Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Morgan i Vong su uvek bili kreativni duo iza serije, čekamo videti šta su oni smućkali, ove Karterove pizdarije ni mnogo zaostaliji u razvoju ja od pre deceniju i po ne bih progutao.

Druga epizoda vrlo dobra!

Prijatno sam iznenađen, osetio sam deo onog cheesy šmeka iz devedesetih; pomalo nerviraju one tajmfrejm reference ("I'm familiar with Edward Snowden"), ne brinite, znamo koja je godina, ne morate svako malo da se određujute u vremensko-prostornom kontinuumu. Ali, da budem iskren, ni te reference nisu tako neukusno i loše umetnute kao u prvoj epizodi (osim gargantuanskog Ford pik-apa, stvarno su mogli malo diskretnije da urade product placement), piju vodu donekle, Morgan i Vong su očigledno kompetentniji od Kartera; na "Obamacare!" referencu sam se čak i nasmejao naglas.

Da može da se bori sa teškašima kakvi se sad prave (True Detective, Hannibal, Fargo) - ne može, da će steći novu publiku - neće, ali da je fin užitak za nekadašnje zaluđenike - jeste.

Ako se izuzmu omanji detalji, to je otprilike to što je moglo da se dobije i devedesetih, taj neki paprikaš poluplauzibilne pričice iz Trećeg Oka, B-glume Duhovnija i solidne Anderson, kompetentnih nekanoničkih scenarija Morgana i Vonga, sjajne uvodne špice i male tuge kad se pojavi odjavna što nema još; Dosije Iks je uvek bio B-film iskustvo i dobro je što to u drugoj epizodi kontaju i ne pokušavaju ga učiniti ništa više respektabilnim, minut-dva da se od ove epizode iseče i ostatak da se teleprontuje u devedesete niko ne bi primetio razliku.

I i dalje nema Monike Rejes. z:(

Sta ja znam, ovaj Dnevnjak, Drzavni posao, Andrija i Andjelka, sve sto je neki hit ili kako nasi idiotski mediji pisu serije koje su "zapalile region", nisam nesto odusevljen. Ne mislim da su lose, daleko od toga, stavise, prilicno su dobre, ali nisu urnebesne kakvim ih mnogi predstavljaju. Vidim da se ljudi oko mene odusevljavaju, pa je moguce da je problem u mom ukusu a ne u tim serijama.

Postoji jedno hard kor smece, jedna serija skeceva u pokusaju "Dama bez blama". Ono sto sam video nateralo me je da povracam. To je adaptirana neka nemacka serija koja se sastoji iz serije kratkih i dovitljivih skeceva. Dakle kada mi kopiramo nemacki humor, onda se zna da su nasi scenaristi u ku.cu. Mene je bilo sramota od onoga sto sam gledao, a opet, neki ljudi se odusevljavaju.

Valjda se nisam izdigao iznad onog starog provincijalnog humora. Recimo ono sto me je odusevilo je serija "Ljubav na seoski nacin". Nedavno sam ponovo gledao i ne mogu da verujem kakvi mocni dijalozi, kakva ona "seljacka" podbadanja, da ne pominjem glumu majstora. Moguce da mnogi prevrcu oci, ali makar prve dve epizode odgledajte, ono je remek delo. Bilo je naravnoi boljih, ali neverovatno da serija koja je snimana pre skoro pola veka moze da bude tako mocna.

Filter vremena, ostane samo najbolje. Ali ta serija je klasik, isto kao i Kamiondžije, Vruć vetar, Smogovci (e što je to bila dobra serija), Pop Ćira i pop Spira, pa Karađoz, bosanska. Sve te serije su odražavale duh svog vremena i postale klasici tako da ih je nezgodno porediti sa novim serijama koje govore o drugačijem vremenu i tek treba da se dokažu.Tačnije da se izbistri u moru svega i svačega šta zaista valja a šta je smeće.
Ja sam gledao i pozorišnu predstavu Državni pos'o - Propast arhivatora. :lol:
Eto još jednog razloga zašto su spomenute serije bile dobre. U toj pozorišnoj predstavi su imali vremena da zaista razrade neku kompleksniju priču, koja je ispala sasvim dobra umesto skeča od 8 -10 minuta.
Pored toga ranije se ulagalo daleko više love u serije, angažovani su najbolji glumci, imale su manje epizoda od današnjih sapunjara i nisu išle svaki dan nego jednom nedeljno.

