Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Nemam nista protiv brutalnosti scena, volim horore, ali ovde su preterali u nekim elementima. Ali ono zbog cega mi se zgadio TWD, prvo je sramotni klifhenger koji je ostavljen od prosle sezone. Jos vise od toga je sto je tek negde u 15. minutu i kasnije resena misterija koju smo cekali, sa nekoliko bespotrebnih flesbekova pre toga. Imao sam utisak kao da gledam indijsku seriju u kojoj tri epizode traje otvaranje vrata. Sramota je u stvari blaga rec. Koriste elemente telenovela da bi vestacki odrzavali napetost.

Necu reci da sam odustao od TWD, ali necu da cekam epizodu po epizodu kao ranije, odgledacu sve epizode kada se zavrsi sezona. Od jedne od omiljenih serija TWD je u mojim ocima dosta pala.

I jos jedna stvar koja me interesuje, kako scenraristi planiraju da zavrse seriju. I to ne mislim u kojoj sezoni, vec kako. U ovom postapokalipticnom svetu glavni junaci tumaraju bez nekog trajnog cilja. Nema neke konacne sigurne luke u toj zombi apokalipsi, nema radnje koja bi donela ultimativni hepiend gde bi se svet oslobodio zombija. Mislim, moze da se izmisli, ali to bi sada tako odudaralo od pravca kojim je serija krenula. Dakle sta je kraj, da u svakoj sezoni ginu po 3-4 glavna junaka dok na kraju pogine i poslednji, po moguctsvu da ga zombiji rastrgnu, sodomiziraju, pojedu, iseru, pojedu ponovo, pa rastrgnu i siluju.

Svaka cast seriji pomerila je neke standarde, uspela je da sokira i da pokaze publici da junaci koje su zavoleli najcesce ne umiru nekom lirskom smrcu, sa vaznim posmrtnim porukama koje izgovore pre nego izdahnu. Oni umiru na brutalne nacine, kao sto mnogi ljudi inace umiru i to je nesto sto ce mnoge serije morati sve vise da uspostavljaju da ne bi delovale kao limunade. ALi TWD je sada skroz izgubio meru i pretvorio je ovo u cist sadizam bez nekog konacnog cilja.

Ima smisla to što pričaš.

Ipak, meni je epizoda bila solidna. Verujem da će i naredne biti na nivou.

Takođe, i meni nije baš najjasnije kako scenaristi planiraju da privedu kraju ovo.. Neka pretpostavka je da će Rik i ekipa opet postati vođe neke zajednice koja poseduje autonomiju, te da će serija biti završena bez nekog posebnog kraja, već će na mašti gledalaca biti da do kraja sebi dočaraju sudbine preostalih preživelih karaktera u trenutku nakon završetka poslednje epizode. Ne veseli me takav kraj.

Nisu isli dalje jer su otkrili da seriju uglavnom gledaju zene, a sponzori su bili industrija automobila i piva. Inace, odlicna serija, likovi razradjeni i Blejd normalije prikazan, ne kao u filmovima gde sam pobije 100 vampira levom rukom, a 150 desnom.

Ne kazu zalud za one fatalne zene da su wamp.:cool:
Zanimljivo, da, cini se da su eh ironije li, napravili seriju koja je mac s dve ostrice, kao i blejdov....
jer ako cemo pro muskaraca,ko ne bi gledao dnevnog setaca bacusku kako ih tamani efikasno iz epizode u epizodu....testosteronska akcija,uzivancija,nije bogznasta zamrseno ni atraktivno za nezniji pol...
Ali,sto vise gledam,shvatam da je protagonsta i glavni nosilac radnje zapravo gurnut skroz u drugi plan...hm..zar serija nosi njegovo ime ?....mislim, ima ga u radnji, on jeste tu da presece sve sta ima da se presece..... tu je jos nesto:)
Glavnu okosnicu radnje mota ustvari ova zenska....Kristi,valjda,kako se zove vec...ali,ako cemo iskreno, bar u svoje ime da kazem, devojka je prva liga, ja se odusevim kad je vidim,fizicki i svakako, mislim...dramski,tu i tamo,ali i tu je ok.
Dakle, muskarci imaju jos jedan dobar adut da prate serijal :D pa kako onda zene zapratise i urusise projekat,cudnovato >>> :lol:

