Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Gotham trenutno gledam. Ono, fina serija i sviđa mi se, radnja se dešava prije pojavljivanja betmena i džokera a od poznatijih likova pojavljuje se onaj pingvin. Tu je još mlad i željan dokazivanja. Sviđa mi se upravo to što se ne vezuju mnogo za betmena. Al' bilo bi dobro kada bi film spojili s serijom pa nek se neki od idućih dijelova spoji s pričom iz serije...
pojavljuje se betmen, samo je dečak još uvek

:worth: :worth: :worth:
how-to-get-away-with-murder-first-season.32058.jpg

Novosađani opet u akciji. Ovih nekoliko dana se drogiram novom serijom na RTV - Dnevnjak. Vrlo je slična top listi nadrealista. Uspeli su da izbegnu povremenu monotoniju Državnog posla ( 3 glumca, uvek isto mesto dešavanja. Mada svaka im čast što su sa tako malo ostvarili veliki broj odličnih skečeva.)
Daleko više glumaca, daleko šira tematika, raznovrsnije lokacije.
Pokušao sam da shvatim zašto come back Nadrealista tj. Nadrealne televizije nije previše uspeo. Mislim da je glavni razlog što nisu shvatili duh sadašnjeg vremena. Ekipa Dnevnjaka je obuhvatila sve moguće, od blejača iz kraja preko komunalne policije, popularnih muzičkih trendova, studentarije, popularnih tv šou programa, narkomanije, razne profesije, razni uvrnuti likovi, priče iz komšiluka itd. I to sa zadivljujuće dobrim shvatanjem i realnim prikazima kroz skečeve, naravno karikirano.
Što će reći priče iz svakodnevnog života. Nadrealna televizija ima isuviše politike u sebi a ta vrsta humora polagano izlazi iz mode, narodu je dojadila politika u poslednjih 26 godina.

Making a Murderer je baš dobra dok. serija, čini mi se bolja od onog Jinx-a ("so, Bobby... where's the head?") Ima nešto Fargo šmeka: saundtrek liči pomalo na saundtrek filma iz '95, priroda je slična, naglasak, što je i logično - Dakote su Viskonsinu odma preko Minesote. Tek sam na pola, ali večeras ću da je odbinge-ujem.

Making a Murderer je baš dobra dok. serija, čini mi se bolja od onog Jinx-a ("so, Bobby... where's the head?") Ima nešto Fargo šmeka: saundtrek liči pomalo na saundtrek filma iz '95, priroda je slična, naglasak, što je i logično - Dakote su Viskonsinu odma preko Minesote. Tek sam na pola, ali večeras ću da je odbinge-ujem.

Bez veze.

Gledam "Tvin Piks". Pvi put ove godine.

Ipak pratiš, znaš sve njegove provale.
I onda kažeš da ti je postao dosadan. Lažeš sebe a ne mene.
Meni je najjači Aljoša iz Sukoba studenata privatnog i državnog fakulteta.

Pratim ga, zato sto mi je sladak, ali mi te njegove provale nisu vise tako zanimljive. Sada sam vise fokusirana na tog sto je dobio Mitrovicu i sto se zaglavio u zenskom veceu.

Nego, šta očekujemo od X-Files ributa večeras? :dosadno:

Ja nešto mislim da će biti bezveze. Doduše, i originalna serija je glupnjikava, pre možda godinu sam hteo da odgledam ponovo i posle 1 ili 2 epizode sprečio sebe u toj nameri, manje-više serija je obeležila moje TV detinjstvo, nisam hteo da kvarim.

Da se ja pitam, samo nek stave Anabet Giš (a.k.a. spešl ejdžnt Monika Rejes ) da priča bilo šta i ja ću da gledam. :zstidljivko:

Poslednja izmena:
Dnevnjak mi je bio zanimljiv u par navrata, ali ima baš velike probleme koji me odbijaju. Najpre, veoma često recikliraju tekstove sa Tarzanije; sad, naravno da imaju tu mogućnost jer upravo ljudi koji su na Tarzaniji vode i dnevnjak. Druga stvar, forsiraju iste ljude, tačnije - sebe. A nisu svi dobri glumci. Osim onog matorog i možda jednog mlađeg tipa, ostalo je baš loše. Nekad i zasijaju ali retko kada.
Treća stvar, tematski ne mogu da se odvoje od svog duhovnog pretka - Tarzanije, tako da već znam na koju foru će da obrade datu tematiku, a pošto poznajem i većinu tekstova, bude gora obrada nego sam tekst i tako loš delivery da je bolje čitati tekst kao takav nego gledati jadnu izvedbu.

Nego, šta očekujemo od X-Files ributa večeras? :dosadno:

Ja nešto mislim da će biti bezveze. Doduše, i originalna serija je glupnjikava, pre možda godinu sam hteo da odgledam ponovo i posle 1 ili 2 epizode sprečio sebe u toj nameri, manje-više serija je obeležila moje TV detinjstvo, nisam hteo da kvarim.