Poslednja izmena:
a čekala sam premijeru X Files i ladno sam zaspala posle prve epizode :(

ništa, sv. torent ponovo u akciju

Scully se malko ofucala

Ja ceo život tragam za Skali, ženom koja će me znati i razumeti, ali bez ikakvih prizemnih pretenzija, dok ja sedim, sanjam revoluciju, pišem memoare, i verujem da je Istina negde tamo.z:mrgreen:

Ne želim da gledajući nove epizode, kvarim kultni status, koji za mene, predstavljaju stare.

Ni meni uopste nisu legle prve dve epizode Dosijea X. Jeb.ga, Dejvid Duhovni vise nije Foks Molder, sada je Henk Mudi, trebace mi neko vreme da ga od razvratnog tipa svarim u odelu mirnog i ekcentricnog FBI agenta.

Ne znam da li neko prati, najavljene su dve nove serije, koje imaju podjednake sanse da postanu vrhunski uspesi ili vrhunska sr.nja. Prva je serija "Damien", zasnovana na legendarnom filmu "Predskazanje". Valjda prati odrastanje, odnosno transformaciju antihrista, od malog deteta ka coveku koji postaje svesan svoje pozicije. Seriju su radili oni koji su radili na "Walking dead" i "Shield", sto znaci da ne bi trebalo da je neka limunada bez cilja. Opet, pokusaj rimejka od pre par godina je tolika katastrofa, tako da i ovo ima dobre sanse da ispadne golo g.vno.

Evo trejlera

Danska serija „Elitna jedinica” , (Rejseholdet)

pocela je da se prikazije, opet, na tv pink2, predvece

pisali smo vec cini mi se. serija je vrhunska, nema amerikaniziranog sranja sa nasiljem i tucama, ali je scenaristicki i vizuelno izbrusena do perfekcije. glavna uloga sefice odelenja je ubedljiva, a i ostali stalni likovi su ne manje zanimljivi. pomalo je staromodno sto radnja tece pravolinijski, logicno, lako za gledanje, ali je po meni to pre kvalitet i snaga realnosti

ma odlicno

Poslednja izmena:
Ash vs Evil Dead Season1 3+/5
Action, Comedy, Fantasy

http://www.imdb.com/title/tt4189022/?ref_=nv_sr_1

serija je snimljena po filmu "The Evil Dead" iz 81 godine
nije za svakog jer se mnogo secedu bodedu i ubivaju

ash smuva neku devojku i odvede kod njega tamo se sve uduvaju i on pocne da cita iz knjige koja priziva djavoli
posle ne moze vazdan da se odbrani od njih jer stalno dolaze novi
tu su pablo i keli koji mu pomazu
oni svi zajedno rade u neku prodavnicu de je ash jednom porazbivao kamara neke sijalice

Ash vs Evil Dead Season1 3+/5
Action, Comedy, Fantasy

http://www.imdb.com/title/tt4189022/?ref_=nv_sr_1

serija je snimljena po filmu "The Evil Dead" iz 81 godine
nije za svakog jer se mnogo secedu bodedu i ubivaju

ash smuva neku devojku i odvede kod njega tamo se sve uduvaju i on pocne da cita iz knjige koja priziva djavoli
posle ne moze vazdan da se odbrani od njih jer stalno dolaze novi
tu su pablo i keli koji mu pomazu
oni svi zajedno rade u neku prodavnicu de je ash jednom porazbivao kamara neke sijalice

Dugo me neka serija nije zabavila kao ova. :D
Odgledah sve epizode za par dana, i mogu reći da sam oduševljena.
Fantastična fotografija i puno (crnog) humora.

-----------------------

Što se tiče "Dosijea x", treća epizoda mi je načisto upropastila utisak.

Back