Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Elem, završih Lutera. Posle korektne prve sezone, druga me je solidno smorila sa onim trgovcima oružjem, a treća me ubila zbog toga, što sam, kako je neko već pomenuo, želeo da pogledam nešto realnije, Terminatora, na primer. Izgubio se onaj koketirajući odnos dobra i zla, uslovno govoreći, koji je bio najveći kvalitet serije. Veliki broj scena, dijaloga i raspleta koji vređaju inteligenciju zahtevnijeg gledaoca, koji se analitičnije bavi uzročno-posledičnim vezama između određenih događaja i ponašanja glavnih protagonista. Sve u svemu,serije se, osim glavnog glumca, za godinu dana niko neće sećati.

Dakle, jedan solidan početak, razoren je nedostatkom dobrog scenarija, pa se u prvi plan počelo stavljati sve ono što uništava kvaliet ovog žanra. Već je to odavno ispričana priča kada se usled početnog uspeha zadaju neki neostvarivi i nerealni ciljevi.

Elem, završih Lutera. Posle korektne prve sezone, druga me je solidno smorila sa onim trgovcima oružjem, a treća me ubila zbog toga, što sam, kako je neko već pomenuo, želeo da pogledam nešto realnije, Terminatora, na primer. Izgubio se onaj koketirajući odnos dobra i zla, uslovno govoreći, koji je bio najveći kvalitet serije. Veliki broj scena, dijaloga i raspleta koji vređaju inteligenciju zahtevnijeg gledaoca, koji se analitičnije bavi uzročno-posledičnim vezama između određenih događaja i ponašanja glavnih protagonista. Sve u svemu,serije se, osim glavnog glumca, za godinu dana niko neće sećati.

Dakle, jedan solidan početak, razoren je nedostatkom dobrog scenarija, pa se u prvi plan počelo stavljati sve ono što uništava kvaliet ovog žanra. Već je to odavno ispričana priča kada se usled početnog uspeha zadaju neki neostvarivi i nerealni ciljevi.

Ovo je,nazalost,sudbina 90% danasnjih serija.Cim je gledanost dobra,prica se razvlaci do besvesti.Bolje uraditi dve dobre serije,od po 15-ak epizoda,nego upropastiti nesto sto je odlicno pocelo.

Sent from my X10i using Forum Krstarice mobile app

Taman me mrzelo da gledam..Sad cu i da ga obrisem sa harda.

Planiram da počnem sa gledanjem Dextera. Ima li nekih delova koje treba preskočiti (pošto vidim da pršte kritike za određene sezone) ili šta? :)

Prve 4 su odlične. Posle toga idu slabije, zaključno sa 7 koja je meni najlošija. Ova koja se trenutno emituje (osma) je bolja od sedme sezone..Gledaj redom, odgledaćeš prve 4s, pa ćeš onda radi reda i ostale.:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Meni je ta serija generalno...:neutral:

:super: tebi više leži Dalas :per:

Ja počeo sa Da Vinčijevim demonima... dve epizode do sad, i nije loše, deluje fino. Sad, u šta će je pretvoriti, ko zna. Mada, ima samo 8 epizoda(još jedan razlog zbog kojeg sam i krenuo da je gledam jer inače me mrzi da počnem sa serijom ako ima kilo epizoda)...

Misfits sam batalio nakon treće sezone, bez Nejtana nije to to, a sad u četvrtoj su uveli valjda i neke nove, pa ću pogledati u budućnosti čisto radi reda. Čeka se sutrašnja epizoda Breaking Bada :cool:

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D :brus:

i ja se kanim gledati to već dugo, ortak što mi preporučio me stalno pita... :roll:
jednostavno ne volim serije, mada nije da ih uopšte ne gledam...

Kao da je bilo nekad :) i kao da je bilo tu :p pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom... :whistling:

...rucali smo meso, glodali smo kosti dobrih zivotinja.... :sad2:

:lol:

P. S. Ne znam... ja gledam sve i svašta.... Msm, dobro je urađena serija.... nego... bolesna je... Realno...

Pogledaj trailer, pa odluči, šta znam...

Da znam rekla sam vec nekoliko puta, ali obozavam The Newsroom, poslednja epizoda (s2e7) je bila wooooow! :worth:

Nije slucajno rekla Jane Fonda "I would have slept with Aaron Sorkin to give me this scene, I didn't even have to sleep with anybody to get this scene.... maybe that's why he wrote this scene. It is one of the great scenes for an actress" :D Svaka joj cast Jane je stvarno odlicna glumica, scena je bila predobra.

Back