Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

"Dosije x", treća epizoda

hm... prica je sjajna, sadrzajna, cak je i kompleksna, cak je i cudoviste progovorilo ali samo molderu! koliko je uspesna? pa, kako ko voli. pazljvije gledanje sa manje pretpostavljanja unapred, i predrasuda, ne bi odmoglo

u jednom intervjuu autor je rekao da je ovo `komicna` epizoda, valjda misleci na samo `pakovanje`

meni se svidelo sto je zaokruzena celina, nema veze sa glavnom pricom. tako je sve i pocelo sa pojedinacnim cudnim slucajevima

Što se tiče "Dosijea x", treća epizoda mi je načisto upropastila utisak.

Jose Chung?

Dobro me podseti da odgledam, nadam se da je u kanonskoj tradiciji Jose Chung epizoda, bila je jedna i u Milenijumu, za kog nikog nisam uspeo da ubedim da je par kopalja iznad Dosijea X i najbolje što je Karter napravio. Najviše zbog toga što se tu najviše sklonio sa strane i pustio Morgana i Vonga da rade svoj posao.

Rhys Darby! :)

Aujbt, Duhovni glumi ko Kijanu Rivs Šekspira.

.
.
.

Ma koga ja zajebavam, meni se ovo sviđa. :) Dobro, jeste, B gluma iz devedesetih je sada postala E, ili u najboljem slučaju C, gluma, ali ja volem B i C filmove; sviđa mi se i probijanje četvrtog zida ("now, that's how I like my Mulder") i stalno namigivanje publici i potpuni disregard (sad bi me Velebit iznapado da vidi da koristim stransku reč gde imam sasvim adekvatnu domaću, al' me se ova više sviđa) za priču i plauzibilnost; Dosije X nije bio posebno dobra serija ni devedesetih, da su probali istom da je naprave publici iz devedesetih bi to sad bilo jasno, pitanje je samo da li bi sabrali dva i dva, ovako je to fin nostalgični komadić, više geek konvencija, nego stvarni pokušaj, ionako je to oduvek bila poenta.

Poslednja izmena:
Završih treću epizodu.

Konačna presuda: best episode ever! :vatromet: :)

Uključujući i stare epizode. Uživao sam thoroughly (Velebite, oprosti). Jedan pravi, dobar, duhovit i supstancijalan meta-film. Počeo sam da gledam nove epizode pitajući se mogu li da povratim deo onog uzbuđenja koje su mi donosile stare epizode. Ispostavlja se da sam previše ostario i promenio se da bi tako nešto bilo moguće, nisam ni mislio da jeste. Ali se i Dosije X promenio i ostario tako da mi opet pričinjava zadovoljstvo gledati ga.

Rezignacija, cinizam, najverovatnije depresija ("Mulder, haven't you been taking your meds?"), sumnja, ironičan otklon od sebe - Morganu i Vongu svaka čast što su imali šlifa da ukapiraju da je recept za uspeh da i serija ostari zajedno sa svojom publikom.

Još dve Morgan-Vong epizode, pa se onda vraćamo na Krisa Kartera, taj ne verujem da je išta pametniji od pre deset godina, verovatno priprema same old, same old. Možda tu njegovu epizodu i zaobiđem, ne znam, videću. Možda to i jeste ideja, da umuljaju nostalgiju sa zrelošću i razočarenjem, pa da u tom bosanskom loncu bude za svakog ponešto. Možda su i u pravu ako idu tim putem, .

Završih treću epizodu.

Konačna presuda: best episode ever! :vatromet: :)

Uključujući i stare epizode. Uživao sam thoroughly (Velebite, oprosti). Jedan pravi, dobar, duhovit i supstancijalan meta-film. Počeo sam da gledam nove epizode pitajući se mogu li da povratim deo onog uzbuđenja koje su mi donosile stare epizode. Ispostavlja se da sam previše ostario i promenio se da bi tako nešto bilo moguće, nisam ni mislio da jeste. Ali se i Dosije X promenio i ostario tako da mi opet pričinjava zadovoljstvo gledati ga.

