Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

MV5BMTU3MDkzNzM5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzEyNTgyMDI@._V1_.jpg

Odlican , lucidan , fantastican . . .

Lucifer, Preacher, The exorcist, a sad i The young pope, kakva je to pomama za papama i sveštenicima i crkvi, zar to nije prevaziđeno i dosadno? Od ovih prethodno navedenih serija sam odustao jer su dosadne i predvidive, ne verujem ni da je ova gore nešto bolja.

Za Lucifera verujem da je predvidiv i dosadan, uz to i nije bas verna adaptacija stripa, ove ostale nisam gledao. Mislim da ti je Young Pope vise na foru House of Cards.

Za sada su izasle samo cetiri epizode ali izgleda da ovo nece biti losa serija.
Jude Law u ulozi mladog, i po svoj prilici amoralnog pape. Antiheroji postaju bas popularni kao protagonisti ovih novijih serija.

pogledao trejler

meni je ovo potpuno strano. heben li ga ako ja znam zasto jo ovo i cemu snimljeno

ne mora da se gleda bas sve sto se emituje

razumem da provociraju gledaoce katolike. ali kakave veze ja tu mogu videti???

Lucifer, Preacher, The exorcist, a sad i The young pope, kakva je to pomama za papama i sveštenicima i crkvi, zar to nije prevaziđeno i dosadno? Od ovih prethodno navedenih serija sam odustao jer su dosadne i predvidive, ne verujem ni da je ova gore nešto bolja.

Ovo si dobro primetio, serije sa religioznom pozadinom su trenutno veoma popularne. Ovoj listi bih dodao i seriju "Damien", nastavku filma "Predskazanje". I apsolutno podrzavam misljenje da je vecina serija predvidiva, neoriginalna, da ne kazem glupa.

Ipak, postoje neke razlike. Serija "Preacher" radjena je po grafickoj noveli i to jednoj od najboljih grafickih novela koje sam ikada citao. Graficka novela je zaista izvanredna, dok je serija tek osrednja. Pretpostavio sam da ce tako da bude. Graficka novela je toliko provokativna, vulgarna, mracna, morbidna, da u televizijskoj formi ona moze da prenese tek delic atmosfere.

Serija Damien, odustao sam posle druge epizode. FIlm "Predskazanje" je remek delo horora, sve ostalo je skrnavljenje takvog filma ukljucujuci seriju. Ovde je antihrist u svojim 30im godinama, pokusava da se izbori sa svojom prirodom, a u sustini je dobrica. Mislim, glupost na kvadrat. Serija Lucifer je u samom startu toliki promasaj da mi ne pada na pamet da gledam to sranje.

Serija Exorcist je neki nastavak filma, stavise nije toliko losa, ali jednostavno nije to to. Ona je samo jos jedan dokaz da u horor zanru vlada velika kriza ideja i da je jedini nacin da se snimi neki horor, da se reciklira neki klasik. Nista novo i originalno ne mogu da izmisle u zanru koji dopusta da koristis mastu koliko god zelis.

Za Young Pope, mislim da ce to biti neki mracni triler, ne toliko sa religioznom tematikom, koliko sa nekim intrigama. Neko je opravdano uporedio sa serijom House of Cards.

Sta je motiv da se snimaju ovakve serije, ne znam. Izgleda da je ova druga dekada 21. veka savrsena da se sruse neki tabui i dotaknu nedodirljive teme, izmedju ostalog religiozne i crkvene. Ne bi bilo lose ukoliko bi to dovelo do nekog novog kvaliteta, ali najcesce sve bude neka glupost.

odgledah goliath-a prvu sezonu.. solidna serija, gledajte ako imate vremena za bacanje.. mislim, ako trazite neku novu seriju iz 2016 gledajte, ako trazite nesto sto ce da vas oduva- onda gledajte wire ili sta vec. pokusavam da postavim standarde ocjenjivanja :lol:

uglavnom, odavno nisam vidio da je tako fino i suptilno predstavljeno to savremeno (korporacijsko) gazenje po drugima zarad neke drustvene afirmacije. (kako ovo zvuci stereotipno).. kao na primjer scena sa onom slatkicom koja zamuca kad ona zlica od Senate pocinje da se smjeska.

billions je tuda nedje; fondovi, milijarder, kojeg pokusava da ulovi district attorney.. ima svega po malo; spekulacije, kriminal, bahacenje, ku^cenje, s druge strane ofis tuzioca pun advokatcica koji oce da ih ulove i vjeruju u one lijepe miss svijeta ideje iii
u sustini jedino sto je odlicno - psihologija tuzioca idealiste (donekle) koji vjeruje u jedno i to se kasnije preokrene u nesto sasvim drugo, s tim sto ce vjerujem kulminacija svega toga biti vjerovatno u sledecoj il onoj tamo sezoni

Dokumentarac ili igrana?

e to je zanimljivo.

oboje. igrani deo prikazuje buducu ekspediciju na mars.

dokumentarni deo prikazuje sadasnje vreme, pripreme i istrazivanje vezano za to buduce putovanje

veoma vesto preplitanje zbilje i `bliske buducnosti`

Mars

http://www.imdb.com/title/tt4939064/

mars-series-graphic.jpg

The new show, which debuted last night (Nov. 14), has a unique format that combines a scripted science fiction drama that follows the first human mission to Mars, set in 2033. Folded in amid the scripted show's contents are documentary segments that discuss the current status of the technologies used by the fictional crew, things like spaceships and Martian habitats.

Poslednja izmena:
Inače ne volim kada ubace previše psihologije ali bez nje bi sada sve bilo gotovo u 15 minuta, upadnu, uzmu stvari i gotovo! Postepeno lomljenje Rika i Ekipe zaslužuje malo dužu razradu...Inače, Negan u stripu psuje kao kočijaš, osim što je sveže obrijan!

To što rade nikako nije psihologizacija likova; oni veštački razvlače epizode, pa time i karakterizaciju. Inače, Negan je dao neku naznaku da bi trebalo da se obrija, nakon što je video onaj snimak neobrijanog Rika. Ili će zaista to učiniti ili je to neki mig gledaocima koji su se žalili na bradu (ima i toga, da xD).
A što se psovki tiče, tu je zanimljivo kako serija lako ide u krajnosti kad su ubijanja i pocepane lobanje u pitanju, a što se psovki tiče tu gledaju da budu što više korektni. Idiotluk

Ne znam ni što se trudim da gledam ovo i dalje. Verovatno sam dokon ponedeljkom i previše za svoje dobro. Ovo vredi gledati u paketu, ili jednostavno samo ispratiti prvu epizodu, midseason finale, i poslednju epizodu.

Back