Mada,cini mi se da kapiram...To je bilo ono vreme kad je jahao serijal Underworld filmova...I u-modi-romantiku medjuvampirskih veza ubacise tad i u scenario serijala o Blejdu,premda u originalnim filmovima nje ima samo u naznakama, nikad u punom vidu,jer nije od znacaja (u Blejdu 2,finale,kad sunce dezintegrise njegovu..`simpatiju`-isto opasna cica).Biva akcentovano to da je Blejd dosledan prema vampirskom svetu, da ako je i slab i zagrize, ne upada u patetiku, i to je deo njegovog smeka. Bica stavise. Pravi stav prema korumpiranom neokapitalizmu, u kom su vampiri samo metafora. Kakav je u filmu, takav je i u seriji, odlican stavise,iako nije Vesli Snajps,no alternacija odlicno radi radnju, moze se reci cak ga i skida. Ali, zasto je onda u seriji nekako dramski marginalizovan, to je cudno,za zameriti, jer ako je socioloski margina,ne mora i u tajmlajnu, bukvalno..

Odgovor lezi u jacini romanticnog zapleta izmedju Krisi i Markusa,sto dotad nije bilo vidjeno u Blejovom svemiru,i opet - sasvim je ok kao novost.:) Ipak,gle cuda, melodramski momenat zauzima mesto glavnog akcionog>to verovatno privlaci paznju neznijeg pola,zaseda se uz chips i jastucice,muskarci se pitaju gde je ovde Blejd, gase tv zarad vopsa vani, i eto desava se krah berze......Veselo (Snajps)!

Svejedno,ko ima nek mi zameri ako zvucim oldtajmerski, ali ova stara forma gde je svaka epizoda kao kolacic za sebe je nesto sto mi vise prija od danasnjih prolongiranih zbivanja na vise epizoda ili cak citave sezone.

Poslednja izmena:
E kad sam ja posle prve dve sezone pricao da se popularnost TWD zasniva na senzacionalistickoj brutalnosti, sa periodicnim smenama glavnih likova, da serija nema ni cilj ni smisao i da tako mogu hiljadu sezona da lutaju Amerikom i ubijaju zombije, govorili su mi da nemam pojma. Vidim, ljudima sad postaje jasnije. Samo napred.

prica tip koji drzi sons of anarchy sliku....

ovaj forum je isto tako.. bio dobar u pocetku a vid sad.. svelo se na 3 4 ljudi

Elementary

http://www.imdb.com/title/tt2191671/

elementary-season-4.jpg

gledam skoro redovno na tv. savremeni serlok holms u njujorku, a votson je zena. sposobna za istrage

svidela mi se ova amerikanizovana varijanta. tu je osnovno od serlok holmsa vidi i sazna ono sto drugi ne vide i ne znaju, a i ekscentrican je.

po meni 7/10

Po meni 10/10. Ona britanska verzija modernog Serloka nije ni prineti ovoj.

Inace gledam on-line, a pocela sam sve ispocetka odkako ih daju na Fox Crime. Odlicna gluamcka postava, dobro vodjena prica i ono sto mi se jako dopada je sto je Serlokova ekscentricnost sa merom (tu mislim da su britanci preterali i izgubili smisao lika). I dobro su odradili odnos izmedju Serloka i Votsonove, s obzirom da je ona zensko, a Serlok o zenama i nema bas neko misljenje. Jedino malo smaraju sa Irenom Adler i time da je ona Morijarti, jer su u pitanju dva razlicita lika, razlicite namene i psihologije.

Kad se uzivis ili ti vezes za likove svaka serija ti moze biti zanimljiva...jer nije svaciji ukus isti jelte....tako da ja serije ne delim na dobre i lose nego na dosadne i zanimljive (moj licni izbor gledam sta se meni svidja ne znaci da ce se to nekome drugom svidjati) , uostalom serije i sluze da se opustimo i zabavimo ionako je to sve iza kamere
zdravi i zivi bili nedajte se da vas ugrize zombi :)
the walking dead gledam i dalje, ne znam ni ja zbog cega ali eto mozda ono sa pocetka ''vezes se za likove'' ili me zainteresovala tema serije ''sta kad bi se to meni desilo'' :ok:

Kad se uzivis ili ti vezes za likove svaka serija ti moze biti zanimljiva...jer nije svaciji ukus isti jelte....tako da ja serije ne delim na dobre i lose nego na dosadne i zanimljive (moj licni izbor gledam sta se meni svidja ne znaci da ce se to nekome drugom svidjati) , uostalom serije i sluze da se opustimo i zabavimo ionako je to sve iza kamere
zdravi i zivi bili nedajte se da vas ugrize zombi :)
the walking dead gledam i dalje, ne znam ni ja zbog cega ali eto mozda ono sa pocetka ''vezes se za likove'' ili me zainteresovala tema serije ''sta kad bi se to meni desilo'' :ok:

E,ne bih ni ja bolje rekla :hvala:

Back