Verbal_Kint
Iskusan
- Poruka
- 5.339
Morgan i Vong su uvek bili kreativni duo iza serije, čekamo videti šta su oni smućkali, ove Karterove pizdarije ni mnogo zaostaliji u razvoju ja od pre deceniju i po ne bih progutao.
Druga epizoda vrlo dobra!
Prijatno sam iznenađen, osetio sam deo onog cheesy šmeka iz devedesetih; pomalo nerviraju one tajmfrejm reference ("I'm familiar with Edward Snowden"), ne brinite, znamo koja je godina, ne morate svako malo da se određujute u vremensko-prostornom kontinuumu. Ali, da budem iskren, ni te reference nisu tako neukusno i loše umetnute kao u prvoj epizodi (osim gargantuanskog Ford pik-apa, stvarno su mogli malo diskretnije da urade product placement), piju vodu donekle, Morgan i Vong su očigledno kompetentniji od Kartera; na "Obamacare!" referencu sam se čak i nasmejao naglas.
Da može da se bori sa teškašima kakvi se sad prave (True Detective, Hannibal, Fargo) - ne može, da će steći novu publiku - neće, ali da je fin užitak za nekadašnje zaluđenike - jeste.
Ako se izuzmu omanji detalji, to je otprilike to što je moglo da se dobije i devedesetih, taj neki paprikaš poluplauzibilne pričice iz Trećeg Oka, B-glume Duhovnija i solidne Anderson, kompetentnih nekanoničkih scenarija Morgana i Vonga, sjajne uvodne špice i male tuge kad se pojavi odjavna što nema još; Dosije Iks je uvek bio B-film iskustvo i dobro je što to u drugoj epizodi kontaju i ne pokušavaju ga učiniti ništa više respektabilnim, minut-dva da se od ove epizode iseče i ostatak da se teleprontuje u devedesete niko ne bi primetio razliku.
I i dalje nema Monike Rejes.

kao da nije ni postojala ovolika pauza..Osecala sam se kao da sam nasla slatkis iz detinstva