Da se ja pitam, samo nek stave Anabet Giš (a.k.a. spešl ejdžnt Monika Rejes ) da priča bilo šta i ja ću da gledam. :zstidljivko:
pa vrvt će biti bzvz, ali nema veze, gledaće se :D

Dnevnjak mi je bio zanimljiv u par navrata, ali ima baš velike probleme koji me odbijaju. Najpre, veoma često recikliraju tekstove sa Tarzanije; sad, naravno da imaju tu mogućnost jer upravo ljudi koji su na Tarzaniji vode i dnevnjak. Druga stvar, forsiraju iste ljude, tačnije - sebe. A nisu svi dobri glumci. Osim onog matorog i možda jednog mlađeg tipa, ostalo je baš loše. Nekad i zasijaju ali retko kada.
Treća stvar, tematski ne mogu da se odvoje od svog duhovnog pretka - Tarzanije, tako da već znam na koju foru će da obrade datu tematiku, a pošto poznajem i većinu tekstova, bude gora obrada nego sam tekst i tako loš delivery da je bolje čitati tekst kao takav nego gledati jadnu izvedbu.

Uobičajena dilema da li je bolja knjiga ili film. Nisam čitao Tarzaniju ali jesam Šekspira pa volim da vidim filmsku adaptaciju iako mi je takođe poznata tematika i većinu tekstova sam pročitao.

Ne bih se složio da je većina glumaca loša. Zapravo su daleko bolji od mnogih profesionalnih glumaca novije generacije.

- - - - - - - - - -

A u močvari neduhovitih tkz. "humorističkih" serija od Kursadžija preko Bele lađe i ostalog ovo je pravo osveženje.

pa vrvt će biti bzvz, ali nema veze, gledaće se :D

Odgledah. Direkt na Fox-u sinhro sa ostatkom sveta. :cool:

Pa... otprilike bi moglo da se sumira ovako: "Blaaaaaaaaa". Tupe ga, snajka, ko Kontrast studios.

Karter, po običaju, scenario piše sikirom.

Wink wink nudge nudge fazoni, bogapitaj s kojom namerom u odnosu na Fox News - verovatno da se bude malo kontroverzno i provokativno i tako isciganiše (je l' politički korektno reći isciganiše?) koji poen, pa se s tim u vezi smućkalo likova koji bajagi odvajaju seriju od Foks Njuza, ko ismevaju ih, šta li, podbada se malo Papa Ber O'Rajli, muljaju neke teorije koje ko fol nisu desničarske, al su desničarske, al nisu desničarske, uzvikne se poneka parola o vojno-industrijskom kompleksu (doduše, kongresni deo se, poput Ajzenhauera, izostavi); malo se štrcne globalno zagrevanje, čisto da znamo - znate, jeste ovo na Foksu, al' su naši auter-i nezavisni mislioci, "vidi kako se zajebavaju sa Foksom na Foksu"... disidenti... prfffff... Nekoherentno, nezanimljivo, bajato. Salata svega i svačega. Dete bi ovo moglo da smućka.

Pritom je leteći tanjir iz Farga trista puta zanimljiviji.

Svestan sam ja da je ovo eksploatacija i da su i gledaoci svesni toga i da im je to prihvatljivo, al' majku mu, ako si već nazvao epizodu Majn Kampf po, navodno, nekoj norveškoj knjizi, daj malo budi i dosledan pa razvij likove po tim linijama, ovi Mapeti ko da su 15 godina bili zaleđeni, sve go gimik do gimika.

Morgan i Vong su uvek bili kreativni duo iza serije, čekamo videti šta su oni smućkali, ove Karterove pizdarije ni mnogo zaostaliji u razvoju ja od pre deceniju i po ne bih progutao.

I što je najgore, nigde Monike Rejes. z:(

Sta ja znam, ovaj Dnevnjak, Drzavni posao, Andrija i Andjelka, sve sto je neki hit ili kako nasi idiotski mediji pisu serije koje su "zapalile region", nisam nesto odusevljen. Ne mislim da su lose, daleko od toga, stavise, prilicno su dobre, ali nisu urnebesne kakvim ih mnogi predstavljaju. Vidim da se ljudi oko mene odusevljavaju, pa je moguce da je problem u mom ukusu a ne u tim serijama.

Postoji jedno hard kor smece, jedna serija skeceva u pokusaju "Dama bez blama". Ono sto sam video nateralo me je da povracam. To je adaptirana neka nemacka serija koja se sastoji iz serije kratkih i dovitljivih skeceva. Dakle kada mi kopiramo nemacki humor, onda se zna da su nasi scenaristi u ku.cu. Mene je bilo sramota od onoga sto sam gledao, a opet, neki ljudi se odusevljavaju.

Valjda se nisam izdigao iznad onog starog provincijalnog humora. Recimo ono sto me je odusevilo je serija "Ljubav na seoski nacin". Nedavno sam ponovo gledao i ne mogu da verujem kakvi mocni dijalozi, kakva ona "seljacka" podbadanja, da ne pominjem glumu majstora. Moguce da mnogi prevrcu oci, ali makar prve dve epizode odgledajte, ono je remek delo. Bilo je naravnoi boljih, ali neverovatno da serija koja je snimana pre skoro pola veka moze da bude tako mocna.

Slobodno reci, Ljubav na seoski način jeste remek delo. :)

I ja sam se iznenadio kad sam prvi put odgledao celu seriju, koliko je to dobro napisano i glumljeno i duhovito i... da, reći ću: subverzivno. "Pesma mrtvih proletera", u ono vreme, ej! :)

Od ovog ostalog samo sam Državni posao gledao i opravdano je popularan. A naši novinari članke ko da pišu iz knjige fraza i to ne posebno opširne knjige fraza. "Donde esta la biblioteka?" "Un kafe, porfavor." "Kvanto kosta un pikolo orgasmo?" Idioti.

Back