Rezignacija, cinizam, najverovatnije depresija ("Mulder, haven't you been taking your meds?"), sumnja, ironičan otklon od sebe - Morganu i Vongu svaka čast što su imali šlifa da ukapiraju da je recept za uspeh da i serija ostari zajedno sa svojom publikom.

Još dve Morgan-Vong epizode, pa se onda vraćamo na Krisa Kartera, taj ne verujem da je išta pametniji od pre deset godina, verovatno priprema same old, same old. Možda tu njegovu epizodu i zaobiđem, ne znam, videću. Možda to i jeste ideja, da umuljaju nostalgiju sa zrelošću i razočarenjem, pa da u tom bosanskom loncu bude za svakog ponešto. Možda su i u pravu ako idu tim putem, .

Ja sam malo glupa, ali volim da gledam te serije za pametne. Hajde pojasni sta si hteo da kazes.

jelte
jel vi zahebavate ovaj forum, pa zar x-files uopste zasluzuje da se gleda? :?
mislim da sam cuo hiljadu losih kritika na x files, mada cuo sam i za neke druge stvari koje su mi sa kasnije svidjele.. pritom, nemam neki visok kriterijum za te serijetine
znaci dgledam iZpocetka?

Zaslužuje.

Prva epizoda je katastrofa, zato što ju je pisao Kris Karter; pretpostavljam da će i poslednja biti takva. Ove dve koje nisu Karterove su dobre, treća je, ko što već napisah - najbolja epizoda, uključujući stare - ko zna da gleda i ima inklinacija ka B filmskom ugođaju (pretpostavljam, dakle, većina koja je gledala originalnu seriju); ko je, pak, stagnirao zadnjih 10 godina u psihofizičkom razvoju ili je stare epizode gledao sa zakašnjenjem od 10 godina - onda pretpostavljam da to nije za njega.

Ako nisi zadrti kompletista, nabolje je da preskočiš prvu epizodu i pogledaš drugu i treću.

sugavoj ovci i runo smeta.

tako i nekima ne valja dosije x!? ha, ha, ha

bice i novi film, a moguce su i nove epizode, kome se ne svidja...poljubi pa ostavi

ps skali izgleda kao ozbiljno zrela riba, hot, hot

Dosije X je uvek bio zesci shit od serije, i ovo novo stvarno ne mogu da gledam, bezi bre tamo. Mislim, pomoglo bi da Dejvid Duhovni ima neke veze sa glumom; ono, da je makar prosao krzo isti kvart kao i gluma.

Black Sails. Dobra serija po isinitim dogadjajima o gusarima.

Gledala sam seriju. Mnogo je glupa, ali nema veze, ti nastavi da gledas.

X files sam gledao drugu epizodu i to negde od sredine, kada je Moldi već na groblju...Komična epizoda...Nije me nešto dojmilo...Ali volim komične epizode X files.

Meni je Molder bas sladak.

Gledala sam seriju. Mnogo je glupa, ali nema veze, ti nastavi da gledas.

Pevacice, ti jesi carica, ali za ovu seriju gresis.

Jedino sto je nerealno u seriji je to sto se sve zene tamo loze na finog lika koji je kulturan sa njima, sto jeste skroz nerealno.

- - - - - - - - - -

Meni je Molder bas sladak.

Znas li da je Duhovni toliki car da je ubedio zenu da je vara jer je zavisnik od sexa, pa ga ona odrzala da krene na kliniku na odvikavanje od te svoje zavisnosti...:hahaha:

Ne. Ima li veze sa Siouxsie?

Ne,nikakave.Ovo http://www.imdb.com/title/tt2017109/

Ja sam slucajno pocela da gledam i nisam mogla da stanem.Super mi je i prica i muzika,glumci...Bivsi robijas preuzima identitet serifa,iz malog gradica..i tu pronalazi deo bande,koji su ga izigrali..Da ti ne otkrivam radnju,ako gledas.Baci pogled na prve dve epizode,bar je meni to obicno dovoljno da shvatim hocu da gledam ili ne..

Back