam Gulovu recenziju.
Da, stroga recenzija, ali zavisi vrvt sta se ocekivalo od serije. neko je mozda samo dobru zabavu i ocekivao.
Ja sam ocekivala malo vise klasne poente, a ako ne to, onda malo vise Parazita (kod koga sam isto ocekivala malo vise klase ali i bez toga je dobar poprilicno), ali u pravu je da su na kraju sve smuljali i nekako ostavili u blah momentu.
Videcemo, napravili su prostor za sledecu sezonu, mozda serija uspe da preraste te neke slabosti koje je pokazala u ovoj sezoni.
Klasnu pricu ne ocekujem, ipak je to stravicno kapitalisticko drustvo Juzne Koreje.

Da, stroga recenzija, ali zavisi vrvt sta se ocekivalo od serije. neko je mozda samo dobru zabavu i ocekivao.
Ja sam ocekivala malo vise klasne poente, a ako ne to, onda malo vise Parazita (kod koga sam isto ocekivala malo vise klase ali i bez toga je dobar poprilicno), ali u pravu je da su na kraju sve smuljali i nekako ostavili u blah momentu.
Videcemo, napravili su prostor za sledecu sezonu, mozda serija uspe da preraste te neke slabosti koje je pokazala u ovoj sezoni.
Klasnu pricu ne ocekujem, ipak je to stravicno kapitalisticko drustvo Juzne Koreje.
Posle ove recenzije ne znam ni da li da je gledam.
Možda joj dam šansu.

Posle ove recenzije ne znam ni da li da je gledam.
Možda joj dam šansu.
Gledaj. Razbibriga.

Odgledao sam Squid Game i sasvim je ok da se malo ubije popodne i izbindžuje za dva dana.
Ne vidim neku "vau" vrednost niti razumem onoliki hajp oko serije, ali služi svrsi...razbibriga.
Pokušaj valjda da nam se kaže koliko smo opsednuti materijalnim stvarima i kompetitativno nastrojeno društvo, tj korejsko u ovom slučaju ali eto sa primesama ljudskosti u vidu glavnog lika koji osim što je dobar i naivan do bola takođe i iritirajuće pravedan za nekoga ko se celi život opija i potkrada rođenu majku da bi se kockao(prva epizoda)....mislim daj :lol:
Ono...ima dobre zaplete, mada sam pretpostavio ko je "glavni" baja iza projekta prilično je bilo lako, ali opet...ima dobre momente. Ali isto tako i mega-naivne i nelogične, a i elemente klasiučne španske(policajac i brat)

Sve u svemu 7/10, vredi pogledati jer će očigledno postati mejnstrim tema kada su serije u pitanju...ali i dalje ne vidim da je toliko dobro da bi bila najgledanija serija ikada na Netflixu
Podseća na Hunger Games u današnjem svetu i sa smešnijom (korejskom) produkcijom i smehotresnom glumom ali ko je gledao korejske serije verovatno je već navikao :lol:

Upravo završila sa gledanjem druge sezone ruske serije Metoda.
U prvoj sezoni se upoznajemo sa Meglinom, istraživačem koji svojim neobičnim metodama hvata serijske ubice, po nalogu, dodeljuju mu Jesenjinu.
Dok gledamo njihove prve slučajeve pratimo i njihov odnos.
Posle svake epiozode mi je ostala gorčina.
Zapitaš se da li takve osobe zaista postoje.
U ovoj seriji Konstantin je odigrao zaista maestralnu ulogu.
Po mom mišljenju, ova uloga mu je vrh, nema dalje...
Mada, kako glumimi ne bi iznenadilo da snimi još neki

Топла препорука.

https://www.imdb.com/title/tt8741290/

Screenshot_1.png

Back